Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תחושת שליחות בלי מחוייבות לקוד מקצועי לא שווה כלום. אי אפשר להיות מחוייב לקוד מקצועי בלי מסגרת מקצועית והתנדבות זו לא מסגרת מקצועית.

מעמד השוטר במדינה הזאת צריך להשתנות דרסטית. למה צריכים את המתנדבים? כי אין מספיק שוטרים. למה אין מספיק שוטרים? כי זו עבודה מסריחה. מי שיש לו את הכישורים והיכולות מעדיף לממש אותם במקומות אחרים. את זה צריך לתקן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תשקיע בחינוך.

יצטרכו פחות שוטרים.

וגם המתנדבים יהיו ברמה. או שיהיו לא נחוצים.

חינוך זה השורש להכל. גם להתנהלות וגם לניהול.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עם זה אני מסכים לחלוטין.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק היום היתה כתבה בטלויזיה על מה שקורה בכבישים ( תאונות, הרוגים, תשתיות, אכיפה, תרבות נהיגה) . מסתבר שמ 2010 עד 2015 מספר שוטרי תנועה ירד משמעותית, ומעל 3000 מתנדבי משטרת תנועה נמצאים בכבישים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מחזק את פות"ש. זה מרתיח, מעצבן ומקומם שמשועמם כלשהו+כובע מנצל לרעה את הכוח שניתן לו.

אבי נעצר על ידי מתנדב שהמציא לו "אי מתן זכות קדימה להולכי רגל" שכלל לא היו בסביבה.

אני אישית נעצרתי פעמיים-שלוש על ידי מתנדבים, שהיה ברור שהם רק מחפשים להמציא קשקוש כלשהו. פעם אחת זה הצליח להם.

בעבר פתחתי שרשור פה בפורום על אחד המקרים, כמובן שנתקלתי בכל מיני מתחסדים/שוטרים/מתנדבים שהגנו על כל המתנדבים הצדיקים והחמודים שרק עוזרים לנו ועושים עבודת קודש.

נכון, חלקם באמת בעלי יושרה ובאו מתוך מטרה לעזור ולתרום נטו.

אבל יש לא מעט מקרים, לפחות ממה שאני נכוויתי ושמעתי, שבהם אותם המתנדבים באמת ממציאים, נטפלים ללא סיבה, ומנצלים לרעה את הכוח שניתן להם.

כמו שאחד מהמגיבים פה אמר - רוצים להתנדב? התנדבו ופעלו לפי הכללים. לא מתאים לכם? התנדבו בבית תמחוי. גם זה לא מתאים לכם? שבו בבית ואל תציקו לנו.

כשהמתנדב עצר אותי על שטות כלשהי באמת שהתווכחתי איתו חצי שעה רצוף והוא התייאש, אבל באותה מידה יכל גם לתקוע אותי ב500 ש"ח.

מאז המקרה שקרה לי, התקנתי מצלמת דרך, ואני רק מחכה שאחד המאדרפאקרים האלה ינסה להמציא לי משהו.

בתור אזרח, אני באמת עצוב שהם מביאים אותנו למצב שאני מוציא 700 ש"ח ומתקין מצלמה מחשש שגורם המייצג את החוק תופר לי תיק.

שלומי

פורסם

כל הארגונים הלאומיים (מדא, מכבי אש ומשטרה) מתבססים בחלק ממצבת כוח האדם על מתנדבים. אם ימלאו את מצבת כוח האדם שלהם בעובדים זה יעלה המון כסף שיצא מכל אחד ואחד מאיתנו. כמו בכל ארגון יש עובדים טובים יותר ויש פחות, כן גם בעבודה שלכם תסתכלו על העובדים מסביב ותראו שיש טובים יותר ויש פחות. לכן, ההתנדבות לארגונים אלו במהותה היא חיובית. כמובן, שהארגון צריך לעשות הכל בכדי שמתנדביו יהיו מקצועיים וש"הלקוח" לא יבחין אם זה מתנדב או עובד כי שניהם יהיו טובים באותה מידה.

פורסם
מחזק את פות"ש. זה מרתיח, מעצבן ומקומם שמשועמם כלשהו+כובע מנצל לרעה את הכוח שניתן לו.

אבי נעצר על ידי מתנדב שהמציא לו "אי מתן זכות קדימה להולכי רגל" שכלל לא היו בסביבה.

אני אישית נעצרתי פעמיים-שלוש על ידי מתנדבים, שהיה ברור שהם רק מחפשים להמציא קשקוש כלשהו. פעם אחת זה הצליח להם.

בעבר פתחתי שרשור פה בפורום על אחד המקרים, כמובן שנתקלתי בכל מיני מתחסדים/שוטרים/מתנדבים שהגנו על כל המתנדבים הצדיקים והחמודים שרק עוזרים לנו ועושים עבודת קודש.

נכון, חלקם באמת בעלי יושרה ובאו מתוך מטרה לעזור ולתרום נטו.

אבל יש לא מעט מקרים, לפחות ממה שאני נכוויתי ושמעתי, שבהם אותם המתנדבים באמת ממציאים, נטפלים ללא סיבה, ומנצלים לרעה את הכוח שניתן להם.

כמו שאחד מהמגיבים פה אמר - רוצים להתנדב? התנדבו ופעלו לפי הכללים. לא מתאים לכם? התנדבו בבית תמחוי. גם זה לא מתאים לכם? שבו בבית ואל תציקו לנו.

כשהמתנדב עצר אותי על שטות כלשהי באמת שהתווכחתי איתו חצי שעה רצוף והוא התייאש, אבל באותה מידה יכל גם לתקוע אותי ב500 ש"ח.

מאז המקרה שקרה לי, התקנתי מצלמת דרך, ואני רק מחכה שאחד המאדרפאקרים האלה ינסה להמציא לי משהו.

בתור אזרח, אני באמת עצוב שהם מביאים אותנו למצב שאני מוציא 700 ש"ח ומתקין מצלמה מחשש שגורם המייצג את החוק תופר לי תיק.

מתנדבים זו בעייה,

עצרו אותי זוג מתנדבים ואתה תצחק על מה !!

שנסעתי רוורס יותר מידי :shock:

הייתי בגבעתיים בכצנלסון וחיפשתי חנייה ומישהו יצא - משהו כמו 20-25 מטר מאחורי ונסעתי רוורס.

אחרי שיחה הם עזבו אותי בלי לתת דבר, אבל חברה אין לכם משהו אחר לעשות? אין עברות רציניות של מזגזגים על הכביש? מישהו שלא נותן זכות קדימה? אור אדום וכו..

פשוט אנשים (הם טובים ונחמדים) אבל תשומת הלב לא במקום הנכון.

מצלמה היתה אבל לא שינה להם כלום

קובי

:-)

פורסם
כל הארגונים הלאומיים (מדא, מכבי אש ומשטרה) מתבססים בחלק ממצבת כוח האדם על מתנדבים. אם ימלאו את מצבת כוח האדם שלהם בעובדים זה יעלה המון כסף שיצא מכל אחד ואחד מאיתנו. כמו בכל ארגון יש עובדים טובים יותר ויש פחות, כן גם בעבודה שלכם תסתכלו על העובדים מסביב ותראו שיש טובים יותר ויש פחות. לכן, ההתנדבות לארגונים אלו במהותה היא חיובית. כמובן, שהארגון צריך לעשות הכל בכדי שמתנדביו יהיו מקצועיים וש"הלקוח" לא יבחין אם זה מתנדב או עובד כי שניהם יהיו טובים באותה מידה.
צודק!
פורסם (נערך)
שוב - לא חסר מקומות להתנדב בהם. עזרה לנזקקים, בעיקר. יש מספיק אנשים שלא שפר עליהם מזלם. ארגוני סיוע לחיילים גם מאד מבורכים. אבל לא במקום עבודת ארגון אכיפת חוק. אני כבר לא מדבר על העובדה שהניידת שעצרה אותי הייתה עם מספר צהוב. עצר אותי רכב פרטי, שממומן על ידי גוף פרטי שכבר הוכח שפועל משיקולים מאד מסויימים ולא נותן לעובדות לבלבל אותו (ע"ע מקרה טל שביט ז"ל), ופגע בחירותי על מנת לזיין לי במוח כי לא באתי לו טוב בעין שכן, שוב, דו"ח לא היה בכוונות שלו (ואולי אפילו לא בסמכותו) מלכתחילה. אין לי מושג איך אתם לא רואים את האבסורד ואת הרעה החולה שיש כאן. הנזק הפרטי שלי הוא אולי זניח, 5 דקות של זמן וקצת עצבים, אבל מבחינה תפיסתית זה פשוט לא יעלה על הדעת.

1. גם מתנדבים במסגרות שעיסוקן אינו אכיפה, הוא ענין רע שכן הוא מסיר מעל החברה הממוסדת את האחריות לענינים שאותן מסגרות עוסקות בהן. היא הופכת לענין טוב כשאינה ממוסדת והיא על בסיס פרטי.

2. זיהית במקום אחר את הסיבה המסתברת בשלה עצר אותך אותו מתנדב, אלפא רומאו אדומה ועוד חדשה, לא "באה טוב בעין", באופן כללי לרבים. תראה אפילו כאן כמה קצף יוצא בכל שירשור על מותג המדבקה המתיימר הזה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)

כנראה שהוא לא יודע מה החוק אומר לגבי נסיעה ברוורס.

למתקשה: ".נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע –(1) סיכון או פגיעה;

(2) הטרדה או הפרעה."

לנסוע 25 מטר ברוורס כדי להכנס לחניה אומר שעשית עבירה כי בכך צורך. זה שאתה חושב שיש בזה צורך לא אומר שזה בהתאם להוראות החוק.

לעניין המתנדבים במשטרה, לענייות דעתי מדובר במחדל גדול.

רוב המתנדבים לא מקצועיים מספיק וחלקם הקטן גם מגיע מתחושת שריף שלא מתאימה לארגון אך מצד שני קיימים מתנדבים שהייתי שמח שיחליפו כמה שוטרים שאני מכיר הם מקצועיים מהם בהרבה.

כמו כן, סינון המתנדבים הוא פשוט לא קיים וכל אדם בגיל הנכון וללא עבר פלילי יכול להתנדב למשטרה.

עניין הדרכת המתנדבים הוא בדיחה. ישנם שני קורסים, הראשון נקרא שלב א' ובו לומדים על סמכויות וכו' והשני שלב ב' לומדים לרשום דוחות.

כל קורס שכזה הוא בסך הכל 40 שעות כאשר לאחר שסיימת קורס שלב ב' אתה כבר יכול להוביל ניידת ולצאת עם מתנדב נוסף לבד (שלב א' יכול רק להצטרף לשוטר או למתנדב ותיק).

כמובן שלאחר מכן כמעט ואין הדרכות למתנדבים ואף אחד לא טורח לעדכן אותם בשינויים בחוק או במדיניות האכיפה.

איזה אדם יכול להיות מקצועי לאחר 80 שעות לימוד וכשהוא בא להתנדב פעם בחודש?

אבל לממשלות שלנו בעבר ובהווה נוח שיש לנו משטרה חלשה והמתנדבים הם רק חלק מהבעיה.

יחד עם זאת המתנדבים ברובם עושים עבודת קודש ומקלים על השוטר בכך שהם מטפלים באירועים שונים ומהווים מכפיל כח.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אייל, לומדים בקורסים האלו על החוקים עצמם? או שמניחים שהם יודעים מה כן ומה לא?

אכן, גם במכבי אש ומד"א יש תלות מאוד גדולה במתנדבים, וחבל. בעבר הרחוק גם אני התנדבתי במכבי אש, ושם אני לא שמעתי בחיים על מקרה של מתנדבים שיצאו לכבות שריפה לבד, מינורית ככל שלא תהייה. זה מבלי להכנס בכלל לעניין ההכשרה שעברתי, לפני שהורשתי בכלל להעלות על כבאית, בלי מתנדב ותיק יותר.

בדיוק היום היתה כתבה בטלויזיה על מה שקורה בכבישים ( תאונות, הרוגים, תשתיות, אכיפה, תרבות נהיגה) . מסתבר שמ 2010 עד 2015 מספר שוטרי תנועה ירד משמעותית, ומעל 3000 מתנדבי משטרת תנועה נמצאים בכבישים.

כמו עם כל מחקר סטטיסטי, קשה מאוד לדעת מה מוביל למה, כי מבודדים משתנים מאוד ספציפיים ומסיקים מהם. ה-בעיה עם נוכחות המשטרה בכבישים היא שהאכיפה שלהם היא כ"כ סלקטיבית, שרוב הנהגים פשוט מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם גם ליד הניידות.

סתם, לדוגמא, לפני כמה שבועות ראיתי אופנוען מזגזג בין שלושה נתיבים, ועוקף במעבר חציה, כשמטר לפניו נמצאת ניידת.

זו סתם דוגמא, כן. אבל זה מלמד על ההרתעה של המשטרה והיחס של האזרחים אליה.

וכן, באופן מאוד עצוב, אני חושב שזה די סביר שדווקא בעלי רכבים קצת יותר בולטים בדרך כלל יזכו ליותר הצקות, בלי קשר למה שאנחנו עושים או לא עושים באותו הרגע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לומדים בכלליות על חוקי התנועה, על מה יש לשים דגש בכתיבת הדו"ח וכו'.

הקורס הוא שטחי מאוד כנראה מפאת חוסר הזמן.

לא הגיוני ששוטר יעשה קורס שוטרים בסיסי שנמשך כמעט שנה ולמתנדבים יסכמו את אותו החומר ב-40 שעות אז ככה זה גם נראה.

• תוכן חדש...