Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 466
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלון, אם כמה ימים לפני עדיין לא נפתח לך מקום, שלח לי ה"פ ונסדר משהו (;

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כל הכבוד וסחטיין על היזמה וההתקדמות, זאת פעם ראשונה שאני נחשף לשרשור.

אני מניח שחלק לא מבוטל מנוטלי המשכנתאות היה נתרם המון אפילו אם מישהו היה רק

מקריא להם מושגי יסוד מוויקפדיה, ולא כי הם אהבלים, אלא כי זה שדה מלא במונחים מקצועיים -

ולצורך העניין עבור המון אנשים גם ״ריבית פריים״ היא מונח מקצועי והם לא יודעים להסבירו.

החשש שהביעו בשרשור היה מפני הטיית אנשים (במודע או שלא) לכוון מסויים. קשה להמנע מכך

כשמנחילים ידע, ובלתי אפשרי לשלוט באינטרפטאציות של אנשים לדבריך. אני מאמין שהצלחת

לשמור את הדיון טהור ומבאר (נניח אפיסטמולוגי) וחשוב בעיני שאנשים יבינו שהם יוצאים ללא שום הכוונה -

וללא המלצה, אלא שרק ניתנו להם הכלים להאזין וללמוד יותר לעומק אם ירצו. כך או כך

אלו שהיו נתרמים מכך הכי הרבה לא יהיו נוכחים בהרצאה וגם לא יבינו אותה.

עשה לי חשק לקפוץ אלייך יחד עם חברתי אבל אני לא בכוון של משכנתא.

The first one to get angry loses

פורסם

בהרצאה האחרונה בת"א עלתה שאלה כזו ממש: "מהו תמהיל מומלץ לדעתך?"

זאת, היות ובמהלך ההרצאה אני בכוונה נמנע מהבעת דעה אישית בנוגע למסלולים / תמהילים: היות וכל אדם מחזיק בפרמטרים שונים, לא ניתן להמליץ על תמהיל (או מסלול) 'נכון', זה כמו שאדם יעביר הרצאה על רכב ויסביר שסופר-מיני זה הסגמנט הכי טוב..

מה שאני כן עושה, זה להציג את ההבדל בין המסלולים, את היתרונות והחסרונות של כל אחד - ע"מ שכל אחד יוכל לבחור במה שמתאים לו, או לחלופין להבין את ההבדלים כאשר היועץ מציע לו לבחור XYZ.

אז התשובה לשאלה הייתה מן הסתם שאין דבר כזה תמהיל הכי טוב, כל מקרה לגופו, ושהמטרה שלי היא שאתם תבינו את ההבדלים בין המסלולים כאשר אתם משוחחים עם יועץ או בונים לעצמכם תמהיל משכנתא.

מישהי כתבה אח"כ פוסט ממש על הקטע הזה בפייסבוק (יחד עם השאלה ביקשו ממני הפניה לבעלי עסק):

המלצה !אור המקסים !

היינו אתמול (יום חמישי) בהרצאה 150 משכורות שהועברה על ידי אור, בהתחלה כן חשבנו שזו יכולה להיות שיטת מכירה כלשהי על מנת להעביר אותנו ליועץ משכנתאות מפוקפק אבל נדהמנו לגלות כי אור, בן אדם טוב שהוא, מעביר את ההרצאה בתענוג רב, מפתח את היוזמה שלו, ועושה את זה ממניעים טהורים.. לעזור לאנשים להבין את הנושא הכל כך מסובך הזה, לדעת איך מתחילים לחשוב על לקנות דירה, כשנשאלה השאלה בקהל האם יש לו(לאור) בנקים מועדפים או יועצים כלשהם שהם אמינים- תשובתו הייתה: ׳אני לא מחפש לעשות עסקים, מה שהכי חשוב זה שתדעו בעצמכם איך לעשות זאת׳

והוא צודק, אור, נתת את כל הכלים הכי טובים שיכולים לסדר טיפה את הראש, גם לאנשים שיש את הכסף ההתחלתי וגם למי שרוצה להתחיל ולחסוך, תודה !

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני אגיע[emoji106]

אם יש לך אפשרות להסריט את ההרצאה זה יכול להיות פתרון טוב לאנשים שלא מגיעים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן...

הייתי אתמול בהרצאה של אור. יוזמה מבורכת לדעתי ויכולה לעזור לעשות קצת סדר בדברים, במיוחד למי שלא קרא על הנושא בעצמו.

ההרצאה עוברת על מונחים בסיסיים ומסבירה את הדרך הנכונה לגשת לקניית דירה. בתור מישהו שכן קרא קצת על הנושא (בעיקר בשרשור המשכנתאות פה), הרוב לא היה לי חדש, אבל עדיין חודדו לי שתיים-שלוש נקודות.

אז תודה לך, אור. ובהזדמנות זו... אולי תפתח גם הרצאה למתקדמים או משהו? :)

פורסם

תודה אלכס !

למתקדמים אני פחות דואג, שכן הם יצליחו להסתדר גם בלעדי (;

ה'מתחילים' הם האוכלוסיה שאוכלת הכי הרבה חצץ בתחום הזה, ואני נוטה להאמין שלרוב הם גם האוכלוסיה עם החתך הסוציו-אקונומי הפחות טוב מבין כלל הרוכשים. היות והמשאב הכי יקר שלי (זמן) מוגבל מאוד, לא מצאתי פנאי להכנס בעובי הקורה של מה שדיברנו אתמול, באופן פורמלי.

אולי בהמשך.

היה כיף לפגוש אותך :mm_yeah:

בכלליות ההרצאה אתמול היתה אחת היותר מהנות שעשיתי.

ישה - חסרת, יא נקניק!

פורסם

אור, כייף לקרוא על היוזמה והביצוע - ויותר מכך על התגובות מאנשים אשר היו בהרצאות ההסבר שלך.

ההסברים שלך עוזרים להיכנס בשער.. של ההתחייבות המשפיעה ביותר, למשפחה בישראל.

דברים יפים יוצאים מהפורום, עזרה בטיפולים, יעוץ ואכפתיות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
דברים יפים יוצאים מהפורום, עזרה בטיפולים, יעוץ ואכפתיות.

דברים יפים אכן יוצאים מהפורום - לדוגמא: כנופיית הטיפולים.

עם זאת, לשייך את '150 משכורות' לפורום - זה כמו לשייך את המדליה של ג'רבי למירי רגב. מי שעקב אחרי השרשור הזה מתחילתו כנראה יכול לשים לב שהפורום, לצערי, היה בעיקר משוכה בדרך ללידת היוזמה הזו.

רק כשהיא עברה לפלטפורמה אחרת, פחות טולרנטית-ל / מעודדת ציניות, היא פרחה.

למען הסר ספק: יש שלל יתרונות לפורום, ואני משתמש די פעיל בסה"כ ונדמה לי שתורם לא מעט תכנים - אז אני לא אומר את זה בביקורתיות על הפלטפורמה עצמה. אבל במקרה הזה הקרדיט שייך למקום אחר.

אבל אקווה שעם הזמן אפגוש עוד ועוד קאפורומיסטים בהרצאות, משום מה זה תמיד משמח אותי לפגוש חבר פורום אחר.

פורסם

בפורום, נראה כי הציניות חוגגת, וקודם מפשפשים ומשפשפים, וקצת קשה לספק סתם מילה טובה.

כנראה עדיין בתסמונת המוסך... על-אף כי רושמים כי יש גם מוסכים טובים - קשה לאנשים לקבל-זאת.

וציניות זה מצב שרידות של חלק מאיתנו.

אתה צודק - בפגישה בלתי אמצעית.. המוזיקה שונה, והאנשים נחמדים ומפרגנים.

אפשר, כי זה נראה מוזר לכתוב - כאילו, הוא טוב הוא יודע, מה אני אכתוב לו..

בשורה התחתונה - האנשים אשר היו בהרצאה למדו והתרשמו לטובה - וכתבו על-כך.

זה שווה הרבה הרבה יותר, מ פיקפוקי מקלדת פק-פק .

וכאחד מהצד- כל-הכבוד.

וזהו מספיק , יש לי כבר רטיבות על המסך :lol:.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הייתי אתמול בהרצאה בחיפה,

ראשית היה נחמד לפגוש ולהגיד שלום פנים מול פנים - זה תמיד נחמד לפגוש חבר פורום In real life ולראות שהוא לא סתם איזה בוט של גוגל :lol:

שנית, כמו שכבר כתבתי כאן בתחילת השרשור - עוד כשהתחילה ה"הפגזה הכבדה" על היוזמה של אור, מדובר ביוזמה מבורכת. הלוואי ובעוד תחומים שהם כל כך קריטיים לחיינו היו עוד התנדבויות בסגנון.

אין כאן שום רצון לספק ייעוץ כלשהו, כבר בדקה הראשונה זה מובהר ע"י אור. יש כאן לימוד של מונחים בסיסיים ומי נגד מי בעולם הזה. לימוד יעיל, חשוב שמועבר בצורה קלילה אך עם זאת מספיק מעמיקה כדי שההרצאה באמת תתרום מבחינת ידע.

לכל התוקפים - ממליץ לכם לבוא לראות במה מדובר לפני שאתה מתחילים "לירות".

אור, שוב תודה - גם בפלטפורמה הזו :wink:

מקווה שהשאלות שלי לא היו Too Dumb - כמו שכתבתי לך, בכל זאת הגעתי אחרי יום ארוך ברעננה :lol:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

dufaq did u lose in raanana !?

היה כיף להפגש ! :)

פורסם (נערך)
dufaq did u lose in raanana !?

Somebody gotta bring da money :lol:

נוסע לשם פעם-פעמיים בשבוע (הצוות שלי תכלס שם למרות שאני עובד בחיפה), משתדל לא בחמישי אבל בד"כ אני צריך להיות שם דווקא בחמישי (יוצא חזרה מאוחר כדי להימנע מהפקקים, אתמול היו לי פקקים מרעננה עד היציאה מחדרה, כל הדרך רצוף, קטסטרופה :-o).

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...