Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מקרה, כן מכני, לא מכני, הרכבים נבדקים כפי שיוצאים מהמפעל וללא שום שינוים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 241
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם מה הקשר? מכני או לא, עשית מדידות בין הקונטי לקאפ 2 וראית שהוא טוב יותר? על אותו רכב במסלול? על מספר רכבים במסלול? מדדת זמנים? צמיג זה דבר סופר חשוב בזמנים על מסלול, אבל לרשום את זה כיתרון שמבטל את הגינות המבחן, נו באמת.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם (נערך)

יש לכם מושג אילו הפרשי זמנים יש בין צמיגי מסלול (והCUP 2 מיועדים למסלול) לצמיגי כביש?

מצחיקים אותי כל אלו שטוענים (ARIKC למיניהם) שצמיגים לא הופכים אוטו "חרא" לטוב בזמן שהם ממליצים לכל אלו שרוצים שיפור בהתנהגות להחליף לצמיגים טובים יותר.

עריכה:

הרי הבוחן בסרטון מדגיש בתחילת ההשוואה כי יש שוני מהותי בין הצמיגים מכיוון שהאחד מיועד למסלול והשני לכביש.

עריכה אחרונה על ידי נתנאל
פורסם
אם נפתח הגדרה של המילה מכני במילון, אז כן, צמיג זה חלק מכני היות והוא קשור באופן ישיר למכונה ולשימוש בה.

אני לא יודע למה אתה מתעקש להפריד את הצמיג ממכלולי הרכב, שכן זה מכלול לכל דבר בדיוק כמו מנוע, גיר, מתלים, בולמים, בלמים וכדומה.

ניתן להתווכח על מה קל או מה קשה לשנות ולשפר, אבל אני לא רואה את ההיגיון בהפרדה. מתנצל.

חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי שום הגדרה הכוללת חלק חילוף/מכאני.

להלן ההגדרה:

"צְמיג הוא מעטפת טבעתית וגמישה העוטפת את החישוק בגלגלי כלי תחבורה. תפקיד הצמיג להעביר את כח המנוע לתנועה, לספק אחיזת כביש טובה לכלי הרכב, לבלום זעזועים ולהגן על החישוק"

פורסם

תגיד, אתה נתקלת פעם במבחן דרכים כל שהוא עלי אדמות שבכדי שהוא יהיה יותר שיוויוני, החליפו לרכב צמיגים שהוא לא בא איתם?

בחייך, איזה קישקוש, רכב בודקים במפרט כפי שהוא מגיע מהיצרן.

מה הלאה? אולי אני אשים ברכב מבחן תוכנת ניסוי (ל 24 שעות) בכדי שיהיה יותר שיוויוני כי המתחרה באה עם 30 כ"ס יותר?

אולי אני אשים בלוקים בבגאז' בכדי להתגבר על הבדלי משקל "לא הוגנים" בין רכבי המבחן?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שוב, בגירה, לא מדובר בשיפור מכני כגון תוכנות והסרת משקל.

מדובר בנטו רכב מול רכב, שלדה מול שלדה, מנוע מול מנוע וכו'.

יצרן הרכב לא מייצר את הצמיגים, הוא לא מכריח אותך להשתמש בסוג צמיגים מסויים, ההשוואה בין המכוניות איננה נכונה מכיוון שצריך לנטרל את כל הגורמים החיצוניים, כגון צמיגים.

הוא באותה מידה יכל היה לבדוק את הרכבים במסלול רטוב והמגאן היתה אוכלת כאפות על ימין ושמאל.

פורסם (נערך)

על מה אתה מדבר? אתה יודע כמה רכיבים שנמצאים ברכב היצרן לא מייצר?

ואם היה מגיע עם אגזוז של Akrapovic, אז צריך לפרק גם אותו?

הצמיגים זה מה שמציק לך? מה עם הבדלי ההספק? מה עם ההבדלים במחירים? מה עם העובדה שהמגאן זה רכב שהוצג לפני 100 שנה ביחס לסיוויק, ולא נשכח שהמגאן גם זולה יותר.

הצמיגים האלה מגיעים עם הרכב מהמפעל, לכן צריך לבחון את הרכב עם מה שהוא מגיע מהמפעל.

אני ואתה נילך מחר לקנות רכב. אתה תקנה סיוויק אני אקנה מגאן. נעשה הקפה במסלול. תפסיד בשניה וחצי. אז מה תבכה שהרכב שלי הגיע עם צמיגים X ושלך עם צמיגים Y?

ברור שהצמיגים נותנים יתרון, אולי אפילו יתרון אדיר. עדיין זה חלק מהאבזור שמגיע עם הרכב. בדיוק כמו טורבו מוגדל, בדיוק כמו מתלים מיוחדים, בדיוק כמו מערכת פליטה, בדיוק כמו כל אביזר אחר שמקנה לכל אחד מהרכבים האלה יתרון על השני, וכשהרכב שמגיע עם צמיגים טובים יותר הוא גם זול יותר על מה אפשר להלין?

סוף סוף מבחן שבודק את הרכיבים במצב סטוק. אז מתלוננים אחת מגיע עם "סטוק יותר טוב" מהשניה וזה לא פייר, ושוב מדובר ברכב הזול מבין השניים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לאן הלכת?

צנרת פליטה? טורבו?

מהנדסי הרכב תכננו את הרכב לצמיגים האלו?

ברור שאם אני ואתה נוסעים למסלול אז אדאג שהרכב ינעל צמיגי מסלול.

בדיוק כמו שעושים בחו"ל.

איך אתה משווה את הצמיגים לאבזור שציינת למעלה? במחירון יש תוספת על צמיגים X?

מחר מישלן מפסיקה לייצר את הCUP 2, ואתה חייב להחליף לCUP 3, אז הרכב כבר לא סטוק? האחריות הוסרה?

שטויות במיץ.

רוצים לבדוק בין 2 הרכבים בצורה אובייקטיבית? תנטרלו את כל הגורמים החיצוניים. צמיגים זה גורם חיצוני.

פורסם

כמה אנשים אתה מכיר שקונים רכב חדש ונוסעים מהסוכנות לצמיגיה הקרובה אליהם כדי להחליף את הצמיגים החדשים שלהם בצמיגים שמתאימים יותר לפי דעתם לרכב?

רמז: 0.

צמיג שמספיק טוב כדי שהיצרן יספק אותו עם הרכב, מספיק טוב כדי לבחון את הרכב עליו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

אתה רשמת "יצרן הרכב לא מייצר את הצמיגים".

הוא לא מייצר עוד מאות רכיבים שנמצאים ברכב. אני נתתי דוגמאות. למשל טורבו, מערכת פליטה, חישוקים, חלקי מרכב מקארבון. כל אלו רכיבים שהרבה פעמים מגיעים מספק חיצוני ויכולים להשפיע על ביצועי הרכב.

הרכב הוא סטוק. ככה הוא יצא מהמפעל.

כשעושים מבחן השוואתי אמיתי בין רכבים בייצור סדרתי מה שצריך לעשות הוא ללכת לסוכנות לשלם כסף ולקבל רכב. את הרכב שמקבלים בודקים.

לא מתחילים להחליף צמיג כי אחד הגיע עם צמיג X והשני עם צמיג Y.

כמו שלא מחליפים מערכת פליטה, כמו שלא מחיליפים טורבו, כמו שלא מחליפים מכסה מנוע כי לאחד יש מקארבון ולשניה לא.

להגיד שהיצרן תיכנן את הרכב בשביל המערכת פליטה המסויימת זו שטות. יצרן בוחר מערכת פליטה מאילוצים רבים, גם תקציביים, לכן יש מצב שמערכת פליטה טובה בהרבה הייתה מתאימה פיקס אבל היא פשוט יקרה מדי.

חוץ מזה איך אתה מגדיר "מהנדסי הרכב תיכננו את הרכב לצמיגים האלו?"

אם הרכב עבר חודשים של כיול ייעודי עם הצמיגים האלה עד לקבלת תוצאה מקסימלית האם זה לא נחשב לתכנון של יצרן הרכב?

אתה מחליט על סמך הקריטריונים שלך מה נכון לעשות ומה לא. זו בדיוק הסיבה שצריך לקחת את הרכבים כמו שהם יוצאים מהסוכנות ולבחון אותם.

אחרת אין לזה סוף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בטח שצריך להשוות עם אותו צמיג!

גם עם אותם רפידות!

ואותם דיסקים.

ואותה מצערת.

אה, ואותו הטורבו!!

ואותו השמן במנוע! אם הונדה שמו שמן של אג'יפ?! רמאים!

פורסם

רודפת אחרי קאיימן GT4

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עכשיו יש שמועות לגבי המשך המסורת של RS500.

שיפורים עיקריים - דיאטה של 100 ק"ג. אופציה לרובוטי ועבודה נוספת על דיפרנציאל קדמי (יתכן שיהיה גם ב"עממית").

אחת המטרות היא ליישר קו לפחות בעניין ההאצה עם ה RS3 ושות'. לדבריהם כבר היום עם פיילוט קאפ 2 ההפרש מזערי.

http://www.motormag.com.au/news/1605/ford-focus-rs500-in-the-works/

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

RS עם POWERSHIFT? היא מגיעה עם קלאץ' רזרבי במקום גלגל בבגאז'?

פורד מקבלת בטחון לאור הפידבק החיובי בטירוף שה-RS הצליחה לייצר. אני שמח שהם תפסו את הגל ומקווה שהם ימשיכו לייצר גרסאות ספורטיביות לרכבים שלהם (ומקווה שיתחילו לייבא אותם לארץ סופסוף בצורה נורמלית)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...