Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני כשנה רכשתי רכב חדש, וכמו שאני יודע, ברכב חדש עושים טסט רק כעבור שנתיים, זה גם מה שמופיע לי במדבקה על האוטו, תקף עד 2016,

לאחרונה קיבלתי בדואר זימון לטסט ל2015 עם אגרה לתשלום,האם מדובר בטעות? אם עלי לפנות אליהם ולדווח שמדובר באוטו חדש .

תודה!

פורסם

זה רק התשלום, את האגרה אתה משלם, את הטסט אתה לא צריך לעשות. אמור להיות רשום נראה לי.

אלא אם אתה מונית, רכב ללימוד נהיגה, או הסעות, ואז לדעתי כל שנה חייב טסט גם אם זה רכב חדש.

פורסם

או רכב שהיה רשום כרכב החכר\השכרה.

הפתרון פשוט מאד: במסמך שקיבלת מצויין אם הרכב פטור מהבחן השנתי או חייב בו. חפש בהערות בחזית או בהסברים בגב הרשיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב זו פעם ראשונה שיש לי רכב חדש, ואין יותר מעצבן מלשלם את האגרה הזו בידיעה שאתה בעצם לא צריך לעבור טסט, סתם מסים מיותרים לשלם למדינה.

1,200 שקל לפח.

פורסם

אתה משלם אגרת רישוי כדי לנוע על כבישי הארץ, לכן הכסף לא הלך לפח

בנוסף אתה משלם למכון הטסטים תשלום עבור המבחן עצמו, אותו חסכת .

הגדרת "אגרה" – חיוב המוטל עבור מימון שירות ספציפי, ללא קשר לעלות השירות. (כמו למשל : אגרת רשות השידור, אגרת רישוי רכב .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מישהו סולל כבישים מתחזק אותם וכו' וכו'

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כן בדיוק, והאם זה לא מיותר?

עוד דרך של המדינה לחלוב מאיתנו האזרחים כספים.

לא, זה לא מיותר. מטרת האגרה הזו לממן עלויות שמוטלות על המדינה כדי לאפשר תנועה של רכבים.

בכל מדינה בעולם קיימת אגרת רישוי לרכבים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אפשר להגיד שהכל מיותר במדינה שלנו, גם מיותר לקנות רכב חדש מהיבואן, מיותר לעשות צבא, מיותר לשלם מיסים, מיותר לחיות וזהו!

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

האם למישהו יש מושג כמה משלמים במדינות באירופה עבור האגרה כל שנה?

אני בטוח שרבע מהמחיר שבישראל.

פורסם
לא, זה לא מיותר. מטרת האגרה הזו לממן עלויות שמוטלות על המדינה כדי לאפשר תנועה של רכבים.

בכל מדינה בעולם קיימת אגרת רישוי לרכבים.

זה מס כפול.

כשאתה קונה רכב ומשלם עליו 100% מס, שיבנו מהכסף הזה כבישים.

כשאתה משלם 60% מס על דלק שיתעלו את הכסף הזה לתשתיות.

פורסם
האם למישהו יש מושג כמה משלמים במדינות באירופה עבור האגרה כל שנה?

אני בטוח שרבע מהמחיר שבישראל.

חיפשתי בויקיפדיה - נסה road tax. ככל הנראה ברוב המדינות מחושב לפי פליטת CO2, ויכול להגיע לכמה אלפי אירו בשנה גם בכלי רכב לא כבדים במיוחד. עם זאת, בחיפוש מהיר לא מצאתי טבלה השואתית טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה מס כפול.

כשאתה קונה רכב ומשלם עליו 100% מס, שיבנו מהכסף הזה כבישים.

כשאתה משלם 60% מס על דלק שיתעלו את הכסף הזה לתשתיות.

התפיסה שונה לגבי מיסים ואגרות.

מס אינו אגרה (מבחינה תפיסתית, בפועל שניהם זה כסף שיוצא מהכיס שלך).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...