Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להכין לבד מתאמים לרמקולים לדלתות הקדמיות, אבל אני לא מצליח למצוא את המידות של המתאמים.

המתאם עם 3 ברגים שמתחברים לדלת ונראה שהם אפילו לא בצורת עיגול.

http://www.fourcaraudio.co.uk/brands/qplus/vehicle-specific-speaker-adapters/sa-seat01/

האם מישהו יודע מה המידות של 3 הברגים שעל המתאם, או שיש לו אחד והוא יכול לבדוק?

תודה.

פורסם

לא יותר פשוט להוציא את הרמקול המקורי ולהשתמש בו כשבלונה?

זה מה שעשיתי אצלי ברכב שגם כן הרמקול המקורי מחובר עם 3 ברגים

פורסם

הרמקול המקורי מחובר בעצמו על מתאם שמחובר בניטים.

אני פשוט לא רוצה לפרק, גם כי אני רוצה להביא את העבודה המתוסבכת של הפירוק וההרכבה למתקין ולא לשבור משהו בטעות, גם כי אני לא רוצה לפרק יותר מדי פעמים כדי למנוע קרקושים, וגם כי זה אומר שאהיה עם דלת מפורקת כמה ימים עד שזה יהיה מוכן...

פורסם
גם כי אני רוצה להביא את העבודה המתוסבכת של הפירוק וההרכבה למתקין

מה הטעם בבניית מתאם לבד אם אתה הולך למתקין (כמה אתה כבר חוסך על זה)?

כל מתקין נורמלי הוא בעל אפשרות לייצר מתאם כזה מ-MDF במקום (אם אין לו משהו מוכן).

ראה למשל בסדנתו של יוסי אלפין - http://www.ecaudio.co.il/pl_products~7.htm

פורסם

החסכון הוא רק בונוס בשבילי. יש לי אפשרות להכין מתאמים מעץ ללא עלות, ונדמה לי שעץ נחשב לחומר הכי טוב עבור זה.

חלק מהמתקינים פה בצפון סרבו להתקין בגלל הצורך במתאמים וחלק ישימו כנראה מתאם מפלסיק, בהתחשב בכך שההתקנה כולה עולה 200 וזה לא מסתדר אם הם מכינים את המתאם בעצמם.

אנסה אולי מחר לבדוק אם אחד מהמתקינים יסכים לתת לי מתאם כדי לצייר שבלונה.

פורסם

כדי לראות את המצב כיום אתה צריך לפתוח את כל הדיפון או רק את הגריל של הרמקול?

אם האחרון, יכול להיות שתוכל לצייר שבלונה שתתאים או לפחות למדוד מרחק מהמרכז אל עבר נקודות ההברגה של המתאם הצפוי.

פורסם

לצערי צריך לפרק את כל הדיפון.

עשיתי זאת פעם אחת, אבל הייתי צריך להלחם בפלסטיק וגם שרטתי קצת את הצבע. מעבר לזה לא הצלחתי לנתק את הצמה של פיקוד החלונות, מה שבסוף לא איפשר לי לגשת לרמקול אלא רק לראות אותו.

פורסם

ישנם שני מתקינים בצפון שאני זוכר שהוזכרו בפורום - אוטוס סאונד וליאור מולטימדיה.

האם בדקת הצעת התקנה מולם?

אולי תוכל להכין מתאמים ע"ס תמונות ברשת בערך ולבצע התאמה מדוייקת במקום בסיוע המתקין וציודו.

פורסם

אצל ליאור מולטימדיה קיבלתי בעבר הצעת מחיר של 200₪.

הגעתי היום ובסוף הוא לקח ממני 250₪, כולל מתאמי MDF.

תכלס יכולתי להכין לבד ולחסוך 50₪, אבל וויתרתי על פירוק עבור מידות בלבד.

ההתקנה הייתה טובה בסופו של דבר.

אגב, לשאלתי לגבי חיישני רוורס, נאמר לי שהוא לא מוכר חיישנים פשוטים ואם אביא לו כאלה הוא יתקין לי ב 100₪.

לגבי חיישנים שלו, שאמר שאיכותיים יותר, 200 כולל התקנה (ולאחר מיקוח קל).

מתלבט האם להתקין את החיישנים אצלו, בעיקר כי במקרה של האוטו שלי צריך להתחבר לאמצע הצמה ולא לפנס.

יש בכלל הבדל באיכות בין סוגי החיישנים?

פורסם

:mm_yeah:

אין לי מושג מה ההבדל בפועל בין חיישן זול ליקר יותר. מניח שכמו ברוב הדברים האלקטרונים מדובר בעיקר על שרידות לאורך זמן.

גם במקרה הזה נשמע שמדובר בחסכון פעוט יחסית של כ-50 ש"ח לכל היותר (ההפרש בין רכישה לבד והתקנה לרכישה והתקנה אצלו), ובסה"כ אם אתה מרוצה ממנו כמתקין, אני לפחות הייתי משלם את ההפרש ברצון.

זאת מתוך הנחה שאתה לא לוקח את זה כפרויקט לביצוע לבד.

פורסם

ברור שאם אתקין אצלו אלך על שלו, הוא אמר שהחיישנים עצמם עולים 150.

השאלה האם ההפרש שווה את זה, כי אם לא, אזמין באיביי ב 40₪ ואנסה להתחבר לצמה לבד (עם "גנב").

אגב יש שאריות של חיישנים שהיו מחוברים בעבר, החורים בטמבון קיימים כבר.

• תוכן חדש...