Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

האם יש כאן מישהו שרכש דירה בחו"ל לצורכי השקעה (השכרה לטווח ארוך או קצר לתיריים)? עדיפות לאירופה.

האם השתמש בחברת תיוווך או רכש לבד? מי מטפל לו בדירה בשוטף?

אני מודע לכל הדברים שצריך לקחת בחשבון לפני רכישת דירה בחו"ל.

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לא יודע עד כמה זה יעזור לך, אבל אמא שלי כן רכשה 2 דירות בחו"ל, אבל המשפחה שלנו מאכלסים את המקום כך שיש מי שיטפל במקום. מאז שהיא קנתה, הערך עלה בפי 4/5.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומאכר אם אפשר לשאול היכן הדירות שלכם?

טרונצ"ו העניין פשוט מאוד,מדובר על מדינות שבהן קשה לאזרחים לקנות דירה כמו שלי קשה לקנות כאן,ואנחנו יכולים לקנות שם 3 דירות מצויינות במחיר שכאן אקנה אחת.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

בדיוק, מה גם שמדובר על לפני כמה שנים טובות. מדובר בגיאורגיה, אבל זה לא פייר, כי לנו יש אזרחות גם שם.

אני מבחינתי, אם אני מוכר את הרכב היום, אני מקבל עליו כ-22 אלף דולר, מה שמקנה לי מקדמה מאוד רצינית לבית חדש וענק שם (סביב ה-50-60 אלף דולר עולים בתים חדשים שרק התחילו לבנות אותם). זה רק בתיאוריה, כן?

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שמעתי על כאלה שעושים את זה.

אתה צריך מישהו מקומי שיטפל בדירה וצריך מתווך שישכיר את המקום.

ואתה צריך ללמוד את המדינה.

יש מקומות בארה"ב שעכשיו לא שווים שקל ועוד עשר שנים לא יהיו שווים שקל.

בארץ יש שכירויות מאוד גבוהות ומחירי הדירות עולים בצורה חדה אז למה לא לקנות פה?

אייל

פורסם

כי יש לו תקציב לקנות דירה בחו"ל, לא בארץ.

עם כל הכבוד, דירה מחורבנת בארץ שעולה 800-900 אלף ש"ח, זה 230 אלף דולר. אתה מבין מה אתה יכול לקנות בחו"ל במחירים כאלו? אחוזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה פשוט. אם אין לך איש קשר שיכול לנהל עבורך את המהלך במדינה שבה אתה רוצה לבצע את הרכישה אין לך טעם להכנס לזה.

יש חברות שימכרו לך דירה בארה״ב בעירית רפאים במחיר מסויים ויבטיחו לך תשואה נחמדה ל-3 שנים.

אחרי ה-3 שנים אתה תתקע עם דירה שאפילו אליהו הנביא לא ישכור.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

הורים של אשתי מחזיקים כמה דירות בצ'כיה. התחילו בבניין אחד קטן של 3 דירות (כל קומה יש דירה), עכשיו כבר בבניין השלישי. עקרונית זה מאוד רווחי, קנו בניין ישן בשכונה נחמדה אבל נידחת של עיירה נחמדה אבל נידחת, שיפצו את הבניין, מההשכרה אחרי שנתיים שמו מקדמה לבניין השני, אותו דבר השלישי. על הנייר הערך שם עלה פי כמה והנכס גם מניב.

אבל: המון המון התעסקות. במקומות הללו, הנידחים (שרק שם מי שאינו טייקון יכול לעשות ביזנס כזה) גם ההשכרה לא פשוטה, צריך למצוא שוכרים ולרדוף אחרי דיירים בשביל שכ"ד, אף אחד לא יעשה את זה בשבילך. שיפוצים זה עסק שלא נגמר, בעיקר אם חשוב לך לשמר ולהעלות ערך, ופועלים צריכים שישגיחו עליהם. גם אם יש מישהו מקומי שמשגיח עליהם, בסופו של דבר אתה צריך להשגיח עליו, כי שוב: במקומות המסודרים והמרכזיים גם יהיו בניינים מנוהלים כמו שצריך אבל כאמור, לא במקומות האלה תמצא את העסקאות שלך.

אבא של אשתי פנסיונר כך שעבורו זה מתאים, הוא מבלה שם איזה חודשיים שלושה בשנה במצטבר (ונראה לי שהוא גם נהנה קצת מהשקט...)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בכוונה רשמתי אירופה כי זה הכיוון. רציתי לשמוע מבעלי ניסיון על תהליך הקנייה והתחזוקה של הדירה.הכיוון כרגע לדירה אחת במרכז עיר תיירותית שתושכר לתיירים לטווח קצר ולא לדיירים קבועים.

פורסם

למשפחה שלי יש דירה בקייב, אוקראינה.

נקנתה בערך בשנת 2002-2003.

בגדול, הם נסעו לבד וקנו לבד ובמזומן.

מצאו דיירים לכמה שנים, אמידים יחסית שיכולים לשלם שכירות עבור שנה קדימה (תמורת שכירות מתחת למחיר השוק).

פעם בשנה חברה של המשפחה נוסעת לאסוף את הכסף, ואין בעיות (גם המחיר לא עולה תמורת זה).

בגדול, אם יש לך גישה שנתית לשם אתה יכול להניב יותר. אם יש לך גישה חודשית (גם של חבר או קרוב) אתה יכול להניב עוד יותר.

לא יודע אם זה הכי משתלם, אבל ערך הדירה תיאורטית עלה פי 10~, ריאלית פי 4-5~. והכסף שהצטבר מהשכירות כבר עבר את הסכום המקורי ששולם עבורה.

מדובר על דירת 2 חדרים במרכז העיר.

משכנתא זה קל

פורסם (נערך)

בשלט רחוק זה לא שווה את הסיכון, אתה חייב ללכת לשם אישית ולהסתובב. מדובר בהרבה זמן ועדיף שיהיה לך מישהו מקומי שאתה מכיר.

בתקופת מגורי לצורך לימודים בבודפשט קנינו שלוש דירות זה היה בשנת 2007-08 המחירים היו סביבות ה-65-70 אלף דולר לדירת 65 מטר רבוע באיזור מרכזי השכרנו וזה הולך יפה, אבל א-ב-ל! אני גרתי שם והייתי עם היד על הדופק לגבי הדירות והשוכרים. היו עוד כמה ישראלים שעשו את אותו הדבר והם השתמשו בחברה מקומית (גם בבעלות ישראלית) שאירגנה להם את כל נושא המציאת דירה קניה + מציאת שוכרים וטיפול בדירה. הם היו טסים פעמיים בשנה לבודפשט באים לוקחים כסף מקבלים פירוט על תיקונים וכו וטסים חזרה.

דירה מושכרת בסביבות ה-350 אירו לדירה במצב טוב (בדרך כלל משכירים לסטודנטים שוודים או נורווגים) תשקיע בדירה תוכל לבקש יותר.

אני לא יודע אם הייתי יוצא להרפתקאה הזאת מבלי שתהיה לי היכרות עם אדם אישי עדיף משפחתי במקום.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם
בארץ יש שכירויות מאוד גבוהות ומחירי הדירות עולים בצורה חדה אז למה לא לקנות פה?

1. שכירות גבוהה זה ביחס לעלות הנכס.

2. מחירי הדירות בארץ יקרים, מבחינת ההון שמדובר עליו כאן.

3. כל עליית מחירים חדה מסתיימת בסוף... לך תדע מתי.

לא הייתי קונה נכס או מבצע כל השקעה שהיא משמעותית עבורי, בלי להבין בתחום או בלי להסתמך על מישהו שאני סומך עליו כך שאשים את הכסף אצלו.

כל אפשרות לרווח גדול מגלמת בה גם אלמנט של סיכון, שפחות או יותר תואם את הפטנציאל, באותה נקודת זמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...