Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

**הבהרה**

אני לא בא להכפיש אף מותג/יבואן, אלא משתמש בזכות הדמוקרטית שלי, ובהתאם לחוקי מדינת ישראל, לערוך תחקיר עצמי ומקיף, המאפשר לי להציג את העובדות מנקודת המבט שלי. כל טענה מטעם נציג של יבואן/חברה כלשהי המוזכר/ת פה, ניתן להפנות אליי בביסוס חוקתי על-פי דין כולל הדרישה/טענה, ואני מתחייב להסיר כל תוכן אשר לא יעמוד בקריטריון משפטי כזה או אחר.

שלום לחברי הפורום היקרים.

התחקיר הנ"ל נעשה ביסודיות רבה, ומבטיח מבט כולל על שמנים, במיוחד על אי אלו שנחשבים אלומי שם.

אני בטוח שגם אתם בשלב כלשהו באחזקת הרכב התלבטתם באיזה שמן להשתמש, וחשבתם שאם השמן נמצא בחנות גדולה כמו אוטודיפו למשל, הוא יהיה בסדר ויתאים לרכב, אז זהו שלא. לצערי כך חושבים רוב הישראלים, אשר אין בידם להשיג מספיק מידע לגבי השמנים שהם קונים, ופשוט "הולכים" אחר הצמיגות המצויינת בספר הרכב בלבד, ללא שימת לב לפרטים חשובים יותר כגון: רמת התוספים, אישרורי ACEA ו- API ואישרורי יצרני רכב לשמנים של החברה המייצרת אותם, וכמובן הטכנולוגיה בה מיוצר השמן (מינרלי, חצי-סינטטי, סינטטי מלא). כעת לפני שאפרט, למען הסדר הטוב, אסביר כמה מושגים לגבי שמני מנוע.

תכונות שמן מנוע

שמן המנוע נמצא בסביבת עבודה קיצונית, ועל כן חייבים להתקיים התנאים הבאים:

• שימון כלל חלקי המנוע להפחתת חיכוך ומניעת שחיקה
  • ניקוי המנוע מפיח ומזהמים אחרים
  • אטימת הבוכנות ליעילות מנוע אופטימלית
  • התנגדות להתחמצנות בטמפרטורות גבוהות
  • קירור המנוע על-ידי שימון
  • שימון בטווח טמפרטורות עבודה רחב

צמיגות השמן

התכונה החשובה ביותר של שמן המנוע היא הצמיגות שלו. שתי השיטות הנפוצות ביותר למדידת הצמיגות הן: (1)צמיגות קינמטית ו-(2)צמיגות אבסולוטית. הצמיגות הקינטית הינה התנגדות השמן לזרימה וגזירה על-ידי כוח המשיכה ובדרך כלל מתבטאת בסנטיסטוקים (cSt). הצמיגות האבסולוטית הינה התנגדות השמן לגזירה וזרימה ומבוטאת בסנטיפוסים (cP). שני המדדים לא מושפעים מצמיגות השמן.

אתם בטח תוהים איך השמן בעל יכולת זרימה טובה בטמפרטורות קרות, אך גם מספק הגנה בטמפרטורת העבודה של המנוע? יש לשמן רב דרגתיות, כלומר צמיגות שונה בטמפרטורות שונות. על מנת להגיע לשמן רב דרגתי יש להוסיף פולימרים אשר משפרים את אינדקס הצמיגות של שמן. כלומר אם אינדקס צמיגות של שמן מסויים הוא 116, אז בטמפרטורה זו השמן בעצם נהפך לדרגת הצמיגות הגבוהה יותר, למשל שמן 10W40, צמיגות השמן תהיה 10 בטמפרטורות קרות, וצמיגותו תהיה 40 בטמפרטורות עבודה.

אישרורי (API (American Petroleum Institute

ה-API הניח בעצם את היסודות לדירוג שמני מנוע בכל העולם. ה"סופגניה" אשר מורה על דרגת הצמיגות והשירות של השמן חייבת ברשיון ה- API ועל יצרן השמן לספק הוכחות בדבר דרגת הצמיגות והשירות של השמן. ה- API במרוצת השנים התחיל מדרגת שירות (SA (1930 וכיום דרגת השירות הינה SN שנכנסה לתוקף ב- 2011. תמיד תשתמשו בתקן שהיצרן קבע למנוע שלכם ומעלה, למשל אם ספר רכב דורש להשתמש בדרגת שירות SL, אזי אפשר להשתמש בדרגת שירות SM ו- SN, אך לא בדרגת שירות נמוכה יותר, שהיא כאמור SJ.

אישרורי ACEA

ה-ACEA הינו אגוד יצרני הרכב האירופאים, אשר קובעים את התקינה האירופאית לגבי דרגת השירות של שמן מנוע, ומאשררים אותה כל כמה שנים. ישנם דירוגי A/B לרכבי בנזין ודיזל, ו-E לרכבי דיזל כבד.

ACEA_zpsspjnqb10.png

כעת לאחר שהסברנו בקצרה מספר מושגים על שמן מנוע, הגיע הזמן לפשפש בחברות השמנים המשווקות בארצנו הקטנה

Prestone/American Eagle/XCEL/Rallye

אתם בטח תוהים למה אני מכניס לסעיף אחד 4 חברות, ובכן את התשובה תקבלו מייד. שמות החברות אשר מוזכרים בכותרת זו, לא נחקרו בצורה יסודית ועל כן הרגשתי את הצורך לומר את האמת פעם אחת ולתמיד. בשיטוטים בפורום תחת שמות אלו, תמצאו כל מיני השערות מכל מני שנים. חלק טענו שהשמנים הללו ממוחזרים, מיוצרים בסין, מיוצרים בארץ והיבואן פרומט עושה ישראבלוף, אז זהו שפה אני חותך לגמרי את ההשערות חסרות הבסיס הללו

כל השמנים הללו מיוצרים על-ידי חברת Aoc Oil inc. הממוקמת בטמפה, פלורידה, ארה"ב.

פרטי החברה כפי שמופיע באתר API:

BLOF_zpslo4qmfpw.png

אוקיי. אז יצרן למוצרים הללו יש, עכשיו בואו נברר קצת על החברה הזו AOC OIL INC. מסתבר שהחברה הנ"ל היא חברת בת של Amalie Oil Co. האחרונה הוקמה ב-1903 ובעלת מוניטין רב שנים. אבל רגע, רשמתי מסתבר, למה מסתבר? משום שאני לא מוצא דוחות כספיים של החברה AOC OIL INC. נעזרתי באתר דן&ברדסטריט, אבל כלום. לאחר מכן ניסיתי לבדוק אם החברה רשומה בכלל במדינת פלורידה אכן רשומה כבר מ- 1997 כחברה עצמאית:

ללא שם.png

שדגשג.png

וכאשר מזינים את Amalie Oil Co כמובן שמתקבלות תוצאות(תתבוננו טוב על הכתובת)

היא.png

תשובה חד משמעית אין לי לתת, אבל לפרסטון ואמריקן איגל אין אתר אינטרנט בעוד לראלי ואקסל ישנו.

http://www.xcellube.com/

XCEL.png

http://www.rallyelube.com/

RAL.png

דבר אחרון לפני שסוגרים את הדיון לגבי שמנים אלו, הוא הדמיון המוחלט לגבי ה"אודות" של כל חברה.

אתם מוזמנים לקרוא:

משעשע.jpg

המשך יבוא...

עריכה אחרונה על ידי Joseph Alishkov
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה, אעקוב אחר השרשור המעניין הזה.

האם יש לך אפשרות למחקר מדעי? יש בידך את הכלים הנדרשים לבדוק את איכות השמן לאחר עבודה ממושכת במאמץ? חימצון? שחיקת מכלולים? השוואה של שמנים פשוטים נניח שמנים של פז אל מול שמנים "יקרים ונחשבים" יותר?

אם המחקר הוא כמו שעשית עד עכשיו, מה התועלת בעבודה הרבה שאתה עושה? אני לא שואל כדי להוריד אותך מזה, אלא כדי להבין באמת מה המשמעות של המחקר ואיך זה יעזור לנו, הצרכנים.

ושוב תודה.

פורסם

מטרתו הראשונית של התחקיר, הוא לספק ידע לצרכנות נבונה. מחקרים מדעיים, אשר כוללים בדיקות שחיקה, התחמצנות ושאר הדברים מבוצעים ע"י חברות השמנים עצמן, וכמעט בטוח ב 100% שהם לא יחלקו איתך את המידע.

אם חברי הפורום ירצו, נוכל לקיים גיוס כספים על מנת לרכוש שמנים ולהפקידם לבדיקה במעבדה מוסמכת.

אולם קח בחשבון, שבדיקות המעבדה יהיו לגבי השמן ה"טרי" ולא שמן אחרי שימוש מאחר ולזה נצרכים משאבים רבים.

ניתן לבקש מכל חברה את המחקר הפנימי שלה, אך שוב, לא מאמין שהם ישתפו אותך.

לגבי שמן לפני שימוש, כפי שציינתי, יש לנו האפשרות לגייס כספים (אין לי מושג מה העלויות של בדיקת הרכב כימי לשמנים) ולנתח אותם במעבדה בלתי תלויה שנבחר.

למשל, השמנים שציינתי עד כה, לכולם יש אישור רשמי מה-API בנוגע לדרגת השירות של השמן, מה שאומר בדיעבד כי הנתונים הרשומים נכונים ליום הפקת הרשיון מה- API.

בהמשך התחקיר תיווכח לדעת שרוב יצרניות השמנים האירופאים לא מתעניינים בכלל ב- API אלא ב- ACEA.

ניתן לצרף מחקרים בנוגע לדרגות שירות, אך לא בנוגע לחברה ספציפית.

מקווה שהבהרתי את כל תהיותך.

המשך יום נפלא.

פורסם

זה לא תחקיר שמנים, זה תחקיר ברשם החברות.

לא הבנתי מה הסנסציה הגדולה בכך שחברה מייצרת שמנים תחת מספר מותגים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כבודו אדם פשוט, ללא רקע בכימיה. הנתונים המוצגים כאן יבשים, ואין התייחסות להרכבים כימיים כפי שאתה רואה.

אני מתחיל ללמוד בקרוב רפואת שיניים (דצמבר).

לא משהו מיוחד.

רגיל כמוני כמוך.

פורסם (נערך)

אכן תחקיר מבורך, הגיע הזמן שמישהו ישים סוף לביזיון הזה שנקרא שמן של פרסטון (כי לנוזל הקירור של פרסטון האמיתית דווקא יש אבא ואמא)

אך לצערי באמת עד שלא ייבדק השמן במעבדה לא נוכל להוכיח כלום. בכל מקרה היבואן של שמני פרסטון הוא חבר פורום - Liqui Moly, נמתין לתגובתו בנושא.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

ומאיפה לך ידידי איזה חברה "מבקבקת" את חברות המדבקה הללו? אולי חברות המדבקה הנ"ל כל שנה מוציאות מכרז מול יצרני שמן אזוטריים ולוקחות את ההצעה הכי נמוכה, ואיפה הנתונים הטכניים של השמנים הללו? האם היית קונה מוצר בסופר שמכיל מדבקה עם שם ג'נרי ותיאור כללי ללא ציון רכיבים או תכונות המוצר על פי התקן הנדרש?

בוא תקבל מושג קצת על תעשיית הקבלנות, אם אני יצרן גדול של עוגיות ואני גם קבלן משנה של מותג פרטי נראה לך באמת שאני מוציא מוצר זהה בשניהם? כל יצרן לפי ערך המותג ועלותו קובע מספר דרישות איכות ותקנים בתהליך הייצור, אם אתה רוצה לקנות מאותו יצרן כקבלן משנה מוצר דומה אך זול יותר זה אפשרי בעזרת שינויים בתהליך שכמובן גוררים ירידה באיכות המרכיבים,צפיפות המוצר, כמות ומשקל התוספות וכד'. כל חברת שמנים או מותג מדבקה עצמאי צריכים לעבור ולקבל את התקנים הנדרשים בעצמם. זה שמפעל מייצר שמנים בעלי תקן תחת מותג א' לא אומר בהכרח שגם מותג ב' עומד בתקנים הנדרשים.

השמנים האלו כבר נבדקו במעבדה בארץ על ידי עיתון ידיעות אחרונות אם אני זוכר נכון ונמצאו פסולים. אז באמת עד שהיבואן שמסתובב פה בפורום לא יסדיר את הנושא הזה אני לא ממליץ לאף אחד להתקרב לסדרת המותגים האלו, מה גם שהמחיר שלהם לא רחוק ממותגים גדולים ובינלאומיים. ובאמת נושא השמנים בארץ פרוץ יצא לי לראות לא פעם ולא פעמיים במוסכים מורשי-יבואן את מותגי הכלום האלו מתוך טענה שעל המדבקה מופיעים התקנים הנדרשים.

הנה האשכול בנושא הבדיקה שציינתי: האם "מורחים " אותנו בשמנים הנמכרים בארץ?

עריכה אחרונה על ידי iDaNm
הוספת קישור
פורסם

בהחלט מאמר יסודי וחשוב. תודה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אכן תחקיר מבורך, הגיע הזמן שמישהו ישים סוף לביזיון הזה שנקרא שמן של פרסטון (כי לנוזל הקירור של פרסטון האמיתית דווקא יש אבא ואמא)

יש נוזל קירור פרסטון מזוייף? איך מבדילים בניהם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כדי לדעת ששמן עומד בתקנים שמצוינים עליו צריך לבצע ניסוי מעבדה ארוך ויקר מאוד (כולל מספר מנועים שעובדים רצוף הרבה זמן).

ההבדל בין שמן איכותי לשמן פחות איכותי זה פרק הזמן שהם ימשיכו לתפקד טוב במנוע (שמן שנשאר יותר מידי זן שקוף לא באמת עושה את העבודה שלו).

התחקיר היחיד שאתה יכול לבצע הוא תחקיר צרכני.

אם תוכל להוכיח שאמריקן איגל משווקים שמן מזויף, עשית אחלה עבודה, אם תוכיח שהם רק פחות איכותיים מAC דלקו, לא חידשת כלום.

(אני מהנדס מכונות שלא עוסק בתחום הרכב, עברתי קורס אקדמי בנושא ע"י שני מומחים מהתעשיה)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
יש נוזל קירור פרסטון מזוייף? איך מבדילים בניהם?

פרסטון מייצרת רק נוזל קירור. אין שום קשר בין פרסטון לשמן. אך משום מה אצלנו בארץ יש שמן של פרסטון :roll:

Stay Dirty

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וזה לא מיוצר ברישיון? לא כל אחד יכול לכתוב שם של חברה אחרת על המוצר שלו ולשווק אותו כמו כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פורמט גם מייבאים את מותג פרסטון לארץ כך שיש ביניהם קשר עסקי ולא מן הנמנע שהם משלמים לפרסטון על השימוש הזה. בנבכי הפורום היה אפילו תשובה מפרסטון העולמית בנושא.

• תוכן חדש...