Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כתבתי כבר כמה פעמים ואני מתחיל להתעייף מלחזור על זה,

זה כבר לא משנה מה אתה רוצה או לא רוצה כי כבר עירבבת את נוזל הממסרה המקורי שהיה בתיבה (לא היה שם דקס3) עם דקס 3. בהנחה שלפני כן היה שם נוזל מקורי, אז עכשיו יש לך את העירבוב הכי חריף, 50% כזה 50% אחר. מפה אתה יכול רק לשפר. בהחלפות חלקיות אתה תמיד מערבב נוזלים שונים, אין ברירה אחרת אלא אם אתה מחליף לנוזל טויוטה מקורי.

מארק תסביר בבקשה למה בנוזל ממסרה לפתע דרישות יצרן התיבה לא רלוונטיות ויש לשים את הנוזל הגנרי הכי מיושן וזול שניתן למצוא היום בשוק?

אלא הנחיות ייצרן הרכב בתקופה שהרכב יצא לשוק לכן לא צריך להכניס את בעל הרכב לפחדים שאינם רלוונטים.

הבנתי יגאל תודה,אז להחליף לשמן שהצעת... לעשות כמה נסיעות ולהחליף שוב?

אגב הקישורים שהבאת השמן מגיע רק בליטר אחד?

אז מה הקטע של המוסכים המורשים לשים דקס 3 אם זה כמו שהסברת?

כי זה הנוזל המומלץ על-ידי ייצרן הרכב.

ערבוב של שמן מינרלי עם שמן סינטטי בעל תכונות משופרות לא יגרום לשום נזק לתיבה.

איזה כייף לי :)

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ערבוב של שמן מינרלי עם שמן סינטטי בעל תכונות משופרות לא יגרום לשום נזק לתיבה.

אם זה כתוב בBOLD וצבוע בצבע אחר אז זה בטוח נכון :roll:

(חאלס עם זה, זה פורום טכני לא סדנת יצירה).

מעבר לשיעור מלאכה שפתחת פה אני קצת מתפלא על הזילזול בנוזל הגיר.

בפורום שבו כולם צועקים בפה מלא למלא נוזל קירור מקורי ולהמנע מעירבוב שמני מנוע אני לא חושב שיש מקום להמליץ על נוזל ממסרה נחות ממה שמזג היצרן (לא, הגיר לא מגיע עם דקס 3 אלא עם נוזל long life סינטטי).

גם מנוע יכול בכיף לסוע עם שמן מינראלי ומים מהברז. וראיתי כבר לא מעט רכבים שנוסעים כך. השאלה לכמה זמן.

תיבה אוטומטית היא בין המכלולים המורכבים ביותר ברכב (אם לא ה..) ולנוזל הממסרה תפקידים רבים (גם נוזל הדראולי, גם סיכוך תחת כוחות גזירה חזקים, הצמדת קלאצ'ים, עבודה עם רכיבים אלקטרומכאנים עדינים, העברת מומנט ועוד).

לכן, אם כבר אנחנו בפורום שנוהג להמליץ על שמנים סינטטים ברמה גבוהה ובתקינה מתאימה, נוזלי קירור מקוריים, חלפים מקוריים וכו', אני מתעקש שההמלצה הנכונה פה היא שמן סיננטי העומד בתקן טויוטה T4 או Daihatsu Alumix ATF Multi.

יש שמן DEX 3 שהוא סינטטי?

כן. כל אחד משני השמנים שנתתי אליהם קישור בתחילת השירשור הוא שמן תואם דקס3, סינטטי ועומד בתקינה של מרבית יצרני הרכב לתיבות של שנות האלפיים.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

זה דקס 3 של קסטרול(חברת שמנים טובה) אבל מה שעדיף הוא זה:

http://www.justmotor.co.il/products/703084/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-ATF-MULTIVEHICLE

אתה צריך 3 ליטר(2.2) מה שנשאר יכול להישאר כספייר ולא היה חבל עליו במידה ולא תשמש בו כמה שנים.

במידה ותיקנה 5 ליטר ישאר לך יותר משתי ליטר שסתם ישבו בבית.

אני שהשתמשתי על סוזוקי באלנו (יד רביעית מסוחר) במשך 50 אלף ק"מ בזה ובשמן של ולוליין על תיבה שהיה עליה 200 אלף ק"מ ובפעם הראשונה שהחלפתי שמן גיר השמן שיצא היה כבר בצבע שמתקרב לאדום.והאוטו ממשיך לנסוע ונסע אצלי עד יום המכירה בלי בעיות.

ההבדל הוא גרושים לכן אינך חוסך הרבה עם תקנה את החמש ליטר מול שלושה בקבוקים של 1 ליטר.

פורסם (נערך)
אם זה כתוב בBOLD וצבוע בצבע אחר אז זה בטוח נכון :roll:

(חאלס עם זה, זה פורום טכני לא סדנת יצירה).

מעבר לשיעור מלאכה שפתחת פה אני קצת מתפלא על הזילזול בנוזל הגיר.

בפורום שבו כולם צועקים בפה מלא למלא נוזל קירור מקורי ולהמנע מעירבוב שמני מנוע אני לא חושב שיש מקום להמליץ על נוזל ממסרה נחות ממה שמזג היצרן (לא, הגיר לא מגיע עם דקס 3 אלא עם נוזל long life סינטטי).אני זה לא כולם.

- מאיפה אתה יודע שהגיר מגיע עם נוזל שונה מדקס 3 ? שלחת למעבדת שמנים לבדיקה ?

תיבה אוטומטית היא בין המכלולים המורכבים ביותר ברכב (אם לא ה..) ולנוזל הממסרה תפקידים רבים (גם נוזל הדראולי, גם סיכוך תחת כוחות גזירה חזקים, הצמדת קלאצ'ים, עבודה עם רכיבים אלקטרומכאנים עדינים, העברת מומנט ועוד).

ויקום המלפפון וירביץ לגנן...את מי אתה ללמד את חשיבות של התאמת נוזל לתיבה ? אל תבלבל לי את העיגולדים בבקשה.

כול עוד השמן עומד במפרטי ייצרן הרכב אתה יכול לערבב שמן מינרלי עם סינטטי ללא שום חשש. קיימים שמנים מינרליים בעלי איכות מתאימה ודומה לשמן סינטטי.

לכן, אם כבר אנחנו בפורום שנוהג להמליץ על שמנים סינטטים ברמה גבוהה ובתקינה מתאימה, נוזלי קירור מקוריים, חלפים מקוריים וכו', אני מתעקש שההמלצה הנכונה פה היא שמן סיננטי העומד בתקן טויוטה T4 או Daihatsu Alumix ATF Multi.

אני נוהג להמליץ על נוזלים המתאימים למפרטי הייצרן ולאחר בדיקה מדוקדקת ולאו דווקא על נוזלים אקזוטיים או ארומטיים.

שוב פעם אתה מכניס את פותח האשכול לסרטים לא נחוצים מכיוון שייצרן הרכב ממליץ בספרות הייצרן על דקס 3.

כול חברת שמנים מכובדת מייצרת נוזל לתיבה האוטומטית של סיריון ואתה יכול לבחור מ-3 או 5 רמות של איכות וביצועים וכולם יעשו את העבודה החל משמן מינרלי וכלה בשמן סינטטי.

סימנתי לך באדום בולט בקובץ המצורף של ייצרן השמנים eurol חמישה סוגי שמנים אשר מתאימים לתיבה ?

גם ייצרן השמנים טועה ?

Oil Advisor _ Eurol B.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

שוב פעם אתה מכניס את פותח האשכול לסרטים לא נחוצים מכיוון שייצרן הרכב ממליץ בספרות הייצרן על דקס 3.

לא סרטים לא סדרות ולא תוכניות אירוח. אני ממליץ לפותח השירשור על שמן סיננטי איכותי שמתאים לתיבה שלו.

בשום מקום לא כתבתי ששימוש בדקס3 יגרום לתיבה שלו להתפרק תוך יומיים.

גם למנוע של פותח השירשור ניתן להתאים שמן מינראלי שיעמוד בכל דרישות היצרן. גם יצרן שימני המנוע יכלול שמן זה בפורטפוליו שלו בלי להתבייש ולא יטעה. למרות זאת, אם פותח השירשור יבקש המלצה לשמן מנוע קרוב לודאי שהוא לא יקבל המלצה לשמן מינראלי. לא ברור לי למה פה המקרה שונה.

יום טוב גם לך

פורסם
זה דקס 3 של קסטרול(חברת שמנים טובה) אבל מה שעדיף הוא זה:

http://www.justmotor.co.il/products/703084/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-CASTROL-ATF-MULTIVEHICLE

אתה צריך 3 ליטר(2.2) מה שנשאר יכול להישאר כספייר ולא היה חבל עליו במידה ולא תשמש בו כמה שנים.

במידה ותיקנה 5 ליטר ישאר לך יותר משתי ליטר שסתם ישבו בבית.

אני שהשתמשתי על סוזוקי באלנו (יד רביעית מסוחר) במשך 50 אלף ק"מ בזה ובשמן של ולוליין על תיבה שהיה עליה 200 אלף ק"מ ובפעם הראשונה שהחלפתי שמן גיר השמן שיצא היה כבר בצבע שמתקרב לאדום.והאוטו ממשיך לנסוע ונסע אצלי עד יום המכירה בלי בעיות.

ההבדל הוא גרושים לכן אינך חוסך הרבה עם תקנה את החמש ליטר מול שלושה בקבוקים של 1 ליטר.

אין לי מה לחסוך אחי פשוט הדבר היחיד שאני דואג זה לערבב שמנים ויגרום לבעיות בתיבה כי עכשיו שמתי DEX3 לפני חודש+ ואם אני אשים את השמנים שאתם אומרים לא יודע מה יקרה אתם מבינים את חשש לא?

וגם אם אני שם אני צריך החלפה כפולה נכון? כאילו להחליף 2.2 ליטר לסוע קצת ואז שוב 2.2 ליטר לא? ככה שאני כן צריך את ה5 ליטר

http://www.justmotor.co.il/products/759347/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98-VALVOLINE-MAXLIFE-ATF

פה נגיד כן כתוב DEX3 לעומת קסטרול ששם לא

פורסם

יגאל , במצב הקיים, אני יותר בעד ההמלצה של מרק10.

כרגע - פותח הדיון לא רשם כי יש בעיות עם נוזל הממסרה בתקן דקסרון 3 שהוכנס.

לממסרה האוטומטית בסיריון, מתאים ועומד בתקן גם נוזל דקסרון 3.

הן מינרלי והן חצי-סינטטי וסינטטי.

אפשר וכדאי של חברות גדולות ואיכותיות, אבל לא צריך להגזים..

אפשר לערבב נוזלים בתקן מתאים, נוזל מינרלי עם סינטטי וחצי סינטטי ללא בעיות.

(וגם ביצעתי זאת וחברי במוסכים גם)

במצב כיום - אם פותח הדיון מאוד רוצה - ולדעתי אם אין בעיה לא צריך,,

מבצעים החלפה נוספת חלקית, של כחצי הכמות בממסרה, וזה טוב ומספיק.

אפשר לקנות כ 2 ליטר נוזל ממסרה כגון

http://www.justmotor.co.il/products/...NE-MAXLIFE-ATF

לפתוח את בורג הממסרה, לרוקן כ 2.2-2.5 ליטר מהנוזל בממסרה למיכל נקי.

ולמלא 2 ליטר נוזל חדש , לבדוק נכון גובה , ולהוסיף בזהירות כ 0.3-0.5 ליטר מהנוזל הישן.

ובעתיד. לבצע שוב החלפות חלקיות של כ 2.2 ליטר כל 3-4 שנים או 50.000 ק"מ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז אני אשאל אותך אותה שאלה ששאלתי את הגרפיקאי.

מדוע אתה חוזר וממליץ לכולם להשתמש בשמן מנוע סיננטי בעל תקנים מתקדמים (שעונים לדרישות היצרן),

אבל הגיר המסכן צריך להסתפק במינראלי?

יום טוב גם לך

פורסם

לא לכולם אני ממליץ זאת.. בדוק טוב בדיונים.

רכבים עד שנת 2000-2005 בערך - אני ממליץ על שמנים חצי סינטטיים 10W-40 .

חברת VAG - כולל אאודי - מחליפה את נוזל הממסרה בממסרות הדבל-קלצ' .

מסינטטי לחצי סינטטי / מינרלי בשנים האחרונות.

טוב ונחמד להיות מעודכן, לא צריך להגזים.

הממסרה הנ"ל מותאמת לנוזל מינרלי וחצי סינטטי.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כרגע - פותח הדיון לא רשם כי יש בעיות עם נוזל הממסרה בתקן דקסרון 3 שהוכנס.

אפשר וכדאי של חברות גדולות ואיכותיות, אבל לא צריך להגזים..

אפשר לערבב נוזלים בתקן מתאים, נוזל מינרלי עם סינטטי וחצי סינטטי ללא בעיות.

(וגם ביצעתי זאת וחברי במוסכים גם)

במצב כיום - אם פותח הדיון מאוד רוצה - ולדעתי אם אין בעיה לא צריך,,

מבצעים החלפה נוספת חלקית, של כחצי הכמות בממסרה, וזה טוב ומספיק.

אפשר לקנות כ 2 ליטר נוזל ממסרה כגון

http://www.justmotor.co.il/products/...NE-MAXLIFE-ATF

לפתוח את בורג הממסרה, לרוקן כ 2.2-2.5 ליטר מהנוזל בממסרה למיכל נקי.

ולמלא 2 ליטר נוזל חדש , לבדוק נכון גובה , ולהוסיף בזהירות כ 0.3-0.5 ליטר מהנוזל הישן.

ובעתיד. לבצע שוב החלפות חלקיות של כ 2.2 ליטר כל 3-4 שנים או 50.000 ק"מ.

אייל.

תודה רבה אייל!

אייל הקטע אם להוסיף 0.3-0.5 ליטר מהנוזל הישן(DEX3) מה זה נותן בדיוק?

פורסם

במידה וקניתה שני בקבוקי 1 ליטר - יהיו להחלפה רק 2 ליטר.

בריקון הממסרה יורד כ 2.2 ליטר.

לכן להשלמה חוסר - שמור בצד 0.2-0.5 ליטר מהנוזל אשר יצא מהממסרה.

(מאחר ומחציתו יחסית חדשה)

והשלם בזהירות לאחר בדיקה.

במידה וקניתה גלון כ 4 ליטר - מלא כ 2.2 ליטר .

ואל תשלים מהנוזל הישן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

הקסטרול ATF והולוליין הם אותו סוג נוזל גיר שאתו ציין יגאל וגם יורול 1100 הכל מסתכם בעלות .

הכי זול היה לקנות יורול והכי יקר היהי לקנות ולוליין מבין השלושה אני הייתה קונה כבר ולוליין גלון באוטוסטור או בודק מאבי עם הוא מחזיק גירסת גלון.

*הערה רק לגבי לההודעה הקודמת השמן שיצא אחריי 200K היה חום מתקרב לשחור ולא לאדום(כלומר חדש).

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn

• תוכן חדש...