Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי באופן אישי יש סיריון משנת 2002 והתקן שהרכב שלי דורש הוא אותו דבר כמו בסיריון עד 2006 להחלפת שמן גיר חלקית כל 90,000 ק״מ

לשמן גיר בתקן דקסרון 3.

גם אני בהתחלה החלפתי לשמן גיר סינטטי מלא ומתקדם ואני יכול להגיד שהגיר לא עבד חלק בכלל, ברגע שהחלפתי בחזרה לשמן גיר חצי סינטטי בתקן דקסרון 3 כמו שקבע היצרן הגיר התחיל לעבוד חלק כמו מרגרינה.

השמן שאני החלפתי הוא זה והגיר עובד פצצה:

http://www.autostore.co.il/151426/שמן%2Dגיר%2DCastrol%2DTransmax%2DDex%2DIII%2D5L

דרך אגב השמן במקורי שאיתו הרכב מגיע מיפן הוא : daihatsu ammix ATF dexron 3 ולצערי אין איך להשיג אותו בארץ אבל אני מאמין שמדובר בשמן חצי סינטטי:

http://baza.drom.ru/khabarovsk/chemistry/motoroil/transmiscionnoe-maslo-dlja-daihatsu-copen-ammix-atf-diii-filtr-22889332.html

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן בשמן גיר שהמליצו לך פה למעלה של וולוולין.

זה שמן גיר סינטטי מלא.

השמן הוא מהטובים בשוק אבל אצלי ברכב הוא לא עשה את העבודה.

תיבת ההילוכים של הסיריונים מאוד פשוטה שלא דורשת יותר מידי.

היצרן דורש לשים שמן דקסרון 3 שזה שמנים מינרלים/ חצי סינטטים שמתאימים לתיבות ישנות כמו ברכבים שלנו.

פורסם

שהגיר לא מעביר את ההילוכים חלק,

שיש הרגשה של דפיקה במעבר בין הילוך להילוך.

ברגע שהחלפתי את השמן הכל השתנה לטובה,

והגיר עובד חלק.

פורסם (נערך)
לא סרטים לא סדרות ולא תוכניות אירוח. אני ממליץ לפותח השירשור על שמן סיננטי איכותי שמתאים לתיבה שלו.

בשום מקום לא כתבתי ששימוש בדקס3 יגרום לתיבה שלו להתפרק תוך יומיים.

אכן לא כתבת שהגיר התפרק אבל כתבת...

"

בתור התחלה אל תשים דקס3, אפילו אם זה מה שכתוב באוטודאטה (משום מה הנתון הזה לא מדוייק בכלל להמון דגמים באוטודאטה).

הגיר שלך דורש שמן גיר העומד בתקן T4 של טויוטה.

ישנם לא מעט שמנים תחליפיים מיצרנים מכובדים שעומדים"

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?588147-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-(%D7%9E%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%94-%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%91%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95-%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F-2006-%D7%A0%D7%A2%D7%A8%D7%9A)&p=4956242&viewfull=1#post4956242

אם היית בעל מכון לשיפוץ תיבות אוטומטיות והיית כותב שהשמן דקס 3 לא מתאים לרכב של פותח האשכול מתוך ניסיון של בעל מקצוע מילא הייתי שותק.

לכול אורך האשכול אתה מציג באופן ברור שהשמן דקס 3 הוא שמן פשוט ולא מתאים לרכב וכול בר דעת אשר קורא את שכתבת מתקבל הרושם שהשמן לא מתאים לרכב של פותח האשכול וחייב לרוץ מהר להחליפו.

הושטתי לך קצה חבל לצאת מהמבוכה שנכנסת אליה ולא ידעת איך לצאת ממנה ואתה ממשיך בשלך.

לי באופן אישי יש סיריון משנת 2002 והתקן שהרכב שלי דורש הוא אותו דבר כמו בסיריון עד 2006 להחלפת שמן גיר חלקית כל 90,000 ק״מ

לשמן גיר בתקן דקסרון 3.

גם אני בהתחלה החלפתי לשמן גיר סינטטי מלא ומתקדם ואני יכול להגיד שהגיר לא עבד חלק בכלל, ברגע שהחלפתי בחזרה לשמן גיר חצי סינטטי בתקן דקסרון 3 כמו שקבע היצרן הגיר התחיל לעבוד חלק כמו מרגרינה.

בבקשה קיבלת חוות דעת של מישהו שניסה שמן אחר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
הושטתי לך קצה חבל לצאת מהמבוכה שנכנסת אליה ולא ידעת איך לצאת ממנה ואתה ממשיך בשלך.

בבקשה קיבלת חוות דעת של מישהו שניסה שמן אחר.

שום מבוכה, אני עומד מאחורי המילים שלי.

הדוגמא שהובאה כאן לא רלוונטית. בניגוד למה שנאמר כאן, התיבה ב2002 אינה זהה לתיבה ב2006. במתיחת פנים שעבר הדגם בשנת 2004 הוחלפה כל יחידת ההנעה ליחידה מתקדמת (לאותה תקופה) מבית טויוטה.

כל היצרנים היפנים (ולא רק) עברו להשתמש בשמנים סינטטים בשלב כזה או אחר בתחילת שנות האלפיים.

רק מהדגמים שלי יצא לעבוד עליהם:

מיצובישי דרשו שמן גיר סינטטי (תקן SP3) כבר בשנת 2001. אחריהם יונדאי התחילו לדרוש את אותו תקן.

טויוטה התחילה לדרוש שמן סינטטי בתקן T3 ולאחר מכן T4 בדגם המנופח שהייצור שלו התחיל בשנת 2000.

הונדה התחילו למזוג שמן סינטטי בתקן Z1 בדגם המנופח שיצא בשנת 2000.

מזדה בודאות דורשים שמן סיננטי (M3) בדגמים של 04 , לא בטוח לגבי הדגמים שלפני.

סובארו עברו לנוזל סינטטי (subaru ATF) במתיחת פנים של האימפרזה בתחילת שנות האלפיים.

לכל הדגמים האלה ניתן אגב למזוג גם דקס3 והם יעבדו איתו, אבל למה לעשות את זה? בשביל לחסוך 20 שקל לליטר?!

את כל זה אתה יכול לבדוק בספרות של הדגמים. דייהטסו עברו לתקן של טויוטה מכיוון שכאמור יחידת ההנעה היא של טויוטה.

דייהטסו עצמם קוראים לנוזל הזה Daihatsu Alumix ATF Multi.

אז אני לא בעל מכון שיפוץ אבל יצא לי להכיר מקרוב ספרות של כמה וכמה דגמים, ולעבוד עליהם.

אתה מרק, כמה שזכור לי, גם כן מספיק רחוק מתחום הגירים בשביל להושיט לי חבלים. הנטייה שלך לזלזל מיד בכל מי שלא בעל מקצוע עם תעודות מדהימה אותי כל פעם מחדש, ובאותה נשימה אתה חושב שבתחום התחביבים שלך אתה יודע יותר מהמהנדסים :roll:

בשלב הזה פרשתי. שכל אחד ימזוג לגיר שלו מה שבא לו.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...