Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סוף סוף אני והמזג אוויר הצלחנו להסתנכרן ושטפתי את האוטו וקצת הרבה מעבר.

הגיע הזמן הרכב כבר חודשיים ברשותי.

אז אחרי שחפרתי פה בפורום וגם לא מעט לאנשים, אלו הצעדים שפעלתי על פיהם.

אשמח לעצות יעול וטיפים להמשך -

1) שטיפה ראשונית עם סיטרוס בדילול גבוה של 65 מ"ל ל9 ליטר, קרצוף האוטו עם הכפפה בשיטת השני דליים, והמתנה של 10 דק' עם הסבון על הרכב.

2) שטיפה של הסבון עם הרבה מאוד דליים של מים (לצערי אין לי צינור כרגע).

3) מעבר עם פלסטלינה וONR כנוזל סיכוך ביחס של 15 מ"ל לליטר.

4) מעבר IPA ביחס של 120 מ"ל על 1 ליטר מים ביחד עם מטלית.

5) יבוש האוטו עם מגבת יבוש ושפריצים קטנים של ONR כדי להפוך את היבוש לקל יותר ולהעלים סימני מים שלא הספקתי ליבש ממקודם.

6) ישום אוטם (מנזרנה PL) עם אפליקטור מיקרופייבר על כל הרכב מלבד פלסטיקה והמתנה של 15-20 דק'.

7) באפינג עם מטלית מיקרופייבר עד לברק.

8) קרצוף הג'נטים והצמיגים עם מטלית וסיטרוס בדילול גבוה.

9) יבוש הג'נטים והצמיגים.

10) ישום של natural shine עם מטלית לחה על קצה הצמיגים ולאחר כמה דקות מעבר עם מטלית יבשה ולספוג חומר עודף.

סה"כ 4-5 שעות עבודה, נשאר לי מחר לעשות עוד שכבה של אוטם וניקוי קטן בתוך הרכב.

מכיוון שמחר אני מעוניין לעשות שכבה נוספת של אוטם, האם מספיק לעבור על הרכב שוב עם ONR ומטלית לפני ישום שני של האוטם?

אני יודע שהתמונות לא משקפות יותר מידי כי לא נשארה לי שמש ... :shock:

לצפיה בגודל המקורי של התמונות -> לחצן ימני על התמונה -> פתח בטאב חדש.

aGOOrSn.jpg

bIAsUZV.jpg

GVN6kM1.jpg

6oA4IP8.jpg

hA8UeAA.jpg

5a14rxu.jpg

עריכה אחרונה על ידי באטרף
פורסם

שמח שהיה כיף.

הדילול של הסיטרוס מוגזם לדעתי, והדילול של הIPA נמוך מדי.

בנוגע לשכבה שנייה, אם הראשונה בסדר אני לא חושב שיש יותר מדי רווח בשכבה שנייה, אבל כן מספיק ONR.

אחלה של חומרים יש לך שם!

אם כבר ניקית את הגאנטים, אני לפעמים מורח עליהם מנזרנה לסוג של הגנה, הרבה אומרים שזה לא עוזר כלכך אבל אני מרגיש הבדל בזמן הניקיון שלהם.

פורסם (נערך)

היה מאוד כיף אבל ארוך, חייב לארגן צינור לא קל לסחוב כל כך הרבה דליים וגם בזבוז של זמן.

לגבי הדילול של הסיטרוס דווקא הלכתי לפי הוראות של CG להסרה לפני טיפול 1oz - 1gallon ואפילו במקום 75 שמתי 65.

לגבי הIPA המליצו לי פה על המאמר הזה ופעלתי לפיו

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=208081

70% IPA

To mix a 32 ounce Spray Bottle

8 ounces (or ½ of a 16 ounce bottle) will make 32 ounce of 17.5% IPA to Water solution. Get a 32 ounce container, pour in 8 ounces, (or ½ of a 16 ounce bottle) of the 70% IPA and then fill the rest of the container up with water and you get 32 ounces of 17.5% IPA to Water solution.

האמת שבעניין הדילול אין לי כל כך מושג מה עדיף ומה לא .. אז העדפתי ללכת לפי מה שרשום לי שחור על גבי לבן.

מחר איישם שכבה דקה נוספת של מזנרנה ואנסה גם ליישם על הג'אנטים למרות שאני לא מצליח לנקות אותם ב100% נשאר נק' של אבק בלמים עיקשות וזה ממש מציק לי .. שוקל לרכוש את הSONAX המדובר.

פורסם

נראה מעולה!.

גם לפי דעתי הדילול של הipa נמוך..

בכל מקרה הערה קטנה לפעם הבאה, תתחיל בגאנטים, הפעם לא הייתה לך בעיה כי השתמשת בדליים ולא צינור, אבל אין משהו יותר מעצבן מלנקות את האוטו ואז ל "לירות" בזוית לא נכונה בגאנט וללכלך את כל האוטו מחדש, לפחות אחרי הפעם הראשונה אתה לא עושה את הטעות הזאת יותר בחיים חח.

פורסם (נערך)

תודה רבה,

בחור שכתב את המאמר הזה מסביר למה דילול גבוה יותר מסוכן ולא בריא לכל רכב.

בכל עניין הדילולים שנפוצים ברשת 70-30 ו50-50 הוא מגיב ורושם את הדבר הבא -

After talking to my chemist friends, they all felt that these dilution levels were overkill and too strong for removing residues after compounding and/or polishing paint. Most quality name brand compounds and polishes are water soluble and don't need a strong solution of Isopropyl Alcohol to dissolve, emulsify and loosen any leftover residues on the surface.

Their recommendation was for approximately a 10% dilution of IPA to water solution. The reason for this recommendation besides their chemistry background, is that a strong solution of IPA can stain and even soften some clear coat paints.

High Solids Clear Coats paints are "Alcohol Friendly", meaning products like Isopropyl Alcohol, can and will penetrated into, soften, wrinkle and/or stain the paint. To avoid any of these problems, a 10% dilution of IPA to water solution is recommended and adequate to remove any compounding and polishing residues without risking any danger to your car's paint or your customer's car's paint.

אני חייב להוסיף שהשלב של הIPA היה נראה מאוד משמעותי, המטלית נהפכה לשחורה למרות שהאוטו היה נראה מבריק.. מעניין אם זה קשור לאלכוהול או לפלסטלינה שביצעתי לפני.

לגבי הג'אנטים אתה צודק, אבל בהחלט שטיפה עם צינור מול דליים היא שונה..

כרגע מנסה לחשוב על דרכים יצירתיות להוריד צינור לחניה, האופציות שלי הם או דרך הגינה אבל אז צריך צינור של לפחות עוד 40 מטר כי החנייה מאחורה או דרך שרותים של החדר שינה ולחבר אותו איכשהו במקום הראש של המקלחת.. או ישירות לברז בכיור יש לכם מושג אם קיים מתאם כזה?

פורסם

עדיף עם סבון, כמובן לא לעבוד בשמש ולא לתת ללכלוך להתייבש על הפח.

נכון זאת המון עבודה אבל הכרחי וכמה כבר עושים פלסטלינה בשנה? פעם - פעמיים.

פורסם

בגדול, מחזק את מה שנאמר לפני. בקטן, יש לי בעיה עם כמה סעיפים שלך :)

כמובן, בסעיף הראשון היו צריכים להופיע ג'נטים, אבל נלך לפי סדר הסעיפים שלך ואציין רק את הבעייתים מבחינתי.

1) אם אני משאיר סבון על הרכב יותר משלוש דקות (בשעות בוקר מוקדמות כאשר עדיין לא חם והרכב בצל! בחניה מקורה) הסבון מתייבש על הפח. בדוק. אין מצב שהשארת אותו שם 10 דקות...

4) בסעיף זה גם לי חסרה שטיפה נוספת לאחר פלסטלינה וייבוש הרכב.

אני גם קראתי את הכתבה ב-DW על דילול IPA וניסיתי לשחק עם הדילולים שונים. דילול פחות מ-1:4 (כמו שלך לדוגמה) לא עשה לי את זה. אבל זה רק אני ואני לא כימאי. יותר מזה, אם ביצעת את היישום של IPA על רכב רטוב, אז הגדלת בעצם את הדילול שלך. במילים אחרות נגבת מים על הפח.

5) ע"י שפריצים של ONR בסעיף זה ביטלת את העבודה שלך עם ה-IPA ודפקת לעצמך את הסעיף הבא. המעבר עם IPA היה צריך להספיק כדי לא לראות יותר סימני מים. זהו שלב סופי של הכנת הפח ליישום האוטם. במיוחד שה-ONR בעל יכולות הגנה וגלוס משל עצמו. מה שמקשה על האוטם להתחבר לפח. במקרה זה מנזרנה לא תחזיק ארבעה חודשים והייתי מציע לחזור על כל התהליך בעוד חודש בסדר הנכון. לא הייתי שם עכשיו שכבה נוספת כי זה לא ישפר את החיבור של האוטם.

6) אני ממתין לפחות 30 דקות לפני הבאפינג, אבל שוב זה רק אני.

ממליץ לפני שרכב מקבל שכבת אבק לעבור היום עם Sonax BSD ולהוסיף אותו לשלבי ייבוש בשטיפה שוטפת.

רכב יפה :wink:

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם (נערך)

טוב מודה שקצת ביאסת אותי למרות שאני חושב שהONR לא פגע באוטם ועכשיו באמת מתלבט אם לישם עוד שכבה או שחבל על הזמן.

1) לגבי השארת הסבון על הרכב, 10 ד' היא השערה ולא מדדתי זמנים מדויקים.

בכל מקרה אכן מדובר בחניה מקורה, סימני מים מינורים נשארו לא משהו עיקש, הרטבה קלה חוזרת והם נעלמו.

5) לגבי עניין הONR לאחר הIPA וסימני המים שנותרו מהIPA, המטרה הייתה להביא את הרכב לשלמות לפני ישום האוטם, לאחר ישום הIPA נשארו סימני סטריקינג של ניגוב, יכול להיות בגלל הדילול שלי? מה שכן כשאני חושב על זה הבאפינג הסופי של האוטם הוא זה שגם ככה מעלים הכל וזה היה מיותר, תקנו אותי אם אני טועה?

6) sonax bsd נראה מוצר מעניין לשטיפות עתידיות.

בכל מקרה המסקנות שלי לתהליך בעתיד:

1) שטיפת נוספת לאחר שלב הפלסטלינה

2) יבוש מוחלט של הרכב

3) ישום IPA עם דילול מעט גבוה יותר.. אעלה ל1 ל 5 ואראה אם יש שינוי.

4) כאשר יהיה לי תכשיר יעודי לג'אנטים או צינור אתחיל עם הג'אנטים.

עוד עניין שקצת אני מסתבך איתו הוא השמשה הקדמית - אתמול בלילה לאחר הישום חטפתי סינוורים כי כנראה דרוש מעבר נוסף על האוטם, וגם האמת שאני חייב למצוא מטלית נורמלית לחלונות, מרגיש לי שהמטליות של הCG הצהובות שיש לי משאירות קצת סיבים על החלון.

חייב לציין שהיום נגעתי ברכב והוא חלק כמו תחת של תינוק, שלא נדבר על זה שאני לא מצליח להפסיק לבהות בהשתקפויות מכל נק' אור שבסביבה חח.

תודה לכולם.

פורסם

מגבות מעולות לשמשות, ובכללי מוכר מעולה (קניתי ממנו גם מגבת לבאפינג, ממליץ לכולם בחום,גם הכפפה ברמה גבוהה)

http://www.aliexpress.com/item/8-Pack-30cmx30cm-Microfiber-Glass-Cleaning-Towels-Stainless-Steel-Polishing-Shine-Cloth-Window-Windshield-cloth/32255252214.html

הן יחסית קטנות אבל מעולות לחלונות\שמשות, הן דיי קשיחות, לא משאירות שום סימן ובקלות מוריד את הלכלוך מהשמשה.

פורסם

http://m.aliexpress.com/item/1591179140.html?productId=1591179140&productSubject=kimiwalker-B-type-Car-electric-60w-high-pressure-washing-car-washer-portable-pump-foam-lance-12v&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

גם לי יש בעיה עם צינור, רכשתי את המוצר הזה, הגיע שבוע שעבר, שטפתי יום שישי, הביצוע מעולה, תשיג גריקן של 20 ליטר ו-2 דלאים, אחד לסבון ואחד לשטיפה של הכפפה, תשיג עגלה של סופר, תעמיס שם הכל, והנה נפתרה הבעיה.

אני מאוד מרוצה!

פורסם
כל הכבוד, רכב יפהפייה :)

תודה רבה !

מגבות מעולות לשמשות, ובכללי מוכר מעולה (קניתי ממנו גם מגבת לבאפינג, ממליץ לכולם בחום,גם הכפפה ברמה גבוהה)

http://www.aliexpress.com/item/8-Pack-30cmx30cm-Microfiber-Glass-Cleaning-Towels-Stainless-Steel-Polishing-Shine-Cloth-Window-Windshield-cloth/32255252214.html

הן יחסית קטנות אבל מעולות לחלונות\שמשות, הן דיי קשיחות, לא משאירות שום סימן ובקלות מוריד את הלכלוך מהשמשה.

תודה רבה הזמנתי, באמת קצת קטנות אבל סביר.

http://m.aliexpress.com/item/1591179140.html?productId=1591179140&productSubject=kimiwalker-B-type-Car-electric-60w-high-pressure-washing-car-washer-portable-pump-foam-lance-12v&tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail

גם לי יש בעיה עם צינור, רכשתי את המוצר הזה, הגיע שבוע שעבר, שטפתי יום שישי, הביצוע מעולה, תשיג גריקן של 20 ליטר ו-2 דלאים, אחד לסבון ואחד לשטיפה של הכפפה, תשיג עגלה של סופר, תעמיס שם הכל, והנה נפתרה הבעיה.

אני מאוד מרוצה!

נראה מעניין, אבל לא פרקטי בשבילי,

א. לא מבין איך 20 ליטר מספיקים, בשטיפה האחרונה השתמשתי בלפחות 6 דליים שכל אחד 10 ליטר.

ב. לא הבנתי את הרעיון של למלא גריקן של 20 ליטר, איך אני אמור לסחוב אותו במדרגות לחניה, בקיצור פחות פרקטי בשבילי :/

בכל מקרה שמרגיש שנהייתי אובססיבי לרכב, כל היום רודף אחריו עם שפריצר ו- onr :)

אין לציפורים סיכוי !

פורסם

ברור שתצטרך לשפוך כמה דליים על הרכב כי זה לא כול כך מזיז לשטיפת הסבון. הסבון עדיין נשאר על הרכב.

אתה צריך פתרון בדמות צינור מים\ שטיפה בלחץ בשביל להוריד את הסבון מהרכב.

ובשביל זה יש את הערכת שטיפה 12V, שעושה את עבודתו יפה מאוד.

פתרון מעולה למי ששוטף בשיטת 2 דליים ואין לו צינור מים זמין.

20 ליטר ג'ריקן מספיק להורדת הסבון מהרכב.

אני סוחב עוד 20 ליטר ג'ריקן בשביל שטיפה מקדימה.

בכללי סוחב לחניה: 2 ג'ריקנים, 2 דליים, שקית אביזרי שטיפה, מקציף ידני.

יוצא שאני עושה 3 נגלות, אבל לפחות בסוף שוטף כמו שצריך את הרכב.

החיסרון שצריך לסחוב וכבד, הכבדות לא כזה נורא כי אני סוחב עם כפפות ולא מרגיש את המשקל.

לכול שיטה יש יתרונות וחסרונות :|.

בקיצור, מומלץ בחום למי שאין צינור מים זמין.

• תוכן חדש...