Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות.

כמתואר בכותרת, אשמח לשמוע תובנות, המלצות או אי-המלצות לגבי מעבר זמני לאפריקה לטובת עבודה. העבודה היא בסביבה ממוחשבת ומצריכה תואר אקדמי רלוונטי, כלומר זו לא עבודת אבטחה או עבודה פיזית אחרת.

מוזמנים לשפוך ולשתף. זהו גישוש ראשוני בלבד ואין לי יותר פרטים כרגע.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם בא לו לרשום לך את הרשמים שלו עד כה (או בקצרה: למה כן, למה לא) אני יותר מאשמח לקרוא.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדפוק קופה שנה שנתיים ולחזור לארץ? למה לא..רק מה, אני מקווה שזה לא בקמרון\גינאה המשוונית, או בקיצור טריטוריית האבולה..

חבר שלי לפני כמה שנים היה בגינאה המשוונית שנה כמנהל אחזקה בבית חולים. סה"כ היה מרוצה.

אנקדוטה: השוחד המקובל לשוטרי תנועה שם זה פחיות פאנטה. גם יצא לו לראות על שולחן הניתוחים הוכחה לאמיתות הטענה לגבי הגודל..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

איתמר

אני עובד ביום-יום מול כמה ישראלים שעשו רילוקיישן לשם. כמובן ש"שם" זה יבשת ויש הבדל גדול בין מדינות, אבל לשמחתי, לא נתקלתי במקרים מפחידים.

מבחינת מגורים ועבודה, אתה ושכמותך חיים בcompounds :wink: אני מניח שאין לזה מונח בעברית, אולי "שכונה סגורה עם מתחם מאובטח".

- אם אתה אדם שחופש התנועה שלו מאוד חשוב לו, בדגש על לנהוג לאן שאתה רוצה מתי שאתה רוצה, אז במקום כזה זה מינוס.

- מבחינת תרחישים קיצוניים, במידה ותזדקק לטיפול רפואי מורכב ודחוף, זה הרבה יותר בעייתי.

- יש משהו שנראה שהוא משותף ללא מעט מדינות ביבשת, זה "Africa time", שזאת דרך להגיד שדברים מתנהלים בקצב אחר, ועמידה בלוחות זמנים זה לא מה שאנחנו רגילים אליו. זה לא אומר בכלל שהכל laid back, להיפך. יכול להיות שלקוח יושב לך על הראש אבל ספק שירות שאתה תלוי בו "עובד כרגע על התקלה ויעדכן אותך עוד שעה-שעתיים-שש".

- האינטרנט ברמה אחרת לגמרי. ילמרות שיש סיב בהרבה מאוד מדינות, איכות השירות היא אחרת. אם החיבור הוא לוויני, אז בכלל.

אני לא מכיר אותך ואני בקושי מכיר את הדמות בתמונת פרופיל שלך (דוויט?), אבל אם אתה באישיותך קצת כמו איך שהוא נראה, אז אולי אתה תשתגע בעבודה מול מקומיים. :-D

בכל מקרה, סיפורים נקודתיים לא יעזרו לך כי כל מדינה היא באמת שונה. בוא נגיד שיש מדינות ששוחד זה ממש לא פחית משקה קל, ושוטר יכול לקחת לך את הדרכון, לשים אותו בכיס, ויעלה לך גם 50-100 שקל לקבל אותו בחזרה. יש הרבה שוטרים, ואתה שם להרבה זמן.

יש דברים שבטח כבר חשבת עליהם, כמו סיכון בטחוני, מחלות מדבקות, הפיכות, וכ', אבל את זה בטח לקחת בחשבון כבר אם אתה מברר עוד פרטים.

דבר נוסף, מאוד חשוב שתבין כמה תרוויח בסוף מההרפתקאה. בדגש על מס שתצטרך לשלם בארץ, מיקום החשבון שאליו יופקד הכסף ובאיזה מטבע. אם אני זוכר נכון, אתה מכיר את התחום הזה.

בהצלחה בתהליך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
רילוקיישן לאפריקה

אין חיה כזו "רילוקיישן לאפריקה", למרות שזה מה שבדר"כ כתוב במודעות הדרושים. אפריקה היא יבשת ענקית ומגוונת, ורילוקיישן לקניה (שנמצאת במזרח אפריקה) שונה מאוד מרילוקיישן לניגריה (מרכז-מערב), וזה עוד לפני שהכנסנו למשוואה את ההבדלים בין אפריקה האנגלית לאפריקה הצרפתית. אני אומנם לא הייתי ברילוקיישן באפריקה, אבל הייתי שם לא מעט מהעבודה, ואני יכול להגיד לך שיש מקומות (בעיקר במזרח אפריקה) שהרגשתי בהם מאוד נוח, עם אנשים נחמדים, סביבה בטוחה יחסית, ואפילו מזג אויר מדהים, ויש מקומות שהרגשתי בהם חוסר ביטחון אדיר והייתי בסיטואציות שאשכרה פחדתי (יש לי סיפורים מסמרי שיער מניגריה, וגם קמרון היא חרא לא קטן). מי שחושב, אגב, ששוטרי תנועה/פקידי ממשל ניתן לשחד בפחית שתיה, צריך לחשוב שוב. ימי הפחיות/סיגריות עברו מזמן, עכשיו זה דולרים, ולא כאלו שמתחילים ב"1" (אלא אם יש אחריו אפסים).

אני מעריך שאם מדובר בחברה מסודרת אז היא מסדרת גם מגורים במתחם מגורים כזה או אחר, ורוב המתחמים האלו מסודרים עם אינטרנט סביר+ וגנרטורים להפסקות חשמל (שנפוצות יותר או פחות בתלות במדינה). נושא הביטחון האישי מאוד משתנה ממדינה למדינה, והוא הרבה פחות נורא ממה שחושבים, אבל בהחלט לא תוכל לצאת לטייל ברגל ברחוב כאילו שאתה נמצא במרכז ת"א - בעיקר לא בשעות הלילה - אבל בניירובי, לדוגמה, לא חשתי איום מיוחד מהמקומיים כשיצאתי לטיול בשוק מקומי, או כשהלכתי ברגל לקניון.

אפריקה היא יבשת ענקית, מורכבת, מסוכסכת עם עצמה, אבל לפחות בעיני (ולפחות בחלק מהמדינות) זו יבשת מדהימה. רילוקיישן לשם יכול להיות מלבד מנוף כלכלי לא רע, גם חוויה של פעם בחיים - אבל צריך להגיע לשם עם ראש פתוח ולהיות מוכן (גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה אישית) לקבל את הקריזות של האפריקאים.

פורסם

לחיזוק המגיב שמעליי: זה כמו לכתוב רילוקיישן למזרח התיכון,

יענו אתה מכליל את סוריה, עיראק וישראל באותו משפט.

ההבדלים בין המדינות עצומים. אנא מקד. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...