Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10,000, איפה מתחילים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, אני מנסה ללמוד קצת על הצדדים הטכניים של הרכב שלי (מאזדה לאנטיס), אני מחפש כל מידע שיש ברשת וככה גם הגעתי לפורום המצוין הזה. אני קורא כאן את השירשורים ולומד המון. עברתי על המדריכים המצולמים וזה פשוט פרוייקט ראוי לשבח (תודה לכל המשקיענים שצילמו והעלו את התמונות).

עכשיו אחרי שלפחות את הצד התיאורטי אני מתחיל מבין, אני רוצה לקפוץ למים ולהתחיל בטיפול 10,000 לרכב אבל מאיפה מתחילים? איזה כלי עבודה צריך? איזה חלקים אני צריך לקנות ואיפה כדאי לקנות (אזור ת"א/רמת גן)?

וגם אחרי שיהיו לי את כל החלקי חילוף וכלי עבודה האם מומלץ להתחיל לנסות לבד או שיש סיכוי טוב שאני רק יעשה נזק לאוטו?

פורסם

קודם כל זה יפה שיש לך רצון ללמוד להתעסק עם האוטו לבד !

הצעה שלי , תתחיל את הפעם הראשונה עם מלווה , מישהו שיודע מה הוא עושה , ותלמד ממנו איך לגשת לכל חלק .

הכלים שאתה צריך באופן כללי , ג'ק הידראולי ( כזה בתצורת עגלה עדיף , חס וחלילה לא עם זה שמסופק עם האוטו ! ) , סט מפתחות פתוחים סטנדרטי , סט בוקסות ( כדאי איכותי ככל האפשר ) , מפתח פלאגים ( אם קנית סט בוקסות טוב סביר שתהיה לך בוקסה לפלאגים ) , מברג פיליפס ושטוח ומפתח לפילטר שמן .

אני מציע לך לברר קודם איזה חלקים וחומרים דרושים לך לטיפול , סוג שמן,פילטרים תואמים וכו' ...

ולרכוש אותם באיכות שאתה חושב לנכון לפני הטיפול . בקיצור , תכין רשימת קניות .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

כל הכבוד על היזמה!

אקשרך לאוסף תמונות מטיפול ה135,000 שערכנו לפני כחצי שנה.

אני בטוח שתמצא שם עזרה.

בנוסף, הערות:

- בברקסים א-ל תטפל לבד! גם לא לאחר ליווי.

- החלפת פילטר הדלק היא קצת מסובכת, למעשה מיקומו הוא המסובך.

- כל שאר הדברים לא נראו מסובכים כלל.

- עדיין כדאי פעם ראשונה עם מלווה!

פירוט של הטיפול תמצא בקישור, ובאתר של שמוליק, לאנטיס F ישראל ישנה טבלת טיפולים.

אני חייב לזוז, אשוב בערב עם עוד עזרה.

בהצלחה!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תודה על היעוץ והתמיכה המוראלית :-) .

הזמנתי עכשיו את הספר של haynes כדי לקרוא עוד קצת לפני ששולפים את כלי המשחית, אני מקווה שייצא לי בשבוע הקרוב להיות ביצחק שדה בשביל החלפים. לפי הצעתכם לפחות בפעם הראשונה אני אחפש מישהו שיוכל לתת הדרכה כדי לא לעשות יותר מדי נזק ופעם הבאה אני כבר אהיה סולו.

כמה שאלות:

1. ראיתי כמה התייחסויות בפורום לגבי איבוד הביטוח במידה ומכונאי לא מוסמך מטפל ברכב, האם הדבר תקף לטיפולים מעין אלו? הבנתי שלדוגמה בלמים אסור להחליף לבד אבל מה הם החוקים באופן כללי? מה מותר ומה אסור לעשות לרכב מבלי לסכן את הביטוח?

2. אם למישהו יש ניסיון בטיפול במאזדה אני אשמח לטיפים או דברים מיוחדים שיש לשים לב אליהם בטיפול.

3. בלי קשר לטיפול השוטף בקרוב גם צריך להחליף רצועת טיימינג (את זה אני לא לוקח על עצמי עדיין :-) ). מישהו יכול לתת לי המלצה על מוסך שמטפל במאזדה (אמין, הוגן, לא יקר וכו') באזור הבורסה ברמת גן (ליד הבית) או לחילופין באזור התעשייה של רעננה (ליד העבודה)?

פורסם

שלום.

שיהיה לך בהצלחה רק שים לב תעשה את כול מה שאתה חושב בסבלנות ולא למהר כי מהירות

היא מהשטן... כמו כן לא בכוח במוח.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

חפש בפורום את Shmulik ושלח לו ה"פ, הוא אדם מאוד חביב ואני בטוח שהוא יעזור לך בשמחה.

הנה קישור לאתר שלו, בו יש מידע רב על הלאנטיס (אמנם על ה-F, אבל מאוד רלוונטי גם לגביך).

חפש שם באגף המידע הטכני את תכנית הטיפולים, ע"מ שתדע מה להחליף בטיפול.

בנוסף, נסה לברר גם על תוכנת הEPC, מידע מתומצת נמצא באתר גם כן.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

את נושא עניין החלפת הפלאגים הייתי נותן למישהו מנוסה שיעשה זאת היות ושם אם אתה הורס את ההברגה כתוצאה מרשלנות או חובבנות אז זה הולך להיות סיפור מהתחת לסדר שם הכל...!!![נפשית וכלכלית]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תוכן חדש...