Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אתנצל אם חלק מהנושא כבר נענה בעבר, ביצעתי חיפוש בפורום ולא מצאתי מענה.

בתור רוכב אופנוע הייתי מעורב בתאונה בה נהגת נכנסה בי, העיפה אותי וכתוצאה מכך נשברה לי הכתף, לא יכלתי לעבוד במשך חודש ונאלצתי לגשת לשמונה טיפולי פיזיותרפיה. לתאונה היו שני עדים אשר ייטענו שהנהגת הייתה בתנועה ונכנסה בי. עם זאת, הנהגת טוענת על ידי חברת הביטוח, שהיא הייתה בעצירה מוחלטת ושאני נכנסתי ברכבה. לצערי, בעלה של הנהגת הוא עורך דין בעל משרד משלו וזה קצת מלחיץ להתמודד מול נתבע שכזה.

הפנייה שלי בעצם מכילה כמה שאלות -

1. העדים הצהירו בכתב על האירוע והכתב שלהם מזעזע וקשה לקריאה. האם אני יכול לשכתב את עדותם בכתב ידי או על ידי הדפסת העדויות למסמך קריא ודיגיטלי? במידה וכן, האם עליי לצרף את המקור?

2. האם עליי לצרף את העדות לכתב התביעה? או שמא להשתמש בה כ"קלף" חבוי שאשתמש בו בבית המשפט? מאחר והנהגת טענה שהיא בעצירה מלאה, הייתי רוצה שהיא לא תשנה את גירסתה לאחר שתבין שהעדים ראו הכל.

3. כיצד אני מבקש מבית המשפט את הפיצוי עבור חודש אבטלה וטיפולים פיזיותרפיים? האם לנקוב בסכום ולהגדירו בצורה כלשהי? האם עליי לתבוע הכל תחת "עגמת נפש"? האם נזק גופני בכלל נחשב כעגמת נפש? האם הגעתי לטיפולים נחשבים לעגמת נפש?

4. האם יש משקל לצורה בה כתב התביעה מנוסח? כלומר, האם כדאי לי לכתוב כתב תביעה פשוט ואנושי המתואר על ידי או שכדאי לתת לעו"ד מטעם חברת הביטוח לנסח עבורי כתב רשמי וקר הנוקב בסכומים, נזקים ומצביע על תקנות תעבורה?

5. התאונה התרחשה לפני שנתיים ורק עתה אני מתכוון להגישה. האם יהיו לכך השלכות?

אני מאוד מבולבל ואשמח לקבל עצות.

פורסם

אן לך ממה לחשוש שבעלה עו"ד,אתה תגיש תביעה לביטוח שלה (במידה ויש לך את כל הפרטים)

אני בטוח שינפנפו אותך וידחו את התביעה,

תיקח עו"ד לנזיקין זה לא עולה לך כסף (שכ"ט משולם באחוזים על פי חוק ) אתה יכול לתבוע עד 7 שנים מיום התאונה

תצרף את כל הניירת כולל העדים וצא לדרך ואל תוותר כלל

אם לא תמצא עו"ד טוב לנזיקין תיכתוב לי אני ימצא בשבילך

שיהיה לך בהצלחה.

פורסם (נערך)

כבר הגשתי תביעה לחברת הביטוח הנגדית, היא דחתה את תביעתי. הבנתי כבר מה עליי לעשות בנוגע לתביעת הנזיקין (הצגת תלושי שכר). אני מאמין ביכולתי לייצג עצמי ללא עו"ד.

עריכה אחרונה על ידי אנוניMי
פורסם (נערך)

לא מובן כ"כ המקרה. הפיצוי על טיפולים רפואיים (ובתך זה העדרות מהעבודה) אמור להיות משולם ע"י ביטוח החובה שלך (רוכב האופנוע). נזקים לרכוש - ביטוח צד ג'/מקיף של הנהגת (במידה ,כמובן ,שהיא אכן אשמה).

אגב, איך בדיוק הייתה התאונה? זה מאוד מוזר שעל פגיעה מסויימת ניתן לומר גם שא' עמד וב' נכנס בו,וגם שב' עמד וא' נכנס בו.

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תביעת גוף עליך להגיש נגד ביטוח החובה שלך, ואין כל משמעות מי אשם בתאונה.

נגד הנהגת האחרת והביטוח שלה תוכל להגיש תביעה לגבי נזקי רכוש

כמובן שתוכל להגיש תביעה נגד הנהגת גם בעניין פגיעות הגוף, הספדי הכנסה וכו' במקום תביעה נגד הביטוח שלך.

הנזק הגופני אינו בגדר "עגמת נפש" (מונח ערטילאי למדי) אלא כימות של הפסדיך הכספיים (למשל עלויות הטיפול הרפואי, הפסדי הכנסה עכשויים ועתידיים) וגם תרגום לכסף של הסבל הגופני שלך.

תביא בחשבון שכל הליך משפטי עלול להיות מורכב ויקר (יהיה עליך להוכיח את נזקיך, להוכיח כי נגרמו באשמת אותה נהגת, להציג חוות דעת רפואיות וכו'), הליך לא פשוט. גם תביעה נגד הביטוח עלולה להיות מורכבת, כך שבכל מקרה עליך להתוועץ בעורך דין שמתמחה בסוג זה של תביעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

3) מה הכוונה חודש אבטלה ?

אם אתה עצמאי – לפי הפסד הכנסה מקביל לחודשים קודמים / שנה שעברה.

אם אתה שכיר – המעסיק משלם לך דמי מחלה (ואתה תובע את ההפרש בין מהשקיבלת לבין משכורת חודשית).

אם אתה מובטל / סטודנט / לא עובד (ולא מקבל תשלום מביטוח לאומי) –אינני חושב שאתה זכאי לתשלום.

טיפולים פיזיותרפיים – קופ"ח אמורה לממן אותם. אם מימנת בעצמך –אז הסכום ששילמת זה הסכום שאתה דורש (אולי אפשר להוסיף עלות נסיעות, בהנחה שזהסכום שמצדיק).

משכורת תכמת תחת הפסד הכנסה.

הוצאות על טיפולים – תכמת תחת הוצאות נלוות או הוצאות על טיפוליםרפואיים דחופים.

הפסד הכנסה או טיפול רפואי –אינם נחשבים עגמת נפש.

עגמת נפש זה פיצוי על משהו ערטילאי. הסכום נקבע באופן שרירותי.

4. כתב תביעה פשוט עם הסבר קצר מדוע הנהגת אשמה (מי נסע לאן) + לנקובסכומים (הגיוניים !!).

5. לא.

שאלותה נוספות להבהרה

1. האם נשאר לך נזק מהתאונה? אם כן – תפנה לעו"ד. זה כבר תביעהיותר רצינית (קביעת נכות וכו').

2. בתאונה עם נפגעים, ישטיפול משטרתי. מה בוצע ? האם הוגש כתבאישום כנגד אחד הנהגים ?אם ידועלך מספר אירוע משטרתי, אתה יכול לבקש מהשופט(ת) שיוציאו צו המורה למשטרה לאחזר אתהתיק עם החומר שהמשטרה אספה. זה יכול לעזור לך בהוכחות אשמה/ אחריות(בהנחה שאכןאינך אשם בתאונה).

פורסם

fatboy1340 - הנהגת חנתה בתחנת אוטבוס ובדיוק כשעברתי עם האופנוע היא נכנס לנתיב שלי והעיפה אותי.

אני חוזר, שאלה 3 אינה רלוונטית עוד (אני לא יכול לערוך את ההודעה המקורית). אשמח לדעת מה דעתכם על שאלות 1 ו-2.

לא נותר לי שום נזק ולא ידוע לי על הגשת כתב אישום לנהגת.

המקרה כולו באשמתה, טענות הנגד שלה שקריות והעדויות מוחצות (ראו את הנהגת מתעסקת עם הבת שלה תוך כדי השתלבות לנתיב ולא שמה לב לכביש כלל). אין לי ספק שהנתונים הללו יספיקו לי.

פורסם

את התשובה קבילת מגיא, למעט עניין קטן אחד - את הפיזיותרפיה, כמו את כל שאר הטיפול הרפואי, מממן ביטוח החובה שלך. קופת החולים היא רק ספק השירות, אבל היא אמורה להתחשבן עם הביטוח, לא אתך. אם קיבלת טיפול שלא דרך הקופה עליך לתבוע אותו מהביטוח שלך, ויש כאן גם עניינים נוהליים של אישור הטיפול (מראש או בדיעבד) שמצריכים בידקה פרטנית.

כיון שמדובר בנזקי גוף ממליץ לך מאד להוועץ בבעלי מקצוע, כיון שנזקים כאלה עלולים להתבטא גם במועד מאוחר יותר ואז ההוכחה לא פשוטה, צריך לודא שהדלת לתבוע נזקים המתגלים מאוחר לא נסגרת בגלל התביעה הראשונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ברור לי למה אתה מתעקש לטפל בנושא תביעת נזקי הגוף שלך בעצמך כשברור שאין לך מושג על מה אתה מדבר ומה הזכויות שלך ומהו הפיצוי שאתה יכול לקבל.

עוד יותר לא מובנת הגישה של ל״חסוך״ בעו״ד כאשר למעשה אתה לא משלם שכר טרחה לעו״ד מראש אלא שכר הטרחה הוא אחוז (נמוך יחסית) מהפיצוי שתקבל בסופו של דבר

למען הגילוי הנאות אני עו״ד במקצועי העוסק בייצוג נפגעי תאונות דרכים.

המלצה שלי פנה לעורך דין שעוסק בתחום יש המוווווון עורכי דין וזה לא עולה לך כסף.

פורסם

רמת הכתבשל העדים איננה רלוונטית. עליך לזמן אותם למשפט, כדי שלנתבעת תהיה אפשרות לחקוראותם/ להתגונן. בלי זה – העדות שלהם לא קבילה.

אתה יכוללהיעזר בעדות שלהם לצורך "רענון" זכרונם.

פורסם

חלית ? נפצעת ?

13482_840049056040910_3422286893035487491_n.jpg?oh=879ac65e678d1e437e3cf24eabae2c28&oe=5577C926&__gda__=1434055629_d707111e2c95a3774cf60ae2a7586038

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...