Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

לפני יומיים קניתי רנו קליאו 2008 (3), ועשיתי חיפוש קצר לגבי מצלמות רוורס ב-eBay.

שמתי לב שהמנושא ממש לא יקר (150 ש"ח) וזה עושה לי חשק לנסות לקנות ולהתקין לבד.

עד כמה זה יכול להיות מסובך?

האם הזול הוא יקר במקרה הזה?

האם ניתן לקנות את המצלמה בחו"ל ולשלם רק על ההרכבה בארץ? (מומלץ?)

עריכה: קישור למצלמה:

http://www.aliexpress.com/store/product/3in1-DIY-Renault-Clio-wireless-no-wire-wifi-car-auto-backup-rear-view-rearview-reverse-camera/908510_32408903217.html?storeId=908510

תודה,

עמירם

עריכה אחרונה על ידי amiramen
הוספת קישור למצלמה
פורסם

ממליץ להימנע מצלמות אלחוטיות זולות,כל דבר קטן משבש את האות.

בפחות כסף ממליץ לך לקנות מצלמה+מסך עם חיבור חוטי פשוט. ההתקנה מאוד קלה ולא דורשת יותר מידי ידע,רק ידיים טובות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ממליץ להימנע מצלמות אלחוטיות זולות,כל דבר קטן משבש את האות.

בפחות כסף ממליץ לך לקנות מצלמה+מסך עם חיבור חוטי פשוט. ההתקנה מאוד קלה ולא דורשת יותר מידי ידע,רק ידיים טובות.

סבבה לגמרי - תודה :-)

עוד מישהו ניסה להתקין לבד?

פורסם
עלות חיישנים כולל התקנה נעה בין 250 ל 350 שקלים. לא חושב שאיביי כדאי בעניין הזה.

מדובר במצלמת רוורס - יקר יותר משמעותית בארץ

מה שלא ציינתי זה שיש לי חיישני רוורס, פשוט הם תקולים - לא מפסיקים לצפצף אחרי שראו מכשול (למרות שהמכשול כבר לא קיים)

פורסם

טעות שלי.

אבל המחיר עולה ל 500. אפילו פחות.

תבדוק בסניפים של מוטורולה. הם עושים עשרות כאלו ביום והמחירים שלהם ברצפה.

פורסם

אמיר, הייתה לי בעיה כזאת גם בקליאו III (שנתון 2012), גיליתי שמה שגורם לבעיה זה הקופסה עצמה של חיישני הרוורס.

כמו שאייל כתב, ניתן למצוא דיל לחיישני רוורס של מוטורולה ב200₪ עם התקנה, ואם אתה צריך צבע מיוחד אז זה עוד 150₪. (הצבעים הרגילים זה לבן, שחור, כסוף ושמפניה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קניתי חיישני רוורס פשוטים (רק צפצפה) ב50 ש"ח, התקנתי לבד, חצי שעה עבודה שרובה היא חיוות (אגב בדיעבד פחות ממליץ על החיישנים האלה כי הם זולים מדי ולא באמת עובדים כלכך טוב).

לגבי המצלמה - אם יש לך מסך ברכב, בדוק אם יש לו כניסת RCA פנויה, אם כן - כל מה שנשאר זה לקדוח חור ולהעביר חוט. וכמובן להוסיף עוד חוט פיקוד למסך שידע לעבור לתמונת מצלמה כשמכניסים לרוורס (בד"כ מתחברים לחוט של נורת הרוורס) - אם אין לך מסך , תחשוב על איפה תתקין אחד, זה לא עניין של מה בכך.

בכל מקרה - לא מבין למה צריך מצלמה, זה כולה קליאו - חיישנים עם תצוגה גראפית יעשו את העבודה, ואם החיישנים שיש עכשיו מזייפים, עדיף שתחליף אותם וזהו.

בכל אופן, רק חוטי - להריץ חוט לקדמת הרכב זה שטויות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ביצעתי מספר התקנות כאלו (חוטי ואלחוטי)

ללא ספק לך על האופציה הפשוטה יותר (חוטי)

התקנה מאוד פשוטה אבל תלוי ברכב כמה זמן זה יקח

תקח מצלמה שמחליפה אורות לוחית רישוי ותקח מסך 4.3" רגיל (שניהם פחות מ-200)

בהתקנה עושים גילוי של החוט שמדליק אורות רוורס ועם המצלמה מגיע חוט מיוחד עם חשמך בתוכו שמחברים גם לרוורס

לאחר מכן מעבירים בפלסטיקים מלמטה עד לנהג ומדביקים את המסך על השמשה של הנהג בצד שמאל למטה (ככה אני אוהב)

וזה הכל, את המינוסים מחברים לחוטים שחורים קיימים או למשהו שיש לו הארקה בסיסית

פורסם

את המינוס אתה יכול לחבר פשוט לחיווט של האור רוורס (ממילא אתה לוקח משם את ה+)

אני התקנתי חיישני רוורס שזה בערך אותה עבודה ואפילו יותר קשה (כי יש יותר קידוחים)

אפשרי לעשות לבד. מה שכן זה לוקח זמן וקצת עצבים:lol:

אם זמנך פנוי. ואתה חובב DIY אז תעשה את זה.

(הערכה של החיישנים עלתה לי 32 ש"ח מאיביי + שעה וחצי עבודה, מאמין שבפעם הבאה יקח לי חצי מהזמן)

• תוכן חדש...