Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 04-06 1600, דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המכובד!

אני מתלבט לפני רכישת הרכב שבכותרת.

קראתי רבות אך לא הצלחתי לגבש דעה עליו, מחד נטען שהרכב אמין, מנגד שהטיפולים יקרים להחריד..

בקצרה:

התקציב זעום (בסביבות 20 לכל היותר) ואי לכך עומדות בפני שתי אופציות:

- רכישת רכב בסכום של 16-18 בעל 250K לשעבר השכרה / ליסינג

- רכישת רכב בסכום 20 בעל 300K יד פרטית ראשונה (יש כמה על הפרק)

- רכישת רכב חבוט בעל 180K פרטית יד 2-3, מחיר בסביבות 17, אופציה שאני נוטה שלא לכיוונה משום מה.

המלצותיכם? ממה אני צריך לחשוש? אילו רכיבים לבדוק ברכב לפני קנייתו? מחלות? האם להתרחק מרכב בעל קילומטרים רבים שהיה בהשכרה למרות מחירו?

תודה, משה.

פורסם

ישנן כמה סיבות.. מעדיף שלא להכנס לזה, החלטתי ללכת עליו משיקולים אישיים שלי, מחפש את האופציה הטובה ביותר (החזקתי 206 והחלטתי לשנות קונספט, לגוון קצת) - אין צורך להמליץ לי על חלופות אחרות.. תודה

פורסם
ישנן כמה סיבות.. מעדיף שלא להכנס לזה, החלטתי ללכת עליו משיקולים אישיים שלי, מחפש את האופציה הטובה ביותר (החזקתי 206 והחלטתי לשנות קונספט, לגוון קצת) - אין צורך להמליץ לי על חלופות אחרות.. תודה

אין בעד מה. לא השתמע מהודעתך הראשונה שאתה מעוניין רק במאזדה 3, אז חשבתי שאוכל להמליץ לך משהו שאולי יתאים לך יותר. אם אתה לא מעוניין זו כמובן זכותך.

אין מחלות מיוחדות למעט נורות אחוריות שמרבות להישרף, למרות שגם זה כבר לא קרה לי הרבה זמן.

רכב ישן סביר מאוד שיהיה בלאי טבעי ולכן אולי בדיקה לא תכסה הכל היטב. כמובן שיש לבדוק גיר/מנוע/שלדה וזה. אולי כן כדאי לקחת את הרכב למי שמבין קצת במאזדות שיבדוק ציריות, משולשים ותושבות. היו כמה מקרים בפורום שחברים סבלו מזה, וגם בתכלס רכב עם ק"מ גבוה כנראה שלא הכל יהיה מושלם. היסטורית טיפולים מתועדת זה חשוב. נכון שהרכב הזה אמין באופן כללי וסובל הזנחה יחסית יותר ממקבילות אירופאיות, אבל אתה בכל מקרה לא רוצה לסמוך על זה.

קח בחשבון שבתקציב הזה בהחלט יהיו פשרות: אולי בבלאי טבעי, אולי בקרקושים פה ושם, לא יודע במה. אני ממליץ לך להשאיר כ-2000 ש"ח במידה ותצטרך ליישר קו [רק צמיגים נורמליים זה 1200 מינימום].

כמובן שעדיף להשאיר יותר, אבל הכל תלוי בכמה תקציב יש לך.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ראשית תודה על התגובה המועילה.

העניין הוא שהחשש שלי נובע מהקילומטר הגובה אל מול המחיר המפתה (מצאתי גם בודי יפה עם 300 קילומטר בסביבות 14) אין לי כוונה להשקיע על הרכב מנוע וגיר (נוציא רגע תקלות בלאי, זה עוד לגיטימי) ודברים כבדים אחרים. האם החשש שלי במקום?

פורסם

בהחלט במקום. אבל מה החלופה שלך? אם יש פרטי עם פחות ק"מ שיצריך ממך לעלות טיפה במחיר לך על זה. שווה את השקט.

שלי שנת 2007 עם 250K ועוד לא תקלות יקרות במיוחד [טפו טפו טפו מלח מים מלח מים], אבל אני משתמש בשמן סינתטי טוב ומחליף כל 7500 ק"מ בערך [במקום 15K], אני דואג שכל רכיב שנכנס יהיה מקורי ואני דואג לשמור על הרכב [לא מטפס על מדרכות, לא נוסע בשטח ולא "קורע" את הרכב באופן כללי]. כל אלו עדיין לא מנעו מכך ששנה שעברה הייתי צריך להחליף משולש ימין שעלה כמה מאות שקלים.

במקרה שלך כשאתה מראש קונה רכב עם ק"מ נורא גבוה זה יותר בעייתי. אתה לא יודע אם יש בלאי והאם תוקן מה שהיה.

אני אמרתי את דעתי הכנה, בתור מישהו שמחזיק ברכב כזה, אם התקציב לא מאפשר לך להתגמש למשהו יותר טוב [פחות ק"מ] אז חפש חלופה אחרת. אם בכל זאת אתה נעול, פשוט חפש את זו שיש לה היסטוריה הכי מתועדת, ושתצא הכי טובה בבדיקה. עבורי גם צורת ההתנהגות של המוכר עוזרת לסנן הרבה. זה בכל מקרה הימור ברמה כזו או אחרת.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...