Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, קרוב משפחה שלי קנה מרצדס שהייתה מונית.

מודל 2008 580אלף ק''מ c 200

שהרכב עומד ממש מורגש הריח הנורא מאוד מאוד שהוא פולט מהאגזוז.

האם רכב דיזל שכזה אמור לפלוט כזה ריח?

זה נורא ברמות שאני לא יכול לתאר פה.

מה היא דעתכם

ומה אפשר לעשות?

תודה רבה

פורסם

כן, יש ריח חריף ברכבי דיזל. זה מורגש בעיקר בהנעה בשעות הבוקר.

השאלה אם זה בגבול התקין או שיש בעיה כלשהי שבגללה יש ריח חריף מהנורמה, וזה משהו שצריך לבדוק במוסך.

פורסם
כן, יש ריח חריף ברכבי דיזל. זה מורגש בעיקר בהנעה בשעות הבוקר.

השאלה אם זה בגבול התקין או שיש בעיה כלשהי שבגללה יש ריח חריף מהנורמה, וזה משהו שצריך לבדוק במוסך.

ברשותי קיה ריו דיזל וזו לא פולטת ריח כה חריף ונוראי.. למרות שגם אופל אינסיגניה הריחה פשוט נורא. אולי זה בגלל שהמנוע גדול אז הפליטה גדולה הרבה יותר?

פורסם

מוזר, אני עם פאביה 1.9 TDI, שום ריח חריג לא הורגש, רכב עם 200 אלף קילומטר. לא מרגיש ריח חריג בבוקר או בערב.

כלומר יש ריח חריף יותר של דלק שרוף גם בבנזין כשמניעים בבוקר או אחרי הרבה זמן, אז אותו דבר עם הדיזל, ריח מעט חזק יותר של סולר שרוף, מעט יותר מכשהוא עומד מונע לאחר שהתחמם, אבל לא משהו חריג או מסריח.

פורסם
אני עם מנוע SDI, קרוב ל 400 אלף , מספיק שאני מחנה עם חלון פתוח ,הכל ריח של סולר.

עשן שחור נפלט מהאגזוז, אבל.. צריכה של 1:25 .

איך עובד מנוע sdi? האם יש בו טורבו?

פורסם

Sdi

מנוע אמין מאוד היה לי עם 600000 ק"מ האוטו לא היה נוגע בגרם שמן. נכון יש ריח. ההבדל בן sdi ל tdi לא רק ב טורבו. משאבת הזרקה אחרת וגם מזרקים שונים. יש מנועים עם 90 כ"ס קוד agr שם דווקא מזרקים זהים ל sdi אבל בדגם 110 כ"ס מזרקים שונים ומשאבי הזרקה שונה. כמו כן ב 110 כ"ס לגיר רגיל יש משאבת הזרקה שמסתיימת באות c ודגם אוטומט מסתיימת באות d , ל sdi משאבת הזרקה עם האות b בסוף.

פורסם

בערך בשנת 2004 יצא SDI בנפח 2.0 ליטר עם משהו כמו 72 כ"ס שהיה אמור להחליף את ה SDI 1.9 הישן.

מנוע 2.0 ליטר זה יועד בעיקר לגירסאות בסיס של קאדי (לא הגיע לארץ) ושל גולף 5 (כן הגיעו כמה יחדיות בארץ).

לאחר מכן תקופת הדיזלים האטמוספריים פחות או יותר הסתיימה.

מאז שיצא לראשונה דיזל הזרקה ישירה מוגדש עוד בתקופת גולף דור שלישי, TDI זה כינוי מסחרי של כל מנועי הטורבו דיזל של פולקסווגן, בכל הטכנלוגית (מזרק משאבה, מסילה משותפת) ובכל המפחים.

לא מתייחס למנוע ספציפי כלשהו, יש 3 צילינדרים קטן בפלו ובפאביה ויש V10 בטוארג. כולם עם אותו לוגו TDI.

פורסם

אני מניח שהמרצדס עם ה 580 אלף ק"מ הריחה טוב יותר כשהייתה עם 0 ק"מ. צריך לבדוק את תקינות כל המכלולים כולל ממירים קטליטים. חיישן EGR. לבדוק שהרכב בנוסף גם לא שורף שמן. אישית לא מבין את האנשים שקונים רכבי דיזל ישנים הרכב כבר בן 8 שנים כמעט. עם חצי מליון ק"מ. זה לא שהרכב מקבל טיפול כמו בסדרה "השיפוצניקים" בערוץ דיסקברי. בנצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...