Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האוטו:

פיגו 306 שנת 99 ידנית 1.4

באמצע נסיעה הרכב החל לגמגם, בניוטרל האוטו עובד כרגיל, שמשלב להילוך ומתחיל לזוז הוא מגמגם ככל שנותנים יותר גז, מה יכול לגרום לזה?

לא נדלקה שום נורה בלוח שעונים.

עריכה אחרונה על ידי dj_dani
פורסם (נערך)

פלגים/חוטי הצתה זה כיוון נכון,

אבל לפי התיאור שלך - תקין בסרק ומקרטע יותר ויותר ככל שאתה לוחץ על דוושת הדלק מכוון יותר לבעיה של מערכת אספקת הדלק,כלומר משאבה - צנרת - פילטר.

מהניסיון שלי במדינה האפריקאית בה אני נמצא שבה יש בעיה של דלק מזוהם זו בדיוק התופעה שאני נתקל בה לעיתים קרובות ובד"כ מדובר במשאבה ופילטר סתומים.

מוציאים את המשאבה מהמיכל (במקרה שלי רוב הרכבים אצלנו הם טויוטה ובעיקר היילקס כך שיש צורך לפרק את המיכל ע"מ להוציא את המשאבה..),מנקים את הרישתית,מנקים את המיכל,שוטפים את הצנרת מהמיכל לפילטר ומחליפים פילטר.

לעיתים רחוקות מגיעים למסקנה שהמשאבה גמורה בגלל שעבדה זמן רב עם רשתית סתומה ולא מתפקדת כראוי תחת עומס למרות שאינה שרופה לחלוטין ואז נאלצים גם להחליף משאבה.

לסיכום באופן כללי:

אם בסרק תקין ובלחיצה על דוושת הדלק יש גימגומים שאינם נעלמים ואף מחמירים ככל שמנסים להאיץ - קודם כל מע' אספקת דלק (מיכל-משאבה-צנרת-מסנן).

אם בסרק תקין,ובלחיצה/האצה גימגומים קלים/רעידות שנעלמות וחוזרות (מה נקרא מנוע "חותך") - מע' הצתה פלאגים,חוטי הצתה. (לפני מס' ימים היתה לי בעיה כזו באחד הרכבים שלנו ובניגוד לבעיה הקלאסית של דלק מזוהם התסמינים היו של מנוע "חותך".בדקתי את מע' ההצתה והתברר שהפלאגים היו גמורים - לא הוחלפו זמן רב - וגם לא היו מהודקים היטב.החלפתם פתרה את הבעיה.)

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

נבדקו פלאגים ונמצאו תקינים

עבר ניקוי מצערת, הוחלף פילטר דלק שהיה סתום לחלוטין, ועל הדרך התגלתה סתימה במשאבת דלק, מחכה למשאבת דלק שתגיע ונראה אם נפתרה הבעיה

יש סיכוי שמנוע צעדים גורם לבעיה?

פורסם (נערך)

כנראה שהבעיה העיקרית היתה הליכלוך במערכת הדלק ולאחר שתחליף את המסנן והמשאבה עיקר הבעיה תיפתר.

1. למרות שזה מוסיף עבודה - תנקה את מיכל הדלק.הליכלוך שסתם את המשאבה והמסנן הגיע מהמיכל-שכנראה מלוכלך.

2. מצטרף למאור בעניין בדיקת חוטי ההצתה - זה רכב ישן,ואם לא ידוע לך מתי הוחלפו יתכן שהם לקראת סוף ימיהם - שווה לבדוק.

3. לגבי מנוע צעדים מלוכלך - ההשפעה של תקלה כזו תהיה דומה למנוע "חותך" בסל"ד סרק בלבד.אתה כותב שכבר נבדק ונוקה אז כנראה שלא משם הבעיה.

בכל מקרה,לאחר סיום הטיפול במע' אספקת הדלק תבדוק ותעדכן.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

הוחלף פילטר דלק ומשאבת דלק, לא עזר.

המכונאי הוציא את הפלאגים החזיר ואמר שהם תקינים, את חוטי ההצתה ככל הידוע לי לא בדק

פורסם

לאחר ההחלפה,

נתק את צינור הכניסה לפילטר,פתח סוויץ וראה האם מגיע לחץ תקין.

חבר את הצינור ונתק את הצינור שיוצא מהפילטר ובצע את אותה הבדיקה.

אם שניהם תקינים צריך לבדוק את יתר מערכת אספקת הדלק להזרקה,כולל וסת לחץ דלק.

פורסם

האם הוא עשה בדיקה שבכל הפלאגים מיתקבל ניצוץ? צריך לבדוק חוטי הצתה שאין בריחת ניצוץ כי חבל לעבוד בשיטת מצליח. קשה לי להאמין שמדובר בבעיית דלק ובכל מיקרה לחץ דלק תקין בודקים על ידי שעון לחץ לפי הספר ולא מיסתכלים על הזרימה וקובעים אם ישנו לחץ תקין. אם הבעיה בווסת הלחץ עצמו לפני הגעת הדלק לחליל המזרקים עדיין תהיה זרימה לפילטר וממנו.

פורסם

אם מכונאי מטפל בו אז אין לדעתי מה להוסיף.שיטפל.

הוא אמור להיות מסוגל לבצע את הבדיקות הדרושות באופן מקצועי ולהגיע לאבחנה מדויקת הרבה יותר ממה שניתן כאן מעל דפי הפורום.

פורסם

האוטו נתקע והמוסך הכי קרוב שהתגלגלתי אליו היה זה, לא מקצועי ולא מבין בעליל, עד 6 בערב נתקעתי שם, בסוף המשאבת דלק שהוא הרכיב התבררה כלא מתאימה

.. החליף לאחת מתאימה בייעוץ מומחה והבעיה נפתרה

פורסם (נערך)

שמח בשבילך שנגמרה הסאגה.

1. מקווה שגם נוקה מיכל הדלק כי אם לא אז סיכוי טוב שהבעיה תחזור..למרות שהפעם אתה בטח כבר יודע איך להוציא ולנקות את המשאבה (היא לא תהרס מיד) ולהחליף מסנן דלק לבד.

2. עדיין מצטרף,ללא קשר לתקלה הזו,להמלצתו של מאור לבדוק את עניין כבלי ההצתה.

אם לא ידוע לך מתי אי פעם הוחלפו - תן למישהו בעל ידע לבדוק אותם.

לכבלים אלו,בניגוד לפלאגים,אין מועד החלפה במסגרת הטיפולים התקופתיים,עד שאין בעיה בד"כ לא בודקים אותם,והם מתבלים עם הזמן(בטווח של שנים,לא חודשים),ובהחלט משפיעים על פעולת המנוע וזה קצת "טריקי" לבדוק אותם.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

• תוכן חדש...