Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערב טוב ושבת שלום

מילא זה, אבל ההפתעה הגיעה כשהתברר לי שבתום ארבע שנים בלבד (!) צריך לבצע טיימינג לרכב בעלות של יותר מ 2500 ש״ח (במוסך מורשה, אני מניח שקצת פחות במוסך אחר). וזה ברכב זול שאמור להיות זול גם באחזקה.

אשמח אם תבדוק בספר הרכב, אם קיבלת, מתי אצלך צריך לבצע טיפול כזה. מעניין לדעת אם רק הקניה זולה או גם האחזקה בהמשך...

4 שנים או 90000 ..

• תגובות 331
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ערב טוב ושבת שלום

ברכות על הרכישה.

אם זהו המנוע בדיוק כמו זה שהיה בקליאו אז מנסיוני הוא לא מציאה, בלשון המעטה.

גם אני חשבתי שאם הוא ארבעה צילינדרים אז יהיה יחסית שקט ולא מווברץ. אז חשבתי.

נסעתי עם הרכב כשלוש שנים וחצי ובאמת בעדינות. המנוע רועד מאד בטורי סרק, ובדקתי זאת במוסך יותר מפעם אחת, רועש מאד בכללי וחלש.

מילא זה, אבל ההפתעה הגיעה כשהתברר לי שבתום ארבע שנים בלבד (!) צריך לבצע טיימינג לרכב בעלות של יותר מ 2500 ש״ח (במוסך מורשה, אני מניח שקצת פחות במוסך אחר). וזה ברכב זול שאמור להיות זול גם באחזקה.

אשמח אם תבדוק בספר הרכב, אם קיבלת, מתי אצלך צריך לבצע טיפול כזה. מעניין לדעת אם רק הקניה זולה או גם האחזקה בהמשך...

מנסיון אישי, של בעלות של כ8 שנים, על רנו קליאו עם מנוע 1.2 זהה למנוע שנמצא בדאצה ובקליאו החדשות (תתפלא אותו מנוע שנמצא בקליאו שנת 2003), מדובר על מנוע מעולה , אמין מאוד, לא רועד בכלל (אתה מוזמן לסיבוב). אכן כל 4 שנים טיימינג. במוסך כללי עם חלקים מקוריים 1200 שקל.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
מנסיון אישי, של בעלות של כ8 שנים, על רנו קליאו עם מנוע 1.2 זהה למנוע שנמצא בדאצה ובקליאו החדשות (תתפלא אותו מנוע שנמצא בקליאו שנת 2003), מדובר על מנוע מעולה , אמין מאוד, לא רועד בכלל (אתה מוזמן לסיבוב). אכן כל 4 שנים טיימינג. במוסך כללי עם חלקים מקוריים 1200 שקל.

מנוע דגם 1149 D4F 732,מיוצר משנת 2000 .

השאלה איך הוא מושך בעומס עם מספר אנשים ועם מזגן ?

פורסם
מושך בטורים גבוהים.

זה מנוע לנסיעה רגועה.

נסיעה ממושכת במהירות גבוהה לא נעימה בכלל.

אפשר לדעת מה זה טורים גבוהים וגם נסיעה ממושכת במהירות גבוהה ?

האם היו תקלות או תיקונים במנוע האם חלקים זולים או יקרים ?

פורסם (נערך)

אתמול חזרתי מאילת, נסעתי דרך כביש 40.

המנוע סוחב , אבל צריך למשוך הילוכים ולא להתבייש להגיע ל 5000 סל"ד בעליות לבחוש יפה בהילוכים.

אם תאחר בהעברת הילוך תאבד את כל המומנט.

אני דווקא נהניתי.

נסיעה מעל 110 קמש היא כבר עסק מרעיש ברכב, אפשר להתרגל 120 כבר מרעיש מאוד.

לי יש קליאו 1149 זה אותו המנוע.

לא היו תקלות רציניות , אחרי שנה המזגן הפסיק לקרר הגז ברח.

שבוע שעבר נשברה הידית בדלת האחורית

אני עדיין ממתין שכבוד מוסך עמיגל ישיג את החלק הנדיר הזה.

עריכה אחרונה על ידי adi78
פורסם

יפה,הבנתי גם לי יש רכב ישן עם 91 כוח סוס ובגלל זה מעניין לדעת מה זה רעש ולא סוחב אצל אחרים.לא נסעתי עם 1.2 דאצ׳יה אבל כן נסעתי עם 0.9 טורבו ולא הרגשתי שגם רכב הזה זריז ומושך במיוחד,בגלל זה אני מתלבט מה טוב לאישה לנסיעות בתוך העיר .

פורסם

המנוע 1.2 בלי טורבו הוא באמת טיפה רועש אבל לא היסטרי.

בקליאו הוא פחות רועש מרעשי הרוח מעל 110 קמ"ש.

שלשום גם אני חזרתי מאילת דרך מצפה רמון עד חיפה על 90 קמ"ש והוא ממש לא מרעיש.

רק אם אתה מחפש ריגושים או נסיעה מהירה, הוא לא בשבילך.

(אני עובר עוד מעט לקליאו עם 0.9 וממה שיצא לי לנהוג עליהן, הן הרבה יותר שקטות)

פורסם

ה1.2 חלש, הוא רועש מ110 קמ"ש וצפונה (בקליאו שלי זה היה 3500 סל"ד כמעט ב110 קמ"ש), אבל לא רועד כמון שציינו פה.

פרנקוס, אני מניח שלא נסעת עם מזגן? אני חזרתי באוגוסט, בחוץ 45-48 מעלות, מן הסתם אי אפשר בלי מזגן, זה פשוט היה נוראי. היינו שניים ברכב והיה לו קשה בעליות עם המזגן. פחות או יותר עליתי את העליות על הילוך שני ושלישי. עקיפות של משאיות או מכוניות איטיות היו בלתי אפשריות או קשות מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ה1.2 חלש, הוא רועש מ110 קמ"ש וצפונה (בקליאו שלי זה היה 3500 סל"ד כמעט ב110 קמ"ש), אבל לא רועד כמון שציינו פה.

היינו שניים והיה לו קשה בעליות עם המזגן. פחות או יותר עליתי את העליות על הילוך שני ושלישי. עקיפות של משאיות או מכוניות איטיות היו בלתי אפשריות או קשות מאוד.

נקודה חשובה מאוד !

מה המשקל של קליאו ?1092 ק"ג

משקל של סנדרו 1016 ק"ג ושל סטפוואי 1098 ק"ג.

פורסם
נקודה חשובה מאוד !מה המשקל של קליאו ?1092 ק"ג

משקל של סנדרו 1016 ק"ג ושל סטפוואי 1098 ק"ג.

שלי שקלה 1062 ק"ג. 46 ק"ג זה לא מה שיעשה את ההבדל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לא דיברתי פה בכלל על המנוע של פיאט. 1062 ק"ג זה המשקל של הקליאו III שהייתה לי. מדברים פה על מנוע D4F, שיש גם בסאנדרו.

ה500 שוקלת 865 ק"ג ולא עליה דיברתי.

• תוכן חדש...