Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין מעבדי אינטל - i5-5200U vs. Pentium 3825U

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

הכותרת די מסבירה את העניין. הגיע הזמן לקנות לאמא מחשב חדש, ולשם כך נמצא דגם מתאים של דל המוצע עם שני המעבדים לבחירה. הפרש המחירים ביניהם עומד על 30%.

בלי להסתנוור ממותגים כמו i5, הייתי רוצה להבין עד כמה משמעותי ההבדל במחשב שעיקר שימושו יהיה בצפיית סטרימינג וידאו, גלישה באינטרנט וקצת עבודה באופיס. אם זה משנה, הדגם המדובר הוא Dell Inspiron 13 עם מסך מגע והרכישה תתבצע בארה"ב.

מצורפים לנוחותכם המפרטים: Pentium 3825U | i5-5200U

אשמח לשמוע את דעתכם המנומקת. בתודה מראש.

פורסם

אפשר לראות שכמו ההבדל במחיר - כך גם בביצועים.

ת'כלס? הייתי הולך על ה I5. גם ככה המעבדים מסדרה U מסורסים לאללה ולא מי יודע מה חזקים. אפילו אם מדובר בגלישה וסרטים בלבד. אלו שתי פעולות שדורשות כוח עיבוד נכבד כיום. אם זה סרט באיכות 1080P (גם ביוטיוב) או אם זה אתר אינטרנט מפוצץ בג'אווה ו HTML 5.

30% ברמת המחשבים האלו מסתכמים במקס' מאות שקלים בודדות. בהנחה שחיי לפטופ ממוצע היום מוגדרים לשלוש שנים, מדובר בהפרש זניח עד לא קיים.

לשיקולך,

Capture.JPG

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

כרטיסי המסך במעבדי אינטל ינגנו גם 4K ביוטוב בלי מאמץ, אפילו המעבדים החלשים שמגיעים במחשבי סטיק עקב תמיכה בהאצת חומרה של VP9.

לדעתי אם התקציב מוגבל אז בהפרש של ה30% הייתי מרכיב SSD למחשב, יתן חווית שימוש טובה בהרבה מהשידרוג במעבד.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אם כל מה שהמחשב עושה זה לגלוש באינטרנט ולראות סרטים המעבד 3825U מספיק.

עדיף לדאוג שיהיה במחשב SSD ולא פחות מ- 4GB זיכרון.

הייתרון ב- I5 הוא שבטווח היותר ארוך תוכל למשוך עם המחשב יותר זמן. כלומר עוד 3 שנים סביר שה- 3825 יהיה כבר עגלה וה- I5 לעומת זו יהיה עדיין סביר.

פורסם (נערך)

מה זה עדיף מכל הבחינות ? ברור שהוא טוב יותר - הוא גם יקר יותר. השאלה אם יש בו צורך בהתאם לדרישות.

לדרישות של צפייה בסרטים, גלישה ואופיס חשוב הרבה יותר (כמו שכבר צויין פה יותר מפעם אחת) כונן SSD מאשר מעבד חזק יותר, ואני מצטרף להמלצה.

אני עובד עם AMD Athlon II X4 635 במחשב בבית. למרות היותו מעבד חזק, הוא בכל זאת בן 5 שנים, ועדיין, בזכות ה SSD שהתקנתי לא מזמן ו 8GB זיכרון, המחשב עובד מעולה - בערך 25 שניות מהדלקה (כולל כמה שניות עד שהלוח "מתעורר") ויש לך WINDOWS מוכן לעבודה.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

~

תודה לכל המייעצים. המחשב היקר יותר מגיע גם עם תוספת זכרון (8 גיגה לעומת 4), אבל אני צריך ממילא להשאיר בצד עוד כמה גרושים להוספת SSD (שאכן תכננתי) + מרווח בטחון למכס וכד'. נראה מה נעשה בסוף, אבל אם מחיר הדגם הפשוט ירד בעוד כמה דולרים, כבר לא תהיה התלבטות.

אם כבר נגענו בעניין הזה - למישהו יש נסיון בהעברת Win 8.1/10 לדיסק קשיח חדש? את דיסק ההתקנה אמנם אפשר להוריד מהרשת (הלפטופים של השנים האחרונות מגיעים בלי), אבל אני חושש מבעיות שזה עשוי ליצור עם הסריאל. מה הפרוצדורה במצב כזה?

פורסם

לא השתמשתי אישית, אבל קראתי המלצה על התוכנה הזו ובהחלט הייתי מוסיף 20$ כדי שתוכנה תעשה זאת בשבילי:

http://www.paragon-software.com/technologies/components/migrate-OS-to-SSD/

יש גם פתרון חינמי:

http://www.partitionwizard.com/partitionmagic/move-windows-8-to-a-different-hard-drive.html#move-windows8

בקשר לסריאל... האמת, לא יודע, יש לי הרגשת בטן שלא תיהיה בעיה, אבל הרגשת בטן במחשבים אומרת שאתה תעלה את חלונות מהדיסק החדש ומיד תקבל הודעת Not genuine :wink:, כך שעדיף שמישהו שעשה את זה יגיד אם זה עובד או לא.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אם המחשב בא עם Windows 8/10 מקורי - אין צורך בסריאל - הרשיון צרוב ב-BIOS וההפעלה אוטומטית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה היתרון בssd ? האם הכוונה לכך שמערכת ההפעלה תהיה מותקנת על גביו או שבנוסף לדיסק קשיח יהיה כונן ssd בעל נפח קטן ?

פורסם

מה היתרון בssd? הכל..הדבר הזה לא פחות ממדהים בשינוי שהוא עושה בין 2 מערכות מקבילות, אחת עם ואחת בלי.

על הssd אתה מתקין את הכל למעשה. אם יש כונן רגיל בנוסף אז עליו אתה שומר את כל הסרטים, תמונות וכו'..

פורסם

תלוי מאוד בנייד עצמו.

יש כאלו עם סלוט ריק ייעודי לעניין. בחלקם הוספת כונן תדרוש ויתור על מגש דיסקים, לדוגמא, ויש כאלו שבהם זה לא אפשרי כלל.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...