Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סטטיסטית, זה לא שישראל היא מדינה כ"כ מסוכנת לנהוג בה.

אני גם לא בטוח שהבעיה היא בהכרח בזה שאנשים לא יודעים לנהוג ביחס לנהגים במדינות אחרות.

תרבות הנהיגה בארץ היא פן נוסף של התרבות הישראלית הכללית, שמסתכמת במצווה אחת בדיוק - אסור לצאת פראייר.

ביום שאנשים כאן יפסיקו לסבול מרגשי נחיתות אינהרנטיים, יפסיקו לחפש איפה הם "הפסידו" כי לא קימבנו מספיק, איפה מישהו אחר הצליח קצת יותר מהם (ולא על חשבונם), הכל יהיה קסום. עד אז, ימשיכו להיפתח כאן שרשורי הוצאת עצבים על אנשים שחותכים בפקקים, או נוסעים ב50 בשמאלי.

אתה יודע, הכול יחסי.

ביחס להודו או אתיופיה אולי לא מסוכן לנהוג כאן, אבל ביחס להולנד/אוסטריה/גרמניה כן. הגרמנים אדיבים על הכביש, מכבדים זה את זה ומתנהגים בכבוד לרכוש (שזה גם חלק מתרבות מוטורית), אני לא אדבר כמובן על רמת הנהגים, מסלולי המירוצים שלהם, האופציות שלהם לשיפור הרכב באופן חוקי וכו'.

הבעיה שהחוקים פה לא נאכפים, ומה שנאכף לא כל כך חשוב (כמו מהירות).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרבות-נהיגה היא נגזרת של 'תרבות',

לפיכך בשביל תרבות בנהיגה צריך רק לשנות את כל התרבות כאן.

בו בזמן התרבות לא מחכה שישנו אותה אלא היא דינאמית ומתפתחת:

אולי אנחנו בכיוון של תרבות נהיגה שתזכיר את מערב אירופה ?

אולי אנחנו בכיוון של תרבות נהיגה שתזכיר את מזרח אירופה ?

ימים יגידו.

לעת עתה, כמו במישור הכלכלי, אלו שנהנים מהמצב הם אלו שאמורים לשנותו,

ונראה שהעיסוק מצידם הוא יותר בשימור והרחבת המצב הקיים ולא ההפך:

זו תמונת מראה [חיובית] של מי שנכנס לפה וכתב 'אני מאותת גם בחניונים',

שאגב גם אני, ואני ממליץ, תנועת יד אוטומאטית פשוטה שחוסכת המון במצטבר.

The first one to get angry loses

פורסם

לגבי המאותתים, אתם לא לבד, גם אני מאותת בחניינים וגם בשעות לילה מאוחרת כשאני לבד, תמיד.

כשהופכים משהו להרגל, הוא נעשה אוטמטית ומבלי להשקיע מחשבה, ואז גם במשך היום ברור שהדבר יתבצע תמיד.

פורסם

רוברט, בהשוואה למדינות oecd.

ברוב הפרמטרים שנמדדים שם, אנחנו די כמו כל השאר.

לא נראה לי שיש מישהו בפורום הזה, או בישראל בכלל, שמתעצבן יותר מתרבות הנהיגה בכבישי ישראל, כן? אבל צריך לשים את הדברים על השולחן: זה עדיין לא בהכרח אומר שיותר מסוכן לנהוג פה. פשוט הרבה פחות נעים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה הקטע, טרונצ'ו, הקטע הלא פרקטי,

שבסוף בשרשור כזה באים אנשים כמוך וכמוני להחמיא לעצמם ולחזק את עצמם,

ומי שצריך יותר לתקן את תרבותו גם מחזק את עצמו אבל בכוון שלו, ומחוץ לשרשור.

The first one to get angry loses

פורסם

נהג חדש הוא לא דף חלק, הוא נייר קופי של ההורים שלו (או מודל חיקוי אחר שהטביע עליו חותם עמוק) מבלי שהוא יודע זאת.

זה כנראה נכון עבור חלק מהאנשים אבל ממש לא תמיד.

אבא שלי נהג סביר בהחלט אבל גם הוא סובל מכל מיני "מאפייני נהיגה ארץ-ישראליים"- סגנון נהיגה אגרסיבי, לרוב לא יוותר לרכב שינסה להשתלב לפניו וכו'.

אני מניח שחלק מהרגלי הנהיגה שלו נספגו אצלי כילד שמתבונן על אביו שנוהג אבל אני רחוק מלהיות השתקפות של אבי בפן הזה.

באחת החופשות האחרונות נהגתי ואבא שלי לצידי וכמו כל נהג "טוב" הוא מיד מתחיל עם ההמלצות- תקח את הנתיב השני, תחתוך מפה, אל תיתן לו להכנס וכו' עד שנשרף לי הפיוז, אמרתי לו שאם בא לו הוא מוזמן לנהוג במקומי, אם לא- שחרר, אני לא במלחמה על הכביש.

אבא שלי גם לא ניסה לערב אותי או ללמד אותי יותר מדי בענייני נהיגה או מוטוריקה כך שזה לא היה נגיש עבורי כמו שהתחום הזה נגיש עבור הילדים שלי שאני משתדל לערב אותם כמעט בכל נסיעה ברכב עם איזשהו הסבר על משהו שקשור לנהיגה (הם פשוט נדבקו בחיידק אז הם בעצמם מבקשים ללמוד).

אם לחזור לאחי, ספק גדול שהבנות שלו יהיו השכפול שלו בנהיגה פשוט כי זה ממש לא מעניין אותן ולא מעסיק אותן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מספר כללים שיהפכו את הכביש למקום נעים יותר:

1. אתה בכיכר ומשהו מנסה להיכנס, תן לו, אפילו שלך זכות הקדימה.

2. סע תמיד בימין, שנה נתיב רק לעקיפה.

3. אתה מגיע לצומת לא פנויה, אל תיכנס אפילו שזכות הקדימה שלך, תן לנתיב החוצה לזרום בינתיים.

4. זה גבולי, אתה בנתיב פקוק לפני פניה ימינה ושרפת כבר חמש דקות, ומישהו בא משמאל מנסה "להידחף", תמיד אני בסרט אם זה היה בטעות ואז לתת לו או שהוא גנב את הפקק ואז לא לתת לו להיכנס.

5. אתה עוצר, נכון זה רק לשניה, רק כדי להוריד נוסע, רק לקנות סיגריות, תעצור בצד ולא באמצע הכביש.

6. אתה רואה משהו נוסע בלי אורות, תהבהב לו, תסמן לו באדיבות.

7. האור ברמזור התחלף לירוק, תספור עד 3 לפני שאתה צופר בזעם לרכב שלפניך.

8. אתה מגיע לצומת ולך זכות קדימה, אל תאיץ כדי להשיג את הרכב בנתיב החוצה, פרגן לו.

9. הרמזור בדיוק התחלף לאדום, אל תידבק לרכב לפניך ותגנוב איתו את הרמזור.

10 מצאת חניה פנויה ומשהו מסמן לך שהיא שלו, תאמין לו.

נוסע בפריוס 2008

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שמחתי לגלות שאני עומד ב10 התנאים האלה. בסעיף 4 אני תמיד מאפשר להשתלב, גם כשברור שהוא עשה את זה בכוונה. למה? כי זה סתם חוסם את הנתיב שממשיך ישר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בזכות אנשים עם פריוס יש לי יותר דלק לשרוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
וחניות

טוב שאין לך סטיגמות על אנשים :wink:

פעם הבאה שאני מגיע לחניה, אם סיוויק מסמן לי שהחנייה שלו, אני מתחרע על החנייה ומביא לו מכות.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...