Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחן, האומגה שראית במקרה הייתה ידנית ??? אני פשוט רוצה לדעת אם יש בארץ חיה כזאת (אומגה 3000/3200 סמ"ק ידנית) . . .

ה-3200 סמ"ק היא גרסא חזקה יותר של האומגה, היא מציעה בסך הכל ביצועים קצת יותר טובים (9 שניות 0 ל-100 לעומת 10 וחצי שניות, 218 כ"ס לעומת 180 כ"ס) וממה שהספקתי לראות גם קונסולה שונה ו-2 אגזוזים . . .

לעומת הקורולה לפוקוס יש הרגשה קצת יותר טובה, לפי דעתי זה נובע מזה שהיא הרבה יותר קשיחה מהקורולה . . .

לאריאל, נסעתי על רכבים שונים חוץ מהאומגה (קסארה, במוו 316 קומפקט של חבר ועוד) ואני יודע להבחין בין רכב שיושב טוב על הכביש לבין רכב שלא . . .

לתחושת ניתוק הזו שאתה מדבר עליה קוראים נוחות, רוב האנשים שקונים אומגה מחפשים נוחות ופינוק ולא לתקוף פניות או לעשות רייסים. אני מניח שאחד מהדברים שהכי מפריעים לך באומגה זה ההגה החשמלי, אין מה לעשות, זה אכן טרנד עולמי ויותר ויותר מכוניות משתמשות בהגה חשמלי וזונחות את ההגה ההידראולי, שלא תבין אותי לא נכון, לפי דעתי מכונית ספורטיבית לא יכולה להיות בעלת הגה חשמלי אבל אני לא מוצא סיבה שתמנע מרכב משפחתי/יוקרה להיות בעל הגה חשמלי . . .

לאייל, הרגשתי את זה בנסיעת מבחן שעשיתי על האוטו (לעומת דלק מוטורס שלא חושבים שביטוח נהג צעיר זה נחוץ לרכבי נסיעת מבחן שלהם) . . .

ולרועי, אני לא ממליץ על שטויות !!! לדוגמא כיום אני לא אמליץ לאף אחד לקנות אומגה חדשה בגלל שהמחיר שלה כיום מוגזם (250K ש"ח ל-2600 סמ"ק) !!! לעומת לפני חצי שנה שהמחיר שלה עמד על כ-192K ש"ח שזה לפי דעתי מחיר מצחיק ביחס לתמורה של הרכב (וכיום במחיר הזה אתה קונה וקטרה עם כל האבזור האפשרי שגם המחיר שלה דיי מוגזם אבל היא הרבה יותר מוצלחת מהאומגה) . . .

גם המחיר של הקורולה דיי מוגזם (ויש סיבה טובה למה הפוקוס כ"כ זולה, האיבזור שלה נחות מהמתחרים, המנוע שלה נחות מהמתחרים ותוסיף את זה שהיא מתיישנת לעומת הקורולה החדשה, סיויק חדשה, המאזדה 3 והמגאן 2 שיגיעו עוד מעט, אבל דבר אחרון שמפריע לישראלי המצוי, עובדה שהלאנטאיכס נמכרת בכמויות) . . .

לגיא, לצערי הרב הזמנו את ה-4 דלתות, אני כמובן רציתי את ה-RUNX אבל בסוף היום זה אוטו של ההורים שלי ולא שלי (כמעט גרמתי להם ללכת על הפוקוס אבל בגלל שאין אופציה ל-5 דלתות העדפתי את הקורולה). אתה יודע מהר הכי פאטתי, המחירון של האומגה כיום הוא בדיוק כמו של קורולה חדשה . . .

כל מה שאני מנסה להגיד זה אם תתנו לי קורולה חדשה לעומת אומגה כמו שלנו אני אעדיף בלי לחשוב פעמיים את האומגה . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני מניח שאחד מהדברים שהכי מפריעים לך באומגה זה ההגה החשמלי, אין מה לעשות, זה אכן טרנד עולמי ויותר ויותר מכוניות משתמשות בהגה חשמלי וזונחות את ההגה ההידראולי, שלא תבין אותי לא נכון, לפי דעתי מכונית ספורטיבית לא יכולה להיות בעלת הגה חשמלי אבל אני לא מוצא סיבה שתמנע מרכב משפחתי/יוקרה להיות בעל הגה חשמלי.

למיני קופר למשל, יש הגה חשמלי, ואני לא חושב שמישהו יתלונן עליו שהוא לא מתקשר או שהמיני לא ספורטיבית מספיק.

כמו כן, זה שנהגת על 3 מכוניות עוד לא מכשיר אותך להחליט אם האומגה באמת טובה או לא, במיוחד בהתחשב שאף אחת מהן לא ממש היתה בקטגוריה שלה...

כמו כן, לא נהגת בפוקוס או ב307 (או במגאן החדשה\ישנה\אסטרה\וכדומה..) כך שאני בספק אם בידיך הכלים לשפוט אם הקורולה החדשה היא "המשפחתית הכי טובה".

זה הרי כל כך ברור שאם לא היתה לך קורולה, בכלל לא היית טורח להתווכח עכשיו.

פורסם
רדרוז תחליט

המנעבר באמת יותר קשה ממה שדמיינתי, אני מרגיש בקורולה כמו בפחית, הכל קטן, תאונה זה הדבר אחרון שאני ארצה לעשות עם הקורולה, אל תשאל אותי איך הרכב הזה קבל 4 כוכבים ב-NCAP, באומגה מרגישים בטוח, אתה מרגיש שאתה באמת יושב על הכביש וששום דבר לא יוכל להזיז אותך. הדלת באומגה שוקלת יותר מכל הקורולה, אני לא אומר את זה בצחוק !!!!

מצטער אח שלי, אבל לקורולה אין שום יתרון על האומגה חוץ מהדלקן (וצריכת דלק הרבה יותר שפויה אבל זה לא מעניין אותי) ואולי גם בקטע של האמינות . . .

הקורולה 4 דלתות כיום היא הרכב הכי טוב שיש !!! הפוקוס מתגמדת לידה, הפוקוס אכן מנצחת בהתנהגות אבל מבחינת נוחות הקורולה מנצחת, מבחינת מנוע הקורולה רומסת את הפוקוס, מבחינת בידוד רעשים הקורולה לוקחת, מבחינת עיצוב פנימי הקורולה הרבה יותר טובה, מבחינת אבזור הקורולה מנצחת (אפילו ה-C3 מגיעה עם בקרת אקלים, בדלק מוטורס כנראה לא שמעו על הדבר הזה).

מבחינת מקום מאחורה לשתיהן אותו הדבר, מבחינת מחיר הפוקוס לוקחת (פער של 3K-5K ש"ח) . . .

תגיד לי איזה משפחתית נראת לך יותר טובה ??? אלמרע ??? או אולי איזה 307 שתבקר כל שבוע במוסך ???

לפי דעתי יש 2 מובילות בקטגוריה, הפוקוס והקורולה (פעם גם חשבתי שה-307 אבל בגלל ים של בעיות אני נמנע מלהמליץ עליה), הפוקוס היא לאנשים שמחפשים יותר הנאה בנהיגה והקורולה היא למי שמחפש הכל חוץ מהנאה מנהיגה . . .

מישהו פה אמר פיצול אישיות ??? :lol::lol::lol:

פורסם

אני לא דיברתי על נוחות , מה שהתכוונתי אליו גורם לנוחות... הניתוק הזה מהכביש הוא יוצר את ה"נוחות"... רק כדי שתבין... הרכבים הראשונים שנהגתי עליהם כנהג צעיר היו לומינה LTZ , אופל אומגה כמו שלך וקוואליר... אז אני יודע לאיזה "נוחות" אתה מתכוון...(חוץ מהקאווליר כמובן)

לא זו היתה הנקודה אלא הדגשת הנקודה שהאומגה לא מרגישה על הכביש אלא בעזרת הניתוק מאפשרת לך את הנוחות שעליה דיברת ועליה אין עוררין מבחינתי...

בכל מקרה - אני חושב שמה שהפריע לכולם (וגם לי) זו הקיצוניות שבה עברת מהגדרת הקורולה כמשפחתית הטובה ביותר להגדרתה כפחית,קופסת סרדינים או WHATEVER , בצורת הביטוי הזו אין סיכוי שייקחו אותך כאן ברצינות וזו היתה כוונת המשוררים בת'רד זה... לדעתי לפחות...

אין לי דבר וחצי דבר נגד האומגה , להיפך בקטגוריה שלה אני חושב שהיא נהדרת (חוץ מהמחיר שנמצא אי שם בשמיים...) הבעיה היא עם הקיצוניות שלך - ברגע שזו תתמתן ולתמד לסנן את מחשבותיך הרגעיות ולא לעלות על הכתב כל דבר שחשבת עליו לשניה - יהיה יותר טוב לכולנו ובעיקר לך...

אריאל,

אחרי צפייה בminority report בפעם הראשונה...

:-)

פורסם
אני מניח שאחד מהדברים שהכי מפריעים לך באומגה זה ההגה החשמלי, אין מה לעשות, זה אכן טרנד עולמי ויותר ויותר מכוניות משתמשות בהגה חשמלי וזונחות את ההגה ההידראולי, שלא תבין אותי לא נכון, לפי דעתי מכונית ספורטיבית לא יכולה להיות בעלת הגה חשמלי אבל אני לא מוצא סיבה שתמנע מרכב משפחתי/יוקרה להיות בעל הגה חשמלי.

למיני קופר למשל, יש הגה חשמלי, ואני לא חושב שמישהו יתלונן עליו שהוא לא מתקשר או שהמיני לא ספורטיבית מספיק.

כמו כן, זה שנהגת על 3 מכוניות עוד לא מכשיר אותך להחליט אם האומגה באמת טובה או לא, במיוחד בהתחשב שאף אחת מהן לא ממש היתה בקטגוריה שלה...

כמו כן, לא נהגת בפוקוס או ב307 (או במגאן החדשה\ישנה\אסטרה\וכדומה..) כך שאני בספק אם בידיך הכלים לשפוט אם הקורולה החדשה היא "המשפחתית הכי טובה".

זה הרי כל כך ברור שאם לא היתה לך קורולה, בכלל לא היית טורח להתווכח עכשיו.

רועי, כן הייתי טורח להתווכח אם זה היה אחרי הנסיעת מבחן, לפני הנסיעת מבחן אני מודה שלא ידעתי שום דבר על 2 המכוניות . . .

נהגתי בפוקוס אבל לא בגרסאת 5 דלתות . . .

נכון, לא נסעתי בכל המשפחתיות שרשמת (חוץ מהפוקוס והקורולה) מכיוון שהם נפסלו בגלל שלכל אחת יש חסרון רציני (מגאן ישנה, אסטרה קצת צפופה ולא מאובזרת) ולפי דעתי המובילות בקטגוריה הם הפוקוס והקורולה כאשר לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה . . .

אני מסכים אתך שאין לי את הכלים לבדוק כל משפחתית לעומק אבל מה שאני רושם זה חוות דעת אישית שלי והתרשמות אישית (לדוגמא אתה אוהב את העיצוב הפנימי של הפוקוס ואני לא, על טעם ועל ריח. . .). אני מבטיח לך שאחרי שאנחנו נקבל את הקורולה אני אפרסם חוות דעת ארוכה על ההתנהגות של הרכב, חוץ מקיקים לא יצא לי לבחון את ההתנהגות של הקורולה בנסיעת מבחן בגלל הסוכן מכירות שישב באוטו . . .

אני לא חושב שכל רכב שיש לי הוא הכי טוב, האומגה לא הכי טובה בקטגוריה שלה אבל היא אופציה טובה בשוק המשומשות (במיוחד לאחר 3 שנים כשהמחיר שלה יורד למחיר של משפחתית חדשה) ולפי דעתי גם לא נופלת בגדול מהמתחרות הגדולות (מרצדס ו-BMW) בקטע של עיצוב, נוחות ואבזור (בקטע של הנאה מנהיגה אני מסכים שהיא אכן מפסידה) . . .

אוקיי אריאל, לקחתי לצומת ליבי, אני באמת אשתדל להתבטא ביותר מתינות, אני אתרץ את היציאה הזו בגלל האהבה הגדולה שלי לאומגה :lol: . . . .

ד"א, איך היה הסרט ??? (אחרי הכל זה אופ טופיק פה)

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...