Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רעיון נחמד מאוד, ואפשר לעשות את זה גם עם מלחם פשוט. אהבתי. חיפשתי קצת באינטרנט על זה, הנה סרטון שמראה את השיטה (ויתקן אותי igal_zeltser אם לא הבנתי אותו נכונה). במקום להלחים את הקצה של החוט אפשר לקשור אותו לחור ב-PCB.

אכן זו השיטה, אגב היא גם לא הורסת את הרכיב שאתה מוציא, ניתן להחזיר אותו בקלות. מקסימום קצת קוסמטיקה לרגליים.

אה ולא לחסוך בפלאקס.

יום טוב גם לך

פורסם
אה ולא לחסוך בפלאקס.

את זה אני כל פעם רואה אצל מהנדסי החומרה אצלנו, וכל פעם מתעצל לעשות בעצמי (אומנם עד עכשיו ההחלמות שלי היו בעיקר רכיבי through hole ומעט רכיבי SMD פשוטים (2 או 3 רגליים)). תמיד הטריד אותי שאחרי ההלחמה נשאר flux חצי שרוף על המעגל. יש לזה השלכות כלשהן מעבר לאסטטיקה?

דרך אגב, יש לך המלצות לפירוק רכבי BGA חוץ מבלואר?

פורסם
את זה אני כל פעם רואה אצל מהנדסי החומרה אצלנו, וכל פעם מתעצל לעשות בעצמי (אומנם עד עכשיו ההחלמות שלי היו בעיקר רכיבי through hole ומעט רכיבי SMD פשוטים (2 או 3 רגליים)). תמיד הטריד אותי שאחרי ההלחמה נשאר flux חצי שרוף על המעגל. יש לזה השלכות כלשהן מעבר לאסטטיקה?

אין מה להתרגש מהליכלוך, אין לזה השלכות. קצת כוהל ושיפשוף עם מברשת קטנה והכרטיס נקי. אם יש מפיות אנטיסטטיות בכלל להיט.

פלאקס זה חובה בהלחמות לכל הפחות בתור מוליך חום. הפלאקס מקל על חימום של משטחי ההלחמה ומוריד סבירות ל"הלחמות קרות".

לדוגמא בשיטה המדוברת, אם לא תשתמש בפלאקס תתקשה לחמם כמו שצריך את הרגליים לפני משיכה, ואם תפצה על זה בכח פשוט תתלוש פדים מהכרטיס.

אגב אין צורך לקשור את החוט, אתה כבר עם מלחם ביד, אני בטוח שתמצא לאן להלחים אותו לרגע.

דרך אגב, יש לך המלצות לפירוק רכבי BGA חוץ מבלואר?

יש עמדות אינפרא אדום שמאפשרות חימום נקודתי מדוייק יותר אבל בגדול בלאוור עם זרם אויר דק עושה עבודה לא פחות טובה.

כמובן לא לשכוח להגן ולדביק רכיבים מסביב, וכמובן פלאקס, הרבה ממנו.

יום טוב גם לך

פורסם
אגב אין צורך לקשור את החוט, אתה כבר עם מלחם ביד, אני בטוח שתמצא לאן להלחים אותו לרגע.

אני מניח שיש לי רתיעה מלעשות "הלחמה לרגע", אבל אני אנסה לזכור לפעם הבאה. השכלתי מאוד, תודה רבה לך!

פורסם

תודה לכולם על העצות,יש לי מעבדה במקום העבודה ויש בלוואר עם ווקום ותוחם מתכת כך שההרמה לא תהיה קשה(אני מקווה)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב לכולם,

עדכון קל-הרכיב הוחלף והתצוגה כעת תקינה לחלוטין.

במידה ומישהו מהקהל זקוק לרכיב TCON - נותרו 2 למסירה.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תוכן חדש...