Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי שימוש בקלאצ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי רכב ידני ראשון ויש לי כמה שאלות על נסיעה ושימוש בקלאצ

1. כאשר אתם לפני רמזור ואתם רוצים לעצור אתם משתמשים בהילוכים כדי לבלום את האוטו, או רק קלאצ ברקס ? כי כל אחד אומר משו אחר

2. אם אני בהילוך חמישי לדוגמה ואני רוצה שהרכב יאט מעצמו ...ואני עדיין על על טווח המהירויות של חמישי ...

יש עם זה בעיה שאני לוחץ על הקלאצ ? האם זה חוסך דלק (כי הטורים משתנים מבערך 3 ל מ1 ...)

פורסם

1. אני משתמש בהילוכים, אבל לא כדי לבלום את הרכב אלא פשוט כדי להישאר בהילוך מתאים כל הזמן. זאת אומרת שאני מוריד הילוכים מאוחר ולא מחפש בלימת מנוע חזקה.

2. עדיף לא ללחוץ על המצמד. דווקא אם תישאר בהילוך המנוע יבצע cut-off ולאורך רוב קשת מהירות המנוע ("טורים") לא יתבזבז דלק כלל. בלחיצה על המצמד או בהעברה להילוך סרק, כן יוזרק דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני אישית מוציא לניוטראל הרבה ליפני הרמזור (כמובן ש"הרבה" משתנה בהתאם לתנאי הדרך) ונותן לרכב לבלום בעזרת כוח הכבידה, אני מתכנן הנסיעה בראש ויודע מתי להוציא מהילוך ככה שהרכב יבלום בעצמו עד למצב שבו אני בקושי ישתמש בבלם ליפני ההגעה לרמזור שבדרך כלל מתחלף כבר לירוק עד שאני מתגלגל אליו ומפה משלב הילוך שני (בדרך כלל שני,לפעמים שלישי ושוב הכל תלוי בתנאי הדרך) וצובר תאוצה מחדש.

מה שאני משיג מזה למעשה זו האפשרות לצבור מהירות שוב כשהרכב עדיין בתנועה ולא מעצירה מלאה כששם הרכב צורך הכי הרבה דלק וזה חוסך משמעותית כמה עשרות שקלים בחודש.

פורסם (נערך)

TheBox, לא רק שהסגנון שלך בזבזני בדלק הוא גם גורם לבלאי מואץ לגיר (אתה מפסיק את פעולת השימון של הגיר לאור זאת שהציר שמחובר לגלגלים מסתובב אך הציר של ההילוכים לא מסתובב...) ולטעמי גם לא בטיחותי.

עדיף ורצוי לגלוש בהילוך בו אתה נמצא, התאם את ההילוך לסל"ד עד להילוך 3 ואז המשך לגלוש עד עצירה.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מבחינת נוחות לשחרר לניוטרל זה הכי נוח. מבחינת חיסכון בדלק כשהרכב נמצא בהילוך ולא לוחצים על הגז הגלגלים מסובבים את המנוע וצריכת הדלק כמעט אפסית.

כשאתה לוחץ על הקלאץ. או במצב סרק. המנוע מושנק ( הרכב בפחות מ1000 סלד) וצורך דלק.

אבל עדין מדובר בהבדלים מינורים.

פורסם
כי ככה אני רגיל מזה שנים, להגיד שזה טוב יותר? לא אגיד אבל ככה אני רגיל.8)

ואיך נשפר את הנהיגה שלנו בלי להיות מוכנים לשנות הרגלים?

אתה פוגע ביציבות הרכב, ביכולת השליטה שלך בו, ביכולת ההאטה, ביכולת ההאצה מסכנה מאחור, בהתרעה לנהגים מאחור (בעזרת אור הבלם) על ההאטה המוקדמת שלך, בצריכת הדלק ואף בשחיקת הבלמים.

פורסם

אני למשל כשאני מגיע לצומת ורואה שיש אדום מרחוק אני מוריד הילוכים בשילוב של בלימה, נעזר במנוע וגם בבלמים ובדרך כלל מגיע לעצירה מלאה כשאני בהילוך שני או שלישי ורק אז מעביר לראשון ומתחיל נסיעה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אני אישית לפני כל רמזור מתחיל בבלימה עם הילוכים,יותר נוח ככה,נגיד אני על 5 ואני רואה שהרמזור אדום,אני כבר מתחיל טיפה להאט,מוריד ל-4 ומרים חצי קלאץ' בערך כדי שהאוטו יקבל את הבלימה (כמובן שמרים די לאט),עושה את זה ככה גם לגבי 3 ולפעמים אפילו עם הורדה ל-2 במידת הצורך.

אם נגיד זה פנייה / כיכר ואני על 3,אותו רעיון,בולם טיפה,מוריד לשני ונותן לו את הבלימת מנוע.

אם יש נגיד רמזור שאני יודע שהוא ארוך והוא בדיוק נסגר,לרוב אני מוריד עד 2 ומעביר כבר לניוטרל (לפעמים עושה את זה גם ב-3),כמובן אבל שאני מחכה שאני אהיה כבר די קרוב לעצירה מלאה,אני לא אהיה על ניוטרל קילומטר לפני,מעביר ממש די קרוב לעצירה כבר.

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם
אני אישית לפני כל רמזור מתחיל בבלימה עם הילוכים,יותר נוח ככה,נגיד אני על 5 ואני רואה שהרמזור אדום,אני כבר מתחיל טיפה להאט,מוריד ל-4 ומרים חצי קלאץ' בערך כדי שהאוטו יקבל את הבלימה (כמובן שמרים די לאט),עושה את זה ככה גם לגבי 3 ולפעמים אפילו עם הורדה ל-2 במידת הצורך.

אם נגיד זה פנייה / כיכר ואני על 3,אותו רעיון,בולם טיפה,מוריד לשני ונותן לו את הבלימת מנוע.

אם יש נגיד רמזור שאני יודע שהוא ארוך והוא בדיוק נסגר,לרוב אני מוריד עד 2 ומעביר כבר לניוטרל (לפעמים עושה את זה גם ב-3),כמובן אבל שאני מחכה שאני אהיה כבר די קרוב לעצירה מלאה,אני לא אהיה על ניוטרל קילומטר לפני,מעביר ממש די קרוב לעצירה כבר.

גם אני כמוהו.

פורסם

גם אתם לא נוהגים בצורה טובה. במקום להשתמש באמצעי שמיועד להאטת הרכב (הבלמים) אתם משתמשים באמצעי שייעודו הוא בכלל לשמר על מהירות הרכב ועל כוח מנוע זמין להאצה. השחיקה שאתם גורמים לתיבה ולמצמד עשויה להתברר כיקרה יותר מהחלפת רפידות בלמים, לצד חסרונות נוספים בשיטה הזו שבין היתר מקשה על עצירה מדויקת וחלקה ומקטינה את יציבות הרכב.

האטה משמעותית והאטה לעצירה יתבצעו בעזרת הבלמים. הילוכים יש להוריד רק כדי שכוח המנוע יהיה זמין: לכן הורדת ההילוכים תהיה מאוחרת וללא החזקת המצמד בנקודת החיכוך.

פורסם
TheBox, לא רק שהסגנון שלך בזבזני בדלק הוא גם גורם לבלאי מואץ לגיר (אתה מפסיק את פעולת השימון של הגיר לאור זאת שהציר שמחובר לגלגלים מסתובב אך הציר של ההילוכים לא מסתובב...) ולטעמי גם לא בטיחותי.

עדיף ורצוי לגלוש בהילוך בו אתה נמצא, התאם את ההילוך לסל"ד עד להילוך 3 ואז המשך לגלוש עד עצירה.

גם אני עושה בדיוק ככה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אתה לא בולם עם ההילוכים, אתה בולם עם הקלאצ'.

בלמים יותר זולים מקלאצ' וגם יותר יעילים לצורך הזה (לבלום). עדיף להשתמש בהם.

יום טוב גם לך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...