Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שום אני מעוניין לקנות או במוו z4 או מרצדס SLK משהו בשנים 2009-2010

רציתי לדעת מה עלי לעשות לפני שאני שונה את הרכב איך אני יודע שאני מקבל רכב כמו שצריך ושלא הרסו אותו

ברור שאני אקח אותו לבדיקה במוסך אבל חוץ מזה אפשר לעשות עוד בדיקות לרכבים כאלה ? התקציב שלי לרכב בערך 160 אלף ש״ח

ומישהו יודע אם הטיפולים לרכבים האלה בשמיים ?

פורסם

עולה לטפל כמו יונדאי...

רכבים כאלו הם יקרים לאחזקה. עלות טיפול קטן 1000-2000.

גדול 2000-5000, יכול להגיע גם ליותר.

חוץ מבדיקה לפני קניה, תכניס את הרכב למוסך מורשה ותבקש מהבעלים היסטורית טיפולים.

הביטוח מאד יקר לרכבי ספורט בארץ.

בהצלחה ותחזור עם תמונות של הרכב שתבחר :roll:

CT200h

MX-5 :-P

Mini Cooper S - Sold

MX-5 - Sold:twisted:

פורסם
עולה לטפל כמו יונדאי...

רכבים כאלו הם יקרים לאחזקה. עלות טיפול קטן 1000-2000.

גדול 2000-5000, יכול להגיע גם ליותר.

הביטוח מאד יקר לרכבי ספורט בארץ.

בהצלחה ותחזור עם תמונות של הרכב שתבחר :roll:

טיפול בכללי אני עושה בממוצע אחד לשנה ? לאחד שעושה בערך 7-8 אלף קילומטר בשנה ..

תבדקי כבר מחירי ביטוחים זה בערך 10 אלף בשנה תלוי בחברה וברכב

בסהכ רכב כזה אמור ליצור הרבה בעיות כגון גיר, מנוע וכו? שיכולים להכניס אותי למוסך עם קנס של 20 אלף שקל בקטנה ?

פורסם

כן ולא...

מהניסיון שלי עם E350 כמעט חדשה (60K ק"מ 6 שנים) זה כן עולה כסף.

-ביטוח (שני נהגים מעל גיל 40 בלבד ללא תאונות) מתקרב לעשירייה, בדוק ספציפית בשבילך כי לא כל החברות מבטחות רכבים כאלה.

-טיפול קטן אצלי הוא כ 800 ש"ח וגדול כמעט 2000 ש"ח (חלקים מקוריים ו/או OEM), אצלך זה יהיה כנראה יותר. ברוב המכניות יש לבצע טיפול בשנה אפילו אם נסעו מעט.

-צפי תקלות בשנים הקרובות אצלי הוא כ 5 אש"ח (מצבר גיבוי למערכת הבלימה וסעפת יניקה שמתה ב 100K). גם זה שיקול.

רכב כזה לא קונים אם הוא יד שלישית או ללא היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך היבואן/מתמחה. לפני שאתה משקיע בבדיקה במכון בקש חוות דעת וסריקה עם סורק המתאים לרכב ממוסך היבואן/מתמחה.

-כל חלק סטנדרטי ברכב כזה (צמיגים, מצבר וכו') יהיה יקר יותר, אחרי הכל חלקים אלה הם "יותר". לדוגמה, לבמוו z4 או מרצדס SLK אתה צריך צמיגי חתך נמוך משובחים כדי שתוכל לההנות מהרכב (והם לא ישרדו הרבה זמן אם תהנה מהרכב:-D)

-בדוק בפורומים יעודיים בחו"ל בנוגע לתקלות צפויות ברכב בו אתה מעוניין (ככה גיליתי אצלי כי סעפת היניקה שורדת 100K ק"מ בלבד)

אם אתה יכול להרשות לעצמך (ואל תרכוש רכב כזה אם התקציב שלך גבולי!) אז לך על זה, אתה תהנה מרכב מאוד יחודי (בכל קנה מידה) במחיר של משפחתית פרמיום חדשה.

פורסם

תבדוק היטב היסטוריית טיפולים. הרבה פעמים החזיקו את הרכב הזה כל מיני "טיפוסים" של שופוני, שלא ממש השקיעו, תחזקו אולי בתחזוקת שבר, דבר שיכול לגרום לבור ללא תחתית לבעלים הבאים של הרכב.

בקיצור, תבצע כמה שיותר בדיקות של היסטוריית טיפולים, תוודא קילומטראז, שלא זויף וכו'.

פורסם
כן ולא...

מהניסיון שלי עם E350 כמעט חדשה (60K ק"מ 6 שנים) זה כן עולה כסף.

-ביטוח (שני נהגים מעל גיל 40 בלבד ללא תאונות) מתקרב לעשירייה, בדוק ספציפית בשבילך כי לא כל החברות מבטחות רכבים כאלה.

-טיפול קטן אצלי הוא כ 800 ש"ח וגדול כמעט 2000 ש"ח (חלקים מקוריים ו/או OEM), אצלך זה יהיה כנראה יותר. ברוב המכניות יש לבצע טיפול בשנה אפילו אם נסעו מעט.

-צפי תקלות בשנים הקרובות אצלי הוא כ 5 אש"ח (מצבר גיבוי למערכת הבלימה וסעפת יניקה שמתה ב 100K). גם זה שיקול.

רכב כזה לא קונים אם הוא יד שלישית או ללא היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך היבואן/מתמחה. לפני שאתה משקיע בבדיקה במכון בקש חוות דעת וסריקה עם סורק המתאים לרכב ממוסך היבואן/מתמחה.

-כל חלק סטנדרטי ברכב כזה (צמיגים, מצבר וכו') יהיה יקר יותר, אחרי הכל חלקים אלה הם "יותר". לדוגמה, לבמוו z4 או מרצדס SLK אתה צריך צמיגי חתך נמוך משובחים כדי שתוכל לההנות מהרכב (והם לא ישרדו הרבה זמן אם תהנה מהרכב:-D)

-בדוק בפורומים יעודיים בחו"ל בנוגע לתקלות צפויות ברכב בו אתה מעוניין (ככה גיליתי אצלי כי סעפת היניקה שורדת 100K ק"מ בלבד)

אם אתה יכול להרשות לעצמך (ואל תרכוש רכב כזה אם התקציב שלך גבולי!) אז לך על זה, אתה תהנה מרכב מאוד יחודי (בכל קנה מידה) במחיר של משפחתית פרמיום חדשה.

לדוגמא עכשיו יש במוו זד4 למכירה יד שניה 130k קילומטרג שנה 2009 ככה שהוא עשה משהו כמו 20 אלף קילומטר בשנה..שזה המון נכון ? בכל זאת כדאי לקחת ולראות את הרכב ?

ואתה אומר שלפני בדיקה במכון כדאי קודם כל לקחת את הרכב למוסך מורשה שיבדקו לי אותו ואת ההסטוריה של הטיפולים שלו ? (מה הכוונה לסריקה עם סורק?)

ומה שעשיתי בקשר לביטוח זה נכנסתי לאתר WOBI וחיפשתי לפי הדגם שאני רוצה ושמתי את כל הפרטים שלי וזה מצא לי ביטוח ב 10 אלף בערך..

פורסם

תכין מראש 10K ליישור קו, ועוד 30K להפתעות בלתי צפויות.

אני לא מדבר בכלל על דברים מהותיים כמו גיר - מנוע. דברים כמו חימום מושבים או מנוע מושב חשמלי, סאנרוף, מחשב מע' מולטימדיה, יכול להכניס אותך בקלילות לתיקון של 5 ספרות.

V5

פורסם
תכין מראש 10K ליישור קו, ועוד 30K להפתעות בלתי צפויות.

אני לא מדבר בכלל על דברים מהותיים כמו גיר - מנוע. דברים כמו חימום מושבים או מנוע מושב חשמלי, סאנרוף, מחשב מע' מולטימדיה, יכול להכניס אותך בקלילות לתיקון של 5 ספרות.

לא כדאי לבדוק את זה שהכל עובד לפני שאני קונה?

פורסם

מה מתקלקל בסעפת יניקה ? זה לא צנרת פשוטה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לדוגמא עכשיו יש במוו זד4 למכירה יד שניה כמה זמן וקילומטרז' הוא עשה ביד השניה שלו? 130k קילומטרג שנה 2009 ככה שהוא עשה משהו כמו 20 אלף קילומטר בשנה..שזה המון נכון ? ממש לא מעט בכל זאת כדאי לקחת ולראות את הרכב ?

ואתה אומר שלפני בדיקה במכון כדאי קודם כל לקחת את הרכב למוסך מורשה שיבדקו לי אותו ואת ההסטוריה של הטיפולים שלו ? (מה הכוונה לסריקה עם סורק?) מכוני בדיקה מכסת"חים את עצמם ולא בודקים חלקים קריטיים כגון האלקטרוניקה של הרכב (ראה את כל הסיייגים בבדיקות) במוסך מתמחה מתחברים לרכב עם סורק וקוראים את הנתונים ישירות ממחשבי הרכב. סתם לדוגמה, לקחתי E350 לבדיקה לפני רכישה במוסך והתגלתה סטייה במנגנון תיזמון השסתומים, במכון בדיקה לא היו עולים על זה.

ומה שעשיתי בקשר לביטוח זה נכנסתי לאתר WOBI וחיפשתי לפי הדגם שאני רוצה ושמתי את כל הפרטים שלי וזה מצא לי ביטוח ב 10 אלף בערך..

קרא את מדריכי הבדיקה לרכב יד שנייה שמופיעים בפורום.

מה מתקלקל בסעפת יניקה ? זה לא צנרת פשוטה ?
לא ב ML272, אם אתה רוצה להוציא יותר מ 280 כ"ס ממנוע 3.5 ליטר אטומוספרי אז אתה צריך תיזמון שסתומים משתנה, סעפת פליטה באורך משתנה (שזה בעצם שסתום פרפר) וסעפת יניקה משתנה. אצלי, שינוי אורך סעפת יניקה מתבצע ע"י מעין "כנף" בסעפת שמשנה מצב בתלות בסל"ד. ב ML272 הסעפת שורדת כ 100K ק"מ ולאחר מכן מנגנון הכנף מתקלקל, מיכון שלא ניתן לתקן אותו יש להחליף את כל סעפת היניקה בחדשה בעלות של 4 אש"ח. לפחות סעפת היניקה החדשה משופרת ואמורה הרבה יותר זמן.
פורסם
קרא את מדריכי הבדיקה לרכב יד שנייה שמופיעים בפורום.לא ב ML272, אם אתה רוצה להוציא יותר מ 280 כ"ס ממנוע 3.5 ליטר אטומוספרי אז אתה צריך תיזמון שסתומים משתנה, סעפת פליטה באורך משתנה (שזה בעצם שסתום פרפר) וסעפת יניקה משתנה. אצלי, שינוי אורך סעפת יניקה מתבצע ע"י מעין "כנף" בסעפת שמשנה מצב בתלות בסל"ד. ב ML272 הסעפת שורדת כ 100K ק"מ ולאחר מכן מנגנון הכנף מתקלקל, מיכון שלא ניתן לתקן אותו יש להחליף את כל סעפת היניקה בחדשה בעלות של 4 אש"ח. לפחות סעפת היניקה החדשה משופרת ואמורה הרבה יותר זמן.

אוקיי תודה רבה! מקווה שאני לא אתאכזב מהרכב

פורסם

יש לי Z4 ואנשים פה מגיבים כאלה שטויות שזה לא ייאמן,יש לכם רכב כזה שאתם כאלה מומחים ויודעים הכל לגבי האחזקה?

אני לא אפרט יותר מדי וגם אין לי כח לפרט בפרטי כי יש את כל המידע באינטרנט . אני אגיד לך דבר כזה , למעט הביטוח היקר (אני בן 26) האחזקה שלו יקרה ב30 אחוז אולי ממאזדה 6 רגילה.

טיפולים סבירים, אפילו זולים יותר מאודי S3 ולאון קופרה. שלא יבלבלו לך את המוח.

משום מה לצרכן הישראלי יש נטיה לספר סיפורי סבתא עקב איזשהי סטיגמה שאחזקת BMW ,מרצדס,אודי זה רק לאנשים אמידים מדי.

אל תפחד להחזיק את הרכב, 10 אלף ליישור קו? לא הייתי מתקרב לרכב כזה ומי משקיע 10 K על יישור קו? רק על רכב שבור.

המלצה שלי, תחכה לרכב המתאים, תחכה באמת שתיפול מציאה, מקסימום תמתח את התקציב שלך בעוד 10-15K ותחסוך לך המון כאבי ראש כמו למשל יישור קו ב10K.

אגב Z4 09' במחיר של 130 K זה זול מדי, אז בטוח יש פה איזשהו פאק או שהמוכר ממש פראייר.

בהצלחה ותהנה מהרכב שתקנה.

פורסם
יש לי Z4 ואנשים פה מגיבים כאלה שטויות שזה לא ייאמן,יש לכם רכב כזה שאתם כאלה מומחים ויודעים הכל לגבי האחזקה?

אני לא אפרט יותר מדי וגם אין לי כח לפרט בפרטי כי יש את כל המידע באינטרנט . אני אגיד לך דבר כזה , למעט הביטוח היקר (אני בן 26) האחזקה שלו יקרה ב30 אחוז אולי ממאזדה 6 רגילה.

טיפולים סבירים, אפילו זולים יותר מאודי S3 ולאון קופרה. שלא יבלבלו לך את המוח.

משום מה לצרכן הישראלי יש נטיה לספר סיפורי סבתא עקב איזשהי סטיגמה שאחזקת BMW ,מרצדס,אודי זה רק לאנשים אמידים מדי.

אל תפחד להחזיק את הרכב, 10 אלף ליישור קו? לא הייתי מתקרב לרכב כזה ומי משקיע 10 K על יישור קו? רק על רכב שבור.

המלצה שלי, תחכה לרכב המתאים, תחכה באמת שתיפול מציאה, מקסימום תמתח את התקציב שלך בעוד 10-15K ותחסוך לך המון כאבי ראש כמו למשל יישור קו ב10K.

אגב Z4 09' במחיר של 130 K זה זול מדי, אז בטוח יש פה איזשהו פאק או שהמוכר ממש פראייר.

בהצלחה ותהנה מהרכב שתקנה.

הרכב עולה 140k 2009 עם 130אלף קילומטר ..

ותודה רבה שהגבת נתת לי ביטחון לקנות ואם תמכור מתישהו את הרכב תעדכן

פורסם
כן, הוא דומה למה שיש לי ואני לא סבור כי כתבתי שטויות.
האחזקה שלו יקרה ב30 אחוז אולי ממאזדה 6 רגילה.
אני יודע, כך גם אצלי. אבל קראת את מה שכתבו כאן המגיבים הקודמים? תחזוקה שוטפת היא דבר אחד, תיקון תקלות הוא דבר שונה לחלוטין. כפי שנאמר "דברים כמו חימום מושבים או מנוע מושב חשמלי, סאנרוף, מחשב מע' מולטימדיה, יכול להכניס אותך בקלילות לתיקון של 5 ספרות."

אחזקת רכב פרמיום משומש אינה זולה. ברכב חדש צפי התקלות שואף לאפס ואם כבר קורה משהו אז מי שרכש אותו יוכל לממן את התיקון, בבימר בת 6 עם 130K יהיו תקלות וצריך להיות מוכנים לכך (נפשית ופיננסית). bdaniel2 אם אתה בעל יכולת לרכוש משפחטומטית חדשה בלבד וחושב לההנות מרכב פרמיום משומש באותו מחיר אז אני ממליץ לך לרכוש משפחטומטית. רכבי פרמיום הם ליגה שונה לחלוטין, מכל הבחינות.

פה אתה אומר דברי טעם.
  • תוכן חדש...