Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הסיפור הוא כזה, התפוצץ לי צינור מים בזמן נסיעה ארוכה והאוטו פתאום התחמם וכתוצאה מכך היה צריך לעבור פאקום ראש.

את הפאקום ראש עשיתי לפני שלושה שבועות בערך. סוכם שאחרי שהוצאתי את האוטו מהמוסך, אני אחזור לבצע חיזוק ראש אחרי נסיעה של 500 ק"מ.

בשבוע ימים שנסעתי לפני חיזוק הראש, היו לי רעידות באוטו בזמן שהייתי עומד עם הרכב ברמזור/חניה וכו'.

מעולם לא היו לי רעידות ברכב והעניין החל רק אחרי הטיפול. בקיצור חזרתי למוסכניק והוא אמר שאחרי חיזוק ראש זה יסתדר, אני המשכתי להתעקש שזה לא היה ובסוף עשה איתי נסיעת מבחן וראה את התקלה והחליף לי פלאגים.

ביומיים הראשונים, האוטו נסע מצויין והפסיקו הרעידות, אך העניין שוב חזר על עצמו ובסופו של דבר המוסך כבר עשו את החיזוק ראש.

שוב יומיים של שקט, ולצערי מאז החיזוק ראש שנעשה לפני שבועיים אני עדיין חווה את הבעיה של רעידות, אומנם לא כל 10 שניות, אלא כל 2-3 דק'.

בנוסף, מאז שהאוטו יצא מהמוסך, אחרי כל התנעה שהרכב עמד כמה שעות, יוצא לי עשן לבן מהאגזוז. במוסך הסבירו שיקח עד חודש ימים עד שהאוטו יתאפס על עצמו וינקה עצמו מהמים שנכנסו למנוע ומכל "הטראומה" שהרכב עבר.

מה דעתכם? אני שוקל לחזור אליו שוב בראשון. הרעידות מעצבנות אותי וזה לא היה לי מעולם.

אודה לעזרתכם.

פורסם
האם הרעידות קורות בהנעת בוקר?

לא משנה מתי מניע, גם אם בערב.

אחרי שאני מניע, עוברות 2-3 דק' ואז זה מתחיל. זה יכול להיות קפיצה/רעידה אחת ואז אחרי 2-3 דק' רצף של 2-3 קפיצות שניה אחרי שניה.

זה ממש מעצבן ומציק.

האם מדובר בבעיה בחשמל? הפלאגים ששמו לי לא טובים? אשמח לקבל חוו"ד .

מה לגבי העשן הלבן?

פורסם

סיפרו לך סיפורים.

עשן בהיר סמיך יכול להעיד על שרפת נוזל קירור או שמן.

רעידות ועישון יכולים להעיד על מצתים מוצפים בנוזל קירור או בשמן.

עישון אחרי עמידה ארוכה בהעדר התחממות חריגה של המנוע מעיד על מחזירי שמן שסתומים.

רעידות יכולות לנבוע מסעפת יניקה פרוצה,משסתום חשמלי שנפתח בסרק שלא מתפקד,מחוט הצתה גמור ועוד.

פורסם
סיפרו לך סיפורים.

עשן בהיר סמיך יכול להעיד על שרפת נוזל קירור או שמן.

רעידות ועישון יכולים להעיד על מצתים מוצפים בנוזל קירור או בשמן.

עישון אחרי עמידה ארוכה בהעדר התחממות חריגה של המנוע מעיד על מחזירי שמן שסתומים.

רעידות יכולות לנבוע מסעפת יניקה פרוצה,משסתום חשמלי שנפתח בסרק שלא מתפקד,מחוט הצתה גמור ועוד.

יש לי אחריות במוסך, מן הסתם לא אשחרר מהם עד שהבעיה תטופל.

מה אתם מציעים לעשות?

פורסם

כל הסימנים מובילים לחדירת נוזל קירור למנוע.

כדאי לבדוק את מצב השמן - בדוק אם יש סימני מים על פקק מילוי השמן.

אם יש לך יכולת - פרק פלאגים ובדוק את מצבם.

בכל מקרה - חזור למוסך המטפל לבדיקה עם תיאור הסימנים, ובמקרה הצורך דרוש ביצוע העבודה מחדש.

פורסם
כל הסימנים מובילים לחדירת נוזל קירור למנוע.

כדאי לבדוק את מצב השמן - בדוק אם יש סימני מים על פקק מילוי השמן.

אם יש לך יכולת - פרק פלאגים ובדוק את מצבם.

בכל מקרה - חזור למוסך המטפל לבדיקה עם תיאור הסימנים, ובמקרה הצורך דרוש ביצוע העבודה מחדש.

איך מוסך מרשה לעצמו לשחרר ככה רכב לכביש? זה ממש מרתיח!!! יש לי אחריות 3 חודשים מהם.

היום בבוקר בדקתי שמן ומים והיה חסר, כאילו האוטו אוכל מים ושמן וזה אחרי שהאוטו יצא לפני שבועיים מהמוסך.

הפלאגים חדשים, הוא החליף לי אותם, אולי לא לסוג טוב (NGK).

עוד הערות חשובות?

פורסם

אם חלילה נוצר נזק, מה נהוג חוץ מלהשאיר את הרכב להמשך טיפול? במידה ואני לא שבע רצון מהמוסך, נהוג לקבל כסף חזרה? הרי לא קיבלתי תמורה הולמת.

פורסם

מעולם לא היו לי רעידות ברכב והעניין החל רק אחרי הטיפול.

תקלה בטיפול.

בקיצור חזרתי למוסכניק והוא אמר שאחרי חיזוק ראש זה יסתדר

אאל"ט במנוע זה אין שום חיזוק ראש. וגם אם היה, זה לא קשור לשום רעידות.

מה דעתכם? אני שוקל לחזור אליו שוב בראשון.

אני מציע לך לא לחזור אליו.

במקום זה, פנה למוסך מוצלח יותר, שיבדוק את הבעיה ויתן לך - בכתב - גם תיאור של הבעיה וגם הצעת מחיר לתיקון.

עם זה תפנה למוסך שעשה את הנזק ותבקש פיצוי.

לדעתי, הסיכוי שהמוסך שעשה את הנזק וניסה להתנער ממנו, הוא יתקן לך את הכל בצורה טובה - הסיכוי לכך קלוש.

דני

פורסם

לפותח השרשור,

אני לא אדם דתי אך השם שבחרת לעצמך בשילוב התמונה שבחרת לשים הם לא לעניין בכלל.

יש גם קוראים דתיים בפורום ולא תזיק קצת התחשבות.

פורסם

רכב שמעשן לאחר עבודת ראש לא בהכרח מעיד על תיקון לקוי אלא על החלטה שגויה (קורה)לבצע תיקון ראש במקום להחליף מנוע(או לשפצו),ועל זה נאמר הניתוח הצליח אך החולה מת. בכל אופן בעל מקצוע צריך להכיר בטעותו ולתקן את הנדרש.

פורסם

חזרתי למוסך שוב,

מפה לשם, הביא אדם שמומחה בתוספים. הוא שם לי תוסף בשם polytron גם בשמן וגם בדלק.

העשן הלבן והרעידות הפסיקו.

האם מישהו ניסה תוסף זה פעם? דעתכם?

פורסם (נערך)

חביבי בסבירות גבוהה מאוד יש לך סרטן במנוע והמוסך שם לך פלסטר כדי שתפסיק להציק לו לבנתיים,

אם קצת מזל אולי תגמר האחראיות עד שיפול לך האסימון.

תוספים לא פותרים בעיות במנוע, רק מטייחים אותן..

נ.ב.

איך מקבלים תואר מומחה בתוספים?

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...