Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהגת פחות משנה, וסהכ סבבה לגמרי... אבל מרגישה שהמראה הימנית הרחוקה ממני לא מספיקה לי. יש לי חוסר ביטחון מסויים במעבר נתיבים בלילה, כשיש תנועה ערה (איילון לדוגמא)

אני תוהה לעצמי אם זה עניין של ניסיון או שכדאי להתקין מראת עזר/פתרון אחר... ?

יש לציין שהבעיה לא קיימת במראה השמאלית הקרובה.

פורסם

לא מתקינים שום מראה, לומדים לכוון את המראות כמו שצריך.

מה שלמדת בשיעור נהיגה (כנראה) - שכחי מזה, לא נכון ויוצר שטחים מתים.

כיוון מראות מתבצע ע"י הזזה של המראה החוצה עד השלב שבו לא רואים את הרכב, ואז עוד 3 קליקים החוצה, בשני המראות.

התוצאה שמתקבלת היא שימוש מלא בשלושת המראות שאמור להציג לך שדה ראיה רחב וללא שטחים מתים.

אבל, עם זאת אני ממליץ בחום שתחפשי קצת בפורום, יש הסברים מדויקים על תנוחת ישיבה נכונה, כיוון מראות נכון והסברים מפורטים למה זה ככה.

בנוסף ממליץ בחום לשקול קורס נהיגה מתקדמת, כל זה ועוד זה הבסיס של הקורס.

אגב, אם יש לך מראה פנורמית - מקומה בזבל.

פורסם

אין לי מראה פנורמית. אני יודעת על מגרעותיה. המראות לי מכוונות שרואים מילימטר מהרכב (3 קליקים החוצה נשמע מהפכני...)

באמת מעניין הנהיגה מתקדמת הזה, זה לא עשוי לבלבל, בהנחה שהיסודות בסדר גמור? פתאום שיטת היגוי מוקרצת או משהו בסגנון

פורסם

היי נופר.

דבר ראשון היסודות ממש לא בסדר גמור, הוראת הנהיגה בארץ היא ברמה מאד מאד נמוכה, לא רק המורים אשמים - זה מה שלימדו (ועדיין מלמדים לצערי) אותם.

בכל אופן, בכל רכב מודרני אפשר להגיע למצב שבו כמעט ואין שטח מת בכלל, בעקרון אחרי שלושת הקליקים האלה (שזה קצת כללי, כי בסוף כל רכב הוא קצת שונה) את אמורה להגיע למצב שבוע המראה המרכזית שלך מראה לך את כל החלון האחורי, ועצמים במרחק של כ20-25 מטרים במראות הצד חופפים בשלישים הקיצוניים של המראה המרכזית (כלומר אם את מסתכלת על קיר שנמצא 20-25 מטרים מאחורייך - מה שאת רואה בשליש\רבע הקרוב אלייך של המראה הימנית, את רואה בשליש הימני של המראה המרכזית).

בנוסף, לפני מעבר נתיב סגלי לך 'מבט במראה המרכזית ורק אח"כ מבט במראת הצד', כך מונעים מצב שמפספסים רכב שהיה מאחוריך ובדיוק יצא לעקיפה ו'הופיע פתאום'. כלומר, בכל מעבר נתיב משתמשים בשתי מראות. עוד טיפ הוא שכאשר את עוברת נתיב, ויש מעברו השני עוד נתיב (מהשמאלי למרכזי, למשל) כמו שקורה הרבה באיילון, אפשר לזרוק מבט קל מעבר לכתף (במיוחד בצד ימין, כמו שאמרת), וזה בגלל שמראות הצד יעילות באמת רק לנתיב הקרוב אלייך (תוכננו על ידי אירופאים - שם נהוג לשמור על הימין, ולא כמו בארץ שהנתיב המרכזי הפך לימני).

בהצלחה, ותרגישי חופשי לשאול שאלות.

נ.ב.

אחרי שתכווני את המראות מחדש פתאום תרגישי בעיה בחניות, כי 'לא רואים את הרכב' ואין רפרנס.

כל מה שצריך זה להזיז קצת את הראש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כמה יש לכתוב על נהיגה מתקדמת.. אני מציע שתחפשי, יש המון המון מידע על זה.

זה לא יבלבל, זה יבהיר - היסודות שלך כנראה לא בסדר, אלא רק גמור, זה בגלל שהמורי נהיגה מלמדים איך לעבור טסט, מלמדים חוקים ואיך להקשיב להם, לא איך הרכב עובד, מה הכוחות שפועלים עליו, איך הוא מתנהג במצבי קיצון, איך את צריכה להתנהג כדי לגרום לרכב להרגיש נינוח..זה למידה נכונה של נהיגה, זה ללמוד איך לנהוג בטיחותית, איך להגיב, מה נכון ומה לא נכון, זה מקנה המון ביטחון וזה כיף גדול וזה ממכר (למי שאוהב לנהוג).

3 קליקים החוצה זה מין נקודת ייחוס, כי את הכיוון הכי מדויק את צריכה בנאדם נוסף וזמן ולדעת איך לעשות - זה לא פרקטי ביומיום ולכן משתמשים ב3 קליקים.

פורסם (נערך)

phpclub, למיטב הבנתי רק את מראת ימין צריך לפתוח החוצה בצורה מוקצנת ("שלושת הקליקים" הנוספים כמו שאלדר ואון השעיר אוהבים להגיד) ובמראה שמאל ניתן להסתפק בפתיחה עד שלא רואים את דופן המכונית.

לפעמים המראות סימטריות לחלוטין ואז אין צורך בפתיחה כל כך מוקצנת. בקיצור, זה תלוי במכונית ועדיף להסתכל על החפיפה בין המראות כמו שכתב שלייקעס.

נ.ב. לחניות אפשר בעידן המראות החשמליות לכוון את המראות מחדש, וזה גם תלוי באופי החניה. כשאני חונה בצמוד למדרכה למשל, קל יותר לא רק כשהמראות מכוונות פנימה אלא גם לכוון את המראה בצד המדרכה למטה כך שרואים את הגלגל האחורי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בנוסף, לפני מעבר נתיב סגלי לך 'מבט במראה המרכזית ורק אח"כ מבט במראת הצד', כך מונעים מצב שמפספסים רכב שהיה מאחוריך ובדיוק יצא לעקיפה ו'הופיע פתאום'. כלומר, בכל מעבר נתיב משתמשים בשתי מראות.

מעניין מה שאתה אומר, בד"כ אני עושה את ההיפך: מבט במראת הצד ואז משלימה את התמונה עם האמצעית. מומלץ הפןך?

ולגבי כל אלה שכותבים על היסודות, האמת שאני די מתעניינת בנהיגה נכונה וכל הזמן שואלת וחוקרת , ממש לא מסתמכת רק על לימודי הנהיגה... הקורס נשמע מעניין, למישהו יש המלצה למשהו ספציפי?

פורסם

אני תמיד דופק מבט מהיר לחלון הימני האחורי לבדוק אם יש רכב בבליינד ספוט שלי לפני שאני עובר נתיב שמאלה.

כמובן שחשוב לוודא קודם שיש לך מרחק בטוח מהרכב שלפנייך על כל מקרה.

ותמיד תיזהרי מנהגים מימינך, יש הרבה שמתעלמים מזה ומסתפקים במראה ונדחפים עליך ימינה.

פורסם

אני מתעלק על השרשור.

מישהו יודע למה לעזאזל יש מכוניות שבהן המראה הקדמית מראה שטח לא נכון בכלל למרות שהיא לא פנורמית אלא מקורית ואילו המראות צד הן "בסדר"?

פורסם

שלוש אפשרויות, ונתקלתי בכולן:

כיוון לא נכון

מראה התפרקה ואז הרכיבו אותה מחדש - הפוך...

פירקו את המראה המקורית והרכיבו פנורמית במקומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מעניין מה שאתה אומר, בד"כ אני עושה את ההיפך: מבט במראת הצד ואז משלימה את התמונה עם האמצעית. מומלץ הפןך?

המבט למראה המרכזית נועד למקרה בו יש רכב או אופנוע שנע מאחוריך לכיוון הנתיב שאליו את רוצה לעבור, לכן נכון יותר שהמבט יהיה עם הכיוון בו רכב כזה עלול לסוע ולא נגד (כי אז עלולים לפספס), בנוסף - במקרה וההשתלבות לוקח זמן, אפשר לזרוק עוד מבט למראת הצד ולוודא שלא פספסנו כלום.

יש המלצה למשהו ספציפי?

לגבי המלצות - בי"ס 'אלטרנטיבי' או המדריכים דני גלטר(דניG)\לאון טאובס ('לאון דרייב' נדמה לי)\און יעקובסון - את הפרטים של כולם אפשר למצוא בגוגל בקלות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בד"כ אני עושה את ההיפך: מבט במראת הצד ואז משלימה את התמונה עם האמצעית. מומלץ הפןך?

סרטון ותיק של ראם סמואל ממסלולים: http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3599316-.html

מצגת כיוון מראות: http://www.weizmann.ac.il/operations/sites/operations/files/uploads/kyvvn_mrvt_ppt_ppt.pdf

ואם כבר, אז גם ישיבה נכונה:

"למתקדמים" - השתמשי במראות כל הזמן, גם כשאת לא מחליפה נתיבים. למדי את התנועה וכך יהיה לך יותר קל לזהות איפה נמצאים כל "המכשולים" בכל זמן נתון.

פורסם

שימי מראה עגולה קטנה שנותנת תמונה פנורמית בקצה התחתון של המראה הימנית, היא תיתן לך שדה ראיה מלא ביחס לשטחים מתים.

קחי בחשבון שלהעריך מרחקים דרכה זה קשה ולוקח זמן ללמוד מה רואים דרכה.

A3

A4

• תוכן חדש...