Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

(ל MJKO) צודק ב 100%. מי שיש לו יותר משני ילדים צריך לקבל ג'יפון מתנה מדי 3 שנים לעידוד הילודה.

( למה מחקת? מצאתי את הודעתך משעשעת למדי... )

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
פאלו, הסכמתי איתך לאורך כל השרשור עד עכשיו. סורי, מוסטאנג וגי'נס של דיזל הם לא מוצרי יוקרה לעשירון העליון. הם מוצרים ממוצעים לגמרי שבעזרת שיווק ומחירים גבוהים ללא פרופורציה הפכו ל"מותגי יוקרה" בישראל.

זה משנה?!

אלו מוצרים לא נחוצים שיש להם תחליפים.

זה לא אוכל בסיסי ולא מוצר יסוד. זה לא אוכל ולא מקרר.

זה שיש פראיירים שמשלמים בארץ יקר על משהו ממוצע (כמו ג'ינס של Levis), שיהיה להם לבריאות.

אין פה עניין חברתי או עניין של צדק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
-- דווקא מדובר בהשוואה מאוד לא נכונה, כי הקאמרי נהנית ממיסוי מופחת של קבוצת זיהום 2, ולכן חייבת רק ב-52% מס בערך. הגרסה שנמכרת ב-195 היא גרסה שעלותה בארה"ב היא בערך 30K ואילו עלות הגרסה שנמכרת ע"י אלבר ב-175 היא כ-25 בארה"ב.

המוסטנג מן הסתם לא נהנית משום הטבה (ומן הסתם בעתיד יחולו עליה גם 'עונשי' מיסוי), ולכן המחיר שלה צריך להיות גבוה מהקאמרי הפשוטה (שעולה 175), בערך ב-60-70 אלף ש"ח.

במקרה בחרתי את הקאמרי, סתם בגלל שהיא הראשונה שקפצה לי לראש.

אתה יכול לקחת גם פולקסווגן פאסאט שעולה 26 אלף ומתומחרת גם בסביבות ה-200 אלף ש"ח

וכך גם מאזדה 6 שמתומחרת במידה דומה בארצות הברית וכך גם בישראל

פורסם

לא נראה לי שזה עלה, אבל האם איילון בכלל מייבאים את הפורד מארה"ב או שמא מאירופה?

המחיר בגרמניה לדוגמה נע בין 35,000 יורו (ידני 2.3 אקובוסט) ל-46,000 יורו (קבריולט V8 אוטומט).

פורסם (נערך)

לגבי יבוא אישי, נכון שאפשר לייבא רכב חדש לחלוטין, אבל כל ההצעות שאתם רואים באינטרנט זה לרכב משומש,

והרבה פעמים אחד שהוא משנה קודמת. אם הרכב עולה 26K דולר, אין מצב להביא אותו לארץ ב 230K שקל,

אלא אם אתה מתחיל לרמות את המכס בכל מיני דרכים כמו שניסו ועדיין עושים סוכני יבוא אישי מסויימים,

ואז אתה פתאום מגלה שהרכב שלך לא משוחרר מהמכס, ויש כל מיני דרישות מוזרות לתשלום, או שאחרי שנה

פתאום עלו על התרמית, ורוצים שתשלים עוד X שקלים. תפסיקו ישר לקפוץ, כי ראיתם/קראתם באיזה מקום.

מי שלא ניסה או עבר יבוא של רכב, שלא יכתוב דברים שאינם מבוססים.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם
לגבי יבוא אישי, נכון שאפשר לייבא רכב חדש לחלוטין, אבל כל ההצעות שאתם רואים באינטרנט זה לרכב משומש,

והרבה פעמים אחד שהוא משנה קודמת. אם הרכב עולה 26K דולר, אין מצב להביא אותו לארץ ב 230K שקל,

אלא אם אתה מתחיל לרמות את המכס בכל מיני דרכים כמו שניסו ועדיין עושים סוכני יבוא אישי מסויימים,

ואז אתה פתאום מגלה שהרכב שלך לא משוחרר מהמכס, ויש כל מיני דרישות מוזרות לתשלום, או שאחרי שנה

פתאום עלו על התרמית, ורוצים שתשלים עוד X שקלים. תפסיקו ישר לקפוץ, כי ראיתם/קראתם באיזה מקום.

בגדול אני די מסכים, אבל ב-240 בערך דווקא נראה שניתן להביא רכב כזה.

למה לא?

פורסם
במקרה בחרתי את הקאמרי, סתם בגלל שהיא הראשונה שקפצה לי לראש.

אתה יכול לקחת גם פולקסווגן פאסאט שעולה 26 אלף ומתומחרת גם בסביבות ה-200 אלף ש"ח

וכך גם מאזדה 6 שמתומחרת במידה דומה בארצות הברית וכך גם בישראל

אני לא חושב שהרכבים האלה מיובאים מארה"ב, כך שההשוואה לא רלוונטית.

תבדוק את מחיריהם באירופה/יפן.

פורסם

ברור... אבל לאיילון מוטורס הייבוא זה פקניק :roll:

להם אין קשיים, אין טרחה, אין עלויות...

אני לא יודע אם המחיר שלהם משקף רווח ראוי או לא ראוי. הדיון בכלל לא צריך להיות על הרווח, אלא האם כדאי לרכוש את הרכב במחיר הזה.

איילון מוטורס לא נהנים משום מעמד מיוחד בשוק, שיש עליהם איזושהי חובה חוקית או מוסרית לתמחר את המוצרים שלהם באופן זול או אפילו נגיש.

היום, יותר מתמיד, מי שצריך תחבורה בסיסית, יש אופציות זולות יותר מאי פעם לקניית רכב חדש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היום, יותר מתמיד, מי שצריך תחבורה בסיסית, יש אופציות זולות יותר מאי פעם לקניית רכב חדש.

מה פתאום!

שמעתי שכחלון מוסיף למצע שלו מוסטנג לכל פועל!

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
אני לא חושב שהרכבים האלה מיובאים מארה"ב, כך שההשוואה לא רלוונטית.

תבדוק את מחיריהם באירופה/יפן.

מה זה משנה?

הטענה של חלק מהאנשים שהתמחור הוא הגיוני בטענה שמחיר של 26 אלף בארה"ב שווה ערך לסביבות ה-280 אלף בישראל.

אני בא להראות נקודת מבט שאומרת שרכבים שעולים מחיר כזה בארה"ב נמכרים בארץ בסביבות ה-200 אלף, משמע שכניראה היבואן קונה אותם בפחות מהסכום הנ"ל.

פורסם
מה זה משנה?

הטענה של חלק מהאנשים שהתמחור הוא הגיוני בטענה שמחיר של 26 אלף בארה"ב שווה ערך לסביבות ה-280 אלף בישראל.

אני בא להראות נקודת מבט שאומרת שרכבים שעולים מחיר כזה בארה"ב נמכרים בארץ בסביבות ה-200 אלף, משמע שכניראה היבואן קונה אותם בפחות מהסכום הנ"ל.

זאת בדיוק הנקודה. לקוח בודד ופרטי יכול לקנות גם ב-24000$ את אותו רכב, אצל דילר אחר. בכמה היבואן קונה אותו, על בסיס ייבוא סדיר של קצת יותר מכמה מכוניות כאלה?

דיברו כאן על רכבים בודדים שיימכרו, או על רכבים "לעשירון העליון" או "רכבי פרימיום" וכאלה...

ובכן, במחיר הזה, יימכרו חתיכות בודדות{אם בכלל}. והם יהיו כנראה למכורי הסמל הסוס הנחשק.

ועקב תמחור כזה בדיוק, כולנו עלולים לחשוב שהרכבים הללו הם באמת רכבי פרימיום, לעשירון העליון. האם תמחור מופרז הופך את הרכב לרכב "פרימיום"?

ממש לא. אבל הוא יהיה "נדיר ביותר", דוגמת פורד קוגה, פיאט 500L, פולקסוואגן אמארוק ועוד רכבים בסיגנון הזה.

שווי אמיתי של רכב, נמדד אך ורק על פי מחירו בחו"ל בלבד. אצלנו יכולים לבקש על רכבים גם מיליונים. זה לא אומר שהם שווים את מחירם.

שאלו אותי כאן אם איזה רכב אני מסתובב. ובכן אני בעל רכב שמחירו בהרבה מדינות באירופה, כמעט זהה{1000 יורו הפרש}, לזה שכאן בארץ. ואני יכול לקנות את המוסטנג הזו, אבל פשוט עברתי את גיל ההתבגרות די מזמן. ונניח לרגע שכן הייתי בכיוון הזה, לא הייתי זורק פי 3, על רכב משווויו האמיתי.

יש לי משפחה שם בוואלי. הם מתעסקים עם לא מעט רכבים. סתם בשביל "הספורט", אבקש מהם לבדוק כמה עולה הרכב הזה לדילר אחר.

פורסם

יוסי, בדקתי, סתם ככה בשביל הספורט. מחיר ה"החל" של הרכב שלך בארץ יקר ביותר מ-50% ממחירו בגרמניה (לצרכן, כן?). וזה אחרי הטבות מס ירוק שהמכונית שלך מקבלת והמוסטנג לא. סתם, שלא תחיה באשליה שאתה לא עוזר ליבואנים לגבות מחירים מנופחים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

התמחור אולי קצת גבוה, אבל זה התמחור של כל רכב נישה בישראל. זה לא שהם ימכרו פתאום 100 רכבים בשנה אם המחיר יהיה 240 אלף שקל ורק 20 בשנה אם המחיר יהיה 280 אלף שקל. בסך הכל לעומת יבוא אישי של רכב חדש מבלי כל הטרחה הכרוכה בכך, זה מחיר סביר בהחלט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...