Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בנסיעה מירושלים צפונה, גיליתי באיזשהו שלב שהגיר לא נכנס לשום הילוך. עצרתי והתברר שהוא תקוע על חמישי. הגרר שהגיע שיחק עם הכבל מתחת למכסה מנוע והצליח להכניס הרכב לניוטרל. אחי, שהיה עימי ברכב פעם בזמן שנהגתי, והיה יום עמוס במרכז הארץ, ראה שאני מעביר תכופות בין ניוטרל להילוך שני, וציין שאני גומר עם הגיר.

מיד עלה חשד שהגיר נהרס מהר מדי בגללי (209 אלף ק"מ).

גיגלתי עצות לשמירה על גיר ידני וכתוב לא להעביר הילוכים מהר, דבר שאני עושה מדי פעם בהילוכים שזה נוח, כמו משני לשלישי כי הסטיק מושך למרכז, או מ3 ל4 ולהיפך. משיקולי חיסכון בדלק כי הרכב פחות זמן בניטרל.

1. מה העניין בלהשהות העברת הילוכים, ההילוכים הידניים מאבדים כך את אלמנט החסכון בדלק שהם מעניקים, חוץ מזה ברכבי ספורט זה לא פרקטי. מעצה זו עושה רושם שמערכת העברת הכוח היא מערכת עדינה, לא יכולים לבנות מערכת חזק יותר?

2.בנוסף היה כתוב לא לבלום עם הורדת הילוכים אך זה טיפ שרואים בכמה וכמה מקומות לשמירה על הבלמים והארכת חייהם, כולל בסרטון נהיגה חסכונית במשאית, שם המדריך מראה לנהג מתלמד כמה וכמה פעמים איך הוא מוריד הילוך לפני סיבוב בירידה.

יש לציין שבלימה עם הגיר היא עבורי רק אמצעי עזר, זה מתבצע בסל"ד שלא עובר את ה3000 ובדרך כלל לא עובר את ה2500, ועדיין את רוב העבודה עושים הבלמים. בלימות כאלה הייתי עושה עם בירידות ועליות, וגם במישור.

3. האם אחי צודק עם העברת הילוך תכופה מניוטרל להילוך נסיעה כפונקציה של שחיקת המערכת מהר יותר?

4. אם אכן סגנון הנהיגה שלי שמתקבל בפוסט גרם לכשל, מי מהגורמים היה הכי קריטי בגרימת הכשל , ומי הם גורמי המשנה אם קיימים?

אם אכן אני אשם הרי שמדובר בפגיעה באגו אך אני כאן כדי ללמוד. מחר אקפוץ למוסך רון (קפיצה גדולה האמת) כדי ללמוד ולקבל יותר מושג על מה שקרה.

בתודה, הוכדורף.

עריכה אחרונה על ידי hochdorf
פורסם

עדכון-הוחלפו 2 מוטות הילוכים, מדובר היה בתיקון קטן, בעל המוסך אמר שהכשל קרה בגלל שהמערכת עשתה את שלה אבל שצריך להעביר הילוכים לאט, עדיין מחכה לתגובותיכם.

• תוכן חדש...