Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בקפריסין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, שאלה למי שהיה בקפריסין...

אני רוצה לשכור שם רכב.

האם עדיף לשכור מהארץ או שמדובר במודל סטייל רודוס שההשכרה במקום הרבה יותר זולה ומשתלמת?

איך הנהגים שם? בסדר?

*יודע שנוהגים שם בצד שמאל

פורסם

הייתי שם בשנה שעברה. זה לא כמו ברודוס, אלא קצת יותר רציני, בערך באמצע בין רודוס לישראל...

שכרתי מהארץ, אם כי אני מאמין שאפשר לשכור יותר זול בחברות מקומיות. לא היה לי כוח לבדוק.

נהגים מקומיים בסדר גנור, יש להם בעונה הרבה תיירים שלא רגילים לנהוג בצד שמאל. ולכן לכל רכבי ההשכרה יש לוחיות רישוי אדומות, לרכבים רגילים יש לבנות/צהובות.

נהג מקומי רואה רכב עם לוחית אדומה וכבר יודע שצריך להיזהר [emoji3]

לגבי נהיגה מצד שמאל - ביום הראשון זה סיוט, ביום השני פחות סיוט, ביום שלישי - רביעי מתרגלים ובהמשך זה כבר לא כזה נורא.

קצת מזכיר איך זה להיות נהג חדש. אגב בחלק מחברות ההשכרה שם יש מכוניות די ישנות במונחים של רכבי השכרה בארץ. אני נסעתי על פורד פיאסטה 2007 בשנת 2014. אבל אציין שהייתה במצב לא רע ועם ק"מ נמוך.

פורסם

לי לא הייתה שום בעיה מיוחדת בכיכרות.

הביעה היא הרגשה של הצד השמאלי של הרכב, אתה נוטה לקחת מרווחי בטחון מוגזמים מצד שמאל או קטנים מידי כשלא שם לב ובנוסף שמירה על נתיב נסיעה בלי לרדת לשוליים עם הגלגלים השמאליים.

פשוט מיקום של הנהג ביחס למרכז הרכב משתנה וצריך להתרגל לזה מחדש.

פורסם

שכרתי שם לפני חודש.

תוך יום אפשר להתרגל. היציאה משדה התעופה קלה מאד ומסייעת לביטחון העצמי.

האי דיי ריק אם אתה לא בעונה.

ממליץ לקחת אוטומט כדי להפחית מסיחים.

אני קיבלתי פוקוס 2012 דור קודם! וגם עקצו אותי בחברת ההשכרה (דרשו שאשלם על טנק מלא בקבלת הרכב - יורופקאר).

פורסם

אין שום בעיה לנהוג על ידני למי שנוהג ביום יום על ידני בארץ. אין הסחת דעת, מתרגלים מאוד מהר.

מי שנוהג ביום יום על אוטומט, שישכור אוטומט, זה לא מקום טוב להתחיל להיזכר איך משתמשים בקלאץ' ובהילוכים.

לגבי תשלום על טנק דלק מלא - לא בדיוק עקיצה אלא תרגיל שקיים בעוד חברות.

מוכרים לך טנק דלק במחיר קצת יותר גבוהה ממה שמוכרים בתחנות, אתה מחזיר את הרכב עם טנק ריק.

עושים עליך עוד כמה יורו, מכיוון שלא תמיד מצליחם להחזיר רכב עם נורת דלק דולקת, וכך הם מרווחים כמה ליטרים.

תנסו לתכנן את התדלוקים ולהחזיר את הרכב עם מינימום דלק.

פורסם
האם עדיף לשכור מהארץ או שמדובר במודל סטייל רודוס שההשכרה במקום הרבה יותר זולה ומשתלמת?

סטייל רודוס זה הטרקטורונים והבאגים, את זה יש בכל חוף ובמחירים די דומים.

השכרת רכב בקפריסין לא אמורה לעלות הרבה בכל מקרה, אך השיטה האופטימלית תלויה בהרגלים ובמסלול שלך. אני למשל מעדיף תמיד לשכור מראש ומחברה גדולה. בביקור האחרון שלי שם זה הוכיח את עצמו כאשר לקחתי רכב בלרנקה, נסעתי לבקר לקוח בלימסול, ובעקבות מכה שהרכב ספג בחניה נאלצתי להחליף אותו יום לפני ההחזרה. ההחלפה לקחה חמש דקות ובוצעה בסניף המקומי של סיקסט. לא בטוח אם זה היה מתאפשר או מתבצע באותה קלות אילו הייתי שוכר אצל משה פילראקיס ובניו בע"מ.

איך הנהגים שם? בסדר?

בסדר גמור, נוסעים בשאנטי שלהם ואיפה שהתנועה צפופה (איה נאפה וכד') פשוט מורידים מהירות. המקרים הבודדים של נהיגה פרועה בהם נתקלתי היו של תיירים.

לגבי הנהיגה בצד השני - התנאים סלחניים למדי והנהגים המקומיים יודעים לזהות את התיירים ולצפות פגיעה. מה שחשוב זה לא להשתאנן ולשמור על עירנות גם אם השתלטת מהר על תפעול הרכב. אני למשל "התרגלתי" תוך כמה דקות (עקב נסיעות רבות לאנגליה בעבר) אבל זה לא הפריע לי לפנות ברמזור לתוך הנתיב הנגדי שעתיים אח"כ, ברגע של היסח דעת.

נ.ב. מה שבאמת הפתיע אותי זה שבמקומות מסויימים באי קולטים מצויין את גלגל"צ.

פורסם

עוד דבר ששכחתי לציין:

יש להם שם מכוניות בתקינה בריטית עם מנופי איתות ומגבים כמו בארץ, וגם מכוניות בתקינה יפנית עם מנופי איתות ומגבים הפוכים.

פורסם

~

תלון איפה שתמצא את העסקה הכי טובה וסע משם לשאר המקומות. המרחקים אינם גדולים, אפשר להקיף את כל האי ביום אחד עם הרבה עצירות לגלידה.

פורסם

ואולי עדיף בכלל באחד הכפרים ולא בערים, אם אתה מחפש קצת יותר שקט.

פורסם

יש בחור מאוד נחמד שיש לו חברה מקומית להשכרת רכבים, כל פעם שאני מגיע לקפריסין שוכר ממנו! מאוד מרוצה, גם מהמחיר וגם מהשרות.

אם מעניין אותך אוכל להעביר לך את פרטיו ביום ראשון בערב.

פורסם

עוד דבר - אם אתה מתכוון לנסוע לטרודוס - רכס הרים בגובה 1700 מטר במרכז האי - אל תסע ביום הראשון או השני. פשוט אתה תהיה בלחץ מההגה הימני ולא תהנה מהכיבשים היפים שיש שם.

תסע אחרי שתצבור קצת פז"ם. ועדיין - כשאתה רואה רכב מופיע מאחורי הסיבוב מהצד ההפוך ממה שאתה רגיל - מתוך אינסטינקט אתה עובר מגז לברקס ו"נדרך".

פורסם

תודה לכולם!

אם אני לוקח מלון בלרנקה או לימסול - זה באמת פשוט להגיע ולחזור מכל מקום באי באותו יום?

באמת אפשר להקיף את כולו ביום בלי בעיה?

• תוכן חדש...