Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום אחד מבעלי המוסכים קרא לי והביא לי מתנה, ספריי קרבורטורים.

שאלתי למה?

אמר לי חורף חביבי, תתכונן.

{הרכב הוא: אוטוביאנקי 1979}

הוא טוען שהמון פיאסטות ישנות היו עומדות לאחר כניסה לשלולית והסטרטר היה מתרטב לו והיה לוקח זמן להתייבש.

הדבר נכון?

יש לי מה לעשות לקראת החורף המתקרב?

תודה לעונים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לא קשור לסטרטר. אם כבר הדיסטריבוטור יכול להתרטב בשלולית ואז הרכב יכבה ולא יניע עד שתייבש את כל המים. יש שאומרים שכדאי לעטוף אותו בשקית ניילון.

ספריי קרבורטורים לא יעזור לך כשאין ניצוץ.

לחורף עושים מה שעושים לכל רכב. בודקים שהמגבים מנגבים טוב, שגומיות של ציריות והגה לא קרועות ושהצמיגים טובים. ואם יש לך נזילות מים לתוך הרכב, אתה כבר תגלה בהמשך :-)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וקס יכול להועיל בשמירה על הפח הרגיש ממילא של האוטוביאנקי. מעבר לכך, זכור שאתה נוסע ברכב בעל צמיגים דקיקים ונטול מערכות בטיחות אקטיביות אז אל תהיה גיבור. כל תאונה הכי קטנה יכולה לשלוח את הרכב הזה לעולם שכולו טוב.

נסה להימנע ככל האפשר משלוליות, ואם אין ברירה אז עבור את השלולית מבלי לייצר נדי מים שיחדרו לתא המנוע וירטיבו את המפלג.

נ.ב.: מעולם לא הזדקקתי לספריי קרבורטורים כדי להניע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה אלעד

אני מאמין שבימים גשומים ביותר עם רוחות עזות אקח אוטובוס ולא אטריד את הביאנקי בנסיעות מסוכנות.

אני יותר מפחד שמסתומים שמחליטים לנסוע בכביש בגין בירושלים בבוקר במהירות תלת ספרתית ולא יודעים לנהוג ויעיפו אותי לתעלה הקרובה לביתי.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

כמה עצות קטנות לקראת החורף לגבי רטיבות מערכת ההצתה: 1. לא רצוי לכסות בניילון את המפלג כי העטיפה גורמת לאגירה של לחות/רטיבות. 2. אם במקרה חדרו מים למערכת ההצתה רצוי מאוד לנגב את החלק העליון של סליל ההצתה , לשחרר את מכסה המפלג כי הוא ספוג ברטיבות פנימית . לנגב אותו בפנים ובחוץ ולהשאירו מספר דקות פתוח לאיוורור. 3. רצוי לנגב את הגומיות שיושבות על ראשי הפלגים כי אם הם רטובות הם יוצרות סוג של מוליכות בין הניצוץ לראש המנוע. לדעתי לא רצוי להשתמש בספריי מונע רטיבות כי הוא גורם להתיבשות בחוטי ההצתה כולל בגומיות. יתכן שיש היום ספריי באיכות טובה יותר - לא מכיר.

סעו בזהירות

פורסם

מוסיף:

לבדוק צמיגים ולחץ אוויר בצמיגים.

לבדוק הגה על כל מרכיביו.

לבדוק בלמים שאינם ננעלים את נתפסים. לבדוק כיוון בלמים באופן שבעצירה הרכב אינו מושך לצד זה או אחר.

לבדוק מצבר וחיבורי מצבר. יש לבדוק שאין קורוזיה בחלק הפנימי (הטבעת שמתהדקת סביב הקוטב) של נעל הכבל בחיבור למצבר, למרוח עם גריז או וזלין רפואי או חומר יעודי.

לבדוק תקינות מנוע מגב שמשות.

לבדוק שהמגבים מנגבים ואינם מורחים.

לבדוק תקינות אורות ופסים זוהרים.

לבדוק תקינות מפשיר אדים ומערכת חימום.

ברכבים ללא מזגן לרכוש מטלית נגד אדים.

לבדוק שיש ברכב אפוד זוהר ומשולש אזהרה. ולזכור להשתמש בהם!

פנס נייד ברכב יכול להיות מועיל בעת תקלה.

מבחינה בטיחותית וגם מבחינת טובת הרכב רצוי לא לנסוע בגשם.

לקחת בחשבון שאין ABS ואין בקרת יציבות ויש לתכנן כל עצירה מראש.

מנוע

באיזורים קרים להחליף לשמן דליל יותר לפי מפרט היצרן.

לבדוק מערכת צ'וק.

מערכת פליטה (אגזוסט) מכיוון שבחורף נוסעים עם חלונות סגורים חשוב לבדוק שאין דליפה במערכת הפליטה של הרכב. גז CO רעיל ואין לו ריח!

מערכת הצתה:

לבדוק תקינות חוטי הצתה. (בדיקה ראשונית ניתן לעשות על ידי העמדת הרכב במקום חשוך, פיחת מכסה מנוע והעלאת הטורים ל 3,000 סל"ד אם רואים ניצוץ או ניצוצות סימן שהחוטים אינם תקינים.)

לבדוק תקינות מערכת חשמל. לסדר חוטים לבדוק חיבורים..

מערכת קירור:

להוסיף אנטי-פרייז איכותי (לא כזה שעולה 20 שקלים . לבדוק לפני שמוסיפים את האנטי פרייז לראדיטור את האנטי-פרייז. הבדיקה על ידי הכנסת כמות קטנה לבקבוק פלסטי והכנסתו למקפיא. אם קפא הוא לא טוב. נמרי סיפר לי כי במחקרים שערכו התברר כי מנועים שהיה בהם אנטי פריז איכותי שרדו יותר ממנועים ללא אנטי-פריז או עם אנטי-פריז מאיכות ירודה.

דרך צלחה!

שלמה דן גדרון

פורסם

היום נסעתי פעם ראשונה בגשם.

ממש זלעפות

אם היו אומרים בחדשות לא הייתי נוהג בכלל עם הרכב.

יש לי חימום! אני מבסוט! הראות נהדרת.אין אדים

יש כמה בעיות,

אכן, צריך ממש לחשב את הדרך ולפעול כמו אופנוען.

שלא יפתיעו אותי, איפה הנתיב הימני ואיפה השוליים לברוח.

המגבים מנגבים נהדר {חדשים} אבל יש רק מצב אחד - עובד - לא עובד. לא חשבו על מהירויות אז?

מאוד קשה לי עם הנהגים מאחור. הביאנקי נמוכה וכמעט כל רכב גבוה ממני מה שגורם לממש סינוור חזק! נראה לי שאשחיר חלון אחורי במעט או אשים וילון. העיניים סובלות.

ובעיה אחרונה:

נכנס לי מים!

לא יודע מהייכן.

נראה שזה מאיזור דוושת הגז.

שהגעתי לבית הרמתי מכסה מנוע, בעזרת פנס לא זיהיתי מים שנכנסו מעבר למכסה המנוע.

האם מדובר לפי דעתכם בנזילה שמתוך כונס האוויר?

IMG_2363.jpg

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

היי אלעד.

אכן, בימים כאלו עדיף שלא להטריד את הקשישות שלנו, אבל אין כמו טבילת אש טובה כדי לדעת שהמכונית שלך עומדת במז"א סוער שאיננו מסתכם ביותר מכמה טיפות וכביש רטוב.

מפשיר מוסיף המון לאיכות הנסיעה. בין אם בהפשרת אדים או בחימום בנסיעה לילית וקפואה באיזור השומרון...:wink:

נסיעה ברכב שכזה במז"א שכזה אכן מחדד את החושים. אם נהגים ברכב מודרני רואים רק שלוש מטר קדימה, אתה רואה עשר. מעולה בתור תרגולת לקשב וריכוז אם חלמת להיות טייס.8)

היום שאספתי את בני הקטן מהגן, נסעתי בגשם צפוף, עם מפשיר אדים, מגבים תקינים ורכב שפשוט נוסע ונוסע ולא עוצר באף שלולית. לראות אותו יושב מאחורה עגון ובטוח עם עגלה בבגאז' (וירטואזיה הנדסית שלעצמה) פשוט עושים הרגשה טובה...:multi:

גם אצלי ברכב (פורש פיאסטה 89) יש שני מהירויות בלבד פלוס הפעלה רגעית. בממטרים כבדים המגבים פשוט לא עומדים בעומס. אבל צריך לזכור שאף פעם לא נוכל להתחרות ברכבים חדשים... למעט הכיף.

כניסת המים ככול הנראה (והמים על השטיח הן העדות הכי טובה לכך) הן מקיר האש. בדוק בחרירים שמעבירים צמות חשמל ומים לפנים חלל הרכב - אם אתה רואה קצת רווח או גומייה קרועה - קצת סיליקון יסתום את החדר ויעשה את העבודה.

בהצלחה! סע בדרכים טובות.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...