Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלונות לא עובדים I30 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, צריך בבקשה עזרה.

חלק מהחלונות באוטו לא עובדים. הקטע הוא שבנעילה המרכזית של האוטו כולם נסגרים, אבל מהכפתורים לא.

הצורה שבה החלונות לא עובדים מסובכת אז אני אתן דוגמא אחת: חלון מסוים באוטו, נפתח מהכפתור שלו אבל לא נסגר, ו- מכפתור הנהג, לא נפתח אבן כן ניסגר.

קיצר כל מיני דברים כאלה, אחד נפתח, אחד נסנגר... ניראה לי יש רק חלון 1 שגם נפתח וגם נסגר P:

וכבר פעם אחת הייתי במוסך וסידרו את זה (בלי החלפה של המתגים) וזה חזר.

האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון ? (ספריי מתגים)

או רק להחליף תכפתורים?

עריכה אחרונה על ידי Tal Brodkin
פורסם

ייתכן שהבעייה במרים השמשות (התקנה מקומית). בעייה כמו שאתה מתאר יכולה להגרם ממרים שמשות תקול או חיבורים רופפים שלו. בדרך כלל הוא נמצא בדלת הנהג (קופסא שחורה עם קונקטור חשמלי).

256529656DTVGR[1].jpg

פורסם

אצלי ביונדאי הייתה אותה הבעיה בדיוק. מהנהג אני שולט על חלון הנוסע. והנוסע יכול רק לסגור חלון אבל לא לפתוח.

אסף הגבר מכנופיית הטיפולים השוטפים , פירק את המתג בקלות, התזת ספריי מגעים והרכבתה בחזרה פתרה את הבעיה . עד היום( חצי שנה ) הכל נהדר.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
ייתכן שהבעייה במרים השמשות (התקנה מקומית). בעייה כמו שאתה מתאר יכולה להגרם ממרים שמשות תקול או חיבורים רופפים שלו. בדרך כלל הוא נמצא בדלת הנהג (קופסא שחורה עם קונקטור חשמלי).

אצלי גם זה קרה ביונדאי I30, החלפה של המרים שמשות פתרה את הבעיה .

Audi A3 8L

פורסם
אצלי גם זה קרה ביונדאי I30, החלפה של המרים שמשות פתרה את הבעיה .

מרים שמשות זה יחידה אחת ששולטת על כל החלונות ? או שיש אחד כזה כל דלת ?

כמה עולה מרים שמשות ?

פורסם

מרים שמשות אחד שולט על כל ארבעת החלונות ונמצא בדרך כלל בדלת הנהג.

אם המרים מקולקל ניתן לגשר צמד חוטים של אחד החלונות ולבדוק אם מגיב. (החוטים לאותו חלון מהמרים באים בצמד צבעים שאחד מהם עם פס שחור, לדוג': אפור ואפור פס שחור)

בתיאור הבעיה אמרת שלכל חלון תכונות משלו, האם יש חלון שגם לא נפתח? אם יש כזה חלון, אני לא הייתי חושד במרים השמשות מכיוון שבהתקנתו מבצעים חיתוך רק לחוטים האחראים לעליית החלונות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מתן, החותים ש"מעלים" את החלונות, גם מורידים אותם. פשוט משתנה הקוטביות על המנוע, כלומר החוט של ה- "+" הופך ל- "-". אם תנתק את מרים השמשות החלונות לא יגיבו, גם לעלייה וגם לירידה.

אפשר באמת לגשר את החיווט לבדיקה.

פורסם
מרים שמשות אחד שולט על כל ארבעת החלונות ונמצא בדרך כלל בדלת הנהג.

אם המרים מקולקל ניתן לגשר צמד חוטים של אחד החלונות ולבדוק אם מגיב. (החוטים לאותו חלון מהמרים באים בצמד צבעים שאחד מהם עם פס שחור, לדוג': אפור ואפור פס שחור)

בתיאור הבעיה אמרת שלכל חלון תכונות משלו, האם יש חלון שגם לא נפתח? אם יש כזה חלון, אני לא הייתי חושד במרים השמשות מכיוון שבהתקנתו מבצעים חיתוך רק לחוטים האחראים לעליית החלונות.

כן יש חלונות שגם לא נפתחים

פורסם

אם בנעילת הרכב כל החלונות שהיו פתוחים נסגרים,הבעיה לא במרים .בדוק ראשית דבר שנראה שטותי על פניו: יש כפתור אחד,שאחראי על "נעילת חלונות" -וודא הוא לא לחוץ.

אם הוא במקומו כמו שצריך,עפ"י התיאור,המתג ששולט על החלונות עושה בעיות. אפשר לפרק,לנקות עם ספרר מגעים ולראות אם יש שינוי.

אם לא עוזר,יתכן ותצטרך להחליף את כל היחידה הממוקמת בצד הנהג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...