Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

קניתי לפני כ-4 חודשים פיאט פונטו 2011, ולפני כמה ימים הופיעה הבעיה הבאה: גם כשהמזגן כבוי, הרכב מוציא אוויר חם/קר, לפי הבורר של הטמפרטורה (תמונה מצורפת).

לפני שאני הולך למוסך, מישהו נתקל בבעיה? זה משהו ידוע? כמה בערך יעלה תיקון של התקלה?

תודה לעונים.

fiat__grande_punto_1_2_5tg__climate_2010_9_lgw.jpg

עריכה אחרונה על ידי carbuyer
פורסם

המפוח של המערכת, עדין פועל למרות שזה מכובה? או שאתה מרגיש אויר שניכנס מבחוץ קר\חם . בהתאם לבורר ? עם אתה מרגיש רק אויר ,זה נורמלי . עם הכול פתוח ללא סרקולציה , אתה אמור להרגיש כניסת אוויר מבחוץ תלוי בורר !

פורסם

בקצרה , הכפתורים למעלה לא שולטים במזגן אלא פונקציות. אתה יכול לקרוא בספר רכב. הימני זה לבחור אוויר ממוחזר או חיצוני, שמאלי זה מפשיר אדים, האמצעי לא בטוח מה זה. התפעול של המזגן זה מהחוגות. שוב , הכל מוסבר בספר רכב ואין לך בעיה במזגן.

פורסם

הכפתור הימני ביותר הוא בחירת סירקולציה של האויר בפנים הרכב או מבחוץ.

כאשר הוא כבוי, כמו שמופיע בתמונה, הוא פותח תריס החוצה ובשעת תנועה של הרכב, מוזרם אויר אל תוך הרכב (אתה גם על הדרך מקבל ניחוח אגזוזים מכל מי שסביבך, הריח חריף ביותר בעת יציאה מרמזור).

כל שאתה צריך לעשות הוא ללחוץ על הכפתור הימני (זה עם התמונה של הרכב עם החץ בתוכו) ונפתרה הבעיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לך שום בעיה במזגן, אתה יכול להיות רגוע.

כאשר המזגן מכובה (אני מניח שאתה יודע מה אומרים הכפתורים אז אני לא אסביר) ומצב הסירקולציה (הכפתור השמאלי בשורה למעלה, זה עם האוטו והחץ) עומד על "לא פועל" כלומר - מכניס אוויר מבחוץ, אוויר עדיין "נדחף" לתוך הרכב בזמן נסיעה ויוצא מפתחי המזגן.

אם אתה נוסע עם חלון פתוח התופעה משמעותית יותר, כי יש לאוויר שנדחף לתוך הרכב לאן לצאת (מהחלון) ואם תסגור את החלון ייווצר "לחץ אוויר" על המערכת ולכן האוויר יכנס לרכב (ויצא מפתחי האוורור) בצורה פחות מורגשת.

אם תפעיל את מתג הסירקולציה, תראה שהתופעה תפסיק לחלוטין.

הערת שוליים - בדיוק בגלל התופעה הזאת, במכוניות חדשות יותר כאשר מכבים את המזגן הוא אוטומטית עובר למצב סירקולציה פנימית (כדי שהוא באמת "יפסיק לעבוד").

עוד הערת שוליים - התופעה הזאת היא גם הסיבה שכאשר אתה סוגר את החלון במהירות גבוהה נסתמות לך האוזניים - כי לאוויר שנדחף לתוך הרכב אין לאן לברוח ונוצר בתוך האוטו לחץ אוויר יותר גבוה מאשר בחוץ.

מקווה שזה עזר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה על התגובות.

אני מבין שכאשר מצב הסירקולציה כבוי, יש כניסה של אוויר. אבל:

1. האם במקרה הזה, בורר הטמפרטורה אמור להשפיע על טמפרטורת האוויר שנכנס? כרגע זה מה שקורה.

2. האם הבורר השני אמור להשפיע, כלומר האם עדיין ניתן לבחור את מקור כניסת האוויר?

כאשר המזגן מכובה (אני מניח שאתה יודע מה אומרים הכפתורים אז אני לא אסביר)

חשבתי שאני יודע, אבל עכשיו אני לא כל כך בטוח, גם אחרי שעברתי שוב על הספר של האוטו.

איך מכבים את המזגן באופן מוחלט? והאם אפשר לכבות את המזגן מבלי להפעיל סירקולציה?

בספר של האוטו רשום: מיחזור האוויר: ... מוטב שלא להשתמש בו לפרקי זמן ארוכים, בפרט כאשר הרכב נמצאים מספר נוסעים.

פורסם

1. האם במקרה הזה, בורר הטמפרטורה אמור להשפיע על טמפרטורת האוויר שנכנס? כרגע זה מה שקורה.

כן, בורר הטמפ משפיע במצב כזה בדיוק כאילו הפעלת את המפוח כי הוא פותח תריס אחר שמזרים את האויר על רדיאטור חימום בכדי לחמם את האויר.

2. האם הבורר השני אמור להשפיע, כלומר האם עדיין ניתן לבחור את מקור כניסת האוויר?

כן, עדיין ניתן לבחור את מקור כניסת האויר. כל ההבדל הוא האם מקור האויר מגיע מפנים הרכב (ואז חייבים להפעיל את המפוח) או מבחוץ ואז כאמור, נפתח תריס לחוץ וכתוצאה מתנועת הרכב מוזרם אויר לרכב גם ללא פעולת המפוח.

איך מכבים את המזגן באופן מוחלט? והאם אפשר לכבות את המזגן מבלי להפעיל סירקולציה?

בא נבדיל בין מזגן לבין אוורור.

*ברגע שלחצן המזגן (הכפתור עם פתית השלג) כבוי, המזגן כבוי!

*ברגע שבורר המפוח סגור, גם האוורור ברכב סגור.

*אם לחצן הסירקולציה סגור, בעת תנועת הרכב יוזרם אויר לתא הנוסעים), זה לא אומר שהמפוח עובד וזה לא אומר שהמזגן עובד.

בספר של האוטו רשום: מיחזור האוויר: ... מוטב שלא להשתמש בו לפרקי זמן ארוכים, בפרט כאשר הרכב נמצאים מספר נוסעים.

אני לא רואה ומעולם לא נתקלתי בתופעה שאחוז החמצן מתדלדל ברכב סגור אבל גם אם כן, פתיחה קלה של החלון מידי פעם תשפר את המצב.

בחורף הצפון אירופי (ובכל מקום קר אחר) אנשים נוסעים משטוקהולם ועד מילנו עם הרכב על סירקולציה פנימית ואף אחד עוד לא מת מחנק :lol:

פורסם
*ברגע שלחצן המזגן (הכפתור עם פתית השלג) כבוי, המזגן כבוי!

חשבתי שאם אין מזגן, אין שליטה על הטמפרטורה של האוויר. מה ההבדל, אם כך, בין מזגן לבין אוורור?

נגיד ואני נוסע ביום קיצי נעים, ופותח חלונות לרווחה. אני לא רוצה שהרכב יתאמץ בגלל מיזוג אוויר. האם הבנתי נכון שאני צריך להדליק סירקולציה, ולכבות את שאר הדברים?

פורסם

מה ההבדל בין מזגן בייתי לבין מאוורר ביתי?

שהמזגן גם מקרר את האויר!

חסר לך ההבנה של החלק הטכני של פעילות האוורור/מזגן בכדי להבין את ההסברים שנותנים לך פה.

על רגל אחת, יש אויר שנכנס מבחוץ.

אתה יכול לחמם אותו בעזרת כפתור בורר הטמפ כי יש לך מערכת יעודית לכך (שזה רדיאטור שבו עוברים מי הצינון החמים של המנוע) אבל בשביל לקרר את האויר הזה אתה צריך להדליק את המכשיר שמקרר אויר, המזגן.

הרכב לא מתאמץ ולא צורך יותר דלק כתוצאה מהדלקת המפוח (הדקדקנים תיכף יחשבו בכמה מיליליטר למאה ק"מ משפיעה התנגדות האלטרנטור המוגברת), הוא כן מתאמץ וכן צורך יותר דלק בעת הדלקת המזגן.

פורסם

אז אם הבנתי נכון, כשהמזגן כבוי אני יכול לגרום לאוויר הנכנס להיות חם (שזה נעשה "על הדרך" בעזרת התחממות המנוע), אבל בשביל לקרר את האוויר צריך להדליק את המזגן?

וגם שאלה שלא נענתה: כשאני נוסע עם חלון פתוח, האם עדיף להדליק או לכבות את הסירקולציה? האם זה משפיע על צריכת הדלק?

פורסם

את החלק הראשון של הודעתך הבנת מצויין.

הדלקת או כיבוי הסירקולציה לא משפיע כלל על צריכת הדלק.

אני אישית שונא לנסוע עם הסירקולציה על מצב כניסת אויר מבחוץ כי אתה עומד ברמזור, המשאית/ אוטובוס שלפניך מתחילה לנסוע אתה מתחיל לנסוע ופתאום חוטף לחלל הרכב את מלוא גועל הנפש של האגזוז שלו (ויש עוד דוגמאות רבות כאלה).

פורסם

מצב של סירקולציה פנימית עדיין מאפשר חדירת אוויר טרי בכמות מועטה,

גם כי ממש קשה [בלתי אפשרי] לאטום רכב ב 100% וגם בטיחותית

מאחר וארבעה מבוגרים בפונטו אטומה לחלוטין אכן יכולים להעלות את רמת הCO2

לרמה כזו שתפגע בעירנות או תיצור עייפות קלה [וחמור מזה ככל שחולף הזמן].

The first one to get angry loses

פורסם

ככל שאני מכיר ויודע, חדירת אויר מבחוץ בעת שהסירקולציה לחוצה על "פנימי" היא תקלה ולא תכונה מובנת שלרוב קורית בשל התיבשות והתפוררות של הספוג בתריס האטימה.

• תוכן חדש...