Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי ה1000 סמ״ק החדשים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,

היום נכנסתי לאחד מסניפי הרכב של יונדאי במטרה לבדוק את הi10 החדשה מדגם ידני 1000 סמק (רכב ראשון).

חייב קודם כל לציין שהשירות בסניף היה אדיב והרכב קלע על כל דרישותי במיוחד עקב המבצע הקרב ובא של הוט צרכנות שיביא לי במעמד החיוב הנחה של קרוב ל5 אלף שח.

החשש היחיד הוא שאני גר על הר הכרמל.. ואני מפחד שמנוע ה 1000 סמק ישחק מהר ולא יסחוב את העליות בכניסה לעיר..

בתגובה הנציג אמר שהמנועים של פעם אלה לא כמו של היום ובנוסף לכך בגלל שהרכב ידני הוא משתווה ל1200 אוטומט.. רציתי לדעת עד כמה האמירה הזאת נכונה.

הוא הציעה לי גם נסיעת מבחן אגרסיבית יחסית בכבישים קשים כדי לראות את הביצועים הטובים של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי AmirDd
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תערוך את ההודעה שלך כי קשה לקרוא אותה ככה,

אבל בעקרון הכי טוב שתקח את הרכב לנסיעת מבחן. מנוע 1.0 זה לא מי יודע מה לעליות (כל עוד זה לא מנוע גודש), אבל כל עוד לא תבצע נסיעת מבחן לא נוכל להגיד לך.

אני יכול להגיד לך שאני נוסע בסופר מיני 1.2 ידנית, ובקיץ עם מזגן הרכב לא טס בעליות, אני לא מאמין שביונדאי המצב יהיה יותר טוב שכן היא למשל מאיצה 0-100 שניה וחצי יותר מהרכב שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לי יש I10 מהדור החדש כבר 4 חודשים ואם הייתי במצבך לא הייתי קונה אותה. אני מאוד מבסוט על האוטו אך אני גר באיזור מישורי יחסית והאוטו הזכיר לי פעם או פעמיים שהוא לא בנוי לעליות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מבחינת מנוע זה לא מנוע זריז,אבל מבחינת שחיקה שלו,עד שתצטרך להחליף מנוע אתה כבר תספיק להחליף כמה רכבים.

מבחינת ההשווה למנוע ה1.2 אוטומט מבחינת כוח זה שטויות,מנוע ה 1.2 מגיעים גם עם יותר כ"ס והרבה יותר חזקים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת ביצועים בסגמנט הזה, ה108 1.2 הכי טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עכשיו ראיתי את הפונט ואין לי אפשרות לערוך.. אשמח לעזרה של אחד המנהלים.

לנסוע ב100 קמש את העליות של חיפה זה לא הרצון שלי.. אין לי בעיה להפסיד כמה שניות ושהאוטו יסחוב טוב במהירות של 60-70 עם נהג יחיד.. הפחד שלי שעליות כאלו יגרמו לנזק למנוע ולגיר בטווח של ה7-5 שנים הקרובות.

ובנוסף לדעת אם האמירה של המנועי 1000 סמק של היום הם לא המנועים של פעם היא נכונה ורכב ידני חזק יותר מרכב אוטומט.

הרכב יעלה על הכביש בתמורה ל57 אלף +- ואין לי אפילו מחשבה קלושה שבמחיר כזה הרכב יזנק כל עליה ויקח רכבי מירוץ

פורסם

60-70 הם יסעו,כיוון שהמהירות כזאת המנוע לא מתאמץ בצורה מוגזמת לא צריכות להיות בעיות.

אמיר,מה שאני עונה לך זה מנסיון נהיגה,אם תיקח את אותה היונדאי I10 עם מנוע ידני ואת הגירסה הבכירה עם 1.2 אוטומט,היא תשאיר את ה1.0 מאחור,זה בדוק!

מה שאתה אומר יכול להיות נכון במידה ו2 המנועים זהים,ופה הם לא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
60-70 הם יסעו,כיוון שהמהירות כזאת המנוע לא מתאמץ בצורה מוגזמת לא צריכות להיות בעיות.

אמיר,מה שאני עונה לך זה מנסיון נהיגה,אם תיקח את אותה היונדאי I10 עם מנוע ידני ואת הגירסה הבכירה עם 1.2 אוטומט,היא תשאיר את ה1.0 מאחור,זה בדוק!

מה שאתה אומר יכול להיות נכון במידה ו2 המנועים זהים,ופה הם לא.

תודה על התגובה! גם אני האמנתי שיש אמת מאחורי המספרים וכמו כל נציג מכירה ינסו לבלף אותי קצת כדי למכור למכור ורק למכור!

רק קצת מופתע שהוא לא עשה לי את התרגיל ההפוך והציע לי את הI20 במקום כי רק היא תסחוב!:lol:

פורסם

יצא להיות בi10 שכורה ידנית בעליות של חיפה. זה בהחלט נסבל. סע בהילוך נמוך והרכב יסחוב בסדר. יהיה קצת רעש, אבל בכל מקרה בידוד רעשי מנוע זה לא מההצטיינות של שום רכב מיני. כולם שואגים במאמץ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לצערנו כל נציג מכירות יגיד לך דברים כאלו או אחרים כדי לסגור עסקה, זה לא נכון וגם מנועי 1.2 הם דרדלה בעקרון, זה לא שהמנוע לא יסחוב הוא כן יסחוב אבל מאוד לאט, תוסיף לזה מזגן ואם לא תדע לתפעל סל"ד אופטימלי להעברה תמצא את עצמך מתגלגל אחורה, אבל הם בסדר ומספיקים לרוב האנשים, אבל למקום עם עליות מרובות הייתי ממליץ על מינימום רכב עם מנוע 1.2 ומעלה.

פורסם

כך חשבתי.. אני חושב שהרכב יתן תמורה טובה למחיר גם בעליות של חיפה

ואפילו המחשבה שיקח לרכב זמן לטפס את מד המהירות גורמת לי הקלה קטנה.. מדי פעם אני לוקח את הטויוטה קורולה המשפחתי ונחרד מהמהירות הגבוה שהוא מזנק אליה מלחיצה קלה על הגז.. חשוב לי לנסועה כמה שיותר רגועה על הכביש.

ובכלל אני בעד לפתוח שרשור של דברים מפגרים שסוכן מכירות אמר לכם בזמן קניית הרכב :)

פורסם

עשיתי את העליות מים המלח לערד עם מנוע 0.9 מוגדש (דאצ'יה סנדרו). הוא סחב יפה גם בסל"ד לא במיוחד גבוה אבל זה בהחלט בגלל שהמנוע מוגדש... אני רק יכול להציע לך לבדוק אם זה לא שווה עבורך את ההפרש הלא נורא גדול (ובכלל זה הרבה יותר רכב והוא גם מאובזר יותר).

פורסם
הפחד שלי שעליות כאלו יגרמו לנזק למנוע ולגיר בטווח של ה7-5 שנים הקרובות.

ובנוסף לדעת אם האמירה של המנועי 1000 סמק של היום הם לא המנועים של פעם היא נכונה ורכב ידני חזק יותר מרכב אוטומט.

ניסיון העבר מראה שגם מנועי ה-1000 סמ״ק הפחות טובים ״של פעם״ סחבו 100-120 אלף קילומטרים בקלות, אחר כך התחילו הבעיות. רוב המנועים עשו יותר מזה בלי לגמגם, ואלו כאמור מנועים אחרים לגמרי.

יש רכבים אוטומטיים ש״חזקים״ מרכבים ידניים ויש מקרים הפוכים. במקרה של יונדאי הגיר האוטומטי מיושן ומסרס מאוד את ביצועי המנוע, כך שהדגמים הידניים אכן זריזים מהדגמים האוטומטיים המקבילים.

לדעתי ה-i10 הידנית היא מכונית מעולה. רק כדאי שתנצל את החום הגדול שצפוי להיות השבוע לנסיעת מבחן. המזגן ברכב הזה מתנתק בעומס, ולעלות את הכרמל בקיץ, עם מזגן, בקצב סביר ברכב עם מנוע 1000 סמ״ק - זה חתיכת עומס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כל רכב עם מנוע קטן מ-1600 סמ"ק יתפוצץ לרסיסים כשתנסה לעלות איתו עלייה כלשהי.

ועכשיו ברצינות, אני גר באיזור סמוך אליך והיתה לי סיטרואן C1 עם עם מנוע 1000 סמ"ק שאיתה ביצעתי בין השאר נסיעות לכרמל.

ברור שהוא טיפה יותר יתקשה לעלות ותצטרך להעלות את הסל"ד או להוריד את המהירות, אבל זה אפשרי. וכמובן שזה לא גורם לשום נזק למנוע מודרני.

באיזור הררי נחמד שיש רכב עם כוח, אבל לפי דעתי אפשר לחיות עם הרכבי המיני גם באיזורים הללו.

נציג המכירות לא ניסה לעבוד עליך מבחינת אמינות המנוע. במקומך הייתי לוקח את הרכב לנסיעת מבחן "אתגרית" כמו שהוא הציע לך ואז כותב בפורום את המסקנות שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני נוסע את העליות של חיפה כמעט כל יום עם i10 1000 סמ"ק ידנית ואין לי שום בעיה- לא ב-60 ולא ב-100. המנוע מתאמץ מאוד רק בעליות הכי תלולות (הקצה העליון של דורי לדוגמא), פרט לזה סוחב מצוין. רק צריך לא לפחד להגיע לחלק העליון של סקאלת הסל"ד. כמובן שיש עליות תלולות יותר אך באלה שאני מכיר (רחוב בלפור לדוגמא) המהירות המותרת היא 50, ובהילוך שני הרכב לוקח אותן בכיף.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...