Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתימה בלשכת התעסוקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי שאלה אליכם בנוגע לחתימת בלשכת התעסוקה, אשמח את עזרתכם כי לי הם לא עונים (טלפונית), מחר כנראה אגיע פיזית.

כידוע לשכות התעסוקה חזרו לתפקד לאחר חודשים של שביתה, ואני החל מהשבוע האחרון בחודש נובמבר התפטרתי, אני אמור לקבל שכר מלא מלבד שבוע אחד.

יחד עם זאת, הומלץ לי ללכת ללשכת התעסוקה (המנהל חשבונות,מכרים ומשפחה המליצו), לא מכיר ולא יודע מה זה כל כך, אני בן 22 ועובד החל מהרגע של השחרור (סדר גודל של שנה וחצי), להבנתי לאחר שנה אני זכאי לחתום על חודש אחד.

אני כבר סידרתי לעצמי עבודה אחרת אך זמנית עם משמרות ולא רצינית בכלל, מדובר ב3 משמרות בכל חודש דצמבר, זה כלום כסף ואני מודע לכך כי בנוסף לכל אני גם משפר בגרויות כך שלא יזיק לי זמן בבית לשבת ללמוד, חשבתי שזה מה שיתאים לי.

חתמתי על 101 במקום עבודה החדש ועוד לא עשיתי משמרת אחת (צפוי לעשות ביום רביעי הקרוב את הראשונה).

אחי המליץ לי להצהיר על דצמבר כחודש שלא עבדתי כלל, לוותר על שלושת המשמרות האלה (נתנות להעברה למישהו אחר) וכך לקבל 75% מגודל השכר שלי (עושים ממוצע של שלושה משכורות אחרונות), מדובר בסדר גודל של 8K.

האם מישהו יכול להבהיר לי את הנושא? האם לאחר חתימת טופס 101 ולאחר שנקלטתי במקום עבודה חדש אני עדיין יכול לדרוש אבטלה רטרואקטיבית על החודש שאני לא עבדתי? האם לוותר על המשמרות הנ"ל בכלל?

חבר'ה כל הנושא הזה חדש לי לגמרי, לא רוצה סתם לבזבז את הזמן שלי בלרוץ ללשכת התעסוקה ולאחר מכן לביטוח לאומי ובנוסף לכל זה לוותר על שלושה משמרות.

תודה רבה!

Seat Mii 3Doors

פורסם

מי שמתפטר לא זכאי לדמי אבטלה, חייל משוחרר יכול להתפטר במהלך השנה הראשונה לצורך לימודי הכשרה ויקבל דמי אבטלה (אך אתה משוחרר כבר שנה וחצי).

כך שנראה לי שאיך שלא נהפוך את זה, אינך זכאי לדמי אבטלה ולכן הדיון לא תקף לגביך.

פורסם
מי שמתפטר לא זכאי לדמי אבטלה, חייל משוחרר יכול להתפטר במהלך השנה הראשונה לצורך לימודי הכשרה ויקבל דמי אבטלה (אך אתה משוחרר כבר שנה וחצי).

צער לי, לא הייתי ברור, פוטרתי.

Seat Mii 3Doors

פורסם

לא נכון.

זכאי אבל יש 100 ימי המתנה עד לתחילת הזכאות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נכון ודורש העבודה צריך להתייצב בלשכת התעסוקה ועל כל אותם ימים הוא לא יקבל דמי אבטלה.

מבוטל מתחת לגיל 25 יקבל דמי אבטלה רק לתקופה שלא תעלה על 50 יום.

ומכאן בהתאם לנתונים כפי שפות"ש הציג בתחילת דבריו, איננו זכאי לדמי אבטלה.

פורסם
נכון ודורש העבודה צריך להתייצב בלשכת התעסוקה ועל כל אותם ימים הוא לא יקבל דמי אבטלה.

קצת אבסורד, המקום היה בשביתה, אין איפה להתייצב.. אני מניח שהם מודעים לכך ומשלמים על כך רטרו?

Seat Mii 3Doors

פורסם

תוכל לחדד מדוע לא מגיע לי דמי אבטלה?

אני בן 22.5, מיום השחרור עובד.

ידוע לי שלאחר שנה כבר זכאים לחודש לכל הפחות, משהו כזה? ואני מחדד, פוטרתי - החברה נסגרה.

Seat Mii 3Doors

פורסם

כל מה שכתבתי התייחס כאמור לדבריך שהתפטרת.

אם פוטרת אתה זכאי לדמי אבטלה, מכיון שהובטח למובטלים דמי אבטלה

רטרואקטיבית, אתה תהיה זכאי לדמי אבטלה על כל תקופת זכאות שלך, גם אם כעת אתה עובד.

פורסם

הלכתי ללשכת התעסוקה, בקרוב שאקבל את כל המידע ממקום עבודתי הקודם אגש לביטוח לאומי.

יש לך מושג לכמה זמן אני זכאי לחתום? ואיך החישוב של התביעה תהיה? 75% ממוצע שלושת המשכורות האחרונות?

תודה רבה, עזרת לי המון.

Seat Mii 3Doors

פורסם

ע"פ מה שהוסבר לי בתקופת מובטלות שלי, ברגע שביטוח לאומי משלמים לך כסף אתה חייב להתייצב לכל משרה פנויה בתנאי שהיא מתאימה למקצוע שלך.

היות שאתה השתחררת בגיל 21 אני מניח שאתה לא הנדסאי או משהו בסגנון ולכן תוכל למצוא את עצמך נשלח גם לעבודות ניקיון ומחויב להתייצב.

אל תתפוס אותי במילה לגבי התקופות אבל אני זוכר שחייל משוחרר יכול לחתום חצי שנה בלשכה תמורת דמי אבטלה וזה מוכר למועדפת (כמובן בהתאם לתנאי למעלה). אני חושב שהזכאות לקומבינה הזאת תקפה לשנה.

בזמנו הזהירו אותי שאם אתה מודיע בלשכה שאתה משפר בגרויות זה מבטל את הזכאות לדמי אבטלה כי אתה לומד - לא יודע אם זה נכון. בכל מקרה סטודנטים בוודאות לא זכאים לדמי אבטלה.

פורסם
ע"פ מה שהוסבר לי בתקופת מובטלות שלי, ברגע שביטוח לאומי משלמים לך כסף אתה חייב להתייצב לכל משרה פנויה בתנאי שהיא מתאימה למקצוע שלך.

היות שאתה השתחררת בגיל 21 אני מניח שאתה לא הנדסאי או משהו בסגנון ולכן תוכל למצוא את עצמך נשלח גם לעבודות ניקיון ומחויב להתייצב.

אל תתפוס אותי במילה לגבי התקופות אבל אני זוכר שחייל משוחרר יכול לחתום חצי שנה בלשכה תמורת דמי אבטלה וזה מוכר למועדפת (כמובן בהתאם לתנאי למעלה). אני חושב שהזכאות לקומבינה הזאת תקפה לשנה.

בזמנו הזהירו אותי שאם אתה מודיע בלשכה שאתה משפר בגרויות זה מבטל את הזכאות לדמי אבטלה כי אתה לומד - לא יודע אם זה נכון. בכל מקרה סטודנטים בוודאות לא זכאים לדמי אבטלה.

במשך 14 יום מחפשים משהו במקצוע שלי, במה שעסקתי בו לפחות. (מנהל ייבוא ושיווק) - כך שאני בספק שימצאו משהו.

לאחר 14 אני מחויב לכל עבודה.

אבל אין זה מחייב, ממספר בדיקות שעשיתי - אתה יכול להגיע למקום עבודה, לבקש ממנו יפה שלא יקבל אותך אלא יחתום לך שאינך מתאים מבחינתו, כך אתה חוזר ללשכה ומתגלגל.

נראה לכמה זמן אני יכול לחתום ונדע איך להתכוונן, ברמת העקרון אני לא נהנה מכל זה, מעדיף לעבוד.

Seat Mii 3Doors

פורסם

זה לא ממש נכון.

הטייטל "סטודנט" לא מונע ממך להיות זכאי לאבטלה,מה שכן מונע זה החוסר יכולת שלך לעבוד במשרה מלאה,לכן הם הגדירו את המושג הכללי סטודנט.

מי שסטודנט ויכול לעבוד משרה מלאה [או"פ,מכללות לימודי ערב],זכאי לדמי אבטלה.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תוכן חדש...