Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלילי.

מראות עזר מהסוג הזה לוקחות חלק מן המקום של המראה המקורית. הן קטנות ולכן כמו שאמרת קשה להבחין בעצמים המשתקפים בהם, וזה אפילו בלי לדבר על העיוות של התמונה בהן. בלא מעט מכוניות כיום גם מראות הצד מונעות סנוור והמראה הנוספת הזו - לא.

אישית, אני לא רואה בעיה רצינית בשימוש במראה קטנה מהסוג שמורכב מעל אחת ממראות הצד (ולא מודבק עליה) כדי לראות את צד הרכב והיישר לאחור - אבל זה ממש לא מחויב המציאות ואפשר להסתדר רק עם כיוון המראות בשיטה ה"קנדית."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אולי מותקנת מראה לא מקורית עם שדה ראייה צר מדי ? נתקלתי במראה כזאת, מרגיש כאילו המראות על זום ענק, מאוד לא בטיחותי.

הרבה פעמים הם מחלידות, מעוותות את התמונה, ופשוט רואים הבדל בין המקורית ללא מקורית תוך רגע. באמריקאיות לדוגמא לא יהיה את הכיתוב OBJECTS IN MIRROR ... על המראה החליפית.

פורסם

מלבד מקרים מאוד יוצאי דופן (ובהם כאמור עדיף להשתמש במראת עזר עלית ולא בהדבקה) אין כזה דבר מראה עם שטח כיסוי מוגבל מדי - רק מראה שלא מכוונת נכון, או נהג שמסתמך יותר מדי על המראות.

מובטחני שלא תהיה מראה מקורית שמעוותת יותר מ"עיני הדג" הללו. אבל בכל מקרה אנחנו קצת מזלזלים ביכולת האנושית להסתגל: תוך כמה שעות אנחנו יכולים להסתגל גם לתמונה הפוכה של העולם.

הבעיה בעיוותים של מראות נוספות למיניהן היא שאתה צריך להשוות בין התמונה המתקבלת בכמה מראות שיש להן רמה שונה של עיוות והגדלה. ובכלל, אתה מוסיף לעצמך עוד מראה לבדוק.

אם תבדוק מה הקשר בין תדירות בדיקת המראות לבין הריכוז בכביש מלפנים תגלה שכמה בדיקות ספורות בדקה פוגעות (אמנם מעט מאוד) בריכוז במתרחש מלפנים. הוספת עוד מראה - העלת את משך בדיקת המראות.

פורסם
אולי מותקנת מראה לא מקורית עם שדה ראייה צר מדי ? נתקלתי במראה כזאת, מרגיש כאילו המראות על זום ענק, מאוד לא בטיחותי.

הרבה פעמים הם מחלידות, מעוותות את התמונה, ופשוט רואים הבדל בין המקורית ללא מקורית תוך רגע. באמריקאיות לדוגמא לא יהיה את הכיתוב OBJECTS IN MIRROR ... על המראה החליפית.

וואו, איך יודעים אם זה לא המקורי? יונדאי גטס 2006... קניתי מיד מאד אמינה וסה"כ אני מסתדרת מעולה עם המראות באור יום, אבל בלילה אני מרגישה חוסר ביטחון קל.

פורסם
וואו, איך יודעים אם זה לא המקורי? יונדאי גטס 2006... קניתי מיד מאד אמינה וסה"כ אני מסתדרת מעולה עם המראות באור יום, אבל בלילה אני מרגישה חוסר ביטחון קל.

אולי זה ישמע טיפה מיותר אבל בלילה אם החלונות והמראה לא נקיים אז זה יכול להקשות מעט על מעבר נתיבים. אני ממליץ לנקות טוב את החלונות והמראה וככה רואים יותר צלול בלילה. אם יש טיפה בוץ על החלונות והמראה זה מטעה.

בגדול שטח מת בלילה זה הרבה יותר מטעה מביום לדעתי.

עוד טיפ במיוחד בלילה שתיזהרי. אם את רואה רכב במראה הימנית שהוא יחסית רחוק ואולי רואה טיפה אור כזה שמגיע משום מקום, אז כניראה שהרכב הזה צמוד אליך ליד החלון הימני של הנוסע מאחור.

תמיד לזרוק מבט זריז הצידה שלא יפריע לך בנהיגה, רגע לפני מעבר הנתיבים במיוחד בלילה ובמיוחד במיוחד ימינה.

נגיד לאותת ימינה, מראה מרכזית ימנית, ואז לזרוק מבט הצידה לראות שאין רכב דבוק.

עוד טיפ זה להשתדל להישאר בנתיב הימני ולסיים עקיפות בזמן וככה להימנע ממצב שאת נניח בנתיב ה3 מתוך 4 ומנסה לעבור נתיב ימינה ומלא מכוניות נוסעים מהר מידי ויש לך פתאום שטח מת.

מסרב לחתום:evil:

פורסם

אם זה באמת כל כך קריטי אז הפתרון המידי הוא להרכיב מערכת מוביל אי שתתריע לך על המצאות מכוניות מאחוריך, לפניך או מצדדיך.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

מוביל איי זה פתרון לאנשים שמשעמם להם בנהיגה והם צריכים משהו להתעצבן עליו.

לטעמי, המערכת הזאת מסוכנת - כי היא 'מצדיקה' הפחתת קשה לנעשה בכביש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני דווקא מסתפק בכיוון המראות הצידיות עד שאני לא רואה את הרכב בכלל. כלומר, גם לא את ידיות הדלתות. אם אמשיך לפתוח מעבר לזה, אני כן ארגיש שיצרתי לי שטח מת. לדוגמא, רוכב אופנוע שנמצא ממש על הכנף שלי, לא בטוח שאראה אותו במראה הצידית הימנית וגם לא במרכזית. עבודה עם כל השלוש מראות, מבטיחה לי כיסוי מלא ובטחון בעקיפות. השלושה קליקים נוספים נראה לי מיותר. אבל כל אחד ומה שנוח לו.

פורסם

לא נכון! פתיחה נכונה של המראות אין פירושה בהכרח רק לפתוח את המראות עד שלא רואים את המכונית וזהו.

בהרבה רכבים המראה הימנית קטנה יותר, ואז צריך לפתוח אותה הרבה יותר החוצה. ברמה כזו שתראה את דופן הרכב רק כשהראש שלך מסובב היישר הצדה או ניצב באמצע המכונית.

כמובן שהמטרה היא לא ליצור שטח מת אפקטיבי חדש בקרבת המכונית - תתפלא כמה אפשר לפתוח את המראות החוצה.

לגבי כלי עזר בנהיגה - כל עוד נהג משתמש בהם ככלי עזר בלבד - שיבושם לו.

פורסם
לא נכון! פתיחה נכונה של המראות אין פירושה בהכרח רק לפתוח את המראות עד שלא רואים את המכונית וזהו.

בהרבה רכבים המראה הימנית קטנה יותר, ואז צריך לפתוח אותה הרבה יותר החוצה. ברמה כזו שתראה את דופן הרכב רק כשהראש שלך מסובב היישר הצדה או ניצב באמצע המכונית.

כמובן שהמטרה היא לא ליצור שטח מת אפקטיבי חדש בקרבת המכונית - תתפלא כמה אפשר לפתוח את המראות החוצה.

לגבי כלי עזר בנהיגה - כל עוד נהג משתמש בהם ככלי עזר בלבד - שיבושם לו.

חן, אני מתייחס לרכבים שהמראה הימנית זהה בגודלה לשמאלית. אני אכן זוכר שבוואגיות ישנות למיניהן וגם במרצדסים, המראה הימנית הייתה קטנה יותר. בכל מקרה, מה שרשמת בפסקה השנייה...אני אכן רואה את הדופן הימני רק כשאני רוכן מעט ימינה ומסובב את הראש.

ובדקתי מה קורה אם אני פותח את המראות מעבר לנקודה שאני רגיל אליה. אין לי שום צ'אנס לראות רוכב דו גלגלי ש"יושב" לי על הכנף האחורית הימנית, לא במראה הצדדית וגם לא במרכזית. או אם תרצה, אני גם לא רואה את הקו המקווקו (או הרציף) בצד הימני של הנתיב שלי. מה שאומר, שיצרתי לי שטח מת מסוכן.

בכל אופן, לא נתקלתי מעולם בבעיות או סיכונים. אני עובד עם השלוש מראות ומקבל כיסוי מלא.באיילון שיש בו יותר משני נתיבים, רצוי לתת מבט יותר עמוק במראה הימנית, שלא יווצר מצב שרכב שנמצא שני נתיבים ממני יוצא לעקיפה באותו זמן שאני עוקף ושנינו ניכנס לאותו נתיב.

פורסם

בהרבה רכבים המראה הימנית קטנה יותר

קונצרן ואג, מרצדס, אולי גם במוו - מי עוד?

זה ממש לא הרבה רכבים.

BRAVO, רוחב ברוטו של קטנוע הוא כ-מטר, המראה שלך לא נפתחת מספיק כדי שהוא יעלם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

סליחה, הייתי צריך לדייק: בהרבה רכבים המראה הימנית מספקת שדה ראיה צר יותר.

היא לא חייבת להיות קטנה יותר פיזית כמו בוואג, מספיק שאין לה את החלק הקמור שיש במראה השמאלית והיא מספקת שדה ראיה צר יותר וצריך לפתוח אותה יותר החוצה.

• תוכן חדש...