Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מושבי עור או בד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רציתי לקבל חו"ד של משתתפי הפורום המכובדים על מושבי עור מול בד? לכאורה, במושבי עור אפשר ללכת על צבע בז' כיוון שהם קלים יותר לניקוי (יש לנו 3 ילדים), שזהו הצבע המועדף עלינו על פני שחור. מה דעתכם? האם מנסיונכם מזיעים יותר במושבי עור (כשיש מזגן)? האם הם נשחקים מהר יותר (לא בא לי להחליף ריפוד אחרי 3 שנים)? (האוטו עומד בחוץ כשהוא בבית, בעבודה בחניון)

פורסם

כמו לכל דבר יש יתרונות ויש חסרונות.

לגבי ריפודי עור בהירים היתרונות;

1. נראה יפה (דעה סוביקטבית לחלוטין)

2. נותן הרגשה של מרחב

3. הרגשה של "פרמיום"

4. קל לנקוי (עד רמה מסויימת)

חסרונות:

מתלכלך בקלות, בעיקר כסא הנהג (מספיק שיושבים עם מכנסי גי'נס).

אם יש ילדים קטנים צפוי להתלכלך בקלות.

לגבי רפודי עור כהים, לא רלוונטי הנ"ל.

בקיץ לא מרגישים. הרי המזגן עובד.

פורסם

מתעלק על השרשור,

על פניו, ריפודי עור בהירים נשמע כמו משהו שלא אוסף כתמים (זה לא מרקם אטום?)

האם ריפודי בד בהירים/בז' הם בעייתיים כפי שזה נדמה? נניח למישהו שלא אוכל ברכב/לא מתיישב בבגדים מלוכלכים

פורסם

הבנתי גם שיש העברת צבע מג'ינס חדש. למרות שאפשר להוריד וגם קראתי שזה כנראה לא קורה בכל הרכבים אלא בתלות באיכות העור

פורסם

הבעיה של מושבי עור, במיוחד כאלה שאינם איכותיים, שהם מתפוצצים בשמש הישראלית. בקיץ השמש יוצרת אפקט חממה ברכב ולאט לאט המושבים מתחילים להיסדק. עד אז הם נראים פצצה, אבל מאותו רגע תא הנוסעים של הרכב הזדקן בעשור. הם גם חמים יותר לישיבה בקיץ וקרים בחורף. במיוחד לילדים זה לא נעים.

פורסם

בקיץ לא מרגישים. הרי המזגן עובד.

צר לי אבל זה פשוט לא נכון.

מושבי עור למרות שהפופולריות שלהם בארץ עלתה בשנים האחרונות, פשוט לא מתאימים למזג האוויר שלנו.

נכון שריפודים בהירים עדיפים מכהים במקרה הזה, אבל תתיישבו ברכב שחנה אפילו חצי שעה בשמש לוהטת בקיץ ישראלי ותראו אם לא תחטפו כוויה.

יוצאי דופן הם מושבי עור עם מיזוג שמהר מאוד מקררים אותם, אבל יש מעט מאוד רכבים פה עם האופציה הזו.

עם היתרונות שצויינו אני מסכים.

פורסם

אנחנו רק נוסיף שריפודי עור חייבים טיפול תקופתי בחומרים שישמרו על הרכות והנקיון שלהם.

אם הם לא יטופלו הם עלולים לאבד מהגמישות והרכות ולקבל סדקים.

מעבר לכך יש הרבה עניין של העדפה.

פורסם

רק בד.

ריפודי עור אינם חמים בקיץ הם רותחים. הם אינם קרים בחורף, הם קפואים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בתור בעל רכב עם ריפוד בד בהיר:

יתרונות- מתחממים פחות בשמש

נאים יותר למראה

אתה לא נדבק אליהם כמו שאתה נדבק למושבי עור

חסרונות- קשים לניקוי יחסית למושבי עור (ואת זה אני אומר בתור בעל שטיפה)

נקרעים ביתר קלות יחסית לעור(אם תיהיה "התעללות" של הילדים במושבים)

פורסם

האם הלכלוך בריפוד בד בהיר הוא כמעין בלאי והתיישנות טבעיים?

נניח לצורך העניין שמדובר במשתמשים ששומרים בקטע הזה זה אומר שפחות יתלכלכו?

פורסם
מה עם ריפודי בד בהירים?

מה היתרונות חסרונות?

נראים (לרוב, לא תמיד) טוב יותר ונותנים לרכב מראה אוורירי.

אבל, סיוט עם ילדים ואחרי חודשיים שלושה נראה נורא.

פורסם

בקיצור, כמי שהיו לו את כל הסוגים ועכשיו לצערי עם בד בהיר (קרם), הייתי מסכם: שלילי בזנ"טי לריפוד עור מאחר והרכב שלך חונה בשמש.

שלילי על בד בהיר כי יש לך 3 ילדים; ניתן להרכיב ריפודים נוספים בהירים, לפרק ולכבס כל כמה חודשים אבל לא כל ריפוד הוא כביס, לא כל כתם יורד וזו עבודת פרך.

נשארת עם ריפודי בד אולי אפור בהיר משולב שחור כמו בסקודה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

יש לי ריפוד עור, לא מבחירה אלא כי הגרסה של הרכב שלי הגיעה רק עם המושבים האלו בארץ.

זה נראה יותר יפה, אבל הרבה פחות נוח. בקיץ הם רותחים, בחורף הם קרים. היתרון היחיד שלהם אצלי הוא שיש להם חימום וזה ממש נעים בחורף.

אני מטפל בהם עם חומר כל כמה שבועות, ניתן לראות שחיקה שלהם מהידיים שהיו לפני.

אם לא הייתי רוצה לשמור על מקוריות וזה לא היה כזה סיפור בארץ, הייתי מחליף אותם. אשתדל להימנע ממושבי עור בקניות עתידיות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לאחר ביקור בין שבועיים בסינגפור עם רכב ונהג צמוד(תענוג),וישיבה של 9 שעות ביום על ריפודי עור במזג אוויר חם ולח,

המצב לא נורא בכלל, הרכב נראה כמו חדש.

הנושבעם מתקררים במהירות עם המזגן.

• תוכן חדש...