Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נפלה לידי תצוגת LCD מדגם SAMSUNG LA32A330J

לתצוגה יש תקלה של פולריזציה(צבעים "עזים")

חקרתי קצת וגיליתי שזו תופעה ידועה וכי כרטיס הTCON בתצוגה תקול וכנראה מדובר על רכיב AS15-G

כאן מתחילות הצרות.הרכיב בכרטיס שלי הוא AS15-G0818BB8224681 ואני לא מצליח למצוא את הרכיב המדויק הנ"ל.

ברחבי הרשת ישנם אין ספור מוכרים של הרכיב הנ"ל וקראתי במספר מקומות כי אין חשיבות לשאר המספרים(צורת הלחמה/אריזה וכו')

האם מישהו יודע/מכיר את הרכיב הנ"ל ויכול להמליץ לי על מקום אשר מחזיק הרכיב המדויק או שכלל אין חשיבות לדיוק?

תודה לעוזרים,

תומר

$_12.JPG

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

כמה עולה כזה רכיב שלא שווה לך לנסות?

כמה עולה כרטיס שלם?

האם בכלל שווה להשקיע כסף במכשיר כזה שהאיכות שלו מזעזעת ביחס למקובל היום?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרכיב עולה גרושים אבל אם אני אגרום לנזק לא חבל?

כרטיס שלם עולה בסביבות 250-300 ש"ח(לא משתלם להחליף את כולו)

המכשיר מיועד לשידורי SD ככה שלא מפריע לי שהוא לא Cutting edge.

פורסם

איך אתה מסיר אותו?

תושבת?

או הלחמה?

יש לך ציוד מתאים לפרוק הלחמה שכזו?

אם כן, אין מצב לנזק, אם לא... 100% שתדפוק את הלוח.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
הרכיב עולה גרושים אבל אם אני אגרום לנזק לא חבל?

המכשיר מיועד לשידורי SD ככה שלא מפריע לי שהוא לא Cutting edge.

יש לך ניסיון בהלחמת רכיבי SMD ? יש לך ציוד מתאים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

חיובי מרק, החלפתי עם Metcal תחת מיק' ובמקום עבודתי ישנה מעבדה מלאה בכל טוב(מקווה שאצליח לנער את החלודה)

ד"א,קבלו :

(אין מצב שהכרטיס עבר את זה בהצלחה)

פובר תודה על העזרה!

תומר

פורסם (נערך)

(אין מצב שהכרטיס עבר את זה בהצלחה)

אכן התעללות. כבר עדיף עם בלואר (וזה מפיו של מהנדס תוכנה, שיכולות ההחלמה שלו גורמות לאנשי החומרה בעבודה לגחך כל פעם מחדש).

פובר תודה על העזרה!

בשמחה.

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

לא הבנתי משהו

למה לא משתווה להחליף את הכרטיס? 200-300 לכרטיס זה לא 1000 לטלוויזיה חדשה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
למה לא משתווה להחליף את הכרטיס? 200-300 לכרטיס זה לא 1000 לטלוויזיה חדשה

כי הרכיב התקול עולה 6 ש"ח. אם יש את הכלים והידע להחליף רק את הרכיב, אז חוסכים הרבה כסף. זאת בעיה ידועה בשירות התיקונים בישראל - מחליפים יחידות שלמות (בין אם באלקטרוניקה או במכניקה, כמו ברכב) במקום לתקן את מה שדרוש תיקון. הרבה פעמים מתקלקלים רכיבים פשוטים (בעיקר קבלים), אבל העלות ללקוח גבוה מאוד כי מחליפים את כל הכרטיס.

פורסם

מה שההוא למעלה כתב.

חו"מ התצוגה כבר הוחלפה בחדשה וזו הייתה מיועדת לפח...(תצוגה של אבי)

מתאים לי להשקיע סכום נמוך ולהיות מרוצה(או שלא)שהצלחתי(או שלא) לתקן את התקלה בכוחות עצמי.

לא נראה לי שווה להשקיע 200-300 ש"ח על תצוגה כל כך ישנה(2008ׂ ) שלך תדע אם בעוד חודש לא תתפגר.

תומר

פורסם

כזאת חורניות כבר לא ראיתי מזמן!

פורסם

אם אתה צריך עזרה עם ההלחמה דבר איתי, דברים כאלה בשיגרה אצלי.

טיפ קטן אם אתה מתכוון להלחים לבד, כשאתה מוריד את הרכיב לא בלאוור ולא השיטות מהסירטון.

תשחיל חוט WIREWRAP מתחת לרגליים, תלחים את הקצה שלו לנקודה חזקה. ואז תחמם רגל רגל ותמשוך את החוט כך שיחליק מתחת לרגל וירים אותה טיפה מעל הלוח. השיטה דורשת מעט רגש בשביל לא לתלוש פדים מהכרטיס. אבל מהנסיון שלי היא הכי פחות אלימה להורדת רכיבים מהסוג הזה.

אגב היא מומלצת בAPP NOTES של חברות גדולות כמו SILICON LABS.

יום טוב גם לך

פורסם
תשחיל חוט WIREWRAP מתחת לרגליים, תלחים את הקצה שלו לנקודה חזקה. ואז תחמם רגל רגל ותמשוך את החוט כך שיחליק מתחת לרגל וירים אותה טיפה מעל הלוח. השיטה דורשת מעט רגש בשביל לא לתלוש פדים מהכרטיס. אבל מהנסיון שלי היא הכי פחות אלימה להורדת רכיבים מהסוג הזה.

רעיון נחמד מאוד, ואפשר לעשות את זה גם עם מלחם פשוט. אהבתי. חיפשתי קצת באינטרנט על זה, הנה סרטון שמראה את השיטה (ויתקן אותי igal_zeltser אם לא הבנתי אותו נכונה). במקום להלחים את הקצה של החוט אפשר לקשור אותו לחור ב-PCB.

• תוכן חדש...