Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

מוצר מסויים שהזמנתי הגיע אלי אחרי חודשיים במקום אחרי חודש.

אחרי שעבר חודש ושבוע אני פתחתי קייס (המוכר לא ענה) וקיבלתי זיכוי מלא (הסיבה להחזר הייתה שהמוכר לא מגיב והמספר מעקב לא תקין).

לפני שבוע המוצר הגיע, אחרי זה קיבלתי מייל מהמוכר:

Hi,

today i've got the informtion from the german post that you got your package, but you've got your money back!

Why don't you tell me this?

I will send a payment link for paypal.

חשבתי לפנות לאייבי, אבל בגלל שהקייס כבר סגור אני לא יכול כבר.

לפי חוקי אייבי אני צריך לשלם או לא?

תודה

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

אין חוק יבש להתנהלות מול מוכרים/קונים באיביי. לי קרה מס' פעמים שהמוכר זיכה אותי על חבילות שהגיעו באיחור. ושילמתי לכל מוכר מה שמגיע לו.

דברים אלו גורמים למוכרים בכל העולם לא לשלוח לישראל יותר.

פורסם

המוכר סימן את המוצר כ UNPAID, הוא יכול לתבוע אותי בבית משפט אזרחי בגרמניה או לעשות משהו אחר כדי לגרום לי לשלם?

שמעתי על הרבה מקרים שאנשים לא שילמו קנסות חניה של כמה יורו ואחרי זה קיבלו תביעות...

פורסם

קיבלת את המוצר?

אתה צריך אותו?

אם כן- תשלם עליו.

אם לא - תחזיר לו את זה ותגיד לו שישלם לך על המשלוח.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^מה שהוא אמר

אני גם די בטוח לפי זמן המשלוח שמדובר במוצר מסין,

ושהוא לא עלה לך יותר מ10$

(תקן אותי אם אני טועה?)

זה מזכיר לי את המערכון מארץ נהדרת-

"על מה אנחנו מתמקחים? על 10 אגורות?"

"בשבילך זה 10 אגורות, בשבילו זה משכורת של חודש!:

פורסם

תשלם לו. תהיה הוגן. קיבלת את המוצר. זמן האספקה לא תלוי בו, ברוב המקרים העיכובים דווקא בגלל הדואר בארץ.

אין הוא אשם בשל כך. היו לי מקרים דומים שהמוכר היה נחמד ושלח מוצר נוסף (אם זה זול) או החזיר את הכסף

ואחרי שבוע או חודש קיבלתי את המוצר. שלחתי לו את השווי המדויק לחשבון פייפל ששלח לי.

פורסם

שלם לו ותהיה הוגן.

אצלי יש נוהל-אם אני רואה שהחבילה מתעכבת מעבר לחודש, אני שולח למוכר הודעה ומבקש ממנו לשלוח מחדש את המוצר (אין לי בעיה להוסיף כסף על tracking number).

אני דואג לרשום בהודעה אליו שאם הפריט השני יגיע אני אחזיר לו את העלות של שניהם (ויצא לי לשלם פעמיים למוכר על חבילה שהגיעה באיחור של חודשיים ולאחר חודש הגיעה החבילה השנייה). אין מה לעשות, בגלל התנהלות של ישראלים יש מוכרים שמסרבים לעבוד עמנו.

פורסם

המוצר לא היה זול (120 דולר) והוזמן מגרמניה.

אם אני חייב לשלם לו אני אשלם אם אני לא חייב אני לא אשלם.

הוא כתב מכתבים די בוטים אחרי שפתחתי את הקייס ולפני הפתיחה של הקייס הוא בכלל לא הגיב לפניות שלי.

פורסם

קיבלת את המוצר? תשלם לו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בתקנון של איביי ו/או פייפאל. וזה לא חוק, זה תנאי שימוש.

אני לא אתפלא אם בפייפאל תמצא סעיף כלשהו שמדבר על זה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המוכר והקונה עושים עסקים דרך EBAY ובזאת מסכימים לתנאי השימוש של האתר.

הקונה מתחייב לשלם על המוצר תוך זמן מוגדר והמוכר מתחייב לספק מוצר שתואם לתיאור בזמן שמוגדר.

המוכר גם חייב לענות לפניות שלך או של EBAY ולהגיע לפשרה תוך מספר ימי עסקים, במידה והמוצר לא הגיע או הגיע לא לפי התיאור.

התקנון של EBAY מאוד מטיב עם הקונים ופחות עם המוכרים, אבל זה מה שיש. מי שרוצה למכור דרכם, חייב לעבוד לפי התקנון שלהם.

המוכר יכול להיות סופר אמין במאות מכירות ואלפי מכירות ואז בגלל כמה פאשלות ופידבקים לא טובים יכולים למוטט לו את העסק.

במקרה שלך המוכר לא עמד בלוח זמנים ולא הגיב תוך מספר הימים המוגדר ולכן לא עמד בתקנון. אם EBAY אישרו זיכוי אז הם פסקו לטובתך ואין מה לדאוג.

http://pages.ebay.com/help/buy/item-not-received.html

המוצר אכן יקר, ואם אתה חושב שהמוכר הוא אדם אמין אז אני הייתי שולח על חשבוני (אם מחיר המשלוח הוא נגיד 20-30 שקלים).

פורסם

שלם על המוצר - המוצר הגיע אלייך במצב תקין ואתה רוצה אותו. ( והאיחור בד"כ בגלל דואר ישראל )

חלק את הדילמה לשתיים , פרטי וכללי.

פרטי - אדם שלח אלייך מוצר שעלה כסף דמי טיפול ומשלוח .

כללי - הרווחתה את המוצר עכשיו, ואם לא תשלם , אתה הורס לעצמך בעתיד ולנו לכולנו כחברה.

יש דברים שהם מעבר לחוק היבש , וזה נקרא נורמות התנהגות.

אם הייתה אחד משליחנו הפוליטיים בממשלה, הייתי מבין את הדילמה שלך, לאכול ולחיות על חשבון אחרים.

אתה חבר בקהילה שלנו, ואנו בעד הגינות ונורמות של התנהגות בחברה.

אני הייתי משלם.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הדבר ההוגן וההגון לעשות הוא לשלם.

קרו לי מספר מקרים כאלה ותמיד פניתי למוכר ושילמתי לו.

בכל הפעמים זה נעשה דרך פיי פאל - המוכר כבר ידריך אותך.

מה שכן תעשה את זה רק דרך פיי פאל כדי שיהיה רישום שעשית את זה. ותמיד תעבוד דרך מערכת ההודעות של איביי ולא ישירות לאימייל של המוכר.

ודרך אגב - המוכר יכול לפנות לאיביי או פיי פאל בתלונה, וזה יכול להביא לסגירת החשבון שלך איתם ... לא שווה את הכמה שקלים.

• תוכן חדש...