Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שחלקכם עושים כאן שימוש במקציף ייעודי באופן תדיר.

אבל, אני נתקלתי בבעיה, מה קורה כאשר בבקבוק יש לי נניח שמפו X, אבל אני צריך להשתמש בשמפו Y? (פרי ווש, הקצפה, וכו')

הפיתרון המתבקש הוא כמובן רכישת בקבוקים נוספים, אבל הם יקרים (ועולים כ70 ש"ח לאחר הזמנה מחו"ל). יקר מידי, אז מחפשים חלופות בארץ.

אז, לעניינו, במקרה הייתי היום בהום סנטר, ונתקלתי בשפריצר מסויים שמכיל בקבוק קשיח (מאוד דומה לזה שמגיע עם המקציפים השונים, בנפח של ליטר, ואפילו מכיל מדידים למי שמעוניין), הוא עולה 20 שקלים ולדעתי (רק היום קניתי, עדיין לא ניסיתי) יעשה את העבודה.

אני מצרף תמונות למי שמעוניין, ההברגה - זהה (אם כי קצרה במעט, אבל זה נראה לי זניח).

החלטתי לשחק עם זה עוד קצת, ומתברר שגם מיכל השפריצר של איקאה (זה מהשרשור האחר שלי כאן, ידוע גם כמק"ט TOMAT), מתאים גם הוא! (ואולי אפילו יספיק לרכב אחד, הם לא מכילים הרבה).

אם זה עזר למישהו, אחלה. היה שווה לכתוב את זה.

f39a0c01b5f9c0238b16085fbdc0dc24.jpg

c9f5ef1321d8144a31707ab44bba6402.jpg

M-TECH E46

פורסם

בדיוק. הרי לשמפו מוסיפים מים, ולהחזיר אותו לבקבוק - כבר אין טעם, לזרוק? חבל.

כך אני משיג בקבוק מוכן לעבודה לצורך pre wash , והקצפה שניה עם שמפו אחר לניקוי, ובכך חוסך לי את שיטת 2 הדליים, ואני משתמש רק בדלי יחיד עם מים נקיים לצורך ניקוי הכפפה בין פנל לפנל

M-TECH E46

פורסם

1. כמה שמפו אתה כבר שם במיכל של ליטר? 5 טיפות?

2. אל תכין הרבה חומר אם אתה יודע שנשאר לך. למי יש מקום לכל הבקבוקים האלה?

3. בחלק האחרון כשאתה רואה שנשאר לך חומר תוציא את כולו על הרכב. לא יזיק.

20 ש"ח זה שווי של בערך חצי בקבוק שמפו. יקח לך שנים עד שתבזבז כל כך הרבה חומר בשאריות המיותרות

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני עדיין לא הגעתי לsweet spot בין יחס המים לשמפו,

אשמח לשמוע מכם איך אתם משתמשים במקציף

בפעם האחרונה נתתי סקוויז יחיד של האנידו.

את הבקבוק השני אני אשמור לmr pink.

מה שגם, יש לי אחסון נפרד עבור חומרים מדוללים ולא מדוללים,

אני סבור שצורת העבודה הזו תהיה נוחה לי יותר.

האם אתם שוטפים את המקציף בתום השימוש, וכיצד?

M-TECH E46

פורסם

סתם שאלה, לפי מה אתה בוחר באיזה שמפו להשתמש בתחילת שטיפה?

אני מניח שסיטרוס מתי שהאוטו ממש מלוכלך ומלא משקעים, אבל בין מיסטר פינק לבין האנידו?

פורסם (נערך)

האמת? שגם לי אין ממש דעה נחרצת בעניין. אני עדיין בשלבי ניסוי וטעייה.

ממה שהספקתי לקרוא ולחקור הגעתי למסקנות הבאות:

HONEYDEW - הפייבוריט מבין המבחר שיש לCG להציע. מאוד סמיך ביחס לשאר המוצרים, וגם "דביק" יחסית, כך שהוא מחזיק יפה על הרכב

MR PINK - לא באמת שמפו "חלש" כפי שטענו היבואנים בארץ, הוא מקציף מעולה ומתאים מאוד לשיטת 2 הדליים, אם כי דליל יותר מהHONEYDEW ולכן גם קל יותר לשטיפה.

MAXI SUDS II - מעין מוצר ביניים, גם מצויין בהקצפה, לא ניתן להשיגו בארץ ממה שידוע לי.

CITRUS - לא מיועד להקצפה (אם כי אני לא מאמין שיש בעיה להקציף אותו, אולי אבדוק זאת בשטיפה הבאה), ומעניק ברק לרכב לאחר השטיפה. בריכוזים חזקים יכול גם להסיר הגנות אם יש צורך בכך.

איך אני רוצה לפעול?

התכונות של הMR PINK נשמעות לי מספיק טובות לPRE WASH, רסס ושטוף כאשר הקצף מתחיל לאבד מהאחיזה שלו על הפח. גם ככה אני לא מתכנן להשאיר את הרכב עם שמפו עליו למשך דקות ארוכות.

לאחר מכן? 2 חלופות:

שיטת 2 הדליים: משתמש בCITRUS (סביר להניח שעבור מקרים "קשים" יחסית או על מנת להוריד ולחדש הגנות / עבור חברים כדי להעניק ברק מסויים לפח ובזריזות).

שיטת הדלי היחיד : משתמש בHONEYDEW, איך? פשוט.

מרסס את הרכב בשמפו לאחר שלב הPREWASH, לוקח דלי עם מים נקיים, ולאחר כל משטח/פנל שוטף את הכפפה. אין צורך בדלי השני היות והשמפו המוקצף "מחזיק" יפה מאוד על הרכב.

אם אצליח למצוא תמונה של הHONEYDEW מוקצף - אעלה תמונה, באמת שהוא עושה אחלה מסיבת קצף :wink:, ואני שמח שהצלחתי לשים יד על גלון שישרת אותי מספיק זמן.

עריכה:

מצ"ב תמונות לאחר ההקצפה:

2014-11-10 16.55.11.jpg2014-11-10 16.55.22.jpg

עריכה אחרונה על ידי eli z

M-TECH E46

פורסם

אלי לא צריך להסתבך יותר מידי עם היעוד של השמפו. תריץ חיפוש באתר של CG ותראה את הסרטונים. כל השמפואים האלה יודעים להקציף בצורה מעולה, כשהמר ורוד מיועד לעשות קצף סמיך במיוחד.

ובד"כ בסרטונים הם נותנים לחיצה על הבקבוק לדלי של 15 ליטר ומקבלים קצף מטורף.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...