Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מתלבטים בין 2 הנ"ל (לא מעוניין במונדאו טורבו או מאליבו 2.4). החלק החשוב ביותר הוא בטיחות ואמינות, כמובן שחשוב שיהיו קלות ופשוטות לאחזקה מבחינת טיפולים וביטוח. צריכת דלק בין 1 ל 7 עד 1 ל 10 לא נורא.

תקציב עד 60 אלף, ללא טרייד אין, מעדיף לרכוש מאדם פרטי, לא מפריע לי אם הייתה יד 1 ליסינג.

השאלות שלי, למי שהתנסה ברכבים הללו:

אמינות: מחלות מסויימות לאחת מהן?

מרחב במושב האחורי: מי יותר מרווחת ל 3 מושבי ילדים? תא מטען - אני יודע שלמאליבו הוא קטן יחסית.

פשטות באחזקה: מעריך שכל מוסך סטנדרטי יודע לטפל?

עלויות טיפולים וחלפים, האם יש משהו יוצא דופן, טיפול גדול ויקר? (לדוגמא טיימינג וכד')

ביטוח: הבנתי שלשתיהן חובה ומקיף באזור ה 4000 ? האם זה נכון?

אני יודע שהמאליבו חזקה מאוד, השאלה האם המונדאו זריזה באופן סביר או שתרגיש ממש עגלה?

הרכב מיועד לאשתי, כ 7000 - 5000 ק"מ בשנה, במטרה להחליף אוונסיס 2002 (נרכוש ורק אז נמכור)

תודה לכל מי שיוכל לתרום מנסיונו!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

המונדאו 2.3 זריזה וחזקה. תא מטען שאפשר למלא בגופות (ייתכן ואם תהיה מגיפה בארץ הצבא יגייס את רכבי המונדאו), ויש דגם עם פלוס רציני שזו דלת חמישית (כמו באוקטביה).

סה"כ אוטו נוח מאוד, מגיע למהירויות לא חוקיות בעליל ללא שום בעיה (לא אני בדקתי), ויודע לקחת סיבובים מאוד מהר. בנוי נכון.

נראה שהדגם נשמר יפה, יותר טוב מהדגם הקודם (המרובע). חבר קנה כזו מהשכרה ואחרי ניקוי יסודי (עצמאי) הפנים נראה בהחלט סביר.

לא נראה לי שיש ברכב משהו מסובך במיוחד שמוסך נורמלי לא ידע לפתור. זה לא ב.מ.וו או מרצדס.

סה"כ תמורה בהחלט טובה למחיר.

מעבר לכך אני לא יכול לתרום אבל אם יש לך שאלה ספציפית אעביר אותה לחבר שלי והוא ייתן תשובה.

פורסם

מבחינה דינאמית קרי הנאה מנהיגה והתנהגות כביש (וגם מחיר נוח) המונדיאו לוקחת בגדול.

מצד שני אין כמו מנוע בשרני משושה צילינדרים.

המלצתי: עשה נסיעת מבחן בשתי המועמדות, ותחליט מה מתאים לך.

לא הייתי קורה למנוע ה2.3 של המונדיאו זריז, אבל הוא בהחלט נותן ביצועים סבירים. בקו ישר המאליבו תשאיר למונדיאו אבק, במסלול מפותל, בספק רב.

וזה בעצם ממצה את ההבדל בין השתיים.

מאליבו 3.5 קיים עד 2010 בלבד, בשנת דגם זו הוא כבר נמכר לצד ה2.4.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני הייתי במצבך לפני כמה חודשים ובדקתי את המאליבו.

כמו שאמרו, מנוע 3.5 יש בארץ עד 2010.

לא יכנסו מאחורה 3 מושבים, אפילו הייתי אומר שהיא קצת קטנה ממשפחתיות כמו פוקוס, סיד ו I30.

העיצוב במאליבו קצת מיושן, (לי זה לא הפריע) והישיבה קצת נמוכה.

אם אני משווה אותה לפוקוס שהיתה לי בזמנו, אז חוץ מבכוח, הפוקוס עולה על המאליבו בכל דבר אחר.

לא מכיר את המונדאו מניסיון אישי, אבל אם היא טובה מהפוקוס, אז היא טובה מהמאליבו.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אפילו הייתי אומר שהיא קצת קטנה ממשפחתיות כמו פוקוס, סיד ו I30.

אם אני משווה אותה לפוקוס שהיתה לי בזמנו, אז חוץ מבכוח, הפוקוס עולה על המאליבו בכל דבר אחר.

לא מכיר את המונדאו מניסיון אישי, אבל אם היא טובה מהפוקוס, אז היא טובה מהמאליבו.

אני על מאליבו 3.5. אשתי על פוקוס. כל בוקר אני יורד לחניה ושואל את עצמי באיזה רכב בא לי לנהוג היום.

וברצינות, מה הקשר בין פוקוס ומאליבו? לא אותו סגמנט/גודל/אבזור בכלל.

מבחינת מנוע ושיוט - מאליבו לוקחת

מבחינת נהיגה והיגוי - הפורד

זה די ממצא את ההבדלים

שניהם מרווחים עם מקום מאחורה לכיסאות ובגאז מספיק גדול לכל שימוש סביר. (במאליבו תא המטען לא קטן אבל הוא עמוק וההטענה לא נוחה)

A3

A4

פורסם

עדכונון:

היום נסעתי על שני הרכבים, המונדאו עדיפה בשבילי מבחינת טעם אישי של עיצוב הפנים. היא הייתה מספיק זריזה ומאוד מהנה לנהיגה. המאליבו יותר חזקה אבל מבפנים הרגישה לי זולה משהו (דגם עם סלון כהה), קצת פלסטיקית ומיושנת, אבל זה רק הטעם האישי שלי.

אעדכן שוב במידה ונינעל על מונדאו ספציפית. תודה לעונים.

פורסם

אם אני זוכר נכון ממה שכתבו עליה בזמנו, המאליבו אמנם חזקה מאוד אבל מוגבלת במהירות ל180 קמ"ש בגלל החוק האמריקני או משהו בסגנון. בטח אחד העיתונאים כאן יוכל לאמת או לסתור. גם אני הייתי הולך על המונדיאו מבחינת הנוחות, צריכת הדלק והמרחבים של תא הנוסעים והמטען וגם לדעתי של סחירות.

פורסם

סחירות חשובה אבל פחות מעניינת. כשקונים רכב ב 50 אלף ש"ח ל 5 ואולי גם 7 שנים, הוא ממילא לא יהיה שווה הרבה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן: די קרוב לרכישת מונדאו 2011 מטרייד מוביל ברשל"צ. הרכב היה בליסינג אלדן עם כ105 אלף ק"מ. אם אנעל עליו אקח אותו לבדיקה.

כל מידע או דברים ספציפיים לבדיקה יתקבלו בברכה!

יש אולי למישהו תובנות על הסניף? על הרכב הספציפי?

תודה

פורסם

ניסית לחפש בחברות הליסינג עצמן? שם סביר להניח שתוגל לקבל אחריות ארוכה יותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

חיפשתי בכולן. או שמדובר ברכבי השכרה (לא מעוניין) או שאין 5 דלתות. בכל מקרה זה יותר זול ממה שמציעים אנשים פרטיים יד 2 (שהייתה יד 1 ליסינג ) ללא שום אחריות. יש דגם חמוד באופרייט-ליס אך 4 דלתות.

מבולבלים? גם אנחנו (:-

פורסם

אויל מעט מאוחר אבל רק עכשיו ראיתי את השירשור.

לחבר הייתה מונדאו 2010 נדמה לי מנוע 2.3. קנה אותה כשהייתה חצי שנה על הכביש והחזיק כשנתיים. קילל לא מעט פעמים את האוטו והיה מאוד שמח כשהחליף אותה במאליבו 2013 גם כן בת חצי שנה.

המונדאו הראתה אמינות נמוכה מאוד, היה מלא פעמים במוסך, כמה פעמים על בעיות במערכת ההיגוי (הגה כוח), נורות שנדלקו כל תקופה.

המאליבו הייתה רכב מדהים לטענתו. אמין הרבה יותר, חזק יותר ובאופן כללי מוצלח יותר. למעשה החליף אותה לפני כמה חודשים במאליבו חדשה לגמרי מהסכונות (אבל עם המנוע הגודש הפעם).

הוא היה מרוצה הרבה יותר מהמאליבו (ולפני המונדאו המדוברת הייתה לו מונדאו ישנה יותר ולפני זה 2 פוקוסים). אבל המונדאו רחבה ונוחה יותר, מאובזרת יותר לפי מה שזכור לי (בדגם 2.4 במאליבו בכל אופן. לא יודע לגבי ה3.5) ולפי מה שמאר האמינות הרבה הרבה יותר טובה. אבל אולי זה רכב לימון, לא יודע.

פורסם

הרכבת הזאת כבר עזבה מזמן את התחנה. לא התחברתי למאליבו ומונדאו איט איז. עכשיו בפיין טיונינג לגבי רכישת רכב ספציפי ממקום מסויים.

האם לדעתכם המבצע של אופרייט ליס של שנתיים אחריות אכן שווה משהו? שווה לי לקחת רכב 4 דלתות באופרייט ליס לעומת 5 דלתות (שאני אוהב) מטרייד מוביל רק בשביל עוד קצת אחריות?

פורסם

לדעתי כלי הרכב הללו אמינים דיים בשביל שתוכל לוותר על כמה חודשי אחריות לטובת הדגם שאתה אוהב :)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...