Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שיש כבר כמה פוסטים בנושא ועדיין לא מצאתי תשובה שתשביע את רצוני.

יש לנו 2 ילדים קטנים, 5 ו- 2. עוד כמה חודשים בע"ה יצטרף תינוק נוסף.

אנחנו מחפשים רכב משפחתי חסכוני (חשוב) שיהיה מספיק מרווח מאחורה לשלושה כיסאות או 2 כסאות + מבוגר.

וכמובן גם תא מטען מרווח מספיק. בקיצור, משפחתית.

נוסעים בערך ממוצע שנתי, 15-17 א' בערך. הרוב נסיעות עירוניות ובסופי שבוע בינעירוניות בינוניות.

התקציב הוא באזור 90 א' ש"ח (אולי נצליח קצת יותר, לא בטוח).

חשבתי על אוקטביה אבל אני ממשיך לשמוע (בעיקר פה) על בעיות עם הגיר שחשבתי שנפתרו החל מ- 2013.

חשבתי על פלואנס דיזל אבל כמו רוב העדר יש לי עדיין איזה חשש מהאמינות של רנו.

חשבתי על טויוטה אוריס סטיישן (אם נצליח למשוך קצת את המחיר למעלה) אבל אני כבר לא בטוח בקשר לכמה מרווחת היא. או טויוטה קורולה בצורה החדשה.

חשבתי על כיוון של רכבים עם 6-7 מקומות אבל נראה לי שהם קצת יקרים ולא ממש חסכוניים (וזה באנדרסטייטמנט)

בקיצור כבר הסתבכתי עם עצמי.

אשמח להמלצות מנסיונכם.

תודה מראש.

פורסם

למה לא סקודה סופרב? הבעיה עם דברים מקטגוריית הקומפקטיות היא הרוחב דווקא, עבור שלושה כסאות זה קשה.

ראיתי עכשיו סופרב דיזל 2010 יד ראשונה עם 51 אלף ק״מ ביד 2 ב90 אלף שקל, ואני בטוח שיש אחרות. יש המון היצע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ואיך סופרב פותרת לו את הבעיה שממנה הוא מודאג מהאוקטביה?

דווקא על הפלואנס לא שמעתי על תקלות או בעיות חריגות.

הקורולה מרווחת מאוד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הסופרב תהיה יקרה מהפלואנס גם ברכישה וגם באחזקה ולא תתן לו מושב ממש רחב לילדים שזו בעצם הבעייה העיקרית של פותח השרשור. לפיכך : אם הכסאות מסתדרים בפלואנס אז לך על זה. הפלואנס דיזל היא משפחתית אמינה ,נוחה ובטיחותית מאד. יצא להם משהו טוב לצרפתים. ואם אתה מוכן לפזול לצרפתיה : מה דעתך על רנו סניק שלהם ? לפעמים ניתן למצוא גם דגם דיזל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)

עצה ממי שבדיוק בדילמה/היה בדילמה הזאת. (אצלי הגילאים, 5.5/2 וקטנה בת 4 חודשים).

תפסיק לבזבז זמן על כל מיני ספסלים של פרייבטים, ולך על רכב שיש לו במובהק שלושה כסאות מאחור, אלא אם אתה הולך על רכב מנהלים סופר רחב או ג׳יפ גדול.

אתה עם כסאות ובוסטרים בשנים הקרובות, ואתה צריך שלושה מושבים בשורה השניה.

מציע לך גם לשקול שבע מקומות לשנים הקרובות.

באופציות שלך,בפרייבטים העיקר:

1. רנו סניק/גרנד סניק

2. טויוטה ורסו

3. אופל זאפירה

4. סיטרואן C4 פיקאסו

5. פורד ס-מקס

6. קיה קארנס/קרניבל

אם אתה מוצא קרניבל דיזל עם מעט קמ״ז 2010/11 זה לדעתי פתרון מצוין. לורסו בגאז׳ מעט קטן לטעמי, הגיר של הסיטרואן היה בלתי נסבל, הזאפירה נדירה, האס-מקס ללא גלגל רזרבי, והרנו בא מבית קרסו, לטוב ולרע, אבל ראה שרשור אחר (אפשר לקנות בכ-80 אלף רנו סיניק 2012 עם 7000 ק״מ מהיבואן קרסו טרייד אין, שנה אחריות, ביטוח חובה חינם וטיפול ראשון חינם).

שכח מ: אאוטלנדר, מזדה 5, שברולט אורלנדו אם אתה רוצה לשים שלושה בשורה השניה.

אלה העיקריות (כל עוד לא עלית לקטגוריות הג׳יפים).

אפשרות נוספת שאתה יכול לשקול ו/או לקחת בחשבון הוא ללכת על כסאות ילדים צרים יחסית מהספות האמריקאיות הסופר רחבות, כמו Clek Fnoof או Diono Raidan RXP, ואז גם בספסל רגיל יחסית להצליח להכניס שלושה ילדים.

עריכה אחרונה על ידי ranpergamin
פורסם

די קלעת עם המושבי בטיחות. היום הילדים יושבים על אוונפלו שהם בדיוק הכורסאות הגדולות. הם גם נחשבים להכי טובים ככה שאין לי ממש תכנון להחליף אותם (וזה כבר עניין לפורום אחר). השאלה בסניק אם יש לה מספיק בגאז' למשפחה של שלושה או שצריך גרנד סניק. ומה מצב החסכון במכוניות הללו כי אם הן לא דיזל קשה לי לראות אותן מגרדות את ה- 1 ל- 10 אפילו.

והגדרתי תקציב, בערך 90 א' ש"ח. השאלה אם יש מהן בשנתון יחסית חדש (נאמר 2012 והלאה).

אגב, אין לי התנגדות לרכבים שהיו בליסינג למרות שאלה שהזכרת פחות פופולריות אני מניח.

פורסם
עצה ממי שבדיוק בדילמה/היה בדילמה הזאת. (אצלי הגילאים, 5.5/2 וקטנה בת 4 חודשים).

תפסיק לבזבז זמן על כל מיני ספסלים של פרייבטים, ולך על רכב שיש לו במובהק שלושה כסאות מאחור, אלא אם אתה הולך על רכב מנהלים סופר רחב או ג׳יפ גדול.

אתה עם כסאות ובוסטרים בשנים הקרובות, ואתה צריך שלושה מושבים בשורה השניה.

מציע לך גם לשקול שבע מקומות לשנים הקרובות.

באופציות שלך,בפרייבטים העיקר:

1. רנו סניק/גרנד סניק

2. טויוטה ורסו

3. אופל זאפירה

4. סיטרואן C4 פיקאסו

5. פורד ס-מקס

6. קיה קארנס/קרניבל

אם אתה מוצא קרניבל דיזל עם מעט קמ״ז 2010/11 זה לדעתי פתרון מצוין. לורסו בגאז׳ מעט קטן לטעמי, הגיר של הסיטרואן היה בלתי נסבל, הזאפירה נדירה, האס-מקס ללא גלגל רזרבי, והרנו בא מבית קרסו, לטוב ולרע, אבל ראה שרשור אחר (אפשר לקנות בכ-80 אלף רנו סיניק 2012 עם 7000 ק״מ מהיבואן קרסו טרייד אין, שנה אחריות, ביטוח חובה חינם וטיפול ראשון חינם).

שכח מ: אאוטלנדר, מזדה 5, שברולט אורלנדו אם אתה רוצה לשים שלושה בשורה השניה.

אלה העיקריות (כל עוד לא עלית לקטגוריות הג׳יפים).

אפשרות נוספת שאתה יכול לשקול ו/או לקחת בחשבון הוא ללכת על כסאות ילדים צרים יחסית מהספות האמריקאיות הסופר רחבות, כמו Clek Fnoof או Diono Raidan RXP, ואז גם בספסל רגיל יחסית להצליח להכניס שלושה ילדים.

בתור בעל ניסיון בעניין, מה הסיכוי שיכנסו 2 כסאות בטיחות + מבוגר במושב אחורי של פרייבט רגילה (ומרווחת)?

פורסם

אני ראיתי אותן בקרסו טרייד אין בנתניה, בגאז׳ גדול מאד ונוח. הגעתי איתם למחיר של 82 אש״ח למה שתיארתי.

כתבתי כאן למישהו את החסרונות שבקניה כזאת וחשוב שתהיה מודע.

אם אתה לוקח את הרכב להרבה שנים על החסרונות שבו,לא רוצה 7 מקומותף ולא מתכנן לשדרג עוד 2-3, בהחלט יכולה להיות עסקה לא רעה, לרכב ממש חדש, שירגיש חדש אבל כן קח בחשבון:

1. זה רכבים מ 2012, זה אומר שהם כבר בני 4-5.

2. עוד שנה כשתיגמר האחריות אתה תהיה עם רנו ב 6 שנים ללא אחריות.

3. הסחירות שלו בקרשים, יהיה לך מאד קשה למכור

4. צריכת דלק לא מרשימה, אם הבנתי נכון 1-8/9

5. אין 7 מקומות, ואם תתחרט ותרצה לשדרג.. ראה סעיף סחירות..

6. לקרסו יש מוניטין מעורב, ויש נוטים להגיד מפוקפק. יש הרבה עם רגשות מאד עזים כלפיהם לא במובן החיובי.

אין לי התנסות עם קרסו, וגם לא עם רנו.

אני ירדתי ממנו כי החלטתי שאני רוצה 7 מקומות, וגם פחדתי מתחזוקה/סחירות. אני דווקא הלכתי לכיוון של ג׳יפון כי רציתי גם רכב יותר גבוה, יותר בטיחותי, וגם שיאפשר לנו לטייל.

בדקתי את השברולט קפטיבה 7 מקומות והשורה השניה שלו נוחה מאד לשלושה. אתה יכול למצוא כאלה שנת 2008-2010 עם קמ״ז נמוך, רצוי דיזל, ולקבל חבילה לא רעה בכלל, שווה לשקול.

עצתי, אל תתפזר. תתמקד על דגם וחפש אותו.

בגזרת הפרייבטים, אני חושב שורסו הוא כמובן אופציה מצוינת, טויוטה, שלושה כסאות ועוד שניים בונוס, שומרת ערך וכו.. החסרון שאני ראיתי בו הוא בגאז׳ קטן יחסית (למשל טיולון מקלרן נכנס רק באלכסון), אם אתם למשל נוסעים לסופש ורוצים גם טיולונים או חלילה עגלת אחים, ותיקים וכו, הוא יתמלא מהר מאד..

פורסם

ועוד דבר, הקטגוריה הזאת בשוק יד2, היא סיוט.. הרבה מכוניות במצב מזוויע, שחוקות ועייפות.

לך למגרשי טרייד אין הגדולים, וחפש אצלם, לפחות הרכב עובר השבחה, ואתה יודע שהוא נקי מבחינת שלדה/מנוע/גיר.

אל תשרוף זמן על יד2, חבל על הזמן/אנרגיה/דלק שלך.

פורסם
בתור בעל ניסיון בעניין, מה הסיכוי שיכנסו 2 כסאות בטיחות + מבוגר במושב אחורי של פרייבט רגילה (ומרווחת)?

אם אתה מסתכל על פרייבטים, לך על כאלו עם ספסל אחורי רחב, ותמדוד, תמיד תמדוד.. אם לא מדדת, אל תקנה, גם לא על סמך המלצות. הרכבים הכי רחבים הם רכבי המנהלים (קאמרי, מונדאו, אוונסיס וכו..)

כמו שכתבתי לך, תובנה שבאה לי מאוחר בתהליך, היא במקום להגדיל את האוטו, להקטין את הכסאות.. יש לזה לא מעט יתרונות.. תשקיע בשני כסאות של Clek בארץ (או שיביאו לך מחו״ל בפחות), שאגב הם הרבה יותר בטיחותיים מאוונפלו.. ותחסוך אולי עשרות אלפי ש״ח בקניה של רכב גדול שאתה לא צריך/רוצה.

אנחנו היינו עם קיה סול, ובראייה לאחור, אולי הייתי מקטין את הכסאות ונשאר איתה, רכב מצוין, גבוה, עם בגאז׳ עצום וקלאסי למשפחה.

פורסם

אפרופו סקודה, בדקתי סקודה ראפיד ויש לו ספסל אחורי סופר רחב. בכלל לסקודות עושה רושם שיש ספסלים רחבים. אני העדפתי ללכת לכיוון קוראני/יפני, וגם הסקודות, איך לומר, לי אישית גרמו לפהק.. רציתי קצת כיף ברכב.

פורסם
אני העדפתי ללכת לכיוון קוראני/יפני, וגם הסקודות, איך לומר, לי אישית גרמו לפהק.. רציתי קצת כיף ברכב.

איך אתה מגדיר כיף?

פורסם

הייתי בדילמה דומה לשלך לפני כמעט שנה ובסוף בחרתי בקיה סיד. מאוד מומלצת. מרווחת במושב האחורי, סטיישן, מאובזרת. הבנתי שגם עברה מתיחת פנים לאחרונה. עסקת אפס ק"מ כבר לא רחוקה מהתקציב שלך, לחלופין תוכל לרכוש משומשת אבל צעירה יחסית

• תוכן חדש...