Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

Audi A3 1.8t 2001


bmw525i
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב , צריך עזרה , כמה ק״מ בערך יכול לנסוע מנוע של הרכב הנל, מנוע 20 v טורבו, כרגע אם 300 אלף קילומטר יש לציין שהרכב מטופל בזמן ומתוחזק הייטב, מה דעתכם?

פורסם

אין ממש מדד כמה המנוע יכול לנסוע, זה תלוי מה מצב הרינגים וכל שאר הרכיבים בתוך המנוע.

תן גז עד 6 אלף ותעזוב את הדוושה , תוך כדי שאתה מסתכל על האגזוז אם הוא מוציא עשן בלחיצה או עזיבה של הגז.

יכול להיות שיוצא עשן שחור או לבן, שחור זה שמן ולבן זה מי קירור.

 

אבל בגדול 300 ק"מ זה הרבה ויש עוד חלקים חוץ ממנוע שמצריכים החלפה בק"מ כזה.

פורסם

השאלה שלך לא כ"כ במקום.. קשה מאד להכליל ולפסוק לפי מספר קילומטרים! יכול להיות רכב בעל 30 k שהוא גמור לגמריי ויכול להיות רכב זהה בעל 250k שנוסע כמו חדש ,הכל תלוי איך נהגו בו ואיך טיפלו בו

 

בכל אופן במקרה שלך ,זהו מנוע שידוע כחזק ובריא בעל אמינות גבוהה, במידה ואין כרגע משהו מיוחד ,כמו רעש לא חלק או צריכת מים\ שמן ,או עשן לבן וכ' ,אני לא רואה בעיה שיחזיק עוד הרבה קילומטרים

 

מה שכן שים לב! מחלות ידועות במנוע הנ"ל: כוילים דפוקים שמשבשים את המנוע (היה ע"ז ריקול בזמנו) , בוצה בשמן +בעיקר רשתית משאבת השמן שנסתמת ושובק המנוע (תעשה חיפוש בפורום ותקרא ע"ז) , טורבו רגיש יחסית (צינור הזנת שמן שלו נסתם וכנ"ל שובק הטורבו)

לכן ע"פ דעתי אם אתה הולך לרכוש את הרכב הנ"ל בצע בדיקה יסודית ביותר! עדיפות לגשת למוסך רון הידוע ,שמתמחה מאד ברכב הנ"ל ומכיר את כל חולשותיו ,זה שווה כי קצת השקעה של בדיקה תחסוך לך עוגמת נפש גדולה ,וכידוע החלקים בדגם הנ"ל לא זולים ,ואפ' הייתי ממליץ לשקול החלפה יזומה של השמן (להקפיד 5w40) + פירוק קרטר וניקוי כל הבוצה ,ואם תרצה ראש עוד יורת שקט החלף גם את צינורית השמן של הטורבו ,כך תדע לפחות שאתה לא תיכנס פתאום להוצאה גדולה

בהצלחה

פורסם

שמע אחי המנוע 20V של VAG דיי ידוע לשמצה.. בד"כ הזכות להחזיק קילומטראז רב שמורה למנועי דיזל או בנזין אטמוספריים.. לא למנוע טורבו יחסית ישן בתקופה שאודי היו עם פחות ניסיון ביייצור מנועים כאלה.. לא ממש ממליץ על זה, עדיף להשתיל מנוע חדש יותר אם אפשרי (עם גיר ידני!!)

פורסם

תודה חברים, הרכב הוא גיר ידני, יש לציין שבוצע טיפול לאחרונה הוחלפו שמן , פילטרים , מוטות מייצבים, טיימינג , מתלבט מאוד אם לרכוש או לא.

×
×
  • תוכן חדש...