Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא סוד שבשנים האחרונות תחרות מכונית השנה הולכת ומאבדת את מעמדה,

התקווה שהשנה מתוך שבע המועמדות הסופיות שכללו את מאזדה MX-5, יגואר XE, וולוו XC90 וגם סקודה סופרב תבוא הישועה לא ממש התממשה.

אז הנה היא אופל אסטרה - מכונית השנה 2016

הידיעה המלאה כאן

1.jpg7.jpgA4.jpgMX5.jpgSUPERB.jpgXC90.jpgXE.jpg

אבל מעניין יותר לדעת, את מי הייתם בוחרים אתם מתוך המועמדות?

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

superb ftw

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפחות ב 30 האחרונות התואר נגוע בפוליטיקה דוחה וקטנונית, וזו הסיבה העיקרית שהתואר שפעם היה ארגומנט שיווקי מהמעלה הראשונה, הלך ואיבד מחשיבותו.

תואר מכונית השנה צריכה לקבל מכונית חדשנית שאמורה לקדם את עולם הרכב ולא על מנת לעזור ליצרן במצוקה.

לא ראיתי את האסטרה החדשה וכמובן שלא נהגתי בה, אבל לפחות על פי התמונות והמפרט, קשה לי לראות איך היא מקדמת את עולם הרכב מילימטר קדימה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

וואלה.... לא יודע מה להחליט ואת מי אני הייתי מכתיר.

-הסופרב מצויינת, אבל עדיין לא מצליחה לשבור את תקרת הזכוכית שהיא הפאסאט.

-ה-A4 טובה מאוד, אבל מרגישה כמו אבולוציה הגיונית של הדגם ולא באמת משהו שמגיע לו התואר "הרכב הכי טוב/מתקדם/משמעותי שהושק השנה".

-ה-XE נראית סוף הדרך וגם נוסעת לא רע, אבל סובלת מאיכות חומרים והרכבה לע לעניין ברכב פרימיום ששם לעצמו מטרה להדיח את במוו מראש טבלת ה"ספורט פרימיום"

-ה-XC90 מרשימה בטירוף, אבל וואלה - היה להם 12 שנה לפתח אותם, אז אם הם לא היו עושים עבודה משובחת זה היה לא פחות מבזיון. היא גם הרבה פחות נוחה ונינוחה ממה שציפיתי. אולי אם מתלי האוויר האירופאים היא עושה עבודה יותר טובה.

-המיאטה עושה כמעט את כל מה שהיא צריכה לעשות טוב, אבל היא רכרוכית מדי כדי להיות "מכונית הספורט העממית הטובה ביותר" (כשעומדות מולה ה-BRZ והאחות לבית טויוטה).

-הסדרה 7 היא כנראה אחד הדברים הכי טובים שזכו לאכלס את התחת שלי, אבל זאת פאקין סדרה 7, למה ציפיתם?

-האסטרה היא סוג של גולף, והיא מביאה מערכות בטיחות והראשונה בעולם להציע תאורת LED חכמה (כמו זאת שבדגמים הגבוהים של אאודי וה-CLS של מרצדס). אז אני מניח שהגיוני שהיא מנצחת, אבל רק By default.

אני לא מבין איפה הפריוס החדשה, הקקטוס של סיטרואן (יכול להיות שהוא הושק ב-2014? לא זוכר ואין לי כח לבדוק), ו... לא יודע, מה עוד יצא השנה?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אותם אנשים מכובדים, כהגדרתך, חתומים על יצירות מופת כמו רנו 9, אופל אומגה, פיאט בראבו\בראבה ועוד שורה ארוכה של אגדות מוטוריות.

בנוסף, הם דאגו שאף מכונית יפנית לא תזכה בתואר שנים ארוכות, שלא לקלקל את ההגמוניה האירופאית חלילה.

אנשים מכובדים אעלק, מקסימום פוליטרוקים קטנים.

פורסם
וואלה.... לא יודע מה להחליט ואת מי אני הייתי מכתיר.

-הסופרב מצויינת, אבל עדיין לא מצליחה לשבור את תקרת הזכוכית שהיא הפאסאט.

-ה-A4 טובה מאוד, אבל מרגישה כמו אבולוציה הגיונית של הדגם ולא באמת משהו שמגיע לו התואר "הרכב הכי טוב/מתקדם/משמעותי שהושק השנה".

-ה-XE נראית סוף הדרך וגם נוסעת לא רע, אבל סובלת מאיכות חומרים והרכבה לע לעניין ברכב פרימיום ששם לעצמו מטרה להדיח את במוו מראש טבלת ה"ספורט פרימיום"

-ה-XC90 מרשימה בטירוף, אבל וואלה - היה להם 12 שנה לפתח אותם, אז אם הם לא היו עושים עבודה משובחת זה היה לא פחות מבזיון. היא גם הרבה פחות נוחה ונינוחה ממה שציפיתי. אולי אם מתלי האוויר האירופאים היא עושה עבודה יותר טובה.

-המיאטה עושה כמעט את כל מה שהיא צריכה לעשות טוב, אבל היא רכרוכית מדי כדי להיות "מכונית הספורט העממית הטובה ביותר" (כשעומדות מולה ה-BRZ והאחות לבית טויוטה).

-הסדרה 7 היא כנראה אחד הדברים הכי טובים שזכו לאכלס את התחת שלי, אבל זאת פאקין סדרה 7, למה ציפיתם?

-האסטרה היא סוג של גולף, והיא מביאה מערכות בטיחות והראשונה בעולם להציע תאורת LED חכמה (כמו זאת שבדגמים הגבוהים של אאודי וה-CLS של מרצדס). אז אני מניח שהגיוני שהיא מנצחת, אבל רק By default.

אני לא מבין איפה הפריוס החדשה, הקקטוס של סיטרואן (יכול להיות שהוא הושק ב-2014? לא זוכר ואין לי כח לבדוק), ו... לא יודע, מה עוד יצא השנה?

הקקטוס התמודדה שנה שעברה והפסידה לפאסאט. לגמרי הגיע לה לזכות (לקקטוס).

פורסם

מאכזב אך לא מפתיע. הם מסתכלים על מה שרלבנטי לעיקר השוק האירופאי, והמזדה אולי מעניינת אך איזוטרית במכירות לעומת הסגמנטים העיקריים של משפחתי או משפחתי גדול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתם מפספסים את הנקודה.

מכונית השנה אמורה להיות לא רק טובה אלא כזו שתותיר את חותמה על עולם הרכב, וזה יכול להתבטא בציוד בטיחות ( ABS כציוד תקני בפורד סקורפיו ב 86' או כרית אוויר במונדאו ב 94') או בתפיסה חדשנית (טויוטה פריוס ב 05').

אם המיאטה המקורית לא זכתה בתחרות ב 90' והעדיפו על פניה את הסיטרואן XM, אז התשובה ברורה.

פורסם

אתה מנסה לכפות את אמות המידה שלך על האירופאים, וזה מתסכל אותך. להם יש אמות מידה משלהם והעדפות משלהם. מי קבע ש"אני" או אחר פה מפספסים? אולי אתה מפספס את המטרה ש*הם* קבעו לעצמם? דווקא אם המטרה היא רכב שיהיה לו גם אפקט על הציבור - כלומר שממש יימכר בכמויות - זה די מסביר את הרנו 9, האומגה, וכו'. טוב בעצם את הרנו 9 אין לי איך להסביר :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ובדיוק בשל הסיבות וההעדפות "שלהם" התחרות הלכה ואיבדה מחשיבותה.

עיתונות הרכב האירופאית מחוברת היטב, שלא לומר דבוקה, לתעשיית הרכב, והם רוקדים לצליליה.

בוא נעבור בקלילות על מכוניות השנה ב 30 שנה האחרונות, ונראה איזו השפעה היתה להן על תעשיית הרכב.

רק פעם אחת קמו העיתונאים על רגליהם האחוריות ובחרו, שומו שמיים, במכונית יפנית - וזה לא בגלל שהיתה מכונית טובה, אלא הצבעת מחאה על ההיצע הדל של תעשיית הרכב האירםאית ב 93' ולכן בחרו בניסאן מיקרה.

פורסם

חן, הרשה לי לחלוק על קביעותך/דעותיך :

לא ראיתי את האסטרה החדשה וכמובן שלא נהגתי בה, אבל לפחות על פי התמונות והמפרט, קשה לי לראות איך היא מקדמת את עולם הרכב מילימטר קדימה.

בזה אתה צודק - אין לחוות דעה בלי להכיר את הרכב. ואיזו מהמתמודות שלא זכו כן מקדמת את עולם הרכב? זו פשוט תמונת התעשייה בכללותה.

אותם אנשים מכובדים, כהגדרתך, חתומים על יצירות מופת כמו רנו 9, אופל אומגה, פיאט בראבו\בראבה ועוד שורה ארוכה של אגדות מוטוריות.

דווקא מכוניות אלו היה להן צידוק לבחירה אם מבחינת עיצוב או מיצוב והשוואה למתחרות בנות זמנן. זו חכמת בדיעבד למתוח ביקורת על רכב חדש שנחל כשלון בהמשך עקב אמינות לקוייה וחוסר הצלחה מסחרי שנבע משלל סיבות שאינן רלבנטיות לבחירה.

בנוסף, הם דאגו שאף מכונית יפנית לא תזכה בתואר שנים ארוכות, שלא לקלקל את ההגמוניה האירופאית חלילה.

אכן שנים רבות התוצרת היפנית הייתה בנאלית וחסרת ייחוד או חשיבות בשוק האירופאי. ועדיין כבר ב - 1992 זכתה הניסן.

רק פעם אחת קמו העיתונאים על רגליהם האחוריות ובחרו, שומו שמיים, במכונית יפנית

היו ארבע יפאנית - 2 ניסן - מיקרה 1992, ליף - 2011, 2 טויוטה - יאריס - 2000, פריוס- 2005 . דווקא זה סותר את דבריך על הטייה לחלוטין. יפניות מקוריות ופורצות דרך לא קופחו.

פורסם

המיקרה זכתה בתואר ב 93', וזה כמחאה על דלות ההוצע של התעשייה האירופאית באתה השנה.

הרנו 9, האופל אומגה והפיאט בראבו לא רק שהיו חסרות חשיבות לחלוטין כמעוניות השנה, אלא אפילו לא היו טובות לזמנן.

אם המיאטה המקורית לא זכתה בתואר, זה אומר הכל.

בשנים האחרונות הנוהג להפלות מכוניות יפניות נפסק, אך בכל זאת הועדפה הגולף הלעוסה עד זרא על הטויוטה/סובארו brz, והסיבה ברורה.

פורסם

המיקרה זכתה בתואר ב 93', וזה כמחאה על דלות ההוצע של התעשייה האירופאית באתה השנה.

הרנו 9, האופל אומגה והפיאט בראבו לא רק שהיו חסרות חשיבות לחלוטין כמעוניות השנה, אלא אפילו לא היו טובות לזמנן.

אם המיאטה המקורית לא זכתה בתואר, זה אומר הכל.

בשנים האחרונות הנוהג להפלות מכוניות יפניות נפסק, אך בכל זאת הועדפה הגולף הלעוסה עד זרא על הטויוטה/סובארו brz, והסיבה ברורה.

פורסם

ייאמר לזכות העיתונות הבריטית, שכולה(6 נציגים) כאיש אחד תמכה במיאטה למקום הראשון.

לא שזה עזר.

התחרות העלובה הזו היא כמו האירוויזיון. מפסטיבל פופ עדכני בשנות הששים והשבעים האירוע הזה הפך לבדיחה החביבה על מגדרים מסוימים ונגוע בפוליטיזציה מכוערת ובקסנופוביה.

והמוזיקה? פופ משמים וזול, אפור וחסר מקוריות כמו אסטרה, גולף ואלו שמנסות להידמות להן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...