Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

רציתי לרכוש מוצר מ EBAY שבאירופה, המוכר לו שולח לישראל או גלובלי, לכן לחצתי ושלחתי לו בקשה לסכום כולל עבור המשלוח, לגטימי לדעת כמה עולה מכיוון שרק אצלו ראיתי את המוצר המקורי ( מטען עם שקע אירופאי עבור מברשת שיניים חשמלית של ORAL B ).

לאחר מספר דקות, ראיתי מוכר נוסף שמוכר מטען מקורי שכזה ורכשתי מיידית ממנו, שכן אצלו כן יש משלוח גלובלי וזהו, שלמתי והכל טוב ויפה.

לאחר יום וחצי המוכר שולח לי מייל עם הסכום למשלוח, אני לא הגבתי במשך יום וחצי על המייל מכל מיני סיבות ועיסוקים והאמת ששכחתי.

מקבל עוד פעם מייל מאיביי על כך שבמידה ואני לא רוכש, זה יכול להרשם לרעתי וכו' וכו'.

שלחתי מייל לבחור עם התנצלות והסבר שמכיוון שזה מאוד חשוב לי, רכשתי ממוכר אחר באותן הדקות שכן יש לו משלוח גלובלי.

הרי מאיפה לי לדעת אם הוא יכול לשלוח לי בקשה ל 50 יורו משלוח, מי אמר שאני מחוייב לרכוש?

ברור לי שיש חוקים והתחייבויות והכל, אבל אני די חדש בתחום למרות שבצעתי כמה עשרות רכישות ב EBAY בכללי. המצב הזה חדש לי.

בכל אופן, זה מה שהמוכר כותב לי חזרה:

ok no problem. ebay will contact you for payment of sales commission and listing fees, (someone has to pay their fees) once you commit to buy and do not pay you are liable for ebay sales commission and ebay listing fees

kind regards

אז הניאו הקטן הזה בעצם פונה ל EBAY ויידרוש את העמלות מכירה כביכול מהעסקה הזאת או מביטולה? הרי יש לי אפשרות לבטל עסקה, אבל הבנתי שיש איזו מערכת של FEES עבור המוכרים שעליהם הם משלמים פר מכירה או פר רישום מכירה או משהו כזה.

אודה לכם כיצד לפעול בנושא, לשגר לו מייל או במידה ומה קורה הלאה?

במידה וזכותי לבטל ללא קנס כלשהו, שהרי לא התחייבתי אלה ביקשתי רק הערכת מחיר משלוח, או שזה גם מחייב אותי במידה והוא מחזיר מחיר משלוח? ואם היה מחזיר מחיר כפול ומכופל? מה גם אז אני מחוייב לקנות? סתם דוגמא.

תודה מראש :)

פורסם

למעשה קנית מהמוכר הראשון ולא שילמת

נחמד מאד מצידו שהוא מאפשר לך לא להענש על זה.

שלם ותלמד להבא תלמד לא ללחוץ על קניה אם אתה לא מתכוון לשלם.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

א. כדי לבקש ממוכר הערכת מחיר מספיק לשלוח לו הודעה, אתה לחצת על buy it now משמע התחייבת (ע"פ תקנון איביי) לקנות את המוצר ובסוף רק ביקשת מהמוכר לשלוח לך חשבונית מעודכנת עם עלות המשלוח.

ב. המוכר בבואו לפרסם מכירה יידרש לשלם עמלה מסוימת, לפעמים ע"פ סוג המכירה ושדרוגי הדף ולפעמים רק על שווי המכירה הסופי.

ג. לא רוצה לשלם לו (דמי לימוד מבחינתך)? לא צריך. הוא יפתח עליך unpaid strike, מהראשון תצא בזול, אבל אם תחטוף עוד אחד בחצי שנה הקרובה לא תוכל לקנות מרוב המוכרים באיביי -הגדרות ברירת מחדל באיביי.

ד. יצאת חומוס, הוא מוציא אותך בזול, תשלם לו את המיסים ותפרדו כידידים.

פורסם

רק למען ההגינות, לא היה לי מושג בקטע הזה שברגע לחיצת הקניה, וברגע ש EBAY רושמת לי שצריך הערכת מחיר משלוח וכו' אני מחוייב בכל מקרה. מי אמר שאני מסכים לחשבונית הסופית?

ברור שלא נעשה פה מעשה לרעה מצידי אלה רק מקרה ראשון שממנו אלמד להבא מן הסתם.

לכן רציתי להעיזר בכם בנושא לראות איפה אני עומד בכלל.

שלמתי על המוצר בבקשה שנשלחה מקודם, המקרה סגור. בכל זאת תמיד אוכל להיעזר בעוד אחד אני יודע...

פורסם

עשית טעות שנבעה מחוסר הכרת המערכת.

ברגע שלחצת על COMMIT TO BUY התחייבת לקניה אף על פי שלא רשום כמה המשלוח.

טעית ולמדת עכשיו ויותר לא תעשה את הטעות הזאת.

הפעם הבאה פנה למוכר בשאלה רגילה כמה עולה המשלוח לפני ההתחייבות לקניה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

נכון, הוא עשה טעות וכולי,

אבל ברגע שהקניה מבוטלת פר בקשת הלקוח-

המוכר לא משלם שום עמלות לאיביי,

אני מריח חירטוט! או שהמוכר חדש בעצמו ולא מכיר את החוקים של איביי.

עריכה: כמובן שהקונה צריך לבטל את המכירה כדי שזה יקרה, ולא סתם להתעלם מהמיילים שהוא מקבל. חפש איפשהו בדף הקניה cancel this transaction

עריכה על עריכה: כנראה הזיכרון שלי לא משהו,

יצא לי לבטל עיסקאות בעבר מסיבה דומה וכנראה ששלחתי הודעה רגילה לביטול ואין כפתור מיוחד לזה, בכל מקרה המוכר לא משלם שום דבר במקרה כזה.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
המוכר משלם כדי להעלות את המוצר שוב.

לדעתי אתה טועה, עסקה מבוטלת מחזירה את המוצר אלא אם כן המוכר הוריד את המוצר עצמו, אבל גם בהנחה שאתה צודק-

הinsertion fee על 99.99% מהעסקאות של איביי הוא 0 (אתה משלם רק על דברים יוצאי דופן כמו הבלטה של התיאור, הופעה בכל מיני חיפושים או השתתפות בדיל היומי של איביי וכולי. בעסקה רגילה בסכומים המדוברים אתה לרוב תשלם 0 עבור ההכנסה של המוצר, ואני מזמין אותך לבדוק עם הebay insertion fee calculator)

פורסם

זהו זה קצת תמוה, לחצתי לקנות, אוקיי. אבל רשום שיש לבקש מהמוכר עלויות משלוח, ואם המוכר דופק לי 30 יורו משלוח על מוצר של 17 יורו? גם אז אני מחוייב? מה על בליינד? זה נשמע לי שחלק כאן טועים. הרי מדובר על הערכות עלויות משלוח, מי אמר שאני בתור קונה מסכים מלכתחילה לכל עלות? זה לא נכון לדעתי. ביקשתי לבטל, סבבה... המוכר מפיל עליי מיסים ועמלות מכירה? זה קצת חדש לי לגמריי, המוצר נמצא באינטרנט, לא הורדתי לו מוצר ובסהכ כל המוצרים הרי נמכרים ללא צורך "להעלות" את הפריט שוב, זה פריט עם עשרות פריטים למכירה, זה העניין. לא פריט מיוחד בודד.

ואני רואה חילוקי דעות ככה שהנושא הזה בהחלט לא מובן עד הסוף.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תשכח לעדכן כשאתה מקבל מייל מאיביי עם החיוב של העמלות

(הימור שלי- לא יהיה כזה)

פורסם

תסלח לי ולמרות שלא עשית את זה במזיד - שרשורים כאלה מעצבנים אותי. מאוד. אחר כך מתפלאים למה לא שולחים לישראל. וזה לא רק הדוגמה הזו, יש גם דוגמאות של מוצרי חשמל שלא מותאמים למתח בישראל או שמגיעים עם תקע לא מתאים, מגבים שהוזמנו מאנגליה והגיעו הפוכים ועוד שלל דוגמאות שמאפיינות את תרבות ה"חפיף" וה"סמוך" הישראלית. ראבאק.

ניתן ליצור קשר עם המוכר לפני ההתחייבות לקנייה ואז היית מקבל את כל הפרטים כולל עלויות משלוח והיית מחליט אם זה מתאים לך או לא. לא ברור לי למה לחצת commit to buy, מה חשבת שזה? :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר שאלה (חדש בעולם הזה) לחידוד מה שאמרת,

נניח שראיתי מוצר שחשקה נפשי בו אך, למשל, המשלוח, עלותו, והאפשרות בכלל לשלוח לישראל, לא צוינו - האם עצם העובדה שפניתי למוכר (במייל או דרך איבי [לא יודע אם אפשרי בכלל טרם רכישה]) טרם הרכישה, פירושה "טיפול"? ועוד שא' (למתקשים כמוני), נניח שהגענו להסכמה והוא שולח לי דרישת תשלום עצמאית דרך איבי - במידה ובסוף לא הזמנתי אני בבעיה כלשהי?

תודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

+1 ^

ואחדד, בדף המוצר כתוב המחיר ועלות המשלוח, אם לא כתוב כמה המשלוח יעלה כתוב בפירוש שיש לשאול את המוכר.

דבר נוסף, האופציה request total קיימת למקרה שסיכמת משהו עם המוכר, משלוח זול/יקר יותר או דברים נוספים אז הוא שולח לך חשבונית עדכנית לתשלום.

פורסם

^^^

לא הבנתי, אתה מחדד את השא' או עונה?

אם עונה - תוכל לחדד את זה:

דבר נוסף, האופציה request total קיימת למקרה שסיכמת משהו עם המוכר, משלוח זול/יקר יותר או דברים נוספים אז הוא שולח לך חשבונית עדכנית לתשלום.

האופציה של request total תמיד קיימת? זה בעצם ההוראת תשלום הספציפית שסיכמת איתו? איך זה בדיוק נשלח- אישית בכרטיס ה-EBY שלך?

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...