Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

חבר קנה קצת בלחץ* פיג'ו 307 שנת 2007. הרכב ידני, תוחזק היטב ונראה סביר פלוס. רמת האבזור של הרכב בסיסית, ואנו מעוניינים לשדרג אותו ללא לחץ של זמן, בעבודה עצמית זהירה, ובעלות נמוכה.

לרכב כרגע שתי כריות אוויר.

האם מחשב כריות האוויר תומך במקור בשש כריות?

האם ישנו חיווט לארבע כריות נוספות?

האם הפאנגלים תומכים בכרית וילון? (במקור פאנל עם כרית וילון מגיע עם כיתוב SRS)

האם המושבים מתאימים להוספת כרית, או שיש צורך להחליף מושבים קדמיים?

אשמח לתובנות בעניין (ידוע כבר עניין עשר השנים. זה שייך לשרשור אחר).

שאלה נוספת: לפי מה שהבנתי מפשפוש בפורומים בעולם, ה-307 הגיעה עם בקרת שיוט (שני מצבים) גם בגיר ידני (בדומה לרנו החדשות). למיטב נסיוני אין שום סיכוי שבארץ שיווקו כזה דבר. האם ידוע לכם אם הרכב הידני נמכר עם מתג למצב המצמד?

בכלל, נשמח לשמוע תובנות לגבי השדרוג הזה.

נשמח לרעיונות נוספים, אין מחשבה לשדרג מושבים או גלגלים בשלב זה.

*בעקבות תאונה נוספת עם שוטרים בירושלים. תאונה לא קשה, אבל שמענו על יותר מדי תאונות כאלה בפורום לאחרונה.

עריכה אחרונה על ידי Eily
פורסם

זה אחד החלקים המורכבים ביותר ברכב, ולכן אני בספק אם תקבל דברים לאשורם בפורום.

זה משהו שצריך לשאול עליו את היצרן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה בטוח בנוגע לכריות האוויר? לי יש כזו מודל 2008 ברמת גימור xline, לרכב 6 כריות אוויר.

פורסם

כן, אני בטוח!

כלומר, עוד לא פרקתי פנלים, ולא הצצתי מתחת למושב, אבל אני יודע איך מסומנת כרית אוויר וילון וצד, ואין ברכב (גם ב 206 ממודל 08 ) וגם ברשיון כתוב שתי כריות אוויר. אולי עוד מעט יהיה לי גם מספר שלדה.

תודה על התשובות!

אני סבור שהנושא לא כל כך מורכב, ותכף תתקבלנה תשובות. וגם אם לא, לדעתי בדיוק לכך נועד הפורום (עם הזהירות המתבקשת ברכיבים אלה, שלקחתי לתשומת לבי וציינתי זאת בהתחלה).

פורסם

6 כריות אויר הן :1 בהגה ,1 בדש בצד נוסע , 2 כריות צד 1 בכל אחד מהמושבים הקידמיים , 2 כריות וילון . כמוכן ישנם 2 חגורות בטיחות פירוטכניות ושני חישנים סטליטים אחד בכל צד לגילוי פגיעת צד . אם אין לך כריות צד במושבים אז גם לא יהיו וילונות וסטליטים. יהיה צורך בשינוי מושבים קדמיים + רתמות חיוט .המחשב הוא ורסטילי וניתן לשינוי קונפיגרציה . מקווה שעזרתי במידע.

פורסם

הגבתי קודם, כנראה תקלה בטלפון...

את מיקומי הכריות אני מכיר. ממה שראיתי כרית הווילון ייחודית רק ל307 ולא חולקת דגמים נוספים במשפחה.

על חיישני הצד לא חשבתי. לרכב עם שתי הכריות הסטנדרטיות, אין קדם מותחן למיטב ידיעתך?

ואם אני מבין נכון, בעת תאונת צד שתי כריות הצד נפתחות יחד, רק בצד אחד.

אם אניח את היד על רכב עם שש כריות שלא נעשה בהן שימוש, אולי אף פחות מעשר שנים על הכביש, אני לא חושב שכל העסק יהיה יקר כל כך. כמובן שניצמד לפרוצדורה שהיצרן הגדיר.

תודה על הייעוץ!

פורסם

לא יהיה זול יותר להחליף לרכב עם 6 כריות אוויר?

מה רמת הגימור ברכב?

פורסם

אני לא הייתי נכנס לסיפור רק לאור העובדה כי לא ניתן יהיה לבדוק האם העסק עובד עד רגע האמת.

ואני בספק אם לא יהיה יותר פשוט להסב 307 מאובזרת אוטומטית לידנית מאשר להשתיל כריות אוויר ב-307 הזו...

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יש גם ידניות עם 6 כריות אוויר, כמו שלי

פורסם

טוב, תודה חברים!

לקחתי לתשומת ליבי את הדעה הרווח בשרשור הזה, אבל לא השתכנעתי ב100%, וגם עוד לא קיבלתי תשובה חד-משמעית אם החיווט קיים ברכב. נמצא הזדמנות יום אחד ונתעלל קצת בפאנלים. אני לא כל כך מסכים שזאת עבודה כל כך מורכבת, לדעתי זה משהו בסדר גודל של מערכת אודיו. למי שעובד נכון כמובן. החלפת גיר מחייבת התאמות רבות ברכב, וזאת עבודה רצינית, גם לבעל מקצוע שמנוסה בכך. הכריות כבודן במקומן מונח, זה אבזור בטיחות, אבל אני מנסה לברר אם להוסיף אותן זאת עבודה בלתי אפשרית. גם למצוא רכב שלא עבר תאונות זאת לא משימה קלה, לכן להחליף את הרכב (שהיום עשה בעיות בהצתה) כרגע לא עומד על הפרק. אעדכן בהמשך.

אף אחד לא התייחס לבקרת שיוט-קרוז קונטרול. האם קיים סוויץ' בדוושת המצמד?

האם מישהו הוסיף כזה דבר לפיג'ו ידנית?

לדעתי המחשב תומך.

ואף אחד לא הציע עוד רעיונות.

מקווה לעדכן בהמשך.

פורסם (נערך)

אני סקפטי ואומר לך למה:

תמצא קודם מישהו (בעל מקצוע) שיהיה מוכן לקחת על עצמו פרוייקט כזה, ואם אתה מבצע לבד - מי "יחתום" בסוף שהכל תקין מבחינה זו ?

בדר"כ שדרוגים לא עוסקים בפאן הבטיחותי כמון כריות אויר (אבל במערכות בלימה כן - כי ניתן לבדוק אותן גם מעשית !)

אתה נכנס לתחום שאינך יודע איך תצא ממנו.

עדיף להנות מהרכב כמות שהוא ולהבא - לרכוש רכב מתאים (ולא בלחץ).

אומר לך רק, שמנסיוני (לא בצרפתיות) - לאותו רכב - אם יש מחשבי כריות אויר ל-2 כריות ויש גם ל-4- הם נושאים מק"טים שונים ויש יותר חיבורים (פלאגים) למחשבים שתומכים בארבע כריות אויר. זה לא אמור להיות אותו מוצר. לרכב של 2 כריות אין חיווט ספייר (שוב - לא מתייחס לצרפתיות).

אם החיווט קיים ברכב - מניח שניתן להציץ ולראות. אתה חייב להציץ גם ברכב עם יותר כריות אויר. פה העצות הפרקטיות שלי נגמרו.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

אף אחד לא התייחס לבקרת שיוט-קרוז קונטרול. האם קיים סוויץ' בדוושת המצמד?

האם מישהו הוסיף כזה דבר לפיג'ו ידנית?

לדעתי המחשב תומך.

זו שאלה טובה אבל תשובה חד משמעית אין, זה תלוי ב ECU שקיים באוטו. חלקם תומכים וחלקם לא, תשובה וודאית אפשר לקבל רק אחרי שמחברים PP 2000 ומנסים לשנות קונפיגורציה, צריך לשנות בכמה מקומות. אם לא ניתן לשנות קונפיגורציה, אז אין תמיכה.

מבחינת חומרה, צריך לרכוש ידית שליטה. יש שני דגמים, אחד עם מגביל מהירות השני לא. מגביל מהירות לא יעבוד בכל מקרה. את הידית מחברים לslot קיים מתחת לידית האיתות, צריך לחתוך חלק קטן בחיפוי פלסטיק סביב עבוד ההגה כדי שיהיה מקום לידית.

אם אין מתג על דוושת קלאץ' - לא יעבוד.

• תוכן חדש...