Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן רכשנו דירה כשבחוזה הובטחו לנו שתי חניות במכפיל חניה(חניה אחת מעל השניה ושימוש במעלית על מנת להוריד ולהעלות את המכונית)

כאשר הושלמה בנית החניון גילינו שהגובה לכל תא במכפיל חניה שכזה הוא 145 סנטימטרים. בלי כל קשר לכך שאף אחת מהמכוניות שלנו לא עומדת בתנאי הזה, על מנת להגיע למכונית אני נאלץ כמעט לזחול... שלא לדבר על אנשים שאינם צעירים ואני בטוח שהפעולה קשה להם בהרבה מאשר לי

השאלה שלי היא האם יש גובה מינימאלי מותר בחוק לחניה מסוג שכזה מכיוון שלא הצלחתי למצוא על כך מידע

תודה רבה!

פורסם

גובה סטנדרטי של רוב המכפילים הוא 1.50 מטר - מספיק לרוב המכוניות (מלבד קרוסאוברים, ג׳יפים וכו׳)

לרוב עובדה זו מצויינת בחוזה הרכישה מול הקבלן.

מי יצרן המכפילים?

פורסם

פרק ה' של הנחיות לתכנון חניונים (הפרק של מתקנים אוט' וחצי אוט') הוא די חדש. (ועדיין?) לא קבעו בו גובה מינימום למכפיל.

אתה יכול לקרוא אותו כאן (אם משעמם לך).

לדעתי, הבעיה אצלך היא הרוחב של המעבר בין המכפילים, ולזה דווקא יש הנחיה.

כי אחרת לא ברור לי למה אתה זוחל לרכב, ולא הולך לצד המכפיל עד הדלת שלו. :-P

וכן, זה פתרון גרוע. נפוץ בעיקר בארץ.

בחו"ל, כשיש מצוקת מקום, כבר משתמשים בחניון אוטומטי מלא, בו אתה נפרד מהרכב בנקודהX (שתהיה בד"כ נוחה לגישה) והוא מועבר ע"י המערכת לחניה שאינה נגישה לבני אדם כלל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מכפילי החניה הם של חברות קלאוסר...

ואכן המכשירים צמודים אחד לשני כך שאין לי אפשרות לגשת אליהם מהצד אלא אך ורק מהחזית הקדמית שלהם ובכך בעצם להתכופף לגובה של 145 סנטימטרים...

מה המרווח המותר בחוק? ונראה לך שיש לנו עילה לתבוע את הקבלן והיזם על כך?

פורסם

בוא נביט יחד בטבלה שבעמוד 31 בחוברת ההנחיות לתכנון חניה שצירפתי בפוסט הקודם.

מאחר ואיני מכיר את מבנה החניה אצלכם, נשתמש לצורך הדגמה,במצב בו מדובר במכפיל בודד.

כמו כן, אנחנו לוקחים את המצב האידאלי, בו רוחב המיסעה (אותו "כביש" המשמש לגישה לתאי החניה) הוא ברוחב 6.20 מ'. כשהוא צר יותר, יש לתכנן מעברים רחבים יותר בין המכפילים.

&#1496;&#1489;&#1500;&#1492;.jpg

ניתן לראות שלרוחב המכפיל (240) , יש להוסיף 30 ס"מ (מכל צד בו יש מכשול).

כשיש שני מכפילים אחד ליד השני כבר צריך להשאיר פעמיים e ביניהם, כלומר 60 ס"מ מעבר בין מכפיל למכפיל.

החלק השמאלי בטבלה מתייחס למכפיל ליד חניה רגילה, כי כמו שכתוב בתחתית הטבלה, גם המכפיל עצמו נחשב כ"עמוד"...

אם נראה לך שיש חריגה מהנ"ל, בהחלט אפשר לתבוע, ואולי גם לזכות בפיצוי גבוה יחסית, מאחר ואם תוכיח בביהמ"ש שהחניה לא שמישה בצורתה הנוכחית, תוכל להיות מפוצה (בכפוף לשמאות) בהפרש בין ערכה של דירה עם חניה פרטית בטאבו, לבין ערכה של דירה שאינה כוללת כזו.

בכל מקרה, לפני שמתלהמים ורצים לתבוע קבלנים ויזמים (שמחזיקים בד"כ סוללת עו"ד שלא תבייש את אולמרט), רצוי לקבל חו"ד מקצועית וספציפית לאתר, מיועץ תנועה מוסמך, שיקבע שאכן יש חריגה מהתקנים.

פורסם

המכפילים אצלי בבניין צמודים אחד לשני ואין מרווח אפילו לא של סנטימטרים בודדים...

אז בעצם אמור להיות מרווח של 60 סנטימטרים בין כל מכפיל למכפיל וכשאר מדובר על עמוד לדוגמא 30? אם כך בהחלט יש אצלנו עילה...

פורסם

יש מצב שכן.

ויש מצב שהיזם קיבל הקלות לתכנית שהגיש, מסיבות שונות ומשונות.

בעקרון, יתכן ויש עילה. אבל אולי זו עילה נגד הרשות המאשרת, ואז לתבוע מהם משהו זה כבר הרבה יותר מסובך (כי יש להם ודאי תירוץ טוב למצב החריג).

אם יש עוד דיירים שהמצב מפריע להם (אגב, ידוע לכם ששיעור המכפילים המירבי מתוך סך החניות בחניון לא אמור לעלות על 50%?) אולי כדאי לשכור יחד חו"ד מקצועית של יועץ תנועה, שיבדוק מה בדיוק ואיך בדיוק קרה המצב המדובר.

אני מניח שחו"ד ראשונית (לפני חו"ד משפטית כתובה ע"י "עד מומחה") לא תעלה יותר מאלף ש"ח. אם יהיה לאן להתקדם משם, הרי שגם שכר טרחתו של אותו יועץ יוכנס לרשימת הדרישות שלכם מהנתבע.

פורסם

סליחה. את ההודעה הקודמת כתבתי מהטלפון. עכשיו בדקתי שוב את הטבלה בעמוד 27 ומצאתי שבמגורים מותר 75% מכפילים.

כלומר 12 מכפילים.

מתנצל על ההטעיה.

ושוב-אני אדריכל ולא יועץ תנועה. אני כותב מתוך כללי האצבע שאני מכיר. כל התכניות שלי נבדקות ע"י יועץ תנועה,( ובד"כ יש לו מה להעיר :-P).

אולי אני טועה בעוד מקום, ויש אפשרות להקלה גם במרווחים בין המכפילים.

מכפילים יצא לי לעשות עד היום רק בבנייני משרדים (ושם באמת זה 50% :oops: ) וזה מה שדרשו מאיתנו.

אני חושב שזה תלוי גם ברוחב המכפיל עצמו.

פורסם

בטבלה דווקא כתוב שככל שהמכפיל רחב יותר מבקשים מרחב גדול יותר כך שזה עומד לטובתי..

אבדוק היום את יחס החניות:מכפילים ואראה אם זה חורג מהנורמה

בכל מקרה אייעץ לועד הבניין לפנות ליועץ מקצועי ונראה איך אנחנו ממשיכים מכאן

תודה רבה לך על כל העזרה הייתי כלוט בערפל ועכשיו אני מבין הרבה יותר

• תוכן חדש...