Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חבריי הפורום

אני מחפש רכב בעיקר בתוך העיר ופעם בכמה זמן מחוץ לעיר,

ראיתי פיאסטה 2002 יד רביעית צבע לבן עם 180K מבחינת מצב חיצוני ופנימי הוא במצב מעולה לא עבר תאונות כלשהם ולא עשה הרבה ק"מ יחסית לשנתון שלו (15K כל שנה) ועשיתי עליו כמה סיבובים והוא מגיב בצורה טובה עם זה סחיבה גיר קלא'ץ ועוד...

השאלה שלי:

מנוע 1300 סמ"ק שהגיע ל-180K יכול להגיע גם לקילומטר יותר גבוה? כי הכוונה שלי היא להישאר איתו לשנתיים 3, כמובן שכל זאת בתנאי שלעשות טיפולים בזמן החלפת שמן פילטר מצתים וכל מה שצריך, אבל אחרי כל זה הוא יכול להגיע לקילומטר יותר גבוה?

תודה.

פורסם

אם הרכב עבר טיפולים אין סיבה שלא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמובן שיכול, ראיתי מנועים של פורד מאותה שנה שעשו 300K ומעלה, כל עוד שומרים על הרכב אז אין בעיה.

כמובן לבדוק טיפולים ולראות שהכל תקין.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

אין קשר לנפח המנוע. הינה כמה מקרים מהפורום הטכני על רכבים יפאניים שהמנוע שלהן שבק ככל הניראה עקב תחזוקה לקוייה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?546077-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-i30-2009&highlight=%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2+I30

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?547378-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%A8-%D7%9C%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-I30

ובהמשך לכך- לפני שנה בערך לקחתי את ההונדה שהיתה לי לטיפול במוסך מורשה של הונדה באשקלון. היתה שם ג'אז מנוע 1.4 שנת 2004 אם אני לא טועה אבל המ שיותר מדהים זה שהיא היתה עם 350000 ק"מ עם אותו מנוע וגיר (לפי מה שהבחור טוען, הרכב גם ניראה מאוד שמור).

הבחור נוסע כל יום מאשקלון לירושלים (עליות) אבל הרכב מטופל עד הבורג האחרון.

שאלתי את הבחור אם הוא מתכוון למכור, הוא אמר שלא.

אז אתה מבין, זה תלוי הרבה בתחזוקה של הרכב וגם מזל (לא מזמן היה בחור בפורום הטכני שבמאזדה 6 יד ראשונה וק"מ נמוך שהמנוע שבק חיים...).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הבנתי.

ויש עוד משהו שאני חושש ממנו,

הבנתי שבפיאסטה אין חגורת טיימיניג אלא שרשרת ברזל, זאת אומרת שאני לא נוגע בה עד שהיא שובקת חיים?

ומה בנוגע למשאבת המים? איזה סימנים מראים שהיא הולכת לעולמה? כי בעל הרכב לא יודע מתי היא הוחלפה.

וזה נכון שב-200K צריך לעשות אוברול למנוע? שמעתי על שיפוץ מנוע ש

זה כולל חריטה של הצילנדרים , החלפת הבוכנות רינגים, השחזת גל הארכובה והחלפת מיסבים ראשיים ומיסבי טלטל (כולל התאמתם), בדיקת השסתומים , ליטושם וליטוש תושבות השסתומים, השחזת שטח הראש, ניקוי מעברי השמן, בדיקת משאבת השמן והחלפתה במידת הצורך,

לכל זה אני צריך לדאוג לרכב הזה שיגיע ל-200K?? כי זה נשמע לי קצת הזוי (בלי לזלזל)

פורסם

אז ככה, יש לי כזאת שנת 2000 שאני מוכר עכשיו, אני אתן לך קצת פרטים על הרכב באופן כללי:

מדובר ברכב עם מנוע 1.3, 60 כ"ס, לא הייתי קורא לו טיל בליסטי אבל הוא עושה את העבודה כמו שצריך. כבר 3 וחצי שנים שאני עושה איתו 2 נסיעות בינעירוניות על 90-100 והרכב מספיק לי, נסיעה סבבה, תחזוקה זולה, חייב להגיד שאני מתבאס בטירוף שאני מוכר אותו, הסיבה היחידה שאני מוכר אותו היא שדרוג לרכב יותר גדול (שאוכל יותר דלק בינתיים מן הסתם אז צריך להתרגל לזה).

הרכב אצלי כבר 3 וחצי שנים, עם 166K ק"מ, קניתי אותו עם 116K K ק"מ, כלומר עשיתי איתו כבר 50K ק"מ ואני חייב להגיד שהרכב נוסע טוב יותר עכשיו מאשר איך שהוא נסע כשקניתי אותו. לדעתי זה נובע מהעובדה שעשיתי לו יישור קו די רציני של החלפת מצבר/צמיגים וטיפולים שוטפים של החלפת פלאגים/פילטרים/שמנים איכותיים כל 10K-12K ק"מ.

אם אתה מטפל ברכב כמו שצריך, לא דוחה טיפולים, לא מתחמם- הוא ישרת אותך נאמנה גם עד 300K ק"מ.. ראיתי ביד2 כמה רכבים כאלה עם 250K-280K ק"מ ככה שלא נראה לי שזה אמור להטריד אותך.

בהתחשב בגיל הרכב- מדובר ברכב בן 12-14 שנה ככה שאתה צריך לשים יותר משקל על הטיפול שהרכב עבר ולא על הק"מ והשנתון..

בקשר לחגורת טיימינג- תגיד תודה שזה שרשרת ולא חגורה, זה דבר אחד פחות שצריך לטפל בו (עלות של איזה 1000-1500 ש"ח בכל 80K ק"מ בד"כ).

צבע- רוב הפיאסטות האלו סובלות מקילופים בצבע במכסה המנוע ובגג, גם לי זה קרה אז צבעתי את הגג+מכסה מנוע+פגושים.

צריכת דלק- מצויינת, הצריכה שלו בנסיעה בינעירונית על 100 עם מזגן היא בערך 1:14, בלי מזגן- 1:15-1:16, אני מודד את הצריכה בכל תדלוק ככה שזה משקף את המצב בפועל.

מאחל לך בהצלחה, בלי קשר לאיזה פיאסטה תקנה, שים לב שרוב הפיאסטות מהשנתונים האלה היו בהשכרה בהתחלה, אותי זה הרתיע בהתחלה אבל אחרי שלקחתי את הרכב נהניתי מכל רגע, ושוב- אם טיפלו ברכב- הוא ישרת אותך כמו שצריך ותהנה ממנו.

IMG_7746.jpgIMG_7990.jpgIMG_8406.jpg

שלומי

פורסם

נהוג לומר שהכל תלוי בטיב המילוי. אם הרכב הספציפי שאתה רוצה לקנות שמור היטב, עם היסטוריית טיפולים, אז בוא נאמר שאין לך כל כך ממה לחשוש. מצד שני, קח בחשבון שהרכב הוא יד רביעית. לעתים יד ראשונה ושניה שמרו והקפידו, ויד שלישית ורביעית הרסו ו/או לא הקפידו ו/או לא שמרו ו/או חסכו כסף בטיפולים, חלפים וכו'.

לדברים הללו יש מחיר בסופו של דבר, בפרט כאשר הרכב מזדקן.

לכן, תעשה את השיקול הכלכלי שלך. רכב עם נתונים כמו שנתת, הוא רכב שבהחלט יכול עוד להחזיק מעמד, הכל תלוי איך הוא טופל.

חסרים רכבים בלוחות? אתה יכול בהשקעה כספית גדולה יותר למצוא רכב יד ראשונה או שניה. חשבת על זה? תבדוק עוד אפשרויות.

אני באופן אישי, לא הייתי מחזיק רכב עם קילומטראז' כזה. אבל עוד הפעם, אולי אתה נוסע רק 300 ק"מ בחודש ואם תחזיק את הרכב 3 שנים אז לא נורא. אתה צריך לקבל החלטה בענין זה.

בהצלחה

• תוכן חדש...