Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בבקשה לנעול/למחוק אם היה דבר דומה בתקופה האחרונה.

לאור סוגיות שעולות וחוזרות כל פעם מחדש בפורום הזה (ובפורומים דומים בעולם ד"א), החלטתי להתחיל ריכוז של שאלות קיטבג שונות והתשובות עליהן עם מקור - זאת כפי הידוע לי.

בבקשה לתקן/להוסיף (בבקשה עם מקור ולא על סמך ניסיון אישי ברכב ספציפי כזה או אחר!)

* נהיגה ברכב בירידה בניוטרל/הילוך וסוגית צריכת הדלק -- עדיף בהילוך. ברכב עם הזרקה הצריכה במצב זה היא אפס (ראה popular mechanic ואינספור דיונים ברשת).

* נהיגה עם חלונות פתוחים לעומת מזגן מבחינת צריכת דלק -- עדיף חלונות פתוחים, גם בנסיעה בין עירונית מתונה (mythbusters).

* רכב כבד (או "פח עבה") בהכרח בטיחותי יותר -- לא נכון, רכב קטן מודרני עשוי להיות בטיחותי יותר (fifth gear).

* פטנטים לשיפור צריכת הדלק -- טרם הוכחו במעבדה רצינית.

* תדלוק באוקטן גבוה -- עשוי לשפר במידת מה ביצועים ברכבים מוגדשים, במיוחד החזקים שבהם (fifth gear).

* אוטוסטרדות מהירות מאוד הם כבישים מסוכנים (המיתוס באדיבות "אור ירוק") -- לא נכון (סטטיסטיקת תאונות באוטובאהן הגרמני לעומת כבישי B וכבישים עירוניים שם).

* הנהג הישראלי הוא הגרוע/המסוכן ביותר בעולם (או בעולם המפותח) -- לא נכון (ראה ערך בוויקיפדיה של תמותה בתאונות דרכים לפי מדינות ונסועה).

* חימום מנוע הרכב לפני תחילת נסיעה ביום קר -- לפחות ברכבי בנזין מוזרקים ולפני נסיעה שהיא מעבר למכולת השכונתית, מדובר בפעולה מיותרת, בזבזנית ומזהמת (popular mechanics ואחרים). כנראה שגם ברכבי דיזל מודרניים זה כבר לא מומלץ (מקור?).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יוזמה מבורכת. שני הסנטים שלי:

-מנוע עם מספר מופחת של צלינדרים הוא בהכרח אמין פחות וחלש יותר: לא נכון, אין קשר ישיר בין כמות הצלינדרים לאמינות וכוח.

-רכב קטן לא יכול להגיע למהירות גבוהה ו\או לנסוע במהירות גבוהה לאורך זמן ו\או זקוק למנוחה וליטוף באמצע הדרך: לא נכון, רכב קטן עם יחידת הנעה המותאמת למעטפת הביצועים הנדרשת ממנו, יתפקד ללא דופי כמו אחיו הגדולים.

-יש להחליף שמן ופילטר שמן כל 10-15 אלף ק"מ, ולעזאזל הוראות היצרן שתכנן את הרכב ומכיר כל בורג בו: לא נכון, יש לעקוב אחר הוראות היצרן ולשים לב לתנאים ולנסיבות המתייחסים לתדירות הטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

יש קשר בין כמות הצילינדרים לכוח.

לגבי כוח תוספת טורבו היא לא דוגמה.

לגבי אמינות על מה אתה מתבסס?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
יוזמה מבורכת. שני הסנטים שלי:

-מנוע עם מספר מופחת של צלינדרים הוא בהכרח אמין פחות וחלש יותר: לא נכון, אין קשר ישיר בין כמות הצלינדרים לאמינות וכוח.

-רכב קטן לא יכול להגיע למהירות גבוהה ו\או לנסוע במהירות גבוהה לאורך זמן ו\או זקוק למנוחה וליטוף באמצע הדרך: לא נכון, רכב קטן עם יחידת הנעה המותאמת למעטפת הביצועים הנדרשת ממנו, יתפקד ללא דופי כמו אחיו הגדולים.

-יש להחליף שמן ופילטר שמן כל 10-15 אלף ק"מ, ולעזאזל הוראות היצרן שתכנן את הרכב ומכיר כל בורג בו: לא נכון, יש לעקוב אחר הוראות היצרן ולשים לב לתנאים ולנסיבות המתייחסים לתדירות הטיפולים.

מצד שני, תראה שרשורים על צרפתיות מה קרה למנועים שהוחלפו בהם שמנים כל 30K במקום 15K, ואנחנו שומעים רק על מקרים בודדים, ועובדה שכבר רנו

נדמה לי ואפילו פיגו או סיטרואן הורידו את מרווחי הטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם
יש קשר בין כמות הצילינדרים לכוח. עקיף בלבד וכזה שניתן לפצות עליו באמצעות סל"ד גבוה יותר.

לגבי כוח תוספת טורבו היא לא דוגמה. כמובן שלא.

לגבי אמינות על מה אתה מתבסס? אותו דבר אני יכול לשאול אותך. ההנחה היא שהגרעת כמות הצלינדרים לא גורעת מהאמינות. חבות ההפרכה היא עליך.

12345

פורסם

קשור לעניין מרווחי הטיפולים -->

האקלים הישראלי "קשה" למכוניות -- לא נכון. על פי הנחיות של יצרנים שונים מרווח טיפולים מתקצר דווקא באקלים יבשתי קר (חורף מאוד קר וקיץ חם).

האקלים הישראלי הורס כבישים - כנ"ל. מעבר לנזקים של שטפונות, בולענים ושאר פגעים נקודתיים, הנזקים הכבדים ביותר לאספלט נגרמים מקיפאון ושינויי אקלים קיצוניים (המים בחריצים מתרחבים ומרסקים את האספלט).

פורסם (נערך)

מצד רביעי קרא כאן.

היבואני החליטו וכמו שהם החליטו ככה הם גם הורידו ואני מוכן לחתום שגם יורידו.

http://www.fiatclub.co.il/forum/archive/index.php/t-18572.html

נסיון של אורן שירותי רכב.

עריכה:

קרא כאן את תגובתו של חנן ג'יפולוג:

http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-80166.html

רועי

פורסם
מצד שני, תראה שרשורים על צרפתיות מה קרה למנועים שהוחלפו בהם שמנים כל 30K במקום 15K, ואנחנו שומעים רק על מקרים בודדים, ועובדה שכבר רנו

נדמה לי ואפילו פיגו או סיטרואן הורידו את מרווחי הטיפולים.

כשאני כותב להיצמד להנחיות היצרן, אני מתכוון גם לאלו שפחות נוח להיצמד אליהן, כמו צמיגות השמן ואיכות הפילטר. למה שתאפשר לעצמך להינות ממרווח טיפולים גבוה יותר, שניתן בהנחיית היצרן, ומאידך לא תקפיד על טיב החלפים, המובא תחת אותה הנחייה? לא ניתן להניח שההנחייה על תדירות הטיפולים לא גובשה על רקע איכותם של החלפים.

פורסם

הפרוש שלך לכוח הוא לא הפרוש שלי לכוח.

רכב שאמור לבצע נסיעה מנהלתית לא אמור לשמור על סל"ד גבוה.

דוגמא טובה היא להשוות את מנועי ה3 צילינדרים במכוניות המיני השונות למנוע ה4 צילינדרים של הפנדה, ובתור מישהו שהחזיק פנדה אני לא צריך להסביר לך מי מהם מוצלח יותר.

לגבי אמינות. לא יכול להשוות מודה מעולם לא החזקתי רכב 3 צילינדרים שגמע מרחק גדול. מה שכן אם נתייחס לטענה שלך על סל"ד אז אין ספק שמנוע עם רצועת כוח צרה כמו שתיארת יעבוד קשה יותר ממנוע עם רצועת כוח רחבה מה שהתבטא באמינות.

פורסם
הפרוש שלך לכוח הוא לא הפרוש שלי לכוח.

רכב שאמור לבצע נסיעה מנהלתית לא אמור לשמור על סל"ד גבוה.

דוגמא טובה היא להשוות את מנועי ה3 צילינדרים במכוניות המיני השונות למנוע ה4 צילינדרים של הפנדה, ובתור מישהו שהחזיק פנדה אני לא צריך להסביר לך מי מהם מוצלח יותר.

לגבי אמינות. לא יכול להשוות מודה מעולם לא החזקתי רכב 3 צילינדרים שגמע מרחק גדול.

יש לי במיני מנוע 3 צלינדרים. היצרן עשה עבודה כל כך טובה בהסוואת העובדה הזו, שאני מעדיף אותו - מבחינת חלקות פעולה - תחת כל מצב מאשר את מנוע הפנדה, חוץ מבתחילת נסיעה, אז המנוע אצלי מסגיר בטרטורו את עובדת היותו משולש צלינדרים. בכל זאת, אי אפשר לרמות את הפיזיקה.

מבחינת סל"ד – המוזר בעיני הוא שהמנוע אצלי זהה בנפחו ל-1.2 המטורבת ב-VAG, מגיש כוחו דומה עד זהה, בסל"ד דומה עד זהה, כאשר הוא מתפקד עם צלינדר אחד פחות. מה זה אומר? מבחינתי, אני לא מרגיש את החסרונות של מבנה המנוע אצלי ונהנה רק מיתרונותיו (צריכת דלק, משקל נמוך, חיכוך מופחת וכו').

פורסם (נערך)
כשאני כותב להיצמד להנחיות היצרן, אני מתכוון גם לאלו שפחות נוח להיצמד אליהן, כמו צמיגות השמן ואיכות הפילטר. למה שתאפשר לעצמך להינות ממרווח טיפולים גבוה יותר, שניתן בהנחיית היצרן, ומאידך לא תקפיד על טיב החלפים, המובא תחת אותה הנחייה? לא ניתן להניח שההנחייה על תדירות הטיפולים לא גובשה על רקע איכותם של החלפים.

היי,

שים לב לעריכה בתגובה שלי לשרשור שממתי, אחד מהם שלח את שמן מנוע למעבדה ותראה מה הוא רשם.

נכון איכות החלפים עלתה מאוד בשנים האחרונות עם זה אין ויכוח, ואני לא מתווכח על איזה חלפים לשים,

אני תמיד שם שמנים איכותיים וחלפים מקוריים.

אבל עם זאת תראה מנסיון של אנשים, ובעיקר של מוסכים עם מרווחי הטיפולים הללו.

אני מסכים שמ- 30K אפשר לרדת ל- 20K, אבל בשביל השקט הנפשי הייתי יורד ל 15K.

אצלי הקילומטרים לא משחקים כי אני עושה גג 10K בשנה לכן אני הולך לפי הזמן ולא לפי הקילומטרים.

הייתי ממליץ להוריד את מרווח הטיפולים במיוחד לאנשים כמוך שנוסעים בתוך העיר רוב הזמן ולכן הבלאי יותר גבוה.

רועי

פורסם

למנוע שלך יש טורבו ונעשו התאמות רבות על מנת להסבות את היותו מנוע 3 צילינדרים.

נדבר בעוד 100K ק"מ. סיכוי לא רע שלאחר מכן אותן הסוואות יתחילו לתת אותו חיים והמנוע יתחיל לווברץ כמו וויברטור.

יש סיכוי שגם נעשתה עבודה טובה ולא תחווה שום סימפטומים, ואז תטען מה שאתה רוצה.

אני יכול להגיד לך שבאלטו של חברה שלי כמות הוויברוצים עלתה ביחס לינארי לכמות הק"מ.

• תוכן חדש...