Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב: מאזדה לאנטיס 323F שנת 2001 מנוע 1840 155,000 ק"מ

ואני בתהליך קניית חלפים על מנת לעשות טיפול לרכב,

עד כה קניתי:

פילטר שמן מקורי 43 ש"ח

פילטר אוויר של חברת Reisse Auto ב60 ש"ח

4 מצתים ב80 ש"ח של NGK.

כמה שאלות:

1)מקריאה בפורום ראיתי שהרבה ממליצים על שמן חצי סינטטי 10/40 של ליקווי מולי, אז כנראה שאני אקנה אותו.

רציתי לדעת מה טווח המחירים שלו כי ראיתי באתר מסויים שהוא עולה בסביבות 130 ש"ח.

ורציתי לדעת, במידה והמנוע מזיע זה אמור לגרום לי לשקול שמן אחר? ואם כן איזה?

2)לגבי השמן גיר, החליפו שמן גיר ב60,000 ק"מ ומבדיקה שעשיתי השמן עדיין ורוד אז כנראה שאני לא אחליף בטיפול הזה. אבל פילטר גיר זה משהו שאמורים להחליף?

3)לגבי הפילטר של המיזוג אוויר, אף פעם לא החליפו ואני לא ממש יודע אם בכלל צריך(לרוב אני מפעיל את המזגן על המצב שהאוויר נכנס מתוך הרכב). אז אשמח לדעתכם.

4)לגבי הרצועת תיזמון, איזה רצועה(של איזו חברה) כדי לקנות.

והאם צריך בנוסף לרצועה לקנות גם גלגלות מסויימות?, כי הבנתי שאמורים להחליף גם מותח כאשר מחליפים רצועה.

5)מהי העלות של הרצועה(והחלפים הנלווים לה), ומה אמורה להיות עלות העבודה של הרכבת הרצועה פלוס טיפול 15k?

6)שחכתי משהו?

ותודה רבה מראש לכל מי שיועיל בטובו לעזור ולייעץ

פורסם

1. השמן שמתאים לך הוא 10/40 חצי סינטטי כמובן. של ליקווי מולי אחלה אני גם משתמש בו. גלון 5 ליטר עולה סביב ה 100 שח.

2. אם השמן גיר במצב טוב והגיר מתפקד כהלכה אל תגע בכלום. מקסימום החלפה הבאה תחליף גם פילטר גיר.

3. פילטר מזגן תחליף אם קיים אצלך. אתה תיווכח לדעת שיפור משמעותי בעוצמת האויר.

4. עם הרצועה מומלץ גם להחליף מותחן ואף משאבת מיים. מבחינת שם אם אני זוכר נכון של גייטס או ג'יאמבי יעשו את העבודה.

5. סט טיימינג יעלה סביב ה 250 שח. עלות עבודה נע סביב ה 600 שח פלוס מינוס.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם
1. השמן שמתאים לך הוא 10/40 חצי סינטטי כמובן. של ליקווי מולי אחלה אני גם משתמש בו. גלון 5 ליטר עולה סביב ה 100 שח.

2. אם השמן גיר במצב טוב והגיר מתפקד כהלכה אל תגע בכלום. מקסימום החלפה הבאה תחליף גם פילטר גיר.

3. פילטר מזגן תחליף אם קיים אצלך. אתה תיווכח לדעת שיפור משמעותי בעוצמת האויר.

4. עם הרצועה מומלץ גם להחליף מותחן ואף משאבת מיים. מבחינת שם אם אני זוכר נכון של גייטס או ג'יאמבי יעשו את העבודה.

5. סט טיימינג יעלה סביב ה 250 שח. עלות עבודה נע סביב ה 600 שח פלוס מינוס.

מהיכן אתה בארץ?

ממש תודה,

אני מתל אביב.

דרך אגב שחכתי גם לשאול,האם צריך להחליף שמן בלמים? ופילטר דלק?

ולגבי הפילטר של המיזוג האוויר, האמת שאני לא יודע אם יש כזה פילטר(עד עכשיו הייתי בטוח שיש כזה בכל רכב)..יש לי דרך לבדוק?

פורסם

לגבי שמן בלמים אם לא ידוע לך מתי הוחלף ומצבו לא מזהיר החלף אותו. לגבי פילטר דלק אותו רעיון. פילטר מזגן צריך לבדוק באוטודאטה אם קיים. אני מניח שייבדקו לך עד מחר מישהו פה.

פורסם

מישהו יודע איפה אפשר לקנות ערכת טיימינג טובה ובמחיר סביר?..כי כל מה שאני מוצא מתחיל מ700.

ושאלה נוספת:

אפשר לעשות טיימינג כולל החלפה של משאבת מים בלי להרים את הרכב?..כי אני שוקל להביא מוסך עד הבית

פורסם

מספיק להרים את הרכב על 2 בוקים ואתה מסודר, לא צריך ליפט. 700 שח לסט טיימינג זה יקר מאוד! יצא לי כבר כמה פעמים לעשות במאזדות האלה טיימינג ולא ממש מסובך כל עוד יש את הכלים הנכונים ואת הכללי עבודה הנכונים.

פורסם

שאלה:

החלפת מותחן לטיימינג כאשר מחליפים רצועת טיימינג זה משהו שחשוב לעשות?..או שזה לא ממש קריטי?..כי זה הבדל במחיר של 190 ש"ח.

גם בספר טיפולים לא ראיתי שיש צורך להחליף מותחן.

מה אתם אומרים?.שווה את ה190 ש"ח?

פורסם

כמובן שאם יש את האפשרות הכלכלית אז מומלץ להחליף כל מה שעל הדרך כגון משאבת מיים, מותחן, רצועות אביזרים וכו.... אך עדיין אפשר לבדוק מה מצב המותחן הישן ואם הוא תקין אתה יכול להשאיר אותו.

פורסם

לגבי השמן גיר אני דווקא כן ממליץ להחליף אותו ואת הפילטר.

מניסיון רע עם הלנטיס של אבי שנוסע מאוד רגוע אבל השמן נהרס לאט ועשה סתימות בגיר, בהתחלה תוסף עזר לכמה חודשים אבל אחרי חצי שנה הלך גיר...

פורסם
מספיק להרים את הרכב על 2 בוקים ואתה מסודר, לא צריך ליפט. 700 שח לסט טיימינג זה יקר מאוד! יצא לי כבר כמה פעמים לעשות במאזדות האלה טיימינג ולא ממש מסובך כל עוד יש את הכלים הנכונים ואת הכללי עבודה הנכונים.

מאוד מוזר אבל יכול להיות שזה בגלל המודל, אני בעל מאזדה 323F 1999 ואצלי רק מותחן לרצועה עולה כ450 ש''ח!!

ביררתי בהמון מוסכים, חנויות וכ'ו.

עכשיו השאלה שלי איך סט טיימינג יכול לעלות 250 ש''ח אם לי סט טיימינג(אומנם מקורי) יצא עם עבודה כ1600 ש''ח?

פורסם

Ukrainaura זה נשמע לי מחירים של מורשה. ביררת מחירים בחנות חלקי חילוף לקיט של חברה מוכרת כמו גייטס לדוגמא?

יום טוב גם לך

פורסם
מאוד מוזר אבל יכול להיות שזה בגלל המודל, אני בעל מאזדה 323F 1999 ואצלי רק מותחן לרצועה עולה כ450 ש''ח!!

ביררתי בהמון מוסכים, חנויות וכ'ו.

עכשיו השאלה שלי איך סט טיימינג יכול לעלות 250 ש''ח אם לי סט טיימינג(אומנם מקורי) יצא עם עבודה כ1600 ש''ח?

כן אני גם לא מצאתי כלום ב250.

מה שמצאתי בסוף:

רצועה-177 ש"ח

מותח-185ש"ח

פולי סרק-106ש"ח

סט מחזירי שמן לטיימינג-90ש"ח

שמן מנוע 10/40 ליקווי מולי 118 ש"ח

(על המותחן והפולי סרק לבסוף ויתרתי)

פורסם
לגבי השמן גיר אני דווקא כן ממליץ להחליף אותו ואת הפילטר.

מניסיון רע עם הלנטיס של אבי שנוסע מאוד רגוע אבל השמן נהרס לאט ועשה סתימות בגיר, בהתחלה תוסף עזר לכמה חודשים אבל אחרי חצי שנה הלך גיר...

אני באמת מתלבט בנוגע לגיר..הפעם האחרונה שהחליפו היה ב80 ק"מ(ולא 60 ק"מ כמו שרשום למעלה).

אתה במקרה יודע כמה זמן הוא נסע בלי להחליף?

פורסם

שאלה בנוגע לתוסף 44k.

עבור מישהו שהולך להחליף פילטר דלק, עדיף לשים את התוסף לפני ההחלפה של הפילטר או אחרי ההחלפה של הפילטר?

או שבכלל לא כדאי?

התוסף ניתן לרכב בקביעות בין הק"מ 70-110 (כל עשר כמובן). הרכב כרגע נמצא על 155 ק"מ.

• תוכן חדש...