Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, רציתי לשמוע דעתכם בעד ונגד, בקשר להתלבטות ממש קשה...

כידוע רכשתי לפני מספר חודשים מגאן קופה 2.0 שנת 96'.

בכל מקרה אני ממש אהבתי ועדיין אוהב את האוטו שלי, ולכן השקעתי ממש אלפים של שקלים כדי להחזיר אותו למצב כמה שיותר מקורי הן מבחינה מכאנית והן מבחינה קוסמטית (האוטו עבר טיפולים שוטפים, הוחלפו מכלולים שונים, האוטו נצבע במיטב כספי, ואפילו חשבתי עליו בטיפול בספרד והבאתי לו את הבקליות), וככה אט אט נגמר כספי.

בכל מקרה מאז עברתי פגיעה בגלגל, כעקרון מבחינה מכאנית זה אפילו הוסיף לטיב הרכב והוחלפו מכלולים ישנים לחדשים כגון ציריות, מיסבים, גם רכשתי צמיגים ועוד... אבל מה? כל הסיפור הוציא ממני בתביעה עדיין כמה אלפים.

בנוסף עכשיו אני סטונדנט במגמה מאד לחוצה וממש אין זמן לעבוד ככה שכספי ממש נגמר, וכל מה שחסכתי בעקרון הלך על האוטו. האוטו הוא מנוע 2.0 והוא יחסית שותה דלק (לפי מה שהבנתי- הוא שותה הרבה יותר מהמנוע 1.6 החסכוני בעל 8 שסתומים מאותו שנתון), ואני מרבה בנסיעות בעיר ולאונ' ואין לי ממש כסף.

בכל מקרה חשבתי להתחיל להיות ריאלים, ואם כל הכיף שיש לי עם האוטו אולי אפילו לוותר עליו, פשוט אפילו עם כל ההנאה שכביכול ניתן להפיק ממנו, אני ממש מבואס מזה שאני תמיד חייב לחשוב על צריכת הדלק שלו ותמיד לחשב בכביש מתי להעביר לניוטרל כדי שהוא התגלגל עד לרמזור האדום הקרוב (מה גם שזה לא בטיחותי)- הקטע הזה הכי מבאס אותי, שאני חושב על הלחץ גם כשאני נוסע.

ופה באה ההתלבטות, חשבתי שאולי אני אמצא מישהו שאני אוכל להחליף ולהשיג לי מגאן קופה כזו אבל 1.6 ולקבל את תוספת המחירון (שהיא בערך 10 אלפים שקלים בערך) וגם ככה לחסוך בהוצאות דלק...

העניין הוא שמצד שני כ"כ קשה למצוא אוטו שמור היום, ועד שמצאתי את שלי עם ק"מ נמוך ובעלים נחמדים ומטופל, שלא קרעו אותו... וגם עשיתי לו טסט חדש לפני שלושה שבועות בערך, קניתי צמיגים יקרים חדשים, וביטוח יחסית חדש- כבר אני צריך להפרד ואולי ליפול על אוטו עם בעיות אמינות??

חשבתי כבר אולי אפילו פשוט למכור, כי לא נראה לי ריאלי למצוא באמת מישהו שגם יחליף, וגם אני אצא מרוצה מההחלפה...

בכל מקרה אני ממש מבואס :(

מה דעתכם בעניין?

פורסם

סדר עדיפויות והגיון בריא היו נותנים לך עכשיו לפחות עוד כמה אלפים טובים שבזבזת על בקליות, צמיגים יקרים וכו'- לדלק שאין לך כסף בשבילו היום.

עם כל הכאב, אין הגיון בלהשאיר את הרכב אצלך

גם אם תצליח לגרד כספים לדלק, הוא ייגמר לך בידיים מבחינת טיפולים וכו' שלא יהיה לך כסף לעשות.

נסה למצוא קונה שמעריך את הרכב שלך על כל חתכיו- שמור, במצב מצויין, ק"מ נמוך, מושקע מאוד, ואם אכן תמצא מישהו שמוכן לתת לך סכום שנראה לך הוגן- תמכור וקנה לך רכב קטן וחסכוני- לפחות לתקופת הלימודים.

בהצלחה יקירי.

-ארז-

פורסם

הכל תלוי בך, ובכמה כסף יש לך...

אתה יכול פחות ללחוץ, וליסוע רגוע... כמו כן קח בחשבון שאת ישור הקו הרציני כבר ביצעת, ועכשיו ההוצאות על הרכב ירדו בצורה משמעותית (אני מאמין...).

אני לא חושב שעכשיו אחרי ישור הקו ההבדלים באחזקה של שתי המכוניות יהיו משמעותיים...

מגאן 265

פורסם

תשאר עם הרכב.

השקעת כבר כל כך הרבה כסף וכעת הרכב במצב נפלא. תחשוב, תקנה מגאן 1.6 וברכב זה לא תעשה יישור קו ? לא תעשה טיימינג ? לא תבטח ? רק מה, תלמד את הלקח ואל תקפוץ מעל הפופיק.

מצד אחר, אם הרכב באמת חונק את חייך שום דבר לא שווה את זה.

פורסם

כמוך - כמוני. אין מה לעשות, ככה לומדים (בדרך הקשה). אני לא רוצה להשמע כמו איזה דוד זקן שמנחם אותך, אבל בהחלט רוצה לעודד אותך ואמר לך שבדיוק כך גם קרה לי ואני בטוח שלהרבה מחברי הפורום, בתחילת דרכם המוטורית. לא אתפלא אם אתה ממוצא ייקה... במשך הזמן (ובייחוד כאשר נוספים אישה וילדים) לומדים לשקלל ולהעריך מחדש הכול, כולל השקעות באוטו, שהרי כבר נאמר שמכוניות הן בור בלי תחתית. בכול מקרה, אם אתה סגור על למכור, נצל את היתרון שלך עד תומו: אתה לא לחוץ בזמן. כפי שאמרו קודמיי - מצא את הקונה הנכון, שידע להעריך את השקעתך אולם גם ידע לשלם על כך...

פורסם

להחליף מגאן קופה במגאן קופה אחרת לא הגיוני ולא כלכלי - כל הסיפור של ההחלפה יעלה כמעט כמו החסכון.

אם תקנה משהו קטן חסכוני וזול כדאי - אחרת - תשאר עם הרכב שלך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים עם ZVIT

עם אין כסף לדלק, תקנה כרטיסיה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מכיר את העסק מקרוב

אל תמכור.

צמצם בנסיעות'סע באוטובוס,חפש חברים שיקחו אותך בטרמפ...

חבל על כל מה שהשקעת.

בתכנון נכון של נסיעות אפשר לחסוך הרבה זמן ודלק.

מקסימום תעמיד אותו כל השבוע וסע רק במוצ"ש לבילוי.

תחבורה ציבורית זה משהו בכלל לא רע.

אני מחכה כבר להפטר מנסיעות הבוקר המעצבנות האלו-רק פיזור הילדים מונע ממני את זה

נסה לא למכור ולהרגע בנסיעות ותראה מה יקרה

מקסימום אם המצב גרוע-תמכור ושים את הכסף בצד/בנק.

לקנות אוטו אחר כשהמצב בטטה לא משתלם אף פעם

• תוכן חדש...